הקמור-

מתג מנוף- בקצרה...

מתג שצמא בפה של הסוס אממ.. בין המתגים היותר חריפים...אבל גם בו יש סוגים שונים ודרגות שונות של חריפות....הוא בעצם פועל כך שהמשיכה גורמת ל"מנופים" שבצידי הפה לעלות למעלה דבר הגורם ללחץ בפה של הסוס. מידת הלחץ והמהירות שבה המתג פועל משתנים ממתג אחד לאחר. אלה היו 60 שניות על מתג מנוף. עכשיו סלחו לי ני הולכת לישון... מחר ני צריכה לקום ב8 לבדיקת דם לראות מה נסגר עם בעיות הברזל שלי...(בעקבות הצמחונות הברזל שלי צנח צניחה חופשית)

122343221

New member
והנה הטעות שלך

זה מכריח את הסוס ביותר כוח להוריד את הראש ולא "עוזר" לו להיות "מכונס". כינוס זה בכלל תרגיל שמתחיל ברמה ג' בדרסז' ואף פעם לא שמעתי על העובדה שמתג מנוף עוזר לסוס להיות מכונס. לעומת זאת שמעתי ששרירים שנבנים בהדרגה ועבודה נכונה עוזרים לו מאוד להגיע לכינוס.

puremelody

New member
אני לא חושבת שזה נכון

אני לא דיברתי על דרסג' אלה על ווסטרן.. רכבתי על סוס עם מנוף ולא לא הכריח אותו להיות מכונס. כשלבסוף הוא כינס זה לא היה שונה במיוחד מהכינוס שלו עם מתג רגיל

ORIKA

New member
מה פתאום???

זה כלל לא משנה עם זה בדרסאז' או בווסטרן מצב של כינוס זה לא רק לעגל את הצוואר של הסוס אלא זאת עבודה שלמה בכל הגוף שהסוס נמצא במסגרת מסוימת וכתוצאה מזאת הוא מעגל את הצוואר. כשרוכבים על סוס עם מתג חזק כמו מנוף אז הסוס מוריד את הראש מהחוזק של המתג. ואין זה משנה כלל כמה עדין יעבדו איתו זהו מתג חזק מאוד ועם סוס מוריד את הראש רק מהשימוש במתג הזה זה כלל לא נקרה שהסוס מכונס!

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif המנוף. בטיפה יותר

פירוט
במתג הזה יש יותר דיוק. הוא כמו המתג השבור אבל הסוס מגיב לו ביותר דיוק. עדיף שרוכה מנוסה ישתמש בו כי עלולים להכאיב לסוס. במתג המנוף יש בליטה הקרויה פורט (port) הפורט בנוי בזוית שאם הסוס מכונס אז יותר נוח לו להיות על המתג, אם הסוס לא מכונס הפורט נוגע לו בחיך וזה לא נעים לו, כמו שהבליטה יותר גבוהה המתג יותר חזק.

אסף 1989

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אין יותר מה להגיד, פשוט אמת לאמיתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puremelody

New member
אז איך זה ש

איזה 5 ילדים רכבו על הסוס לפני והוא לא כינס להם? הוא התחיל לכנס רק אחרי חצי שיעור של עבודה בערך כמו עם מתג רגיל בגלל זה שאלתי מה ההבדל.

למעלה