הקטע של היום - תמונה

טיראן מ

New member
אז נשאר רק ה- EPO...

אחרת נאלץ להודות שהוא רוכב גדול. אבל יש הוכחה !! לא מצאו אצלו כלום !! (אצבע על העין...). גם אצל פלו-ג'ו לא מצאו. ובסוף כן היה... או לא ... לדעתי ארמסטרונג קנה את הספונסר של אולריך ואילץ אותו לשים אירובר ווינטלטור בגלגל הקדמי.

זו פרשנות מאוד חוטאת למציאות

לומר על סמך הנג"ש של היום כי באסו רק ישב על הגלגל של ארמסטרונג? חוטא לאמת, לארמסטרונג ולבאסו ובעיקר לצופים. מה שראינו היום זה שארמסטרוג רוכב טוב יותר מהשאר וטרם הגיע הרוכב שיאתגר אותו יותר מאולריך שגם הוא לא ממש איתגר אותו באותם שנים בהם הוא היה הסגן. אולריך לפחות ניסה. באסו התפרק היום. אחרת אי אפשר להסביר את העובדה כי רוכבים כגוריני (עם כל הכבוד, של לובה ושאר ירקות, לניצחונו באלפ לפני חמש שנים), קארפטס וגונזלס הקדימו את באסו למרות שהוא רכב עם ארמסטרונג כמה מאות מטרים (כשני ק"מ לסיום). הרכיבה של באסו היום הייתה אופיינית לרוב הרוכבים בטור הנכנסים לעשירייה ראשונה. יום אחד של חולשה שמבדיל בין המקום הראשון למקום שני או עשירי. להתעלם מארבע התקפות של ארמסטרוג להם יכל באסו במהלך קטע אחד ועוד כמה שבהם לא הצליח ארמסטרונג לנער אותו זה בדיוק הסיבה שכל כך הרבה אירופאים לא אוהבים את ארמסטרונג (אני אוהב אותו אני נשבע). בשנה שעברה אמר ארמסטרונג ( לאחר הטור) כי מתחריו היו חלשים אחרת היו מנצחים אותו. השנה הוא הוסיף (יחד עם חומר תבערה של ברונייל) כי הוא לא האמין כי מתחריו יהיו כה חלשים. מחמאה וחצי לבאסו וזהו. ארמסטרונג הוא רוכב ענק. הפרשנים שלא ידעו את הדור שקדם לו והוא עצמו חטאים לא פעם בזלזול. להסיק מהרכיבה של באסו היום כי הוא "רק" הצליח לשבת על הגלגל של ארמסטרונג זו פרשנות שטועה ומטעה. כדאי להשליך מעבר רחוק כקרוב על כל פרשנות. בדוק את התוצאות של באסו בדופינה לעומת ארמסטרונג,מאיו והמילטון. השלך הכנה נכונה שאתה מזכיר בהודעות רבות שלך. ראה את הביצועים של באסו בעליות של הטור ולאחר מכן השלך לשיפור בנג"ש כפי שבא לידי ביטוי היום כשהתפרק. בעבר, שבאסו סיים 11 (חולצה לבנה) ושביעי בטור הוא היה מקבל 6 או 7 דקות על התפרקות כזו. המבחן של באסו יהיה בארבע הימים הקרובים. יהיה עליו לחץ של אולריך וקלודן ועל כל דחיפת פדל הוא יזכור את שבת הבא עלינו לטובה.

miko1810

New member
ועכשיו תאר לך את באסו עם חולצה

צהובה? יוצא אחרי לאנס, מוטיבציה אדירה להחזיק את החולצה, (ראה ערך ווקלר) חבל, באמת חבל! עכשיו הוא גם הפסיד את המקום השני, כי אולריך וקלודן "יעלו" עליו. המורווח היחידי "יצא" ארמסטרונג, למה? כי הוא חכם מהם!

טיראן מ

New member
ולהיות חכם מהם זה רע ??

