הקדמה לתוכנית 'השנה שלי'

לילי10

New member
מזדהה מאוד

עם משפט זה: "ולעומת המהירות בה אני מחוללת על המקלדת, כתיבה בעט במחברת, נראת לי מסורבלת , כמעט כמו שימוש בכתב יתדות", ואוסיף: בעיני לכתוב בעט הוא כמו לחצוב מילים בסלע
ההקלדה כל כך מהירה וקלילה ונשאר אחריה טקסט קריא וברור שאפשר לערוך אותו במקרה הצורך, לעשות קופי+פייסט ולעשות קווים מדגישים ובולדים וכו' וכו' - זה הרבה יותר קריא ויעיל. כלומר, מבחינתי הרבה יותר נעים וקל *לכתוב* במחשב והרבבבה יותר קל ונעים וברור ויעיל לי *לקרוא* מה שהקלדתי במחשב.

תאמינו לי שאני ממש יודעת מה זה

הקלדה מהירה מול כתיבה ביד. אני באופן אישי מקלידה עיוורת בעברית ואנגלית ובפעם האחרונה שבדקתי, מהירות ההקלדה שלי היתה פי 10(!!!) יותר ממהירות הכתיבה בעט. ולמרות זאת אם אתן מתכוונות לנסות את עניין הכתיבה, אני שבה וממליצה בחום לכתוב בעט ולא במחשב. לא צריך שזה ייראה יפה, לא צריך לקרוא את זה ממילא, כך שאין לגודל הכתב או לצבע שלו שום משמעות. יש משהו בכתיבה ב"כתב יתדות" שאין, פשוט אין בכתיבה במחשב. תנסו ותגידו לי מה אתן חושבות. ועד שלא תנסו... לא תדעו

לרוץ אחרי המחשבות

אם אני מנסה להבין את מהות הכתיבה, אני יכולה בקלילות לתאר מצב של ריצה אחרי המחשבות, בלי להתעכב, לנסות להדביק, למצות את הספורט הזה בלי לעצור. וכמו שכבר כתבו בשרשור, מה בעצם חשוב יותר, עצם נעיצת שפיץ העפרון, או חוד העט על הנייר, או טפטוף מהיר של המחשבות הלא סדורות, בלי כוונה בראשיתית להביע משהו מסוים ( דהיינו לכתוב מאמר, או רשימה על יקיצה בבקר של ספטמבר.....) בתור אחת שכותבת ( זהו הסגרתי את עצמי ) אני יודעת שאיך כותבים ממש לא חשוב, אלה מה כותבים. והאמצעים צריכים להיות הכי קלים שיש אם אדם רגיל למקלדת, היא הפכה מן הסתם לעט שלו. אנשים שלא רגילים להקליד, יכולים בקלילות להסתדר עם העט והנייר. תדעי לך יעל ארבל, שעוררת את קנאתי. מהירות של פי 10 נראת לי מהירה ביותר וראויה לכל שבח. כשלעצמי אני מהירה די מהירה אפילו, מחוללת באופן עיוור, אבל עם המון טעויות במנפאואר לא היו מזכים אותי בתואר המדפיסה של החברה. ולגבי לא תנסו לא תדעו למענך ניסיתי. רשמתי את רשימת הקניות שלי והתבלבלתי שנאתי זה לא בשבילי

freearth10

New member
כשרצים אפשר ליפול

היי האם של איתי, מי שרוצה באמת לשנות משהו בחייו לא יכול לעשות את זה בריצה. צריך דווקא כן, לעצור, להתעכב, לבחון. כאן דווקא אני יותר חושבת שחשוב האיך מהמה. לא כל כך חשוב מה כתבת. חשוב שהבעת את המחשבה שלך. אל תרימי ידיים כל כך מהר. תני לזה צאנס. ההתנגדות שלך, היא רק טבעית. כאשר בפעם הראשונה כתבתי ביד שמאל זה ממש עצבן אותי שלא לדבר שלא יכולתי בכלל לקרוא את זה. היום זה כבר לא כל כך מפריע לי, למרות שהרבה יותר מהיר וקל לכתוב בימין.
מאיה לדעתי חשוב מאוד איך כותבים, איך מביעי

