הקפצה

וועד חדש לאגודה- מה אתם אומרים?

היי לכולם, שבוע שעבר התקיים הקונגרס הבינלאומי לרפואה סינית שמבחינתי מהווה את האירוע הכי חשוב בארץ לרפואה סינית. במהלכו, נבחר הוועד החדש של האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי. שמות הוועד הנבחר עלו בסינית, תוכלו למצוא את השמות בלחיצה כאן. מה אתם הייתם רוצים שהוועד החדש יעשה? מה אתם חושבים שצריך להיות הכיוון של האגודה? האם הם צריכים להמשיך את הקו שהונהג עד כה על ידי וועדים קודמים? או שאולי עליהם לפצוח בקו חדש אחר? בתור מישהי שעוד קצת מבולבלת מכל האירועים האחרונים שהיו סביב האגודה, ובתור מישהי שהייתה במפגש אחד של צוות חשיבה שהתאסף בשעות הערב כדי לנסות ולגבש המלצות לוועד החדש, וגם בתור מישהי שמעוניינת להמשיך ולעזור לאגודה (על אף שאיני מסכימה תמיד עם החלטותיה והכיוון), אשמח לקרוא את דיעותיכם כאן בשרשור, וגם נשזור הכל למייל אחד מסכם ואשלח לוועד הנכנס, כדי שישמע קצת דיעות מהשטח. אז מה דעתכם?

ינוקא1

New member
פרסמתי תגובה שם

ואני עושה העתק הדבק בשינויים קלים. אני מציע לקבל את כל בוגרי 4 שנים לאגודה ללא בחינות , אלא אם מישהו רוצה להיות מורה לרפואה סינית , זה יותנה במבחנים +וותק. כל בוגרי המכללות עברו בחינות רבות במכללות שלהם , ועל כל חברי האגודה מלפני 2007 (כולל) אין את ההגבלה הזו. לא ראיתי שזה גרם לאסון או לרמה נמוכה אצלם - ההיפך. אם הממסד יתעקש שקבלת תואר ברפואה סינית תותנה במבחנים , זה מצויין , להסכים לזה ! (גם אז , רק מהרגע שיש חוק שמסדיר את מעמדינו יחוייבו בחינות ולא רטרואקטיבית !) אבל כרגע המצב הוא שמטפלים עושים מבחנים ולא מקבלים כלום בתמורה – זה כשל בסיסי בניהול משא ומתן ! האגודה יצרה מצב שמשלמים ולא מקבלים כלום בתמורה. לא רק זה , אלא שבצורה מחפירה ומבישה (אין לי מילה אחרת לתאר זאת) האגודה מנסה לשים רגל לכל המטפלים שלא עשו את המבחנים שלהם ולהגביל את קבלתם למקומות עבודה שונים. זוהי שפלות שאין כדוגמתה , ונסיון לכופף מטפלים בצורה שהיא לא פחות מאלימה. אני מתפלא על מטפלים שנוקטים בשיטות כאלו שפלות האם גם עם המטופלים שלהם הם נוקטים בשיטות כאלו. בנוסף : קבלת כל בוגרי בתי הספר של 4 שנים תאפשר גם את הוזלת דמי החבר וגם כסף נוסף שיופנה לקידום הרפואה הסינית בארץ. אני מוסיף גם ציטוט מחוק הדיקור אותו מנסה האגודה לקדם : "בעל השכלה לעניין הוראת המעבר אשר עסק באקופונקטורה ערב פרסומו של חוק זה, להנחת דעתו של המנהל בהיקף של ממש במשך תקופה של למעלה מ-5 שנים, יהיה פטור מסטאז, אך יהיה זכאי לקבל רישיון לעסוק באקופונקטורה אם עמד בהצלחה בבחינת הרישוי הממשלתית באקופונקטורה. (3) בעל השכלה לעניין הוראת המעבר אשר עסק באקופונקטורה בישראל ערב פרסומו של חוק זה, להנחת דעתו של המנהל, בהיקף של ממש, במשך תקופה של למעלה מ-3 שנים, יהיה זכאי לקבל רישיון לעסוק באקופונקטורה אם השלים סטאז מוכר, ואם עמד בהצלחה בבחינת הרישוי הממשלתית באקופונקטורה. (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א) רשאי המנהל להכיר בתקופת המעבר בהשלמת לימודים בתנאים הנזכרים בתוספת, אם מוסד הלימודים הוכר על ידו בתקופת המעבר." כלומר , האגודה מנסה לגרום בכח לאנשים לעשות את המבחנים , גם באופן רטרואקטיבי , בינהם גם מטפלים שסיימו לימודים לפני שנים." מצער מאוד שאגודה שאמורה להיות לטובת המטפלים , היא זו ששמה עליהם הגבלות וכובלת את ידיהם. אפילו אצל הפיזיותרפיסטים לא ביקשו מהם בסופו של דבר להיבחן רטרואקטיבית ! יש לאגודה חשיבות עצומה אם תתפקד כראוי – תוזיל עלויות בתחומים כמו ביטוח וציוד , תפקח על מכללות ובתי ספר גם בתחום הלימודי וגם בתחום הכלכלי , תעזור למטפלים מתחילים בסדנאות ובשיווק , ותעזור גם לקבלת הכרה מהממסד. אשמח להיות חבר באגודה שטובת המטפלים בראש מעייניה ושתעשה את השינויים הדרושים.