וזה לא בגלל סמים ? מה קרה ? אין איזה קונספירציה ? משהו ? ותראו מה שהלך בטלוויזיה הצרפתית. כמה מייצג. אתמול כשאולריך תקף הם היו ממש באורגזמה על המיקרופון. הגרמני הכי חזק, אנחנו איתו, אנחנו אוהבים אותו. יחד נצעד בשאנס-אליזה, בצל ... את הצעקות שלהם שמעתי עד לכאן ולא דרך הכבלים. המשיח הגיע. נגמרה ההתקפה, הם חזרו להיות נייטרליים (נראה מי חזק... נצטרף אליו). והיום. הם אוהבים את האמריקאי. הרי ברור שהוא יינצח את הגרמני. יחד נצעד בשאנס-אליזה... בצל ... כל כך צרפתי, כל כך מדבק ... אבל בסופו של דבר, ברור שהצרפתים הכי טובים, פשוט הם לא משתמשים ב"נשק האסור" ובגלל זה מפסידים כל הזמן. מעורר רחמים. טור כל כך נפלא והם לא נהנים שנייה אחת.

ל נ ו ן

New member
אתה חייב להחליט

מהן האשמותיך כנגד ארמסטרונג כי אני מתחיל להיות מעט מבולבל 1. חכמת יתר 2. סימום יתר 3. טקטיקנות יתר 4. חוסר "נשמה" יתר 5. כל הנ"ל 6. 1 ו 3 נכונים 7. 2 ו 4 נכונים 8. אף אחד, אני האשמתי מישהו במשהו ? 9. אחר

miko1810

New member
זה לא ארמסטרונג לבדו

אבל יש לי את הדיעה שלי: כן, הוא חכם מכולם. כן, הוא מסומם מכולם. טקטיקנות יש לברויינל.

ל נ ו ן

New member
אז בעצם

אם אני משתמש במודוס פוננטס לוגי פשוט (ונעזוב לרגע את הביצה והתרנגולת) זה הזמן להתחיל להשתמש בסמים...

miko1810

New member
אבל צריך להיות גם חכם

ולהשתמש בכאלה שאינם מוכרים! אתה יודע, כאלה שמחליפים מסת שריר עליונה במסת שריר תחתונה! אגב, לפני המון שנים אמרו כל המומחים ש"מטפס" נולד כזה. ואין שום אפשרות לשנות את זה. מסתבר שכל אותם מומחים פשוט טעו.

ל נ ו ן

New member
בחייך

אני עלול להוסיף עוד קושיה לשאלון : ולהסתחרר עוד יותר 10. עובד בעיניים אפילו על המומחים אני מניח ש"כל אותם מומחים" (אגב, יש לך מספרי טלפון שלהם?) או שהעובדה שהם אמרו זאת לפני "המון שנים" בעצם רומזת שהם עברו דירה והחליפו אפילו את הסלולרי. נפלאות המדע.. מה אתה יודע, הוקינג הפסיד היום בהתערבות, קופרניקוס וניוטון כבר מזמן. לא לחינם נאמר על גוף האדם כי היא מכונה שלא תיאמן, ועוד יותר כיף להיווכח (מספתי בבית) שלמרות שהמכונה שלי לא מי יודע מה, ישנן כמה מכונות שאפילו כוח המשיכה קטן עליהן. את קופרניקוס רצו לשרוף, לגלילאו כמעט חתכו את הביצים , אבל מה לעשות ...אבולוציה. אני מניח שעוד 50 שנה כל האנושות תוכל לטפס לפסגת האלפ דוהז בפחות מ40 דקות, אבל עד אז... תן להנות מאחד שעושה את זה היום. חכם מדי ? אוקיי , מסומם מדי? תוכיח! , לא אנושי? תשלח את התסריט לשפילברג, הוא יעשה מזה מטעמים.

