לא שמעתי את דברי רוה"מ אבל ככלל אני כמובן גם מקווה שבחסדי שמיים המגפה תמוגר והכלכלה תתאושש. תקווה זו לא מורידה מאחריות הממשלה לטפל בדברים אלו בדרך המיטבית שהיא יכולה לחשוב עליה. כיום זה לצערי לא קורה. מחיר האחדות.
אם מדובר ב"חסדי שמיים", מה משנה מה תעשה הממשלה ?לא שמעתי את דברי רוה"מ אבל ככלל אני כמובן גם מקווה שבחסדי שמיים המגפה תמוגר והכלכלה תתאושש. תקווה זו לא מורידה מאחריות הממשלה לטפל בדברים אלו בדרך המיטבית שהיא יכולה לחשוב עליה. כיום זה לצערי לא קורה. מחיר האחדות.
אין סתירה או קשר. אנחנו אחראים לעשות את ההשתדלות שלנו ואת המקסימום שאנחנו יכולים. זה לא סותר את זה שבסופו של דבר אנו תלויים בחסדי שמיים.אם מדובר ב"חסדי שמיים", מה משנה מה תעשה הממשלה ?
לא הבנתי. אם בסופו של דבר "אנו תלויים בחסדי שמיים" מה תעזור ההשתדלות ?אין סתירה או קשר. אנחנו אחראים לעשות את ההשתדלות שלנו ואת המקסימום שאנחנו יכולים. זה לא סותר את זה שבסופו של דבר אנו תלויים בחסדי שמיים.
חובתנו לעשותה. ולו כדי שבקשת העזרה משמייא לא תהיה בבושת פנים ועצלנות חסרת מעש.לא הבנתי. אם בסופו של דבר "אנו תלויים בחסדי שמיים" מה תעזור ההשתדלות ?
האם בורא עולם מתנה לנו תנאים בבקשות שלנו ממנו ? האם הוא אינו רחום וחנון ?חובתנו לעשותה. ולו כדי שבקשת העזרה משמייא לא תהיה בבושת פנים ועצלנות חסרת מעש.
נו ואז? אני לא רואה את עצמי מגיע לאף גורם, אנושי או אחר, ומבקש ממנו טובות (גדולות) מבלי שאני עושה השתדלות בעצמי. השאלה עד כמה אותו גורם רחום כלל לא תשפיע על כך.האם בורא עולם מתנה לנו תנאים בבקשות שלנו ממנו ? האם הוא אינו רחום וחנון ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.