ינוקא1

New member
ובנוסף , כחלק מהמסע המלוכלך

אותו האגודה בעבר קידמה , הם החליטו שהם מכירים רק בסטאז' שנעשה אצל מטפלים חברי אגודה. אני חושב לפעמים שאולי הגיע הזמן להקים אגודה אלטרנטיבית שאיננה עושה את השטויות והתרגלים הללו , אלא מאגדת בתוכה את כל הבוגרים שסיימו 4 שנים רפואה סינית במקום מוכר. אבל בינתיים , אני נותן צ'אנס לוועד החדש ומאחל לו בהצלחה.

הגזמה

יוסף, אני באמת חושבת שזה מוגזם להגיד שהאגודה שמה רגליים, שהיא מתייחסת בצורה אלימה ושהיא מנהלת מסע מלוכלך. יש מילים אחרות שקופצות לראש, אני חושבת שאלו מוגזמות, לקחת את זה רחוק מדי. אתה שוכח שהאנשים שישבו בוועדים הקודמים הם אנשים שנמצאים בתחום הזה יותר זמן ממך, מכירים רבדים של הדברים שאתה לא מכיר, שהתחום יקר להם לא פחות ממך, ובנתיים עשו הרבה מאוד כדי לקדם אותו. זה שאתה לא מסכים עם הקו זה בסדר גמור, אבל אסור לשכוח את הדבר הזה, שלא לדבר על זה שהם עשו את כל הדברים האלו והשקיעו ימים כלילות (בעיקר לילות) בהתנדבות מלאה. לכן אני חושבת שכדאי לזכור שלא מדובר פה על "אנחנו נגד האגודה" או "האגודה במסע אלים ומלוכלך". מדובר פה על אסופת אנשים שהמקצוע יקר לליבם באותה מידה אך דיעותיהם על הדרך שונות. וזה לגיטימי וככה זה תמיד. אני ממש לא חושבת שהאגודה שמה לך רגל כדי להתקבל לעבודה במקומות מסוימים. להפך, היא אומרת- בוא תעשה את המבחן ותקבל יותר אפשרויות מכל מטפל אחר! אבל אני לא באמת יודעת עד כמה זה באמת קורה בפועל הסיפור הזה.

ינוקא1

New member
הלוואי והיית צודקת.

אבל האגודה ביודעין מנסה להגביל מטפלים שאינם חברי אגודה. יעידו על כך המכתבים שהם הוציאו מבתי החולים על מנת שבתי החולים יקבלו אליהם רק חברי אגודה. אני מצרף כאן לדוגמה מכתב מבית החולים וולפסון.

ינוקא1

New member
וכל זה

כאשר מתוך כ2000-3000 מטפלים ברפואה סינית , רק כ300 הם חברי אגודה. כלומר , הוועד הקודם דאג להגביל את כל ה1700 מטפלים , כדי של300 חברי אגודה תהיה עבודה , וכדי שאנשים יצטרפו לאגודה וישלמו דמי חבר - הוא עשה זאת בכך שפנה לבתי חולים וביקש מהם להוציא מכתבים שיקבלו רק חברי אגודה. אם זה לא טריק מלוכלך , אינני יודע מה כן.

הנתונים בידייך שגויים ידידי

יוסף, יש יותר חברים מ- 300 באגודה נכון ליום זה. למיטב ידיעתי יש בסביבות 550, וזאת מהשתתפות בפגישה אחת בצוות החשיבה המיוחד שהיה לפני חודשיים או משהו כזה. האגודה דואגת לקדם את החברים שלה, לא לשים לך רגל. אם אתה מרגיש שאתה רוצה גם הזדמנות לעבוד במקומות שעובדים עם האגודה- אתה מוזמן. הבעיה כאמור היא בהתנייה- מעבר מבחני הסמכה כתנאי לחברות באגודה. והבעיה עם ההתנייה היא לזמן הנוכחי, שהמבחן אינו נותן רישיון, או תואר או כל דבר דומה. בעתיד ההתנייה הזו היא לגיטימית ונכונה, אבל כרגע היא לא ברורה להפליא. אבל זה לא טריק מלוכלך יוסף, זה ממש לא הרעיון וזה לא פייר להגיב כך למשהו שאתה לא מסכים אליו. האגודה מבחינתה דואגת לחברים שלה לפחות בעניין זה של מבחני הסמכה.

