הקלות הבלתי נסבלת

ה מוזה

New member
הקלות הבלתי נסבלת

בה החוק והעומדים[או היושבים] בכס השיפוט גוזרים עונשים מגוכחים שלא לומר מבזים את הציבור מרתיחה אותי עד כדי תחושת בחילה . אתמול התפרסמה ידיעה קטנטונת כמעט בלתי מורגשת בין שלל הכתבות הענקיות וכותרות ראשיות על בני סלע על אנס פדופיל שהתחזה לרופא ועשה מעשים מגונים בילדים חולי שיתוק מוחין . הוא לא הביע חרטה,וקיבל במתנה מהמדינה שהות באכסניה על חשבון משלם המיסים ל..? תשבו טוב .תחזיקו חזק. ושמרו על ילדיכם מכל משמר בעוד 3.5 שנים הוא ישוב לחיק החברה האנושית שלוש וחצי שנים . ואני עדיין עם תחושת בחילה שואלת מי האשם האמיתי ? הפושעים או אלו ששופטים אותם בקלות בלתי נסבלת ומשחררים אותם לצוד את טרפם מחדש ?

s h o o s h a

New member
אין מילים לתאר את הביזיון

השופטים כתבו עוד בגזר הדין כי חייקין לא עבר אבחון מסוכנות מינית וכי השילוב בין ההתעסקות בפדופיליה, ההתחזות הנמשכת והמעשים המגונים החוזרים מהווה חשש ממשי לחזרתם של מעשים כאלו בעתיד. "אולם", נכתב עוד, "מאחר ולא מדובר בעבירות ברף העליון שבענישה, כל אשר ניתן לעשות הוא להטיל עונש ממשי שיהווה הרתעה לעתיד לנאשם עצמו, ולאחרים שכמותו, בתקווה שלא ישוב למעשיו הנלוזים". את הכתבה המלאה ניתן לקרוא כאן

azaria

New member
וכמה על גניבת לחם עבור ילדך הרעב?

או על העלמת מס קטנה?

ה מוזה

New member
נו,עזריה יקירי

האר נא את עיני מה הקשר בין תגובתך להודעתי אני מתייחסת לעבירות מין ואתה מתייחס לעבירות רכוש בזמנים בהם יש צונאמי של עבירות מין ממש כך,צונאמי - אני מצפה [וגם דורשת] עונשים חמורים ולא ייתכן שישבו שופטים ויקלו בחומרת המעשה "קלות המעשים" הם כתבו מה קל במעשה מגונה בילד משותק ?! אולי אם הפדופיל היה מקיז להם דם היו סוברים אחרת ? מה לעשות שהוא הקיז "רק" את נשמתם ?

s h o o s h a

New member
אין מקום להשוות

אינני מזלזלת במצוקתם של כל עניי עירי ולבי עם אלו שנאלצים לגנוב פת לחם כדי להאכיל ילד רעב. אולם מכאן ועד ההשוואה לילד שעובר התעללות מינית או אחרת ומידת העונש שצריך לקבל מי שחמס ודרס נפש רכה אינה עולה בקנה אחד עם הדברים שאתה מעלה בהודעתך הקצרה. מערכת הענישה במדינה שלנו פושטת את הרגל ואנו שותקים. פושעים למדים מפסק דין דוגמת זה המוזכר בהודעה הראשית כי משתלם לפשוע שכן אין דין ואין דיין. ועל כך הזעקה!

azaria

New member
מסכים עם שתיכן. שושה ומוזה.

הבאתי את העברות האחרות שהן לאין ערוך חמורות פחות - כדי להצביע על האבסורד שבהשוואה בין העונשים. העבריינים הקטנים שאני ציינתי, שלחלקם יש לפחות "נסיבות מקילות" - זוכים לעונשים כבדים. והחלאה שתוארה בראשית השירשור מוזמן לנופש קצר בחברת עמיתים שיוכלו להעשיר זה את זה בטכניקות ובדרכים "לשפר" את ביצועיהם לאחר השיחרור הקרוב. שותף לזעזוע ולגועל הנפש שלכן. ורוצה לתהות בקול רם, מה ניתן לעשות בנידון? איך משנים את המצב המקולקל הזה?

