הקמת קהילה

• פותח הנושא mbinh
  • פורסם בתאריך

neophile

New member
זה סמל אוניברסלי

אבל אין בו ייחודיות אני לא אומר שחייבת להיות לסמל ייחודיות ,יש מקום לדיון בנושא . פנטגרם נראה לי כמו התחלה טובה אבל מה הלאה? אותיות עבריות? רונים? סמלים אסטרולוגים? לדעתי כדאי שנסכים על המוטיבים שיהיו בסמל ואז התחרות תהייה מי יוצר את הסמל הכי יפה עם המוטיבים האלה. אולי בכלל עדיף לא לערב עברית? לעשות הכל באנגלית?

כמה דברים

ראשית, לא הבנתי למה צריך לבחור סמל. כבר נבחר סמל בשנה שעברה, ה"פיתה-גרם", והוא מאד נחמד, משעשע ובעיקר מאד ישראלי. שנית, אם כבר אתה מעלה את כל העניין של הסמלים וכאלה, אז לדעתי חשוב להדגיש את המקומיות - ולכן אין מקום לאנגלית, אלא רק לעברית (ואולי לערבית). רצוי שגם הסמלים הגרפיים ישאבו מתוך המרחב הכנעני. בעיניי, אין מקום לסמלים אסטרולוגיים, ומקומו של מגן הדוד צריך להיות מֻבטח לפחות כמו זה של הפנטגרם.

gwizard

New member
OK, עכשיו בכנות מוחלטת

בלי לפגוע בטונטי שיצר את הסמל של פיתהגרם, אך כאשר הסמל נבחר כמנצח אני פשוט הרמתי ידיים ואמרתי לעצמי: "אם הם כל כך מפגרים, אז באמת שאין לי מה לעשות". מעבר לזה גם אמרתי WTF ועוד כל מיני מילות גנאי. עכשיו ברצינות, האם סמל המייצג בצורה כלשהיא קהילה פאגאנית ישראלית (אשר לא ממש מגובשת כי כולם שונאים אחד את השני) אמור להיות נחמד, משעשע ובעיקר מאד ישראלי ? אני חושב כי הסמל אמור לייצג את אלו אשר עומדים מאחוריו ולי אישית ממש אין שום רצון להיות מיוצג ע"י שישליק בקדרה. לא בשביל זה אני למדתי את כל השנים עם כל הכבוד. אני אישית מאוד נעלבתי וכך גם הרבה אנשים שבזמנו השמיעו את חוסר שביעות רצונם. לדעתי, הפאגאנים והפסוודו-פאגאנים בישראל לא זקוקים לסמל שייצג אותם, אלא לתבנית אשר אליה הם יוכלו להשתייך בגאווה ולהרגיש ביטחון ואהבה. עד שזה לא יקרה - הכל קקה.

neophile

New member
מסכים עם אלון

לא מדובר בלוגו להדפיס על חולצה , אלה בסמל שיש לו משמעות ושימוש ,שיהיה פשוט לציור . סמל שיאחד את הקהילה לא רק מבחינה רעיונית אלה גם מבחינה אנרגטית , הפיתהגרם זה לוגו חמוד אבל זה לא סמל שראוי בכל הקשור לפאגאניות פראקטית.

gwizard

New member
נחמד שאנו מסכימים מדי פעם

הקטע שמאוד חשוב לי להדגיש הוא שלא סמל יוצר קבוצה, אלא קבוצה יוצרת סמל. כל זאת בהנחה שיש קבוצה, מה שכרגע לא נכון כי כרגע ישנו אוסף אינדיבידואלים אקראי וכל אחד עם השיגעון שלו ללא אג'נדה אמיתית כלשהיא, ללא מטרה משוטפת שכל אחד פועל למענה.

neophile

New member
השאלה היא אם "פעולות משותפות"

הם גם "אנרגטיות" וכאלה שלא בהכרח מחייבות פגישה . אני אומר קודם כל להתמקד במישור האינטרנטי כדי שגם צעירים שלא בהכרח יכולים להגיע לפגישות כאלה וזה גם בעייתי מבחינתו שהם יגיעו , יכולו להשתתף. לכן הסמל הוא כה חשוב לדעתי , בתור "לינק" לחבר את כל החברים בכמה וכמה מישורים. אנחנו לא מחוייבים לסמל אחד בלבד, אבל איך אומרים? מסע של אלף מיל מתחיל בצעד אחד.

neophile

New member
מסכים עם אלון

לא מדובר בלוגו להדפיס על חולצה , אלה בסמל שיש לו משמעות ושימוש ,שיהיה פשוט לציור . סמל שיאחד את הקהילה לא רק מבחינה רעיונית אלה גם מבחינה "אנרגטית" , הפיתהגרם זה לוגו חמוד אבל זה לא סמל שראוי לקהילה הפאגאנית.

ChildOfTheWoods

New member
אני חושב שאם אתה רוצה משהו כזה

אתה צריך להתחיל בקטן... לא לפנות כבר ליצירת קהילה גדולה... זה יעזור לך ללמוד אם ברצונך להגשים את הרצון שלך אחרי זה...