ינוקא1

New member
את הנתונים הללו שמעתי

מרני אייל בכבודו ובעצמו , כשהשתתפתי בפגישה לפני שנה שהזמנת אותי אליה. אם מסע השכנועים וההפחדות של האגודה הצליח , והבוגרים כולם בשנה האחרונה עברו מבחנים ונרשמו לאגודה - אולי זה עלה באמת בכמאה אנשים. בכל מקרה , יש הבדל בין להשיג הנחות והטבות לחברי אגודה : בכנסים , בביטוח וכו' וכו' כדי למשוך מטפלים , זה לגיטימי ונכון. לבין להגביל תעסוקה של מטפלים שאינם חברי אגודה , או לנסות לקדם חוקים שיחייבו מבחנים בצורה רטרואקטיבית. כאן זה נסיון בעליל לפגוע בי.

הפגישה עם רני הייתה לפני למעלה משנה

לדעתי כבר כמעט שנתיים. בכל מקרה, המספר שאתה מדבר עליו אינו נכון. אני מקווה שהמספר שאני מדברת עליו לא השתנה בנתיים. האגודה מנסה לדאוג לחבריה שבוחרים לעשות את מבחן ההסמכה. אין ספק שאתה נמצא בבעיה עם זה כי אתה לא חושב שאתה צריך לעשות את מבחני ההסמכה. אבל אלו שבוחרים לעשות את זה- אני בטוחה שהם חושבים הפוך ממך. ויותר מזה- ככה האגודה החליטה לסנן את השרלטנים, את אלו שלמדו 6 חודשים וקיבלו תעודה ממכללה, את אלו שלמדו 4 שנים במכללה שנמצאת בתהליך הכרה של האגודה אבל לא ממש עומדים בדרישות שהאגודה החליטה שהן חשובות כדי להיות מטפל. זה דווקא כיוון מצוין מבחינת האגודה- גם מנסה לעשות סדר וגם לסדר לחבריה זכויות, זה לא אחד הדברים שאתה רוצה שיקרו?? הגבלת תעסוקה נעשית על ידי כל אגודה. זה בהחלט לגיטימי.

ינוקא1

New member
אם יקבלו כל מי שסיים 4 שנים

במקום מוכר (מוכר על ידם !) אז גם כן , כל מי שלמד 6 חודשים או במכללות שלא עומדות במינימום- שעות יצא החוצה. אני בעד מבחנים , אם נקבל תמורתם הכרה. כיום המצב הוא שאנחנו "משלמים" - נותנים מבחנים , ואפס הכרה. איזו סיבה יש לממסד לתת לנו הכרה , איזה קלף אנחנו יכולים להגיד שיש בידינו שאנחנו ניתן תמורת הכרה מצד הממסד ? גם אם מחר יחליטו לתת לכל המטפלים BA (הלוואי) , גם אז צריך להחיל מבחנים עם קבלת ההכרה. לא רטרואקטיבית משנת 2008. אגודה שהיא לטובת המטפלים לא צריכה להפלות את כל בוגרי 2008 ואילך מקודמיהם. הבעיה היא שהאגודה דורשת בחוק שהם מציעים שזה יהיה רטרואקטיבית ! זו התנהלות מקוממת לכל מי שעיניו בראשו. אולי מי שהדברים לא נוגעים לו (בוגרים לפני 2008) לא אכפת להם , לי זה אכפת.

אני חושבת שאני צודקת בעניין זה ../images/Emo13.gif

האגודה ביודעין מקדמת את האנשים שבחרו לעשות את מבחן ההסמכה ושהצטרפו לאגודה. הם לא עושים את זה כדי לפגוע בך, הם עושים את זה כדי לעזור לאלו שהם חברי אגודה.