yorlah

New member
miko1810

מספיק כבר עם נושא הסמים טחנת את הנושא עד דק, ובזבזת לי הרבה זמן על קריאת כל הודעתיך. תגיד לפי דעתך ארמסטרונג לוקח סמים? ואם כן נמק

natyh

New member
אני רואה זאת אחרת

לאנס לא התאמץ לנער את באסו להיפך הוא העדיף לחזק לו לבאסו את האיגו !!! למה ??? כדי להשתמש בו ובקבוצתו לסגירת בריחות של אולריך בעוד לאנס שומר על הכוחות !!! אז מה קרה היום ??? את לאנס עניין רק דבר אחד היום ותמיד להוכיח שהוא לאנס הכי גדול !!! מהי החולשה הגדולה ביותר של לאנס ??? זוהי !!! הוא יצא מהזינוק כמו קנה תותח כשהוא חושב רק על דבר אחד : לא הטור לא אולריך לא באסו , רק על השיא של מרקו פנטני . עשרות פעמים הוא עבר על הקטע רוכב אותו שוב ושוב משנן לעצמו כיצד לרכוב אותו כדי שיזכרו רק אותו את לאנס כרוכב והמטפס הגדול ביותר !!! הוא אפילו נתן מחמאות לבאסו אתמול ואמר שלדעתו הוא יפסיד לו לבאסו כמה שניות!! למה ??? כדי להוציא את באסו הכי מהר שלו של באסו כדי שהוא ארמסטרונג יראה אותו מרחוק ויגביר את הקצב כדי לעבור אותו ולשבור את השיא . אבל : הוא לא הצליח !!! ואת המחיר הוא לאנס אולי ישלם מחר . וללא ספק ימשיכו לזכור את פנטני !!! ובאסו ישלם את מחיר הנאיביות והעיסקה עם לאנס באיבוד המקום על הפודיום . ולו באסו לא היה רודף אחרי אולריך ??? קשה לדעת ולהעריך , אבל יתכן כי מאולריך וקלודן ניתן היה להוציא יותר ואלה אולי היו עומדים במילתם . נתי

נבחן את המציאות...

מציאות א: עד היום (ויש לו עוד שלב 1 לנסות) באסו לא תקף את ארמסטרונג ובעצם לא תקף אף אחד ב. כל מה שהצליח לעשות הוא לשבת בגלגלים (ועל כך הוא מקבל הרבה מאוד כבוד) ג. לחטוא לאמת זה (לדעתי) להתעלם מעובדות, קודם כל, ושנית, להתעלם ממה שהרוכבים עצמם אומרים. באסו אמר בעצמו "שלא יתקוף אלא אם ירגיש חולשה אמיתית מארמסטרונג או מאולריך. אני יוצא מנקודת הנחה שהוא מכיר את עצמו ואת מתחריו הרבה יותר טוב ממני ומאחרים. כלומר, הוא יודע טוב מאוד שאין לו את היכולת להתקיף אותם בעלייה ולפתוח פערים משמעותיים הוא אמר (באסו) שהשנה הוא ינסה לאבד פחות זמן בנג"ש כי לדעתו לא יאבד זמן בעליות לטענתו השנה ינסה לאבד "רק" 4-6 דקות לארמסטרונג בנג"ש לעומת כ- 10 בשנים עברו (כולל בכל הנג"ש).... הפתעה! זה מה שקורה!! מה הקשר בין הדור הנוכחי והדור העכשווי?? זו הפעם השניה שאתה מאשים אחרים ב"זלזול" ו"פרשנות מטעה", לא זכור לי שמישהו כאן האשים אחרים חוץ ממך. מה הבעייה?? שכחתי כמה פירגון הוא מצרך "נפוץ" ב"ארץ זבת"... המבחן של באסו ואולריך היה ב- 8 הימים האחרונים התוצאות ידועות, האלפים נגמרים מחר והשלב של מחר שאינו נגמר בעלייה ידרוש קסמים אמיתיים או ניסים כדי לשנות את המקום הראשון. לדעתי את המבחן שלו באסו כבר עבר בהצלחה מרובה, כל מה שנשאר לו כיום זה לחזור לתוכנית האימונים כדי לנצח בשנה הבאה בטור, יש לו את היכולת הפיזית השאלה מה עם השאר. אני מסיק כי באסו הצליח "רק" לשבת עח הגלגל של ארמסטרונג כי זה פשוט בדיוק מה שהוא עשה עד היום... וזה לא נאמר בזלזול אלא בהערכה, אני מזכיר שעד היום אף אחד לא הצליח לעות את מה שבאסו עשה לאורך זמן. לי נראה בכלל שארמסטרונג תיכנן לקחת את החולצה היום...

