הקפיטליזם במלוא עליבותו

הקפיטליזם במלוא עליבותו

התוכנית המשמר האזרחי בהנחיית אורלי וילנאי פדרבוש וגיא מרוז, שהערב זהו שידור הבכורה שלה בערוץ 2, הציגה מה הולך בדיוק במחסום ארז, שממונה עליו חברת "שלג לבן" שמעסיקה עובדי קבלן בתנאים מחפירים ובשכר רעב, ובנוסף לכל מנסה להשתיקם ולמנוע מהם בכל מחיר מלהתראיין לתקשורת ולספר על מצבם. וכך קרה שכשצוות המשמר האזרחי הגיע לבנייני החברה כדי לשאול את מנהלה מר אורגד, למה זה קורה ומה הוא מתכוון לעשות כדי לתקן את זה, יכלו להיווכח כל צופי ערוץ 2 כיצד בזה אחר זה נכבו האורות בבניין וכולם שם עשו את עצמם כאילו אין אף אחד בבניין. וכך כשהצוות דפק בדלת ולחץ על האינטרקום לא נשמע כל מענה. ולמרות זאת החליטו מנחי התוכנית שזהו שידור הבכורה של תוכניתם, לתת ליו"ר החברה ומנהליו המושחתים להגיב על האישומים המופנים כלפיהם עד השעה 20.00 ולהציג בפני הצופים את עמדתם בנושא. כפי שכתבתי בכותרת הודעתי, הקפיטליזם במלוא עליבותו.

Fasz

New member
מה הקשר לקפיטליזם?

אני לא מבין, לעובדים יש זכויות בסיסיות המולנות. עתה, במקום להאשים את אזלת ידי מוסדות הממשלה האמונים על הנושא הזה, והאישים העומדים בראשם, אתה מוצא לנכון להאשים שיטה כלכלית?

הקפיטליזם הביא את חברות הכו"א

ואת קבלני העבדים לישראל. ובזמן שכל העוולות והמצוקות הללו מתרחשות במדינה שכבר למעלה משש שנים שהיא קפיטליסטית, זו ממש טיפשות לשאול "מה הקשר לקפיטליזם?"

Fasz

New member
מדוע אתה נכנע לדמגוגיה?

חברות כוח האדם הינם המסווה למדיניות רווחה שאינה עובדת - הן פשוט נכנסו לחלל שהשאירה השיטה הרווחתית והקלוקלת שלא ניתן היה להשתמש בה לרווחת האזרחים המחפשים עבודה תחת כנפיה.

אתה טעוה, חברות כו"א נועדו לדבר אחד

ואחד בלבד: רווח קל למעסיקים. החברות האלה מאפשרות למעסיק לקבל כמה שיותר בכמה שפחות, שזו השיטה הקפיטליסטית "תקנה בזול, תמכור ביוקר", החברות הללו שרק מי שעיוור לא יכול לראות שהן קבלני עבדים, מנצלים את העובדים שלהם כמה שהם רק יכולים, שוללים מהם את זכויותיהם, ובסוף גם נותנים להם פרוטות עלובות בתור שכר על עבודתם, בעוד שהמעסיקים של החברות הללו הולכים ומתעשרים על גבם של העובדים שלהם. משום מה יש לי תחושה שאדם כמוך לעולם לא היה מסכים לעבוד תחת חברה כזאת, ללא זכויות ובמשכורת רעב, אך מצד שני אין לך כל בעיה להטיף נגד עובדיה ולקרוא להם פארזיטים ולקרוא למאבק ההישרדות שלהם נגד מעסיקיהם המושחתים והנצלנים "מאבק לא מוצדק".

gershon17

New member
יש לך שתי טעויות

1. כל החברות באשר הן, גדולות, קטנות, נותנות שירותים או מייצרות מוצרים - כולן נועדו למטרה אחת ואחת בלבד - רווחים לבעלי המניות שלהן. 2. אין שום דבר קל ברווחים של חברת כח אדם, רווחים קלים יש לעיתים בתחומים אחרים - לא שם. אם היה כל כך פשוט להקים חברת כח אדם ולהרוויח המון כסף, כל אחד היה עושה את זה. הי, אולי אפילו אתה!