nikirom

New member
יעל היקרה

כשרושמים מה דעתכם , ומתכוונים לזה לא מוחקים תגובות שלא מצא חן בעניי לא יודעת מי ( אני מתארת לעצמי שלא מצא חן בענייך ????) היכן התגובה של אורי ????שהייתה מאוד נכונה ולא הספקתי לענות ולהסכים עם חלק גדול ממנה ולצרף המשך משלי ... אז ככה בטח גם את שלי תורידי בהמשך
אבל בכל זאת אני ארשום להוריד דעה של מישהו ( מטפל מהתחום) זה כבר דבר אחד שקורה בתחום הזה והיא ההפליה ואני אתן דוגמה נוספת היכן זה קורה , כאשר סטודנט לומד ו/או כבר סיים ללמוד והוא מטפל חלק מהמקורבים לצלחת ממשיכים לבתי חולים ללמוד, להתמקצע וזה מורגש במכללה עיקרית מובילה שלא אציין את שמה היודע גם יודע ,כבר דבר אחד מאוד בולט וברור שקורה בתחום שלא ניתן להשתמש במילה איגוד כחלק מהאגודה מכללות לימוד לוקחות חלק ממנה ואין באמת הפרדה (אותם מקורבי צלחת לא בהכרח מטפלים טובים אלה אנשים שחלק מהמרצים התחברו לאופי שלהם ולא למקצועיות ) גם האגודה עושה את אותה ההפרדה ומגבילה מטפלים טובים לא להיכנס למוסדות /בתי חולים ללא מבחן ההסמכה שבננו לא שווה יותר מידי ולא משקף מטפל טוב או לא שלא נדבר על הכסף שדורשים למבחן שלא נותן דבר מלבד הפליה וחוסר איגוד , הדבר היחיד שמבחן זה טוב הוא אך ורק למכללות המלמדות את התחום - מאין ביטחון כיסוי תח..., הם לא צריכים להתאמץ לא להעביר סטודנטים שאין להם לא יכולת לא ידע ולא הבנה בטיפול ברפואה סינית ועדיין מסיימים ללמוד עם ידע אפסי במקרה הטוב וזה כדי לא לפספס עוד סטודנט שישלם 4 שנים לימודים .... לא אחראי במיוחד גם לא מקצועי ?? ואני ממשיכה הייתי רוצה לדעת מה כן האגודה עשתה ושינתה ,עד כמה שאני יודעת אנחנו לא מוכרים כתואר , סטודנט שסיים ללמוד לא הולך להתמקצע בבתי חולים במחלקות השונות כמו חלק שכן . עד היום אין סידור כזה, איך יקבלו אותנו ברצינות אם אנחנו בתוך תוכנו לא מאוגדים ודואגים שכל סטודנט יתמקצע ולא חלק מקורבי צלחת. כשאין יציבות לא ניתן לבנות בניין והמשפט הזה אומר כאשר חברי האגודה מתחלפים כל שנה לא ניתן לבנות כלום בתחום ,כשאין יציבות יש רעידות אדמה - כשחברי האגודה יתחילו להזיז משהו ולא רק את הרשימה בקורות החיים שלהם בצירוף לרזומה הייתי באגודה אז אוכל להתייחס לאגודה ברצינות ולהיות חלק ממנה ובאמת ולהשתמש בשם אגודה כאשר זה יקרה אני אגיד יש אגודה ברפואה סינית עד אז יש רק אנשים, מקווה שלחדשים באמת יש את היכולת לעשות זאת בהצלחה

לפני שמאשימים- כדאי לברר

nikirom, לפני שאת מאשימה, כדאי לברר מה קרה, וגם כדאי לעשות את זה בשפה נעימה ולא ישר להתקיף. לא ראיתי שום תגובה של אורי פה, ולא מחקתי שום תגובה. אם תגובה נמחקת זה מלווה בהודעה מפורשת על כך, והיא נמחקת מסיבות מסוימות, אבל בטח לא על פי מדד של מצא חן בעיניי מנהלים או לא. יתכן והייתה תקלה, אני לא מחקתי הודעות. אשמח אם להבא לא תאשימי אותי בדברים לפני שאת מבררת בצורה נעימה מה קרה, צורת ההתבטאות הזו אינה בדיוק מעודדת דו-שיח. רצוי לציין שאיני דוברת של האגודה. אני לא זו שיכולה לתת תשובות רשמיות או לא רשמיות, ואני גם לא מבינה לגמרי מה קורה בצורה עמוקה כמו שחברי הוועד ידעו להגיב, אם יבחרו להגיב פה. אני גם אציין שאיני מסכימה עם ההתנייה של מעבר מבחני הסמכה לשם חברות באגודה, וזה גם צויין מ- 2008, וגם באוזניי הוועדים השונים. אני כן יודעת לומר שהאגודה אינה מנסה לדפוק מישהו או לעשות לכם דווקא. היא מנסה ליצור רף מסוים: מי שהוא חבר אגודה זה אנשים שעברו מבחן הסמכה. מי שעבר מבחן הסמכה, האגודה יכולה להגיד בצורה יותר בטוחה מבעבר, ראוי להיות מטפל ברפואה סינית. מבחינה זו היא צודקת לחלוטין בלהעניק יתרונות רבים יותר לחברי אגודה! אם את היית חברת אגודה היית מרגישה בדיוק כך, נכון? המבחן אינו קשור למכללות, ומי שנתן לך את המידע הזה טועה ומטעה אותך ואת כל חברייך. המבחן הוא של האגודה ושלה בלבד, ואם את רוצה לדעת מי מסתכל על זה, אז הר"י מסתכלים על זה למשל, ומרגישים שיש פה חבורה של אנשים יותר רציניים משיטות אחרות ברפואה משלימה שאין להם מבחן שכזה. מה זה נותן לנו כרגע אני לא כל כך בטוחה, אבל זה קיים. איך יקבלו אותנו ברצינות אם אנחנו לא מאוגדים? שאלה טובה ניקי. למה את לא מצטרפת לאגודה? למה את השאלות שלך את לא מפנה לאגודה ישירות? למה לא העמדת עצמך כמועמדת לבחירות לוועד שהיו לפני שבוע? הזלזול שעולה מדברייך ניקי אינו במקומו. את יכולה ומוזמנת להעביר ביקורת כמה שאת רוצה אבל הזלזול אינו במקום. את שוכחת שהוועד מורכב מאנשים, שעושים עבודה בהתנדבות, ולרוב- הם מנסים לדאוג לדורות החדשים ולא ממש לעצמם, מרבית הוועדים שהיו עד היום הכיל מטפלים שהם כבר מסודרים ברמה פרקטית- יש להם קליניקה, הם עובדים, הם באמת לא צריכים את זה. הם היו מעורבים כי הם רצו לעזור. זה שאת לא מסכימה עם הדרך שלהם זה בסדר גמור, אין עם זה בעיה בכלל. אבל הזלזול בעיניי מיותר ולא משרת שום דבר, בטח לא דו-שיח, שאני מתארת לעצמי שאת מעוניינת בו.

