הקטן עדיין לא אומר אמא

dina199

New member
הכל יכול להיות.

אם את לא רוצה שיהיו מוטים מאיבחונים קודמים (כאלה שכתוב בהם אוטיזם) אל תספרי עליהם למאבחנים.

dina199

New member
כל תור מגיע בסוף. העיקר לקבוע כמה שיותר מהר.

ואז התור יגיע ויש גם סיכוי שמישהו יבטל והתור יוקדם.

dina199

New member
השאלה לא האם מצליח.

האם יש לו צורך להגיד את המילה הזו ? או שאת נגישה לו ללא צורך שהוא יידבר.

מה זה נגישה?

באותו אופן כמו לאחיו, והם כן מוצאים לנכון לקרוא לי אמא. או אבא לבעלי.
זה לא עניין של לקרוא לי. הוא לא מבין שאני 'אמא'. ומשום מה מבין שחמותי 'סבתא'. גם לה הוא לא קורא כשהיא בחדר אחר, אבל לידה כן משתמש במילה הזאת ונכון.

dina199

New member
הם ילדים גדולים ששולטים מספיק בשפה

כדי לבטא את עצמם.
כדי להסביר את הכוונה אתן דוגמה שלי. ההפרש בין הילדים שלי הוא שנה. ברור שעם ילד בכור הכל קשה כי הכל חדש. כשנולד השני הייתי כבר כל כך רגילה להבין מה תינוקות רוצים, שלבן שלי פשוט לא היה צורך לדבר. ז"א סיפקתי את הצרכים שלו בלי שהיה לו צורך להתאמץ.
לכן השאלה שלי (ברור שזה לא חייב להיות המצב, אני רק מעלה את האופציה) האם את כל כך קרובה אליו ומבינה מה הוא צריך שאין לו צורך לקרוא לך במפורש 'אמא'?

מה זה לא מבין שאת אמא?

אם יושבים בסלון ויגידו לו איפה אמא הוא לא יסתובב אלייך?
אם תחזיקי ממתק או את הבקבוק שלו ומישהו יגיד לו רוצה במבה? לך תיקח מאמא הוא לא יבוא אלייך?
הבת שלי לא אומרת אמא וגם לא מצביעה עלי בתמונות (כן מצביעה על אבא) אבל היא יודעת שאמא זאת אני.

הוא לא יגיב

אבל קשה לדעת האם בגלל שבוודאות לא מבין משמעות המילה איפה או שכי לא מבין שאני אמא ובעלי אבא.

היום בדקנו את הנושא

הביא צעצוע לבעלי, והוא אמר תן לאמא. הילד אפילו לא הסתכל עלי, המשיך להושיט לאבא. אחרי זה היה הפוך, והוא לא התייחס לבעלי.
אבל נדמה לי שהוא כן מגיב לתן לי. אולי לי הוא מבין. ואולי כי זה מלווה בתנועות ידיים. או כי הוא מביא משהו למי שפנה אליו.
זה נשמע אוטיזם? כי אני לא רואה שום סימן אחר.

מצטערת יקירה, אני לא חושבת שאפשר לאבחן ככה. זה גם לא אחראי

לא שאני מבינה הרבה באוטיזם, אבל לדעתי אם את חוששת באמת כדאי לפנות לאבחון וכמו שהציעו לך למקום הכי טוב והכי מתמחה שאפשר.
עשיתם אבחון של קלינאית תקשורת גם? כי מהשנה + שאני מבלה אצל קלינאית זה בדיוק מה שהן מתעסקות איתו.

יש לי תור עוד מעט

לסתם רופאת התפתחות, וגם קבעתי תור לאסף הרופא. עם הילד שאובחן קלינאית תקשורת לגמרי פיספסה. אז לא סומכת עליהן

dina199

New member
האם הסברתם לו פעם שאת זו אמא

ובעלך זה אבא?
דברים כאלה יכולים להיות שייכים לאוטיזם. אבל בלי שום קשר הוא הרי צריך ללמוד מה המילים שמתארות אתכם.

הסברנו לו עשרות פעמים

הוא יודע מצויין שלחתולה שבחצר קוראים חתולה, לפני השינה הוא בא אלי ואומר ציצי. הוא מבקש בננה.
הכי מוזר, למה לסבתא הוא כן קורא סבתא, הרי זה אותו הדבר כמו אמא.

dina199

New member
כי בעצמך אמרת שאתם לא מצליחים להסביר לו

מה זה 'אמא'. לי נראה שצריך עזרה של איש מקצוע.

למעלה