הקפצה אחרונה של שרשרת השינה

../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif נושא השבוע - שינה

על פי בקשת הרוב - נושא השבוע הוא שינה והרדמה אז כל מי ששרוצה לחלוק מאבקים בנושא, תהיות בנושא, טיפים בנושא, הצלחות בנושא - מוזמן ומוזמנת. בהקשר לנושא ניתן לגלוש לכל הכיוונים הקשורים כמו : - לינה משותפת - מעבר ממיטת תינוק למיטת נוער - אור או לא אור ליד המיטה - ספרים ושירי ערש - דיסקים מומלצים לאווירת שינה - לבוש לשינה - כרית או לא כירת - שעווניות - מגיני מיטה וכל העולה על דעתכם ודעתכן. המלצה - להשתדל לשרשר מספר תתי שרשראות לפי נושאים (בדומה למה ש"הכתבתי" בשבוע שעבר) שבוע טוב וגמר חתימה טובה למי שחותם ליאור

טוב, אז אני אתחיל...

שיר נרדמת בד"כ על הציצי. במהלך היום הייתי מרדימה אותה לפעמים במיטה שלה עם מוצץ אבל זה היה לוקח המון זמן עד שהיא הצליחה לתת לעצמה לשקוע בשינה. בלילה - רק ציצי. עכשיו התחלנו ללכת לבית התינוקות ואופצית ההרדמות במיטה עם מוצץ נעלמה מיד. היא פשוט לט מצליחה להרפות ולהכנס לשינה אלא נאבקת להשאר עירה. אמרו לי שאם אני לא אהיה בסביבה יהיה לה קל להתרגל לשינה בלעדי אבל זה ממש לא כך. שיר נכנסת להסטריה של בכי עד שהיא כמעט לא נושמת ואני לא מוכנה להשאיר אותה במצב כזה. משיחות שעשיתי עם אמהות אחרות גיליתי שאנחנו לא יחידים. יש עוד הרבה כאלה. ההבדל היחיד בין הילדים היא רמת הבכי. בן של בן-דוד של ליאור גם לא היה הולך לישון במעון עד שהיה נרדם בין הצעצועים. אם שיר היתה מתנהגת כך הייתי רגועה יותר כי זה אומר שאחרי תקופה כלשהי יצליחו להרגיל אותה להכנס למיטה ושם לישון אבל מה עושים עם ילדה שמסרבת כל כך להיות במיטה?

חנה, האם היא נרדמת בנדנוד על

הידיים? כי אם כן, אין שום סיבה שהמטפלות בבית התינוקות לא ירדימו אותה כך (ואולי אפילו במנשא?!). אולי כדאי להרגיל אותה בבית ללכת לישון במיטה תוך הרגל מסוים, כמו ליטוף הפנים או הגב וזה יהיה הרגל וסימן מרגיע שיכניס אותה לתוך השינה?! אולי כשהיא תלמד לקחת בקבוק אז היא תדע להירדם איתו ואז כשיתנו לה בקבוק למיטה היא תרגע ותירדם איתו... אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות אך זו באמת בעיה לא קלה...

חנה - אולי כדאי להרגיל אותה לחפץ

מעבר. לנו, לדוגמא, יש את מריומה ה
, שמאוד עוזרת לשגיא להרגע. אם היא לא נמצאת לידו, כל
אחר עושה את המלאכה נאמנה.

איך מרגילים לחפץ מעבר?

אין שום בובה או סמרטוט שהיא אוהבת לידה. היא עוברת מדבר לדבר, מצעצוע לצעצוע בלי לייחס חשיבות לצעצוע ספציפי.

אני הצמדתי לו את מריומה כמה שיותר.

גם הוא לא היה צמוד למשהו, ואני פשוט "הידבקתי" לו אותה. את צריכה לראות אותו היום איך הוא שמח לראות אותה. הוא משוגע עליה.