RanLoel

New member
האגודה

היי יעל, השרשור הזה, באופן צפוי, מוציא מחלק מהאנשים (רוב המגיבים צריך לומר) מירמור ורוח קרב. ונשאלת השאלה למה בעצם? אני בדרך כלל נמנע מלהגיב בשיחות ודיונים על וועד האגודה. כשאני מנסה לברר עם עצמי למה, אני מגיע למסקנה שזה בגלל שאני לא באמת יודע מה משמעות האגודה. מה היא מקדמת? מה הם ההישגים שלה נכון להיום? מה קורה שם בחדרי חדרים? שלא תביני לא נכון, יש לי הרבה כבוד לאנשים שתורמים מזמנם ומכשרונם בשביל לקדם את המקצוע שלנו אבל ההתנהלות שלהם לא נכונה בעיני. איך הם יכולים לקדם את הענף אם הם לא מצליחים לרתום אותנו המטפלים? איך אפשר להציג חזית אחידה וליצור רושם חיובי כלפי חוץ שבבית יש אינסוף בעיות? שוב, ההודעה הזאת אינה מזלזלת. אני בטוח שחברי הוועד משקיעים ותורמים מזמנם מתוך אמונה שלמה והמקצוע הזה חשוב להם. אבל מסביב לפעילות האגודה שורר ערפל כבד מאוד. אני רוצה להציע הצעה כזאת: אירוח של דובר האגודה אצלנו בפורום. נציג של האגודה שיוכל לענות אחת ולתמיד לשאלות הקשות שלנו קהל המטפלים. אם את באמת רוצה דיעות מהשטח אז בלי מתווכים. בלי מכתבים. בלי סיכומי ישיבות. אחד על אחד אנחנו והם
רן

מטענים כבדים

רן, יש מטענים כבדים של שנים מול האגודה, זה לא דבר חדש. חוסר התקשורת וחוסר ההבנה של חשיבות התקשורת עם ציבור המטפלים הוא סוג של טעות מונצחת בקרב הוועדים השונים, וזו בעיה קשה. נוצר ניתוק מאוד גדול, שלדעתי הוחרף בשנים האחרונות, ועל אף ניסיונות שלי (אני יודעת לספר רק על איך אני ניסיתי לסייע לעניין, אני מתארת לעצמי שהיו עוד בשטח) לקדם את קירוב הלבבות- זה לא צלח. אתה צודק, כל דיון על האגודה גורר התבטאויות מאוד לא נעימות, זלזול והתנסחויות מאוד בוטות של אנשים. לפעמים נדמה לי שאנשים מעדיפים להשאיר את הביקורת שלהם במסגרת של פורום או אינטרנט, ולפעמים נדמה לי שאנשים לא מעוניינים לטרוח. אבל בסופו של דבר, זה בעוכרינו- כולנו! האגודה עושה טעויות, אבל גם הקהילה עושה טעויות- מסתמכת על מידע שגוי, מסיקה מסקנות על בסיסן, ובמקום לשאול נציג וועד שאלות נוקבות, הם לא מגיעים למפגשים של האגודה וממשיכים להעביר את הביקורת שלהם במסגרות שונות- אבל משום מה, נמנעים מלהיפגש עם הוועד ולשאול אותם את השאלות הנוקבות האלו. למה? לא יודעת. מישהי אמרה לי פעם שזו סוג של מחאה, ובעיניי אף אחד לא מבין את זה ככה. אני מבינה את זה כסוג של אדישות, כסוג של רצון שהאגודה תבוא ותוכיח את עצמה בפני הקהילה. ויכול להיות שיש לזה מקום, אבל צריך להבין שגם בצד השני יש אנשים (בוועד), וגם הם מרגישים מרמור וחוסר הערכה מצד הקהילה שלהם לעבודה שלהם. וגם אם לא רואים כל הזמן תוצאות בשטח, וגם אם לא מסכימים עם הדרך, וגם אם לא יודעים מה קורה בדיוק- עדיין נעשית עבודה, היא נעשית בהתנדבות והיא נעשית בדרך כלל על חשבון שעות משפחה. בלגן. אתה ואני יודעים שהזמנו לא פעם נציג של האגודה להגיע וזה לא צלח. אולי זה יצליח בקרוב. בכל מקרה, אני חושבת שאם אנשים מעוניינים לקבל תשובות לשאלות שלהם- הנוקבות ביותר והקשות ביותר, הם צריכים ליצור קשר עם נציג וועד ולשאול אותן. להגיע לפגישה ולשאול אותן. לא לוותר עד שמקבלים תשובה. אני יודעת שאני עדיין לא וויתרתי.