באופן כללי

יש קהילות. קטנות ומצומצות אומנם וממש לא אחת ארצית מאורגנת, אבל יש. יש קהילות גם קהילות מאגיות שזה קרוב לתחום. הבעיה עיקרית עם הקמת קהילה פאגנית היא שקהילה פעילה לרוב מוקמת סביב רעיון או מטרה משותפת כלשהי. כיום בישראל קשה מאד למצוא רעיון או מטרה משותפת לכלל או אפילו לרוב הפאגנים בארץ. אני לא חושב שזה צריך להדאיג אותך יותר מידי כל עוד האנשים עצמם הם פתוחים וחבורתיים. סה"כ האינדיבידואלים הם אבני הבניין ואם הם מעונייינים להיות בקשר אחד עם השני הם יהיו. בסופו של דבר, מטרה משותפת אפשרית שאני יכול לראות לקהילה פאגנית בארץ זה הגנה על זכויות חופש הדת וניסיון ליצור מסגרת תומכת וחמה לבני הדתות שאינם משלושת הדתות המונטאיסטיות. לזה אפשר ליצור קהילה, אבל זה דורש אנשים שיהיו מוכנים להשקיע בזה. כי קהילה כזו היא לא רק לבוא למפגשים. קהילה כזו היא לתרום באמת ובתמים ולעזור לאנשים להתפתח מבלי לצפות להרבה בתמורה לכך, כי יותר מידי לא תקבל על זה. אני דווקא אקח את זה צעד אחד קדימה והציע רעיון: למי שבאמת רוצה לעודד איזו פעילות פאגנית בארץ, לדעתי צריך להתחיל מידע ומשיתוף. לכן אני חושב שצריך לאסוף אנשים שמוכנים לכך שיארגנו הרצאות על דתות פאגניות (רצוי אלה שהם מכירים מבפנים) ועל אלים בפני חברי הקהילה האחרים וישתפו אותם בידע ובניסיון שלהם. ככה כולנו נוכל להכיר טוב יותר את הקהילה על כל פניה וגם זו תהיה מסגרת תומכת לאנשים שמתעניינים בפאגניזם לבוא ולראות מקרוב שהשד לא באמת כזה נורא. ההרצאות לא אמורות לדעתי להיות למטרות רווח אבל אפשר לקבוע מחיר סמלי כלשהו כדי לחסוך את הוצאות האדם המעביר הרצאה כזו. זה נתון לדיון וכולנו צריכים להחליט על איך אנו רוצים את זה. באופן כללי חשוב להבין כי דבר כזה לא מיועד ללמד מישהו. אלה לא הרצאות שנועדו ללמד אנשים עם הדת של האדם. אלה הרצאות שנועדו כדי שנכיר טוב יותר אחד את השני ואת העולם הפוליתאיסטי הרחב. אפשר לעשות אותם במסגרת מפגשים של כל כמה חודשים או בכל מסגרת אחרת. זה לדוגמא רעיון. אם למישהו יש רעיונות נוספים הגידו. אם מישהו באמת רוצה לבנות קהילה צריך ללמוד לעבוד יחד.

mbinh

New member
למגיבי ההודעה

חבל לי על שחלקכם מתיחסים רק לחלק מדברי.אני רוצה לחזור ולהדגיש מה שהצעתי הוא בגדר רעיון/חזון.בנוסף כשאני מדבר על קהילה כוללת אני לא מתכוון שהמאמינים באלים הנורדים יחגגו עם המאמינים באלים הכנענים אני מתכוון שבגלל השוני שלנו משלוש הדתות וחוסר ההכרה מצד המדינה אנו צריכים להתאחד לקהילה שבעצם תורכב מכמה קהילות קטנות כל קהילה קטנה היא בעצם קבוצה דתית מסוימת.מבנה הקהילה צריך להיות די פשוט לכל קהילה קטנה(קבוצה דתית) יהיו שלושה נציגים וכל הנציגים ירכיבו את מערך ה"שלטון" על הקהילה הגדולה[כל הקהילות הקטנות(קבוצות דתיות)] מתוך כל הנציגים יבחרו עוד שלושה נציגים שהם יובילו את הקהילה.אני מדבר בגדר רעיון אינני מאמין שהוא ייושם בחיי אבל מאמין שמשהו דומה אכן יקרה בעתיד מכיוון שמספר הפאגנים בא"י רק עולה. אני חושב שאת הרעיון של חתול הצשייר (הרצאות על דתות פולותאיסטיות ועל אלים ומסורות)צריך לישם בפאגטרון (התוודעתי אליו רק לפני כמה ימים)ואם יהיו מפגשים של הפורום ותהיה התחרות אני חושב שצריך לעשות מדי כמה זמן הרצאות על דתות פולותאיסטיות וכו'. חוץ מזה תודה לכולכם על שקיבלתם אותי לפורום אני שמח שיש תגובות להודעות ואומר על כך תודה. על החתום מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

הרצאות זה רעיון נהדר

רק צריך לדעתי לחדד את הקונספט שלהן. לתחושתי, אנשים לא כ"כ יבואו למישהו מהקהילה שיספר איך הוא תופש את האלים, וגם לא רבים יספרו חוויות אינטימיות על האלהות, מהסוג שאולי יהיה מעניין לשמוע. אבל, יש אנשים בקהילה שמתמחים בכל מני נושאים ואולי יהיה אפשר לגייס אותם להרצאות קהילתיות. בינתיים, לפי מה שאני יודע, יש לנו ארכאולוג-בדרך, הרבליסט, מטפל (?) ברפואה סינית, בחור שמבין המון בטארוט ובמאגיה טקסית. כל הדברים האלו יכולים להיות מוסבים להרצאה כללית, או אפילו יכולים להיות מפורקים למספר הרצאות. ואני בטוח שיש עוד נושאים. ובנוגע לרעיונות נוספים - קרא את תגובתי בעניין הפגטרון (תחת ההודעה של ארדן).

mbinh

New member
לעוטה המגבת היקר

לי היה מורה (לא מבית ספר) שהיה חבר באקלסיה(אם מישהו יודע מה היא האקלסיה הוא יבין אם אתם לא יודעים כתבו והסביר).הוא מומחה גדול לחיזוי עתידות וכישוף אולי אוכל לשכנע אותו לבוא אם יהיו הרצאות. על החתום מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

למעלה