אני תמיד צוחקת כשאני נופלת ../images/Emo13.gif

והרבה יותר חמור לטעמי, אני תמיד צוחקת גם כשאחרים נופלים, דהיינו מתחלקים. אבל זה משפט אסוציאטיבי לחלוטין, ולא קשור למלאכת הריצה אחרי המחשבות. אני משוכנעת שהדיאלוג הוא לא עקרוני, האם הכתיבה בעט טובה מהכתיבה במחשב. או האם המאמץ הכרוך בכתיבה ביד שמאל, למי שרגיל לכתוב בימין, הוא המאמץ המביא לשינוי. מתוך קריאה הדברים של יעל, ושל האנשים האחרים בפורום, עצם הכתיבה כדרך חיים, דהיינו הבקר התחיל ואנחנו מתפנים לרוקן את הראש ממחשבות הלילה (על פי הניסוח הממותן של השטויות שלי) או אנחנו עסוקים בעולמנו הרגשי כפי שהוא מוצא את ביטויו במחשבותנו, ואנחנו עוקבים אחריו באמצעותן, על ידיד שחרורן מבין אצבעותנו. הרעיון כשלעצמו נראה לי פנטסטי ומועיל. עצם ההתנסחות העצמית עוזרת. העקביות במעקב, מאפשרת מרחב פרספקטיבי, שאינו מתאפשר כשהכתיבה איננה נוכחת בחיינו. אני אפילו נזכרת באיזה תרגיל שלמדתי מאיזה ספר של How to פשוט להריץ אל הנייר מה שעובר בראש, כמלאכת ריקון של מחשבות שליליות, וניסיתי אותו בזמנו כדי לראות מה אני כותבת כאקט של שחרור הראש והרגש. התרגיל היה מענין איך שלא נטגן אותו. אם קראת את מה שכתבתי קודם בעניין השינוי, ודאי שלא מדובר בריצה . כי התרגול העצמי של העדר שליטה, הוא תרגול קפדני, סוג של הצבת זכוכית מגדלת קיומית, ובחינת האגו ללא לאות. לגבי הכתיבה והאיך. מאחר והסגרתי את יכולותי ככותבת, אני בהחלט עסוקה במה, האיך ברור לי, קוראים לו מחשב אני רצה על המקלדת, ושולחת או סוגרת לא מסתכלת אחורנית, אם יש לי עניין באותנטיות. אם אני רוצה להתיפיף, במילה להתיפיף לדוגמה עצרתי, כי היא לא מוקלדת בספיד המקובל
אני חייבת לעצור, לקרוא, לנקות את המשפט, ואפילו לתקן שגיאות כתיב,שנכנסות אל תוך המירוץ, כי אני כבר נמצאת במחשבה הבאה. אני מודה לך על התייחסותך מאיה וגם על החיבוק הפנטסטי אני מחזירה לך אחד גם

לילי10

New member
על הצורך לכתוב במחברת ובעט

כתבת כך: "לכתוב במחברת, יש בדף ועט משהו יותר אותנטי, החיבור לעצמך קל יותר בדרך הזאת". אני מקלידה כבר המון שנים והרבה יותר קל ונוח ונעים לי להקליד מאשר לכתוב. מה גם שצריך מי שיודע לקרוא את כתב החרטומים כדי לפענח את כתב ידי
ולי עצמי קצת קשה להבין אותו. וכשאני כותבת במחברת אני מדי פעם מתעכבת וחוזרת למילים שכבר כתבתי בניסיון לתקן כמה אותיות כדי שיהיה יותר ברור. עבורי הקלדה במחשבה היא ממש אותנטית ואני ממש מתחברת לעצמי בקלות בדרך זו. אני מתארת לעצמי שהן הכתיבה כשלעצמה ובוודאי הכתיבה ביד על מחברת הם *אמצעים* בלבד ולא המטרה, ואל המטרה אפשר להגיע גם בכתיבה במחשב.