nikirom

New member
תגובה

לרגישים שבננו אני אהיה עדינה יותר הפעם בכל תשובה שלך(יעל) להודעות בפורום את התחושה שאת יוצאת בהגנה ברורה על מה שנעשה או לא באגודה ואני לא מבינה למה ??????????????? אני לא מזלזלת ולא מבקרת גם אם זה נשמע כך אני כן אומרת את האמת לאמיתה שברוב המיקרים מאוד קשה לקבלה , מי שמקבל את הדברים כביקרות וזלזול צריך לחשוב עם עצמו למה הוא מרגיש כך ? כנראה שיש סיבה ... לא שכחתי שיושבים באגודה מטפלים ,ותיקים יותר ותיקים פחות שנותנים מעצמם ומזמנם החופשי אבל עם הדברים לא זזים אין שינויים אין התקדמות אין שיוויון לכל הסטודנטים אז מה הטעם ????????????? ( אני סיימתי ללמוד אני כבר מטפלת , אני רושמת את הדברים גם לדורות הבאים לא לעצמי ). הסיבה שאני לא מצטרפת לאגודה היא פשוטה יש את חברי האגודה ויש את מי שיושב למעלה ומפעיל אותם לכן הדברים לא זזים ( אותו אדם יושב נותן את התדר ויוצר מצב של אותה גברת בשינוי אדרת , יש את ראש התמנון ואת הזרועות שמתחלפות בניהם בכל שנה ,הראש נשאר אותו ראש והזרועות עושות מה שהראש אומר )בעיייייתיי ביותר המצב הזה והשינוי צריך לבוא מהשורש לגבי שאלתך למה אני לא העמדתי את עצמי לאגודה מסיבה פשוטה - כאשר לא יהיה אחד שיגיד ישפיע יתן את התדר ויכתיב לאחרים מה לעשות אני אהיה יותר משמחה להיכנס לאגודה ולהתחיל להזיז את העיניינים יותר ממה שעשו עד היום ( הרבה ותיקים בתחום לא יתנו לזה לקרות )צר לי להגיד אבל שוב מה שנכון נכון . יש שינויים שצריך לעשות מהבסיס ,כול התנהלות הרפואה סינית בארץ היא בעייתית בכמה אופנים ואם אני יעשה את השינוי כל אחד ואחד מהתחום ירגיש את זה הגדולים והצעירים אני לא בטוחה שבאמת ירצו את השינויים האלו אבל הם אלו שצריכים להיות בכל אופן אני שוב רושמת בהצלחה לחדשים באגודה

לא ברור לי הסגנון שלך...

