"הקדושה הפטרונית של מי החמצן"

Dawn12

New member
"הקדושה הפטרונית של מי החמצן"

נדמה לי, ותקנו אותי אם אני טועה, שזה התרגום הכי מטופש שזכינו לנו בכל ההיסטוריה של "צעירים חסרי מנוח", וברוך השם היו לנו הרבה כאלה. מאוד מעניין אותי מה חשבה המתרגמת כשכתבה את זה ואני מזמין אותה (כן את! שקוראת אותנו בסתר כדי לראות מה אומרים על התרגום הכושל שלך!) להסביר לנו למה התכוונה. פשוט כי אין שום סיכוי בעולם שאנשים שקוראים את התרגום היו מבינים את כוונת המשורר, או במקרה שלנו - את כוונתה של פצצת האנרגיה האדומה.
ובכן, הכוונה במילה peroxide היא לסוג של תחמוצת המשמשת להלבנה. אם אני הבנתי נכון (ותרגום נורמלי היה עוזר לי במקרה הזה) פיליס ירדה כאן על כריסטין בהירת השיער, פשוט כי זה מתאים לשאר המשפט. ועד כאן שיעור אינגליש.
ופיליס... אררררררררררררר..... צינית להחריד, לבושה במכנסי עור... אולי מתתי היום ב-19:00 והגעתי לגן עדן?
מישהו מוכן להסביר לי מה עושים התסריטאים למייקל בולדווין? מדובר כנראה בבן אדם מבריק, אולי הכי מתוחכם בג'נואה סיטי (כולל ויקטור) ועדיין הוא נמצא בשותפות עם כריסטין שמייבשת אותו, קופץ לעזרתה של דיאן בכל פעם שהיא נובחת לעברו בלי לקבל ממנה שום תמורה, ודווקא עם פיליס - סוף סוף מישהי ברמה שלו - הוא לא מצליח להסתדר. אני מבין למה צריך להצמיד לדיאן מישהו שיקשיב למשפטים ההזויים שהיא מוציאה מהפה אבל חשבתי שבשביל זה יש את מריסה. לא חבל לבזבז את מייקל על סצינות מטופשות שכאלה?
ועכשיו - לתעלומה אמיתית שכבר מעסיקה אותי כמה פרקים ואחרי היום אני באמת מתחיל לדאוג. לאן נעלמה קוני, מזכירתו הנאמנה של ויקטור? האם היא פוטרה חס וחלילה? אני ממש אתבאס אם כן... עכשיו נישאר רק עם שנטל, גייל והמלוכסנת הזאת של ויקי.

python 4

New member
מישהו אמר.. peroxide?

עכשיו אני חייב לראות את הש.ח. מחר. אז לא רק אשלי מתעסקת בכימיה? מימן פראוקסיד זה אכן מי חמצן.

Dawn12

New member
פיליס אמרה את זה

והתרגום המדוייק הוא אכן "מי חמצן" אבל כל הרעיון בתרגום הוא לא רק לתת את הפירוש בעברית אלא להתאים את המשפט כולו לעברית כדי שאנשים יבינו מה רצית מהחיים שלהם. בכל מקרה - המשפט הענק הזה מופיע אצלי בחתימה כך שאתה לא חייב לחכות עד מחר.

python 4

New member
אני שונא לצאת להגנת המתרגמת..

אבל אם פיליס אמרה באנגלית פראוקסיד אז הבעיה היא לא בתרגום אלא בתסריט המקורי.. בכל זאת, אם נשים בארה"ב יודעות מה זה פראוקסיד ומה עושים איתו, אולי גם נשים פה בארץ יודעות שעם מי חמצן עושים בלונד? אסור לשכוח מה קהל היעד הטבעי של הסדרה..

Dawn12

New member
מסכים איתך

אבל ההקשר שבו נאמרו מי החמצן היה לגמרי לא הגיוני לפי התרגום שבו בחרו. המשפט הזה מתפספס לגמרי אם אתה צריך לחשוב עליו ולקיים עליו כאן דיון על מי חמצן.
למה אי אפשר היה פשוט לכתוב "הקדושה בהירת השיער"? "הקדושה עם השיער הבהיר"? התרגום שנבחר פשוט נועד כדי לצאת ידי חובה. עזוב, בתור מומחה לבקבוקי כיול ומי חמצן - תראה מחר את הש.ח ותגיד לי מה אתה חושב.