ס ק א ל י

New member
תגובה

הרעיון נראה לי נחמד, ויש בו גם הגיון - גם אני מרגישה הרבה יותרממוקדת בבוקר, והרבה פעמים צצים לי רעיונות שונים ככה על ההשכמה.. רעיונות לדברים שאני צריכה לעשות היום ועוד. אני בד"כ משתדלת לרשום אותם על פתק כמה שיותר מהר. בנסוף, סיגלתי לי עכשיו מינהג לעשות כל בוקר התעמלות בוקר. זו התעמלות בריאותית, ולכן היא די נינוחה, ואפשר להרהר במהלכה. בניגוד לבעבר, אני נמנעת מלפתוח רדיו ברקע, כדי שאוכל לתת למחשבות לזרום. ואכן, הרבה פעמים אני ניגשת אח"כ לרשום כמה רעיונות. אני יודעת שהעת שלפני היקיצה, כמו גם העת שלפני ההירדמות, הן עיתות טובות לרעיונות. באשר לכתיבה ממש - לא ניסיתי, ואני מזדהה עם מה שכתבה לובה, כי אותה המשפט שהקפיץ אותה, הקפיץ גם אותי. אני דווקא מתכוונת לנסות לעשות זאת, אבל מרגישה לא נוח אעם זה שזה הוצג כאילוץ. בעיקר מכיוון שזה הופך את הכתיבה מאמצעי למטרה. לא לכל אחד זה קל, ולאנשים שונים דרכים שונות להגיע למטרה. בכל מקרה, אני כבר רושמת לעצמי לקנות מחברת.

בוקר טוב ../images/Emo42.gif סקאלי

כתבתי ללובה תשובה די מפורטת על כך ואני מניחה שקראת אותה. רק אוסיף שאין לי את האפשרות ואני גם בכלל לא רוצה לאלץ מישהו לעשות משהו שהוא לא רוצה. הכל כאן נעשה מתוך בחירה מלאה. יחד עם זאת, אני מציעה דרך מסויימת שאני מאמינה ביעילות שלה כשעושים אותה במלואה, ולכן היה לי חשוב לכתוב את המשפט הזה. אולי הניסוח שלו דורש ליטוש, אני אנסה לחשוב על ניסוח אחר. בכל מקרה, כל אחד יבחר מה לעשות עם ההצעה הזאת ואם המשפט הזה גרם לך לתחושה לא נעימה, פשוט תזרקי אותו לפח וגמרנו. אני מאמינה שיש אחרים שהוא יתאים להם. אגב, הכתיבה היא אכן מטרה במקרה הזה ולא אמצעי. מטרה בפני עצמה, שמביאה איתה השפעות חיוביות. בכל מקרה, אשמח אם תנסי ותכתבי איך היתה ההתנסות.

drilllogic

New member
משפט שכתבתי היום ביומן שלי...

Imagine that the rules of Pain / Pleasure unconsciously or subconsciously are gone. In any situation the rules that used to serve you are replaced with new rules that serve you like no other man ever lived in existence. This imagination is pleasurable and it’s a trigger of manifestation of all dreams here & now – because that’s all there is. Doron Sanders

תמי ב

New member
שאלה משונה אבל חשובה לי:

הכתיבה היא לשם כתיבה, לא לשם קריאה אחר כך, נכון? כי בשנים האחרונות כתב היד שלי לא קריא אפילו לי עצמי (בגלל זה עברתי למחשב....). בהתחלה חשבתי שאין לי זמן בבוקר, אבל אז נזכרתי בדבר מצחיק: ילדי הגדולים ובעלי קמים ברבע לשש בבוקר. בני הולך לעבודה, (הוא חוסך כסף לאוניברסיטה) ובעלי ובתי הולכים לחדר הכושר וחוזרים כעבור שעה. בתי הצעירה ואני מתעוררות רק בשבע בבוקר (וגם זה בקושי רב). אז בסך הכל, אם אקום עם כל המשפחה (למעט הבת הצעירה), תוך עשר דקות אשאר לבדי ותהייה לי בדיוק שעה לעצמי, ולפני כן עוד אספיק לפגוש גם את הבן הגדול! נחמד! תודה.