ניקי, את יודעת, זה מדהים :). לא משנה מה אני אומרת, יש תמיד "טענות": כשאני מעבירה ביקורת על האגודה בסינית, חברי הוועד קפצו ואמרו שזה ממש לא בסדר שאני רק מתקיפה את האגודה כל הזמן ומעבירה ביקורת. עדיין אומרים לי את זה. שוכחים את כל התמיכה וזוכרים רק את הביקורת. כשאני מציגה את האגודה בקול קצת יותר שפוי ומנסה להסביר את הדברים בצורה אחרת ממה שקיים כיום במסגרת הקהילה- יש את אלו, למשל את, שבאים אליי בטענות שאני ממש לא בסדר שאני רק מגנה על האגודה כל הזמן וכפי שאת כתבת "אני לא מבינה למה". אני אסביר למה: ראשית- אין כאן נציג של האגודה שיכול לעמוד ולהגיב לדברים, ובתור מישהי שתומכת באגודה גם אם איני מסכימה להרבה מאוד דברים, אני חושבת שנכון להציג את האגודה באור אובייקטיבי ולא סובייקטיבי- לכאן או לכאן. כלומר- יש הרבה ביקורת על האגודה אין ספק. אבל יש גם כמה דברים שאפשר לומר לזכותם. שנית- לשם דיון, אני מנסה להציג גם דיעות שאינן תואמות לשלי, כמו למשל עניין מבחני ההסמכה. אני לא מסכימה להתנייה ולתזמון ואני חושבת שצריך לבטל את ההתנייה ולאפשר למי שרוצה לעשות את המבחנים לעשות אותם ומי שלא רוצה שלא יעשה. אבל כשמסתכלים על הדברים מהצד של האגודה, הם מבחינתם בחרו בדרך וכל המעשים שלהם סביב העניין נעשים על מנת להצדיק את הדבר ולסחוף אחרים. עובד או לא עובד זה כבר עניין אחר. כנראה שלעולם לא אוכל לרצות את כולם, בין אם אני מעבירה ביקורת ובין אם אני אומרת דברים שמתפרשים על ידך ועל ידי אנשים אחרים כ"הגנה" על האגודה. אני לא מנסה להגן, אבל אני גם לא חושבת שיש מקום לזלזל או להשתמש במילים שבעיניי הן מוגזמות. כל הדברים שאני אומרת הן דעתי האישית, וכן, אני חושבת שזה כל כך טרנדי רק לתקוף את האגודה שכבר מזמן אנשים שכחו שיש גם כמה דברים שהם לא ממש רעים בה. ואני מרגישה שזה נכון להאיר אותם בדיונים כגון זה. את הדיון הזה פתחתי במטרה לאפשר לאנשים להציע הצעות קונקרטיות ולנסות להבין מה אנשים רוצים מהאגודה. אני חושבת שלרוב, הקהילה מסתפקת בלהעביר ביקורת במסגרות פרטיות, או בפורומים או בתגובות בסינית, כפי שנעשה לאחרונה, וזהו- לא ממשיכים עם זה הלאה. מה זה להמשיך הלאה? לשלוח מכתב לוועד, לבקש להשתתף בפגישה של הוועד ולהגיע ולשאול את השאלות, להרים טלפון ולדבר עם אחד מחברי הוועד, והכי מרגיז אותי- שיש כל כך הרבה אנשים עם באמת הרבה ביקורת, אבל כשיש אסיפה כללית- מגיעים 20 איש, מתוכם 7 חברי וועד ואף אחד מאלו שמעבירים את הביקורת בפורומים לא מגיעים. למה? למה לא להגיע לאסיפה כללית, בה נוכחים כל חברי הוועד, שיכולים לענות על כל השאלות הקשות? לגבי כל שאר הדברים שכתבת- אני מצטערת, לא הצלחתי להבין כל כך את דברייך. מי זה האחד הזה שמשפיע ונותן את התדר ומכתיב לאחרים מה לעשות? יש לו שם? על מי את מדברת? ואם את חושבת שהשינוי צריך לבוא מהשורש, אז שוב- למה לא הצגת עצמך כמועמדת כדי להיכנס לשורש ולעשות משם את השינוי? אני לא שואלת מתוך כעס אלא באמת מנסה להבין למה התכוונת. אשמח אם תוכלי להבהיר את דברייך. תודה.

nikirom

New member
אני אשאל שאלה ואני אוסיף

מי הקים את האגודה לרפואה סינית ברשית דרכה? אשמח לדעת כהתחלה בלי שום קשר אני אנסה להסביר את הדברים אחרת אולי הם יהיו ברורים יותר אני ארשום מספר בעיות 1) התחושה היא שהאגודה לא מנהלת את המכללות אלה המכללות מנהלות אותה 2) כשיש מספר חברי אגודה בעייתי צריך לעשות סדר - צריך להיות יושב ראש וסגנים כמו בכל חברה /איגוד/אגודה/משרד/מפעל כך זה עובד אחד מנהל כל השאר עושים 3) כל מוסדות הלימוד חובתם לעמוד במספר שעות לימוד תואם בין כולם כך גם הקורסים ( קורסים שהם האשרה לא מחייב ) המצב הזה כרגע לא קיים יש שינויים 4) סטודנט שסיים ללמוד לא נמצא במערכת תומכת אלה דורסנית כולם צריכים ללמוד ולהתמקצע שווה בשווה מה אחר כך יהיה זה משהו אחר לכולם צריכה להינתן ההזדמנות , קורה היום לא 5) אסיסטנטים שנה שנתיים משלמים משהו לא למה? רופאים שמסיימים ועושים התמחות משלמים להם מינימום מה קרה לנו אנחנו מיוחדים , עם אנחנו רוצים להיות ושיכבדו אותנו כמו רופאים /מטפלים אנחנו צריכים להיתנהג בהתאם ולא להיות אחרת , קורה היום לא 6) מבחן האגודה צריך להעשות במוסדות הלימוד בסיום 4 שנות לימוד - בדומה לבגרות מגיעים בוחנים מהאגודה למכללות ובוחנים ,כולם באותה השעה יום ומס' שעות ( מבטיחה לך ולכולם כל הסטודנטים יעשו את מבחן האגודה בשמחה רבה עם כל מה שרשמתי עד כה יתממש ) לשלם לאגודה דמי חבר תלוי מה היא מציאה הלאה למטפלים ואם יש באמת צורך . 7) תשלום - עלות בלבד דפים הדפסה עלות בוחנים לשעה כל זה יכול להיסתכם ב 100-300 ש"ח לכל מטפל יכסה את ההוצאות נכון , קורה לא מקווה שיקרה 8)האגודה צריכה להיות נטרלית ולא לעשות קורסים מתאמה בכלל לשאלתך למה אני לא הולכת להיות באגודה התשובה היא את השינויים שאני רוצה לעשות מלבד אלו שכבר רשמתי לא אוכל לעשות עם האגודה לא תהיה בפני עצמה והמכללות יהיו תחת ניהולה ולא להפך, אז אני יותר מאשמח להיות חלק מימנה ולעשות את השינויים שדרושים בתחום . אני באמת רוצה לעשות שינויים בתחום הרפואה סינית בארץ ואני חושבת שזה צריך להעשות בהקדם. לדבר עם הוועד שוב הוא לא בפני עצמו אז זה לא יעזור והתחושה שלי שלא רק אני מרגישה / יודעת כך . לכן את מקבלת בפורום שלך את התגובות האלה והאגודה בכלל מקבלת תגובות לא חיוביות ולכן צריך לעשות את השינוי מהשורש כמו שכבר רשמתי לך