אם כבר אתה. אני לעולם לא הייתי יורד

לרמה כזאת והופך לקבלן עבדים. רק אנשים כמוך חסרי לב וחסרי מצפון מסוגלים לזה. לא אני.

gershon17

New member
אתה קטן אמונה אתה

אם כל כך פשוט לפתוח חברת כח אדם ולהתעשר על גבם של עובדיך, למה שלא תפתח אתה חברת כח אדם, אבל במקום רווחים גבוהים תיתן לעובדים תנאים יותר טובים? מה מונע מבעדך לעשות כזה דבר? אני יכול לחשוב על שני דברים: 1. אתה עצלן טיפש שלא יצליח לאזן תקציב אפילו שבועיים. 2. חברות כח אדם הן לא דרך פשוטה מאד להתעשרות מהירה. תבחר בבקשה.

א.זה לא הסטייל שלי לנצל אנשים אחרים

כדי להתעשר על גבם, ובשביל להתעשר על גבם של עובדיך, אתה צריך לנצל אותם ולתת להם משכורות רעב, אחרת לא תתעשר על גבם. ב. בשביל לאזן תקציב אפשר להחזיק מנהל חשבונות, ואין לזה שום קשר אם אתה טיפש או חכם. וג.לא אמרתי שחברות כו"א הן דרך פשוטה מאד להתעשרות מהירה, אמרתי שחברות כו"א מנצלות את העובדים שלהם כדי לעשות רווח קל על גבם. עובדה שחברות כו"א הן עברייניות שכר המינימום הגדולות ביותר והפוגעות בזכויות העובדים הגדולות ביותר. ושאתה שולל מהעובדים שלך את מה שמגיע להם על פי חוק, לא פלא שתתעשר במהירות על גבם, שכן הכסף הזה נכנס ישירות לכיסך במקום לשלהם.

Fasz

New member
תשאל את עובדי מייקרוסופט על שכר

הרעב שהם מקבלים, על מנת לממן את האחוזה בשווי 2 המיליארדים של גייטס.

trigotrigo

New member
לממן את ביל גייטס?

אתה יודע שביל גייטס הוא התורם הגדול ביותר לחקר האיידס ברחבי העולם?

Fasz

New member
לא קבלתי כנגד גייטס, אלא הבעתי את

רצוני לספק לממתיק הוכחה, כי ישנם מעסיקים המרוויחים הון על חשבון עובדים המרוויחים בעצמם, הון לא קטן. שהרי ממתיק טען כי לא ניתן להרוויח ממון רב ללא פגיעה משמעותית בזכויות העובדים.

Fasz

New member
זו הייתה ציניות, מר טריגו..

על מנת להעצים את חוסר הדיוק בהודעתו של ממתיק. הרי ברור לכולם כי התנאים במיקרסופט הינם מעולים, הלא כן?

באמת? לא ידעתי שמיקרוסופט

נחשבת אצלך לחברת כו"א שמעסיקה עובדי קבלן... ואחרי זה אתה מתפלא שקוראים לך דפ"ר...

Fasz

New member
להלן ציטוט מהודעתך, ממתיק:

" ובשביל להתעשר על גבם של עובדיך, אתה צריך לנצל אותם ולתת להם משכורות רעב, אחרת לא תתעשר על גבם." היכן הזכרת חברת כוח אדם? האם אינך חושב שאם כבר, היית צריך להזכיר כי הנושא המרכזי הוא חברות כוח האדם?

gershon17

New member
ובכל זאת סוג של גילוי נאות

אחת מהחברות שאני מעורב בהן מתפקדת כחברת כח אדם. כל אחד מהעובדים בה נמצא בעשירון העליון של המשכורות, כולם מרוויחים בשבוע מה שלוקח לך יותר מחודשיים להרוויח, ולמרות זאת החברה חיה יפה כבר די הרבה שנים. ואין שום סיכוי בעולם שאתה תעבוד אצלי. אתה קוטר עצלן מדי. לא נורא, בהצלחה בהמשך הדרך.

אתה גם אם תציע לי מיליון $ לחודש

אני לא אעבוד בשבילך. אני מעדיף להמשיך ולעבוד בשכר מינימום אפילו במתכונתו הנוכחית, על פני עבודה אצל אדם חסר לב ומצפון כמוך.

למעלה