טיראן מ

New member
OVER פרשנות... קורה לפעמים ...

גם לפרשנים הטובים ביותר. גם אם הרוכב אומר בפירוש מה התוכנית שלו. וגם אם בפועל הוא עושה בדיוק מה שאמר. גם אז מנסים למצוא פרשנות "מעמיקה" יותר. ברוב המקרים ההסבר פשוט בהרבה. הכי פשוט שיש. זה מזכיר לי סיפור על סטיבן הוקינג (ההוא מהאסטרופיזיקה שהפסיד השבוע בהתערבות שאף אחד בעולם לא מבין על מה הייתה ולמה הוא הפסיד). הוא כתב פעם שהוא בודק עבודות דוקטורט של תלמידיו. תמיד הוא מתחיל בדף האחרון. שם נמצאת הנוסחה שהיא בסיס התיזה. תמיד הוא מוצא נוסחה מאוד ארוכה ומסובכת ואז הוא אומר לתלמידו "שמע, אני אבדוק את העבודה, תקבל עליה ציון הוגן, אבל אני חייב לומר לך שהנוסחה אליה הגעת איננה המודל האמיתי. הסופי. זה שמתאר את הטבע באמת". התלמיד תמיד מגיב ב- "איך אתה יודע לפני שקראת ?" והוקינג עונה "כי אני בטוח שהנוסחא הסופית, הנכונה, האולטימטיבית היא מאוד פשוטה. היא לא יכולה להיות מסובכת. אבל עד שנמצא אותה, נאלץ להשתמש בנוסחאות מסובכות שמתקרבות לאמת." ותחשבו על זה .....

natyh

New member
יכול או לא יכול לתקוף

בודאי שבאסו יכל לתקוף השאלה היתה האם לאנס היה מגיב או לא ??? ומה היה יוצא לו לבאסו מההתקפה ??? באסו חלש יחסית בנג"ש ולכן התוצאה היום לא היתה הפתעה גדולה !!! נהפוך הוא לדעתי איבן הפתיע את עצמו לטובה , אין לי ספק שביארן ריס ציפה לתוצאה כזו של אולריך ואולי אפילו של קלודן . בעניין ההכנה של ריס אני נוטה יותר ויותר לחשוב כי ההכנה של ריס נפלה במספר דרגות מזו של לאנס וברוניל או שפשוט לא ציפה להעלות רוכב לפודיום השנה . בכל מקרה באסו טוב הרבה יותר ברכיבה קבוצתית מאשר בנגד שעון שמצריכה הכנות מדוקדקות ועוצמה מנטלית שכנראה אין לבאסו כרגע . אך ייתכן מאד שיתקדם מעבר למכשלה הזו , שנית צריך להבין כי הוא שילם את מחיר סגירת הבריחה שהוא עשה עבור לאנס שלשום . שלישית כבר כתבתי שאני לא בטוח שהוא יכל לשבת על הגלגל של לאנס !!! נהפוך הוא לאנס ניסה לתת לו את ההרגשה שהוא יכול , כדי שיעבוד בשבילו ולא יתקוף אותו , מה שהיה דורש מלאנס כוחות שלא רצה לבזבז . בכל מקרה נראה לי שבאסו נשבר היום מנטלית , ואני לא בטוח שזה טוב ללאנס . נתי