האמת שיש לשיר חפץ מעבר

קוראים לו או ליתר דיוק לה שושה רק שזה חפץ מעבר מתנייע ובעל מנגנון זינה והפרשה עצמאיים אבל יש צעצוע אהוב עשינו כמה פעמים מבחני אהבת צעצועים אתם יודעים ערימת צעצועים במרחק הושטת יד יש לשיר חיפושית שכזו מפלסטיק קשיח ולא בד אני מהמר עליה כחפץ מעבר ליאור

קרנושה

New member
חפצי מעבר.....

בלעדיהם אצלי לא מוכנים לשכב אפילו-לא רק שלא ירדמו! ילדיי בני שנה ו10 חודשים וישנים לילה רצוף מ19:30 עד 07:00 כמו שעון
, צר לי אם דרכתי לכמה על יבלות:) הם ישנים לילה שלם מגיל 8 חודשים בערך.... חפצי מעבר שלהם: למתי=יש כרית דקה במיוחד והוא מוצץ את הקצה שלה, לצערי תמיד אותו הקצה וזה מגעיל במיוחד, ניסיתי לגמול אותו מזה ללא הצלחה! מזל שיש לנו 2 כריות כאלה בשבילו וככה כל יום כרית אחרת עוברת כביסה. ליאור=אותה הכרית כמו שיש למתי-אבל להבדיל היא רק מדגדגת את אפה בעזרתה-מתוק במיוחד! ילדיי במעון עד השעה15:00 ואת הכריות אני מביאה איתנו לשם-שנת צהריים ללא כרית בלתי אפשרית בדיוק כמו שינת הלילה! ליהיא=מלבד זה שהיא מוצצת אצבע, רק כשהיא עייפה....היא חייבת לאחוז במשהו כגון:חיתול או שמיכת הצמר הקטנה והמיוחדת שלה! ליאור מתעוררת בין פעם לפעמיים בלילה רק בשביל לשתות...היא מקבלת תה בבקבוק ולאחר שמרווה את צמאונה נשכבת ונרדמת בין רגע! גם אם ליאור בוכה ולוקח לי זמן להגיע אליה מתי וליהיא לא מתעוררים אף לא לרגע קט-2 אלה חורפים פשוט בצורה לא רגילה-ואני....אני גולשת

אצלנו זה לא צעצוע

חפץ המעבר של ענבל זה חיתול טטרה או שמיכה. היא נרדמת מחובקת איתו/ה. רחל

noh1

New member
הפיתרון שלנו

מנסארי. אנחנו לובשים את המנסארי, שמים את ירדן בפנים. תוך 2-7 דקות ירדן ישנה לחלוטין, ואז צריך רק לשלוף אותה החוצה וישר למיטה. פשוט מדהים. אפילו ברגעים הכי הכי קשים, כששום דבר כבר לא עזר, המנשארי היה לצידנו. שווה לנסות. ואם זה עובד, אז ללמד את הגננת. שווה להשקיע 5 דקות כדי שהילד יישן שעה שעתיים

אמנם אין לי את הבעיה הזו עם ענבל,

אבל אני לא אוהבת את הגישה הזו של המשפחתונים שתינוק חייב להרדם במיטה. אצל ענבל, בהתחלה ויתרו לה כי היתה קטנה אבל עכשיו הגננת מצפה שענבל תלך לישון בשעה מסויימת. ואם לא בא לה לישון בדיוק כשכולם "אמורים" לישון? אני תמיד הייתי מרדימה אותה עם בקבוק. כלומר היתה נרדמת תוך כדי אכילה ואת השלוקים האחרונים אכלה תוך כדי שינה. עכשיו זה כבר לא "עובד" לי , אבל בגיל של שיר זה עדיין היה נהדר. אז אמרתי להם שענבל תלך לישון מתי שלה יהיה מתאים, ושבד"כ היא תירדם על הבקבוק. הגננות זרמו עם זה, וזה הסתדר לנו נהדר. עכשיו שהיא גדלה, הגננת משכיבה אותה לישון כשהיא משכיבה את כולם. כמובן שאם היא לא רוצה לישון היא לא תתן לה לבכות במיטה, אבל היא מצפה ממנה שתישן. יש ימים שאני באה לאסוף אותה והיא מדווחת לי שהיא לא היתה שקטה. לאחר בירור קטן אני מסיקה ש"לא היתה שקטה" = לא רצתה לישון בשעה שכולם ישנים. אני פשוט מתעלמת מההערה. אז היה לה יום טיפה יותר קשה... זו העבודה שלה. ענבל תישן מתי שהיא תרגיש עייפה. רחל

