הקלות הבלתי נסבלת

קראתי את ההודעה שלך

בעיניי עדיף חף מפשע בכלא מאשר פושע חופשי סוף ציטוט. ואני אומר: עדיף שיהיה צדק ואמת שבו חף מפשע לא ישב בכלא, והפושעים ישבו מאחרי סורג ובריח.

נועה 202

New member
אני כתבתי את זה

בהקשר להודעה קודמת בה נאמר כי עדיף כמה פושעים שלא יכנסו לכלא מאשר חפי מפשע שיכנסו לכלא

אני חולק על דעתך זאת

לדעתי, בתי המשפט יכולים לדון אמת, ואת החשודים שהורשעו להעניש כחוק, ואת החשודים שהתברר דינם להוציאם לחופשי, דבר אחד לא מונע מהדבר השני להתבצע... ברור שיהיו אנשים חפים מפשע שיעוכבו או יעצרו ע"י המשטרה, אבל זה תהליך זמני עד דיוני בית משפט, מבחינתי היה צריך להוסיף כוח אדם למערכת בתי המשפט וכן למשטרה כדי לבצע את כל החקירות במנימום של זמן. ויסלחו לי על ההכללה הגורפת- כל אלו שטוענים על נשים שמשקרות וטופלות שקר על גברים, זה תופעה מאוד לא נפוצה אלא נועד כדי להטיל ספק בגירסת נשים שניפגעו! בדרך כלל כל אחת שמגישה תלונה על אונס עוברת המון תהליכים (לדעתי אפילו יותר מדי) של חקירות ע"י בעלי ובעלות מקצוע,שקשה מאוד להערים עליהם. הדבר שיותר נפוץ הוא חשוד באונס שיש לו מעמד או מבוסס כלכלי כדי לשכור עורכי דין מהשורה הראשונה בארץ,ואז להתחיל למצוא כל מיני תירוצים מפוקפקים כדי לזכות מחמת הספק...וזה השקר היותר נפוץ בחסות החוק כמובן (רק לפושעים עשירים)

ה מוזה

New member
אז איך אפשר

להעביר את התחושות האלו לאותם אנשים שחורצים דין,לא רק את דינו של הפושע באותה נשימה גם את דיננו שלנו? איך אפשר לגרום להם להבין שנקעה נפשנו מזילות העונשים? מה אנחנו יכולים לעשות?........ קראתי עכשיו ידיעה על ילדה בת 13 שנרצחה בשירותי בית הספר "נופי גולן" ופשוט בא לי לצרוח,פשוט לצרוח .

עיוורים באפלה

אין ספק שהגענו למצב שהאלימות בכלל והאלימות המינית בפרט גואה, אבל אני תוהה האם רק החמרה בעונשים ישים קץ וסוף למצב הנורא הזה? אם גבר שאנס מישהי יקבל עונש כפול מכפי שקיבל,יניח את דעת הציבור? לפי דעתי,אנחנו מפספסים את העיקר, והעיקר הוא:למנוע אלימות! שאנשים ונשים לא יפגעו ע"י אנשים אחרים באלימות. המטרה היא אינה "ענישה", הענישה היא אמצעי כדי להשיג את המטרה. החוכמה איך לגרום לאדם שמתכוון להכות או לאנוס לחשוב שנית ולא להשתמש באלימות, מי שחושבת רק על ענישה, פוטרת את הבעיה בדרך הקלה, ולא היעילה. גם אם יגזרו על כל אנס מאסר עולם כעונש מנימלי, זה לא יפסיק את מקרה האונס. גם אם יגזרו פיצוי כספי של מיליון ש"ח לכל תקיפה מינית,זה לא יפסיק את התקיפות. בתי המשפט הם רק חלק ממערך שלם כדי להביא לצימצום האלימות. ולא תבינו לא נכון,אני גם בעד עונשים כבדים לעבריינים, אני רק אומר שזה לבד לא יפתור את התופעה השלילית הזאת.

למעלה