Pete® Pan

New member
תלוי מהי מידת האינטיליגנציה שאתה

תלוי מה מידת האינטיליגנציה שאתה מייחס לצופים... אתה לא התבלבלת והבנת את הפירוש, מה גורם לך לחשוב ששאר הצופים לא היו מבינים? (או יותר נכון, מבינות
) למדתי בבית ספר 7 יחידות אנגלית, מהן 2 תרגום... בקרב בין נאמנות לשפת המקור לבין המרה קולחת לשפת היעד, ההמרה הקולחת תמיד תנצח... מה שאומר ש"הקדושה בהירת השיער" הוא משפט שהיה מתקבל בברכה... כמובן שכל זאת בהנחה ש"מי חמצן" אינו מושג מוכר מספיק בשפה העברית בקרב קהל היעד. אינני חושב שזה המקרה ולכן לא נראה לי שהתרגום המקורי הוא כ"כ גרוע. עוד לא ראיתי את הפרק (שכחתי להקליט
) מחר בבוקר אקליט \ אצפה בפרק ואומר לכם מה דעתי ה"מלומדת" על כך... רוני פילוני

אור2221

New member
אה, סופסוף אני פוגשת עוד

אדם שעשה תרגום :). אחד המקצועות שיותר נהניתי מהם בתיכון.

Pete® Pan

New member
../images/Emo8.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo45.gif

ממש אהבתי את השיעורים האלה...
|מתגעגעגעגע!| בהתחלה חשבתי שזה יהיה קלי קלות, אבל מהר מאוד נוכחתי לדעת, שזה לא תמיד רק אנגלית ושחלק גדול מהציון ילקח מכישוריך בעברית... גם החלק של האנגלית חשוב, כמובן - כל ה"מחסרים המורפולוגיים" וה"מחסרים הלקסיקליים"... התחלתי עם 60 וכאלה בכיתה י"א, אבל טיפסתי וטיפסתי וסיימתי עם 100 בבגרות
כיף לדעת שיש כאן עוד מישהו שלמד את זה
רוני

אור2221

New member
אני סיימתי עם 92

ובסוף באוניברסיטה בכלל לא שקללו את זה, כי זה היה נמוך מהממוצע ולא מקבל שום בונוס. איפה למדת, דרך אגב?

Pete® Pan

New member
לא בית ספר שיש סיכוי שתכירי...

תיכון עירוני כללי, בני ברק (לא, לא בית ספר דתי
) או בשמו היותר פשוט: "רמז" איפה את למדת?

אור2221

New member
אבל זה לא אותו דבר

הקדושה בהירת השיער והקדושה של בהירות השיער (או מי החמצן) זה לא אותו דבר. דבר ראשון, קדושה בהירת שיער אומר שקריקט בלונדינית טבעי (מה שדווקא במקרה נכון) בעוד שמי חמצן מעיד על מישהי שצובעת לבלונד + נימה של זלזול גם לגבי הצביעה וגם לגבי רמת המשכל. הרעיון שפיליס התכוונה להביע זה שלקריקט התחמצן השכל/ ועלבון לבלונדיניות באופן כללי. לאלמנט ה"צביעה" יש כאן חשיבות. בנוסף, קדושה בהירת שיער אומר שקריקט קדושה - שהיא בהירת שיער. בקדושה *של* בהירות השיער יש זלזול מסוג אחר. אוף, הצלחתי לבלבל גם את עצמי :)

אפרופו מזכירות...../images/Emo58.gif

שחר, זה לא מוזר שפיטרו את לין אחרי כ"כ הרבה שנים ועוד אחרי שאבא שלה הוא בין הכותבים לשעבר של צח"מ? זה לא שאני מתפלאת שפיטרו אותה, אני מתפלאה איך לא עשו זאת קודם? מה קרה בשנת 2004 שלא קרה בשנת 2000 ? הזמן מסך שלה ירד לעשירית השניה??? ואיזה שם מצחיק זה שנטל! זה נשמע שם כזה ישראלי... אולי היא אחות של אורטל ומורטל (הבנות של לימור מ"רק בישראל")...