ה מוזה

New member
זה היה שלום חנוך

שאמר כבר לפני הרבה זמן? "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם" ובמילים עדינות יותר,משנים מצב כשיוצאים האדישות מטמינת הראש בחול ,מ"לי זה לא יקרה" ועד שזה לא קורה לי נדפדף הלאה,זפזפ ערוץ. אלימות גדלה במקום בו יש אדישות היא מכרסמת לאט לאט כריקבון בכל השכבות משום מה הפסקנו להאמין בכוחו של היחיד לחולל שינוי ובכוחם של הרבים גם אלו הקטנים מחוץ לכותלי בית המשפט אולי אם היה גוף שמארגן את כל היחידים שעדיין אכפת להם למחאה,לערעור,לצעקה רחבה יותר ,זה היה מחלחל מעבר לקירות העבים של בית המשפט .

ה מוזה

New member
מה הפואנטה בדיוק?

"ילדים חולי שיתוק מוחין" או שלא קראת את ההודעה אליה אתה מגיב לא הבנתי את עניין הקישור ואם אתה לרגע מנסה לרמוז שילדים מביאים זאת על עצמם תחשוב שוב. ואם לא,אז הסבר יהיה במקומו.

פלטרון

New member
נקודה למחשבה..

בדיוק כרגע קראתי מכתב של אישה בתהליכי גירושין (הגיע למומלצים של הפורומים). סיפורה הוא כזה- בעלה בגד בה והיא לא ידעה. יום אחד המאהבת הרגישה נבגדת ריגשית, ולכן האשימה את בעלה באונס. בעימות ביניהם היא הודתה ששקרה, והתנצלה בפני כולם. וכמובן שאותה אישה ממשיכה ומגוללת את בעייתה. ועכשיו תביני למה אנסים/רוצחים/גנבים וכו' מקבלים עונשים קלים (אם בכלל) - זה מתוך אותו עיקרון שבגללו אותה מאהבת לא נכנסה לכלא על האשמת השווא שלה. בכתבה אחרת נכתב על נערה בת 16 שהכתה שוטרת בעפולה (בטח שמעת על הסיפור). את יודעת מה העונש שלה עד כה.. הצמידו לה אזיק אלקטרוני לרגל. ועוד הפכו אותה למסכנה שככה צריכה להגיע לביה"ס. הנה לך הבעיה - מרחמים על פשעים מסויימים. כי זאת בת 16, וזאת "רק" כמעט הכניסה חף מפשע לכלא עם סטיגמה של אנס. ברגע שמתחילים לשים גבול של ותרנות, הגבול הזה ממשיך לזוז. צריך להחליט חד וחלק - אין נסיבות מקלות, ואין סליחה והזדמנות שנייה. מי שפשע ועבר על החוק, שייענש ויישב לכלא.

ה מוזה

New member
אני מסכימה איתך

שהעונשים הניתנים ביחס למציאות בה אנחנו חיים לא מהווים הרתעה ומאידך לא שומרים עלינו מפני אותם פושעים שברור מעל לכל ספק שיוסיפו לפשוע .השאלה היא למה העונשים במדינה לא מתעדכנים ביחס למציאות ? אולי בשנות הקמת המדינה 3 שנים הרתיעו כיום? נדמה שזה אפילו לתת לגיטימציה לאלימות בחסות בית המשפט ומי אם לא השופטים אמורים לצאת באופן נחרץ נגד אלימות לסוגיה השונים? "צריך להחליט חד וחלק - אין נסיבות מקלות, ואין סליחה והזדמנות שנייה. מי שפשע ועבר על החוק, שייענש ויישב לכלא" כן,אולי הגענו לאין ברירה ולאין מקום לרחמנים בני רחמים שסופם להתאכזר לתמימים . עצוב שהגענו לזה אבל זו המציאות . אין גבול מרתיע,יש עסקאות טיעון ו"תיק נסגר מחוסר עניין לציבור" /-:

Crimson Dawn

New member
יש אצלך נקודה חשובה מאוד

הצונאמי האמיתי הוא לא של מקרי האונס אלא של מקרי האשמות שווא באונס (80% לפי כתבה זאת) שבדרך כלל מזוהים ונבלמים אך לא תמיד, למעשה מה שקורה כאן הוא מקרה "זאב, זאב" קלאסי, חלק גדול מאלו שיושבים בבתי הסוהר הם חפים מפשע שכנגדם נתפרו עלילות, מערכת המשפט מאפשרת לכל אישה את כל הכלים לעשות זאת ולצאת ללא פגע, מדיניות עידוד הגשת התלונות מובילה לעלייה בתלונות השווא ולאו דווקא לעלייה בתלונות האמת, זאת יחד עם מחיקת הקו המבדיל בין אנסים קלאסיים כמו בני סלע, לאנשים אחרים שנמצאים בתחום האפור גורם לזילות האונס, אולי השופטים מכירים במציאות ובמקום לתת לחפים מפשע לסבול הרבה ההקלה היא על כולם כי אי אפשר לדעת, למעשה הרבה פעמים מדובר במקרים של סגירת עסקה - הנאשם באונס יודע שלא יהיה לו משפט צדק ולכן הוא מסכים עם גרסת המתלוננת תמורת עונש קטן יותר, אפילו אם הנאשם רוצה להיאבק, עליו לקבל את גרסת המתלוננת בחלקה כדי שלא תיווצר סתירה גדולה מדי כשבמקרה זה יאמינו למתלוננת, עיוות אחד גורר עיוות נוסף כי נשבר הכלל הבסיסי של זכאי עד שהוכחה אשמתו (חובת ההוכחה על המאשימה) בכלל מיוחד למקרי אונס ועבירות מין בהם הנאשם אשם עד שהוכחה חפותו (חובת ההוכחה היא על הנאשם). הסניגורית הציבורית: חפים מפשע נכלאים על עבירות מין http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2919824,00.html הרבה מאוד חפים מפשע מודים הודאות שווא ונכלאים. בדרך כלל, רוב התיקים הם עדות מול עדות, ללא שום ראייה שמחזקת את עדות המתלוננת. רוב הנאשמים הם אנשים מהיישוב, ללא רקע או עבר פלילי, וב-99 אחוזים בית המשפט מאמין למתלוננת. בשנים האחרונות ישנה החמרה אסטרונומית בעונשים שמגיעים ל-15 ואף 28 שנות מאסר, יותר חמור מתיקים של הריגה. ואז הנאשמים חושבים שאולי כדאי להם להסכים לעסקת טיעון בה יקבלו עבודות שירות או שנתיים ושלוש שנות מאסר במקום עונש של עשרים שנה.

Keyser Soze 3

New member
או אולי בכלל

החברה שלא קמה על רגליה האחוריות ומפגינה נגד קלות העונשים?

נועה 202

New member
ה מוזה היקרה

כל הכבוד שבעידן של עיוורות ובשתיקות רועמות - החלטת לקום ולומר את שעתך באופן כה נחרץ ובצורה כל כך נכונה אין ספק שהמערכת השיפוטית איננה מתפקדת - ולא רק בהקשר של עבירות מין אלא בכל אופן ותהליכי השיפוט. בהקשר הישיר של עבירות מין- וכל מי שטען כאן שהסיבה לכך היא אחוז תלונות השווא... ובכן- יש תלונות שווא גם על רצח, גם על גניבות רכב, על כל פשע שנעשה יש תלונת שווא על אותו פשע ממש האם זה אומר שעל המשטרה להתייחס פחות כאשר גונבים למישהו את הרכב (אולי הוא סתם משקר בשביל ביטוח) או שאולי על המערכת השיפוטית להקל את ראשה גם ביחס לרוצחים (אולי הוא לא באמת התכוון לרצוח) או שאולי בפעם הבאה שמישהו פורץ לכם לדירה וגונב את כל תכולתה ומשאיר אותכם שם מאחור - אולי אז כשמישהו יספר לכם מה אחוז האנשים שמשקרים לגבי כאלה דברים בשביל ביטוח- אולי אז תבינו כיצד זה מרגיש כיצד זה מרגיש לצעוק זאב - כשהזאב ממש מולך- ולקבל חשד וחוסר תמיכה כל מתלוננת באשר היא "זוכה" ליחס משפיל- אם זה לא מקורביה ומכריה, אז זה ממערכת המשטר והמערכת השיפוטית אני לעולם לא אשכח את מה שהשופטים טענו על האונס הקבוצי שהיה בהרצליה פיתוח "הנאשמת לא הראתה התנגדות ועל כן לא יכלו לדעת הנערים שהם פוגעים בה" ובכן- לכל הצדקנים פה רוב הנאנסות מתקשות עם להראות התנגדות במיוחד כאשר מספר גברים תוקפים אותם אז לכל הצדקנים פה נמאס מהתירוץ של הזאב תתחילו לפתוח את עיניכם תתחילו לפתוח את אוזניכם נמאס מההתעלמות שלכם נמאס