הכתיבה היא לשם כתיבה, ומומלץ

בכלל לא להסתכל במה שכתבת, לפחות למשך כמה חודשים. כך שכתב היד ממש לא משנה, וממילא כתב היד בבוקר של הרבה אנשים הוא גדול ומבולגן יותר מאשר כרגיל. אל תטרידי את עצמך בכלל בשאלה אם זה יוצא מסודר או לא. המחשבות שלנו לא באות אף פעם במסודר, כך שככל שהכתיבה מבולגנת יותר, זה אומר שאת פחות מצנזרת אותה - וכך טוב יותר! אני ממש שמחה שאת מתחילה לארגן אצלך בראש סידור לכתיבה, ובטוחה שתמצאי את הזמן לעשות זאת. קחי בחשבון שיכול להיות שזה יצריך ממך ללכת לישון קצת יותר מוקדם כדי להיות מסוגלת לקום בבוקר. בוקר טוב,
ותספרי איך היה

לילי10

New member
יעל, מוכנה בבקשה להסביר את

המשפטים הללו שכתבת בשתי הודעות שונות: "הכתיבה היא אכן מטרה במקרה הזה ולא אמצעי. מטרה בפני עצמה, שמביאה איתה השפעות חיוביות" "הכתיבה היא לשם כתיבה ומומלץ בכלל לא להסתכל במה שכתבת, לפחות למשך כמה חודשים". מדוע הכתיבה היא מטרה ולא אמצעי? והרי כתבת שיש לה "השפעות חיוביות" - לא הן המטרה למעשה? מדוע מומלץ לא לקרוא מה שכותבים?

יש להבחין בין ההשפעה/התוצאה

לבין המטרה של הכתיבה. בדר"כ כשאנחנו כותבים משהו, יש לזה מטרה. לדוגמא: כתיבת פתק-כדי שמישהו יראה אותו, סיכום בלימודים-כדי שנזכור את מה שלמדנו, מכתב אהבה-כדי לבטא את אהבתנו לבן/בת הזוג שלנו. כתיבת יומן-לתיעוד המחשבות שלנו וכו'. בסוג הכתיבה שאני מדברת עליו אין מטרה מוגדרת, כמו מטרות שהזכרתי למעלה, חוץ מהכתיבה עצמה. אם חייבים למצוא מטרה לכתיבה אז המטרה היא לשפוך לתוך המחברת מחשבות ורגשות בערבוביה. אי אפשר להגיד שהמטרה של הכתיבה היא שיהיו לה השפעות חיוביות עלינו, כי השפעות חיוביות זה מושג כללי שאין לו משמעות ואין לו גם הגדרה מדוייקת. ויתרה מזאת, למרות שאני מאמינה בהצבת מטרות והשגתם, לא במקרה הזה. רצוי לא לייחס לכתיבה שאני מדברת עליה מטרה כי היא תהליך רגשי של התעוררות פנימית שאי אפשר להאיץ אותו או לקבוע לו לוח זמנים כמו שאנחנו קובעים לוח זמנים למטרה שאנחנו באמת רוצים להשיג. לעומת זאת, יש לכתיבה הבלתי תכליתית הזאת השפעות/תוצאות. וההשפעה מתקיימת, אם כותבים מספיק זמן ובעקביות. התוצאה של הפעולה הזאת היא בכך שכל הפטפטת שהולכת לנו בראש, המחשבות שמתרוצצות, הפחדים, הלבטים, הכאבים, ההתרחשויות שאנחנו דשים בהן וטוחנים אותן עד דק - מועברת לתוך המחברת, ועצם הכתיבה יוצרת תהליך רגשי, שקשה לי להסביר אותו (וגם אי אפשר עד הסוף). אני רק יודעת שהוא קיים כי חוויתי אותו בעצמי, שאפשר לקרוא לו תהליך של נקיון פנימי, או הזדככות. המחשבות נהיות בהירות וחדות, משהו מבפנים זז ומתחילים להרגיש תחושה חדשה, של משהו מלבלב מבפנים. ובקשר לקריאה של הדברים - אני באופן אישי חוזרת לפעמים לדפדף אחורה, אבל רק ברפרוף ומשתדלת שיעבור זמן. יש הרבה נגטיביות בדברים שנשארים כתובים במחברת, הרבה תלונות, טענות, תסכולים, חשבונות עם עצמי ועם אחרים. בעיקר בהתחלת הדרך. כשמביטים במה שכתבנו יום אחרי יום אחרי יום, זה עשוי ליצור השפעה שלילית עלינו. יש עוד משהו שגיליתי לא מזמן - כשאני כותבת משהו רע לפעמים, אני יודעת ששמתי את הדברים במחברת ומרשה לעצמי לשכוח אותו. אני יודעת שזה כתוב, כך שאם אצטרך את זה זה ישנו, אבל לא מטרידה את עצמי בו יותר. והפעולה הזאת מאפשרת לי ללכת הלאה, לפנות מקום למחשבות חדשות. סיבה שלישית - בדיוק אותם הדברים שהזכרתם, הכתב הגדול והלא קריא, חוסר סדר, קפיצה מנושא לנושא, והידיעה במהלך הכתיבה שממילא אף אחד לא יסתכל על זה אז אפשר לכתוב הכל כולל הכל. להיות בוטים, גשמיים, לקלל, הכל, מה שרוצים. מהסיבות האלו, ההמלצה שלי היא לכתוב ולהניח לזה, לפחות בהתחלה. אגב, הרבה יותר חשוב הוא לא להראות לאף אחד את המחברת, אבל במקרה הזה נראה לי שברור למה. מקווה שזה עונה על השאלות,

