הקטן עדיין לא אומר אמא

TikvaBonneh

New member
מעניין. רוצה עוד פרטים

האם את מכירה מקרים שבמכון של דיצה צחור אבחנו בטעות ילד כנמצא בספקטרום?
בן כמה הוא היה בעת האיבחון?
איך התבררה הטעות?
אחרי כמה זמן?
מתי זה היה?

הקטן עדיין לא אומר אמא

בדיקת שמיעה הראתה שיפור גדול, והרגשתי שזה מה שקורה. בעיקר, כי התחיל לחזור אחרינו. אומר די הרבה מילים, לא בצורה מושלמת אבל ברור. כולל מילים מורכבות כמו תרנגולת. מאד תקשורתי, ממלמל בלי סוף, מגיב לחיוך, מת על האחים שלו.
אבל לא אומר אמא. אבא אומר כבר שנה בלי להתכוון לבעלי. דווקא סבתא כן אומר. מה זה אומר? באמת מת עלי, כל היום מתחבקים, רץ אלי כשחוזרת הביתה.
בעיה נוספת: לא מאד מבין הוראות. נניח, איפה הכלב? לא מבין מה שואלת. אם אצביע על התמונה, ישר יגיד כלב.
בעלי בלחץ, ולא מפסיק להלחיץ אותי. הולכת עוד חודש להתפתחות הילד דרך הקופה. בעלי ישר אמר שלא סומך עליהם. אני מתה מפחד. מה דעתכם?
במיוחד מי אצלו הילדים אובחנו בגיל הזה.

לקחת לאיבחון באסף הרופא

לא לחכות. היום אפשר לאבחן גם בגילאים מאד צעירים ואסף הרופא הם המומחים הכי גדולים באיבחון בארץ.

גם אם בהתפתחות הילד יגידו שהכל בסדר,

או שאני חיה בסרט והמצב חמור למדי? יש מצב שהכל תקין?
האם מי שאבחנה את בן 8 מתאימה גם לגיל 1.7? או שזאת מיומנות אחרת? הרי בן 8 עשה אצלה המון מבחנים. וכאן זה רק להסתכל עליו.

אני לא יודעת אם זה רק להסתכל

יש מבחנים עם צעצועים ומשחקים. ממה שאת כותבת המצב לא נשמע טוב. תעשי איבחון בדחיפות. יש הרבה מה לעשות בגילאים האלה. ככל שהאיבחון מוקדם יותר כך אפשר יותר לעזור לילד.

dina199

New member
אם יש לך מספיק דברים מחשידים

כדאי ללכת לאיבחון. זה תמיד חשוב. אם תהי לא מרוצה מהתוצאה, תמשיכי במקום אחר.

אבל למשל עם המילה 'אמא' יש לי רעיון. האם את נגישה לו כל הזמן ופשוט אין לו צורך להגיד 'אמא'?
ו'איפה הכלב'זו לא הוראה. זו שאלה פתוחה ולכן היא קשה. אולי הוא לא יודע לאיזה כלב את מתכוונת. למשל בתמונה שמצביעים עליה יש כלב ספציפי.
האם הוא מבין הוראה :'תן לי ספר'?

אתמול ביקשתי שיביא לי גרביים

חיפש על השטיח, והביא לי.
האם לאמירת אמא יש משמעות מיוחדת? כלומר, אם הוא אומר מילים אחרות ורק זה לא מצליח?

אסף הרופא שווה נסיעה

זה הכי טוב שיש. כשמפעילים להם לחץ הם מזרזים. ובגילאים כל כך צעירים הם עושים כל מאמץ לזרז. כי הם מודעים לחשיבות האיבחון בגילאים הצעירים. אנחנו סיימנו הפחות מחודש.

מה זאת אומרת?

כמה זמן המתנתם? וכמה מפגשים? עם השני היו ארבעה מפגשים עם הפסיכולוגית וארבעה עם פסיכיאטר.
יש לך אולי הטלפון שלהם?

TikvaBonneh

New member
אסף הרופא

הטלפון 089778339,
זו לא אותה נירולוגית. עד גיל 5 זו דר סטולר.
עם בן שלוש וחצי הייתה פגישה אחת של הפסיכולוגית איתנו לראיון הורים ADI
שתי פגישות עם הילד של פסיכולוגית, ובדיקה של נירולוגית באותה הפגישה
ופגישת סיכום בסוף.
קיבלנו החזרים מקופח על שתי הפגישות עם הילד, לא על הפגישות שלנו.

TikvaBonneh

New member
מה עושה הפסיכולוגית

היא מעבירה את הסוללה של האיבחונים, תקשורתיים שפתיים וקוגניטיביים. יתכן שאצל ילד קטן יותר יהיו פחות פגישות. לא יודעת מה המחיר, זה היה לפני שבע שנים.

אני מאד סומכת על אסף הרופא

לא הייתי הולכת להתפתחות הילד. גם שם התורים ארוכים. ואני רוצה להיות רגועה שאני מאבחנת במקום הכי טוב. את כל הפגישות השלמנו תוך פחות מחודש. אמרתי להם שאני מוכנה להגיע בהתראה קצרה וכך היה.

היו לנו 4 מפגשים

ראיון עם ההורים. פגישה של הילדה עם פסיכולוג מאבחן, פגישה עם רופאה נוירולוגית ופגישת סיכום.

grayart

New member
זה משתנה גם לפי הצרכים של הילד,8 פגישות בתל השומר,

עם הבן הצעיר...
פגישה עם עובדת סוציאלית.
פגישה עם רופא נורולוג התפתחותי.
שתי פגישות עם פסיכולוגית.
פגישה עם קלינאית תקשורת
פגישה עם מרפאה בעיסוק
פגישה עם פזיוטרפיסטית
ופגישת סיכום.

עם הגדול גם היו הרבה פגישות כי הוא עשה גם מבחן אדוס.

האם יש טעם לעשות אבחון חוזר גם לילד השני?

כולכם אומרים שזה מקום הטוב ביותר. את בן ה 8 לקחנו לפסיכולוגית מומלצת שמתמחה באוטיזם ולפסיכיאטר מומלץ. שאגב, אמר שהילד גבולי. היא אמרה שהמצב ממש חמור. אבל שניהם הסכימו עם האבחנה. כרגע אין לנו ספק באיבחון, כל אנשי המקצוע שמטפלים בו מוציאים עוד ועוד סימנים לאוטיזם, אבל אולי כי הם כבר מוטים כי יש אבחנה.

dina199

New member
לדעתי כדאי ולא רק בשביל השקט הנפשי שלך.

וחוץ מזה אפילו אם הילד גבולי ברור שיש סימנים לאוטיזם. אחרת הוא לא היה גבולי.

כי יכול להיות שיפסלו את האבחון?

יגידו שהוא לא אוטיסט? הכוונה לבן ה 8 שאובחן לפני חצי שנה, לא לתינוק.

למעלה