BellA עלמה

New member
מי אשם?

לדעתי אין כאן" אשמים" זו האווירה הכללית כאן ובעולם לנושא המחשבה שלי זה לא יקרה וכו סוג של אשליה עוטפת וחמימה לא נוח לעסוק בזה אז עוצמים עיניים קשה לי עם זה אז אני מתעלם הממסד(ממשלה חוק) לא ממש יודעים איך להתיחס לזה זאת דעתי

מערכת נרפית וחסרת עמוד שדרה

אכן כן, מערכת אכיפת החוק הכוללת את משטרת ישראל ובתי המשפט היא הגורם העיקרי לאלימות הגואה בארץ. בפרשת בני סלע המשטרה טוענת שהיתה "תקלה" ומה היא תגיד בפרשת ענבל עמרם שאביה נזרק מכל המדרגות על שבקש שיאתרו את בתו? ומה היא תגיד בפרשת האזרח שפנה שוב ושוב למשטרה בזמן אמת והתריע על נהג שהשתולל בכביש? כזכור לכם הוא התבקש לשלוח פקס ובסופו של דבר נהרגו כל יושבי הרכב. ואני כבר לא מדבר על גניבות רכוש ורכב שבהם האזרח יודע מראש שעליו לפנות ישר לחברת הביטוח. מהמשטרה הוא לא יקבל סעד. ובתי המשפט? מדי פעם מבליח אור באפלה בדמות שופט זה או אחר שגוזר את העונש הראוי. ברב המקרים העונש שנגזר על העבריין נמוך אפילו ממפלס המים בים המלח. אין ספק שעונשים כבדים מרתיעים. אולי לא את כולם, אך את חלקם הגדול כן ובכך שנציל כמה קורבנות תמימים, דיינו. אני מסכים עם כל מי שטוען שענישה לבדה אינה מספקת. דרושים אמצעים נוספים כגון: חינוך, שיקום ופתרון של מצוקות כלכליות. אך אילו הם נושאים שהפירות שלהם לא מבשילים מהיום למחר ובכל מקרה עבריין כבד שספג בבית את כל תורת האלימות, אותו קשה מאוד לשקם. אותו צריך להושיב בבית הסוהר לשנים רבות ואם יש אפשרות לשקם אותו שם, וכל זאת על מנת למנוע ממנו פגיעה חוזרת בחפים מפשע. ובנוגע לתלונות שוא. גם זו לדעתי רעה חולה. אני דווקא חושב שככל שיתרבו תלונות האמת, כך גם יתרבו לצערי גם תלונות השקר. כבר אמרתי זאת בעבר, תלונת שקר שקולה בעיני לתלונת אמת מבחינת הענישה וכפי שעלינו להחמיר עם עברינים, עלינו להחמיר באותה המידה גם עם מוסרי או מוסרות תלונות שקר ובכל מקרה עדיף בעיני מצב שפושע יסתובב חופשי מאשר חף מפשע ישב בכלא על לא עוול בכפו.

נועה 202

New member
בעיניי עדיף חף מפשע בכלא

מאשר פושע חופשי (כ 15 בנות הוטרדו ונאנסו באכזריות לאחר שיחררור הראשון של בני סלע מהכלא )

למה שחף מפשע ישב בכלא???

צריך משפט אמת, הפושעים לכלא! החפים לפשע בחוץ! חף מפשע שיושב בכלא זה נקרא פשע!

למעלה