natalynataly

New member
טוב... הדפסתי וקראתי את המאמר...

בגדול אני מסכימה עם הדברים. למעשה עד לפני כמה חודשים, למעשה החופש הגדול שאז כבר איבדתי את הידיים והרגליים.... הייתי נוהגת לכתוב מידי יום, אך לא שלוש דפים, אלא כמה שבא לי. לא בצורה של יומן (=עריכה סיפור....) אלא כל מה שמתחשק לי. זה עוזר המון. מאפשר לפרוק ולעשות "חושבים" באופן יומיומי. יש לי רק שתי הערות על המאמר : 1. הקיבעון של 3 עמודים . נראה שיש לתת לאדם יד חופשית. בהתאם לרצון/צורך שלו. 2. להתנות את ההצלחה של השינוי בזה. לא יודעת, קשה לי עם זה. למרות שאני באמת מתחברת לרעיון, ובהחלט מקבלת על עצמי לחזור למנהג הכתיבה החופשית היומית.... אבל ה"הכרח" הזה , מעורר בי אנטי. אני מבינה שכמו בסדנה - צריך לקבל את הכללים של הסדנה - אבל אחד השינויים שאני מחוללת אצלי הוא שאני לא רוצה לעשות דברים שמכריחים אותי! אלא רק מה שאני רוצה!! כך שזה מתנגש לי עם משהו פנימי! הצלחתי להסביר את עצמי?

גווניבר

New member
חשבת פעם על קווי הדימיון בין

כתיבת הבוקר לתפילה? להקדיש זמן בבוקר להסתכלות קצת יותר כללית על החיים, לכתוב/להתפלל על התוכניות שרוצים לעשות היום. מעין סוג של מדיטציה להתחיל איתו את היום. אני יודעת שלי קשה להתמיד, וגם קשה לי לכתוב ביד (דלקת גידים כרונית), אבל אין ספק שהרעיון מאוד מושך. נראה מה אני אעשה.

את יודעת מה, לא חשבתי על זה אף פעם

סבא שלי ז"ל היה מתפלל יום יום בין שעה חמש לשש, הוא לא היה דתי אבל זה משהו שנשאר לו מהילדות. בתור ילדה, כשהייתי נשארת לישון אצל סבא וסבתא שלי, הייתי לפעמים מתעוררת איתו, והיה משהו קסום בבקרים האלו. תודה גוון שהדברים שכתבת העלו בי זכרון ישן ונעים כל-כך, שקשור בסבא היקר שלי. ועכשיו כשאני חושבת על זה, יש בהחלט קווי דמיון, אולי לא בתוכן - כי כאן זו תפילה וכאן כתיבה, אבל כן אולי בתראפיה שזה מספק. מקווה שבכל זאת תמצאי את הדרך שלך לכתיבה. ערב טוב,

למעלה