Dawn12

New member
מוזר מאוד ../images/Emo58.gif

אבל גם אבא שלה כבר לא כותב מזה תקופה ארוכה בסדרה, והוא עבר ל-B&B. עכשיו רק לורליי בל ומלודי תומאס סקוט נותרו עם קשרים משפחתיים להפקה.
כתבתי את זה כבר פעם ואני די משוכנע שזאת הסיבה גם כאן - הקאסט של צח"מ בארה"ב כיום הוא ענק. אל תתפסו אותי במילה, אבל אני חושב שיש משהו כמו שלושים ומשהו שחקנים עם חוזה, ועוד די הרבה שחקנים שנמצאים על תקן של הופעות אורח. בכל מקרה - זה יותר גדול ממה שאנחנו רואים עכשיו. וכשזה המצב - שחקנית כמוה שמעולם לא קיבלה עלילה וכל תפקידה הסתכם בערך בהפרעות למזמוזים של פול וכריס - מבזבזת זמן מסך יקר.

בכתבה שקראתי לא מזמן על קתרין...

אם אני לא טועה היא אמרה שבעלה של ניקי (זאת, האמיתית ששוכבת עם הבמאי/כותב, מי שלא יהיה...
) שהוא כבר לא מעורב בהפקה והיא נשמעה שמחה על זה היא והוסיפה ואמרה שהרבה שחקנים לא אהבו את זה שבעלה של מלודי מעורב, זה גרם להרבה מתחים שם... הכתבה אגב היתה או ב"ויוה" או ב"רייטינג"... ועוד שניה ואור קופצת לכאן...

אור2221

New member
מה?

דבר ראשון - אדוארד סקוט חזר לפני שנה בערך ועד כמה שידוע לי הוא התקבל בשמחה. אמנם ג'ק סמית' הוא מפיק ראשי עכשיו, אבל אד סקוט חזר להפקה. אני לא מאמינה שהיא שמחה על זה, לה ולמל יש מערכת יחסים מוצהרת של כמו אם ובת, הילדות של מלודי ואד קוראות לה סבתא ג'יני. מלודי אמרה אבל בעצמה בראיון לפני חודשיים שלושה, שהיא ראתה מי החברים האמיתיים שלה כשאד עזב, בתכל"ס - אין לאף אחד על מה להתבכיין, היא היתה בתוכנית 7 שנים לפני שהם התחתנו, והיתה נשואה פעמיים וגם נכנסה להריון בלי כל קשר לאד, ועדיין הוכיחה את עצמה כשחקנית מבריקה. גם אד הוכיח את עצמו, והתקדם לאט לאט בסולם הדרגות עד שקיבל את העמדה של מפיק ראשי, ולמיטב ידיעתי הוא פרש בגלל חיכוכים עם קיי אלדן או משהו בסגנון. מלודי היא אחת השחקניות האהודות ביותר בסדרה, שזכתה ב FAN FAVORITE של SOAP OPERA DIGEST לפני 3 שנים, ושבמשך שנים היא החזיקה בתואר של "מקבלת המכתבים הרבים ביותר". להשוות את המעמד של מלודי, שהיתה שחקנית הרבה לפני Y&R, ושמשחקת את אחת הדמויות הפופולריות ביותר בסדרה - ללורה לי - שאין לה רבע מהכשרון של מל ושמשחקת את קריקט ש90% מהאנשים אף אחד לא סובל - זה פשוט חטא. למי יש את הכתבה? אור

הלוואי והיתה לי אותה אבל

אני מוכנה להישבע שכך היה כתוב! אבל כתבות ב"ויוה" או ב"רייטינג" (ואולי זה היה בכלל ב"פנאי פלוס") צריך לקחת בערבון מוגבל...

taish

New member
מישהו אמר... אורטל ומורטל?