spuf

New member
זה לא רק כשרון

פיט סמפראס האגדי אמר פעם שכל 50 הטניסאים הראשונים בעולם שווים מבחינת יכולת המשחק ומה שמבדיל ביניהם היא היכולת המנטלית. אני חושב בכנות שלאנס אינו יותר כשרוני מאולריך, באסו, בלוקי, הראס ועוד. מה שבאמת מבדיל ביניהם הוא היכולת המנטלית והמקצועיות בהכנות ובביצוע הטור. רמת ההכנות של לאנס ושל כל קבוצת הדואר לטור, היא בליגה אחרת משל שאר הקבוצות (כך אני מתרשם מכתבות שאני קורא). לאנס יודע כבר חודשים רבים לפני הטור כמה וואט הוא צריך לייצר בכל תאריך, מה הוא צריך לאכול בכל יום וכמה שעות הוא צריך לישון בלילה והוא מסוגל מנטאלית לעמוד בתכנית קשיחה כזו !. הקבוצה עוברת על כל סנטימטר בעייתי במסלול והמשפט "יהיה בסדר" לא קיים בלקסיקון. כל רגע מתוכנן ולכל בעיה יש תשובה. כולם יודעים מי צריך למשוך עד העליה, מי צריך למשוך בהתחלת העליה ומי בהמשך וכולם עובדים בשביל אחד. אני אישית לא חושב שלאנס היה מאויים אפילו לדקה ע"י באסו ואני גם חושב שאם היה צריך, אז הוא היה פותח מבערים ומשאיר את באסו רחוק מאחור. אבל לא היה צורך לעשות את זה. תחשבו על זה. לאנס יודע שיש לו 1.5 דק' על באסו ושסביר להניח שהוא יקח עליו עוד 2-3 דקות בנג"שים. איזו סיבה יש לו לקרוע את עצמו ? זה לא חיוני להשגת המטרה ואת מה שלא חיוני להשגת המטרה, לפי הלכסיקון של לאנס/ברונייל, פשוט לא עושים. אפשר להתווכח פה עד אין סוף האם זה יפה/ספורטיבי/מביא כבוד/עושה רושם אבל בסופו של דבר, מה שרוב האנשים יזכרו זה את שם המנצח ולא שום דבר אחר. לאנס בדרך הנכונה לעשות הסטוריה. יהיו כמה אנשים שיזכרו שהוא עשה את זה בלי התקפה אחת רצינית בהרים. נו אז מה ? דרך אגב, כמה אנשים פה בפורום זוכרים שמיגל אינדוראין ניצח את הטור האחרון שלו מבלי לנצח באף קטע ?

מיקי...הנה דוגמא

להשוות 102 ק"מ של נג"ש ב- 2003 ל 61.1 ק"מ השנה + הנג"ש בעלייה שזה סה"כ 76.6 של נג"ש זה באמת יצא הפרש קטן בהרבה. בהצטברות של כ- 4 שניות לק"מ (של ארמסטרונג מול באסו אשתקד) זה יוצא חישוב כזה- 102-76.6= 25.4( ההפרש בין שנה שעברה לשנה זו במצטבר של נג"ש) 25.4 כפול 4 שניות לק"מ זה 1:41 דקה הפרש. בוא ונבדוק בסיום הטור כמה יהיה ההפרש של באסו מארמסטרונג בנג"ש אישי ונראה כמה באסו באמת השתפר או דיבר שטויות. ואני באמת חושב שהוא (באסו) עשה עבודה מדהימה על הנג"ש שלו רק שעוד לא ראיתי את התוצאות. בקשר להרים וישיבה על גלגל. אני, להבדיל ממך, חושב כי לבאסו היה מאגר אנרגיה שאולי נגמר. אולי מחר הוא ימצא אותו מחדש ואז אהיה בטוח כי מאחורי ההצהרות של ריס(באסו הדבר הבא) יש משהוא מוחשי. אני לעולם לא מהמר. אני מעריך על סמך ניסיון עבר(והרבה כובעים שאכלתי) ומפרשן מה שהיה. אני לא חושב שכדאי לקחת את זה לפרגון או ארץ זבת. אני חושב אחרת ממך בכל הקשור לטקטיקה ותרגום מהלכי מרוץ אופניים. בדעתי לשם כך קיים הפורום. אני מפרגן לך לא פעם (רוצה שאביא דוגמא לפרגון, צילום כדוגמא?) אבל שאני חושב שאתה טועה ומביע דעה שונה זה לא אומר שאני לא מפרגן. הייתי יכול לרדת על אי דיוקים עובדתים היסטורים שאתה חוטא בהם. אני בוחר בדיון תרבותי בו אני מראה זוויות אחרות ודעה שונה. מה הבעיה?