שגיא כבר מתואם עם הזמנים של הגן

ןגם בימי שישי-שבת או חגים אני משתדלת להתאים לו את סדר היום לזה שבגן. הוא כ"כ פעיל במשך היום שלקראת השעה 13:00 הוא כבר נשפך מעיפות.

לשמחתי אין לנו את הבעיה הזאת

בבית התינוקות לא מכריחים לישון בשום שעה, לא מכריחים לישון בצורה מסויימת וממש עושים מה שהילדים דורשים. אתמול היתה לנו אספת הורים והגננת שוב חזרה על העקרון: אין סדר יום! כשילד רעב הוא אוכל וכשילד עייף הוא ישן. באופן מוזר, לטענתה, נהיה עם הזמן סדר יום לכולם אבל זה לוקח כמה חודשים. הבעיה עם שיר שהיא לא מסכימה לישון בלעדי גם אם היא עייפה מאד והיא נכנסת לאטרף של צרחות. היום שלחתי אותה עם ליאור ואני בבית מוכנה להזנקה. לפני שעה הם אמרו שהיא במצברוח טוב ועדיין לא עייפה. מאז לא עודכנתי ואני על קוצים...

חנה - זה ממש לא מוזר הכניסה שלהם

לסדר יום. זה דרוש להם בגלל הגיל ובגלל שהם מתחילים להבין שאם הם ישנו הם יפסידו משחק בחצר הוא דבר אחר. הגוף שלהם נכנס ל"תבניות" מבחינה פיזית. את תראי שהיא תשמור על התבניות הללו גם בחופשים בבית. בימי שבת, למשל, אנחנו אוכלים א"ב בשעה 08:30, כי כך שגיא מורגל בגן. זה מאוד נוח, כי גם מתחילים להבין יותר את הרצונות של הילדים.

עדכון משמח !!!

זמן קצר אחרי שחנה כתבה את ההודעה אז התברר ששיר נרדמה בידיים שלהם וישנה יפה והתעוררה ברוגע לא פחות חנה נסעה להניק ונראה איך ההפרדות שלאחר ההנקה תלך מה שבטוח המתכון הזה של הבאה על ידי בבוקר תבחן בעתיד הנראה לעין כנראה שזה המפתח בכל מקרה, אני לא שוכח ששיר מנוזלת, כנראה יש הכנה לגדילת שיניים ובכלל תקופת החגים הזו ליאור

"לילה טוב, הולכים לישון, נראה מי

ירדם ראשון?" זהו משפט הפתיחה מספר שנקרא, איך לא?, "לילה טוב" של יהודית צרפתי (לא בטוחה לגבי השם הפרטי, אבל שם המשפחה הוא נכון). שגיא משוגע על הספר הזה, שמתאים לגיל מאוד צעיר. יש בו משפטים קצרים ומונוטונים, יש בו טקסט מאוד פשוט שכל כולו אומר: "לילה-טוב לכל מי שבילה איתי במשך היום". הספר הזה מסמן עבור שגיא את ההליכה לישון. אנחנו מקריאים לו שנים או שלושה סיפורים לפני השינה, אבל תמיד הסיפור הזה יהיה האחרון. מומלץ בחום רב להקניית טקס ההליכה לישון.

באמת חיפשתי המלצות לספרים

כדי להקריא לפני השינה. גם מוזיקה מרגיעה לשינה מעניינת אותי מאד.

יש לי מס´ דיסקים ששגיא הולך לישון

איתם. החביב עלי הוא "חיבוקים". מנגינות של תיבות נגינה מסביב לעולם. נהדר

למעלה