אוי הרמוניקה... כמה שאני סבלתי בתקופה ההיא שלימור הייתה במרכז העניינים... אנשים כל הזמן צחקו על השם שלי, אשר (באופן מפתיע למדי) הזכיר להם את הבנות של לימור... ואיפה לימור הזאת היום בכלל? לאן נעלמו גיבורי התרבות שלנו? למשל - טל פרידמן, שעשה את "לובה"... מי זוכר אותו? מה בכלל יצא ממנו? אני אגיד לכם מה יצא ממנו: כיום הוא אוהד של הפועל חיפה, ה-כבשה השחורה (האדומה, למעשה) של ליגת העל ושל הכדורגל הישראלי בכלל. ואיך אני יודעת את זה? נכון, כי גם א-נ-י אוהדת של הפועל חיפה. "I'm with the stupid ones"... אגב, כקוריוז אני אספר לכם שהפועל חיפה היא למעשה הסיבה שהצטרפתי לפורום הזה. זה היה כששחר בירך את שפי (שאני לא יודעת אם הוא בכלל נמצא פה עדיין) ליום-הולדתו, ואיחל לו שהפועל תצליח. אני, שבתמימותי הנחתי שהכוונה היא להפועל חיפה, הייתי כמובן חייבת לדחוף את האף ולהגיב תגובה נסערת. הסתבר בסוף שהכוונה הייתה להפועל תל-אביב. טוב, למה כבר אפשר לצפות... כמה אנשים בכלל יש שמדברים סתם ככה מרצונם החופשי על הפועל חיפה? שניים? חמישה? שחר ושפי בהחלט לא כלולים בהם. לעומת זאת, טל פרידמן כן. I'm with the stupid ones, כבר אמרתי?!
ולגבי סוגיית המזכירות המתחלפות שעולה מן הפרק: שנטל זה דווקא נשמע לי שם צרפתי, ולא ישראלי (אופס... כרגע אמרתי משהו שמייתר לחלוטין את הדיון הסוער שערכתי למעלה על אורטל ומורטל הישראליות שלנו...). לגבי המזכירה של ויקטור: נכון, קוני בולטת בהיעדרה. ולא זו אף זו: בפרק של אתמול שמתי לב פתאום שלשפם יש מזכירה חדשה: -"מר ניומן, התקשרו מהמשרד של ג'ון סילבה". -"כן, תגידי להם לבטל את כל התביעות נגד ז'בו". -"ל-ב-ט-ל, אדוני?" -"זה מה שאמרתי". מעניין אם ויקטור בכלל שם לב שהחליפו לו את המזכירה. כמו שאתם מנחשים, הוא כמובן לא טרח להרים אליה מבט במהלך שיחה קצרצרה זו. ולא שיש לי טענות על זה, אבל בריטני באמת לא נראית שבורה ואומללה מדי מזה שגילתה שאהוב ליבה בוגד בה. היא הרי ח-ו-ל-ה על הבילי הזה (באופן לגמרי לא ברור) (אני שייכת למחנה ראול, כבר אמרתי?!), אז להתאושש מכל זה תוך יום אחד, נראה לי תלוש מכל הגיון ומופרך לחלוטין. טוב, לפחות עם מישהי כמו פיליס שנמצאת קבוע בסביבה, לא פלא שהילדה קיבלה השראה לתכנן נקמה מתוקה... מעניינת איך הייתה מגיבה ג'יל אם היא הייתה יודעת שפיליס יודעת על כל העניינים של בילי לפניה... (כאילו שחסרות לה סיבות להתעצבן). וג'ק? תודו שהוא היה חסר היום... או אולי רק לי?

אורטל - לאן מעלמה לימור???

הדמות לימור אומנם מזמן לא איתנו, אבל אורנה בנאי מביאה לנו אותה ובגדול ב"ארץ נהדרת" עם הדמות של ג'ודי הגדולה... וטל פרידמן מצחיק אותי לא פחות מלובה עם חלי (שלי יחימוביץ) קריינית החדשות הכי הכי !!!

למעלה