אי דיוקים מילוליים

יש הבדל תהומי בין "לא מסכים" או "דעתי שונה" ובין "חוטא למציאות" ו- "חוטא בזלזול". אפילו "אני חושב שאתה טועה" מצלצל טוב יותר אני לא מתיימר להיות "פרשן-ספורט" או הסטוריון למען האמת איני מתיימר כלל. הדבר היחידי שאני יכול לעשות הוא לפרש את האירועים על סמך הידע שכן יש לי- בעיקר במדעי האימון (כן, ביליתי קצת באקדמיה...) והמעט שאני כן יודע על רכיבת כביש, איני "מהמר" אלא מעלה טענות מנומקות ע"ס יידע מצטבר, שאולי בא ממקורות וכיוונים קצת שונים משלך. ואני עושה את זה בשביל הכיף, כמו כל השאר כאן. אבל בין זה ובין "זילזול" ו"חטא למציאות" יש מרחק רב כי בינתיים המציאות לא היתה כ"כ רחוקה ממה שכתבתי ואהיה הראשון להודות שטעיתי אם היא כן היתה. אתה יכול לכתוב שיש עוד 4 שלבים להכרעת המירוץ, אני יכול לכתוב שלדעתי יש רק את היום. אנחנו יכולים לא להסכים על זה, חוסר הסכמה שמקורו בכבוד הדדי ולא בהאשמות על זלזול. ולסיכום: הבעייה היא בביטויים המילוליים בהם בחרת שמרמזים על פטרוניזם מסויים בכל הנוגע לספורט ולעניין. הגיע הזמן ללמוד לבחור במילים הנכונות גם כאשר מגיבים לדעות של אחרים.

להבדיל ממך מיקי בר אור

בחרתי להגיב במסר אישי ולא קבל עם ופורום לעבור להתכתשות אישית. נכון, אני לא מסכים עם רבים מהניתוחים שאתה עושה. אבל אל תשלוף בילויים באקדמיה כטיעון לצדקתך או הכנסת מילים למקלדת שלי ...אתה לא יכול לצאת טוב מירידה לרמה כזו. די גם כך נסחפתי. את השאר כתבתי לך במסר אישי.

נגד השעון בעליה הוא לא בהכרח

אינדיקציה ליכולת טיפוס. אפשר לראות בתוצאות היום שיש לא מעט רוכבים שהגיעו גבוה יחסית בדרוג ושאינם נחשבים מטפסים מהשורה הראשונה. הם נחשבים יותר כשענים. לדוגמא: סנטוס גונזלס-מקום חמישי ולדימיר קרפטס-מקום שביעי מייקל רוג'רס-מקום 12 גוטיירז (פונאק)-מקום 13 לעומתם, מטפסים טובים שהיו עד כה לא רעים בהרים אך ידועים כשענים גרועים והגיעו במקומות נמוכים יחסית: סימוני מנסבו סקרפוני קאוקיולי-כולם מקום 23 ומטה. כמובן שיש גם דוגמאות הפוכות. מה שרציתי להגיד, זה שקשה להסיק מקטע בעל אופי כזה על קטעים אחרים בעלי אופי אחר. אולי ליכולת הבינונית של באסו נגד השעון בקטעים הרגילים היה משקל גם בקטע היום. לדעתי, הוא עשה תוצאה לא רעה היום. זה שארמסטרונג עקף אותו זה פשוט בגלל שארמסטרונג הוא ליגה אחרת.

למעלה