כמה דברים שאינם מובנים לי

1. למה את חושבת שהכללות מנהלות את האגודה? מהפגישות שאני נכחתי בהן לא קיבלתי את הרושם הזה. אין ספק, אני חושבת שהאגודה אינה מספיק "קשוחה" מול המכללות, אבל אני ממש לא חושבת שהמכללות מנהלות את האגודה. אשמח אם תוכלי להגיד על בסיס מה את כותבת את העניין הזה. 2. יו"ר אגודה- תמיד היה. בכל וועד תמיד היו אנשים עם תפקידים מסוימים- את יכולה לראות באתר של האגודה לדעתי את התפקידים השונים. אגודה מתוקף היותה אגודה/עמותה מתפקדת אחרת ממשרד או חברה או מפעל וכפופה לתנאים אחרים. 3. נכון. בעייתי מאוד. 4. לא הבנתי. מה היא אותה מערכת דורסנית שבה נמצאים לאחר 4 שנות לימוד? למיטב ידיעתי אין שום מערכת שקולטת את הבוגרים מהמכללות השונות, כל אחד ממשיך בדרכו על פי ראות עיניו. כך היה שנים רבות. מה זה ללמוד ולהתמקצע שווה בשווה? לא הבנתי את כוונתך, זו בחירה עצמאית של כל בוגר ובוגרת, זה בכלל לא קשור למכללות או אגודה. 5. נכון, ולפני מספר שנים עשיתי ראיון עם רני אייל בסינית, שאמר שאם תהיה מאסה של חברים באגודה, האגודה תוכל לבוא למכללות בדרישה לתנאים טובים יותר. אבל עם כל הכבוד ניקי- מה עם האסיסטנטים? למה הם מסכימים לעבוד שנה שנתיים חינם? למה הם לא מתרעמים עבור הזכויות שלהם עצמם? 6. זה מה שקורה לא? או שאת מתכוונת שזה לא צריך להיות כרוך בהוצאה נוספת? 7. אני מניחה שלא פנית לחבר וועד כלשהו עם השאלה הזו, כי אם היית פונה, היית מקבלת את הפירוט של ההוצאה. המבחנים אינם נכתבים על דעת האגודה ועל פי גחמותיו, אלא נעשים בשיתוף עם פיל"ת (אם אני לא טועה), ואני חושבת שבשיתוף עם גוף נוסף, וזה גם כרוך בתשלום. 8. למיטב ידיעתי אין קורס היום שנעשה מטעמה של האגודה! את מוזמנת לכתוב לי בדיוק למה את מתכוונת- שם קורס, מי מעביר וכיו"ב. בתשובה לשאלתך מי הקים את האגודה- אני חושבת שזה קרה לפני 15 שנים, ואני יודעת על חלק מהאנשים שהיו שותפים- רוני ספיר, יוסי מורגנשטרן, ראובן ברק.... אני לא יודעת מה היה חלקו של כל אחד, ואם באמת היו חברי אגודה שהתכוונו למה שקיים היום, אבל אני חושבת שזו הייתה תחילת הדרך, עם עוד כמה אנשים שהיו שם. מה שאני לא מבינה זה למה את נמנעת מלשאול את השאלות האלו את חברי הוועד. השינוי הזה את מדברת יכול להיעשות רק אם יהיו אנשים שרוצים לעשות אותו. ואם את רוצה בו, ועוד כמה רוצים בו, אתם צריכים להצטרף ולנסות לעשות את השינוי. למה לחכות שמשהו יקרה כדי להצטרף ואז להמשיך? אם את רוצה לעשות את השינוי- תעשי אותו. התגובות סביב האגודה היו מאז ומתמיד רוויים בזעם, תסכול ותחושת מרמור ורמאות. מרבית התגובות שאני שמעתי עד היום, במשך 11 שנותיי בתחום, מבוססות על מידע שגוי, התבססות על שמועות שהתפזרו בגלל כל מיני גורמים עוינים וחוסר תקשורת מבהיל בין האגודה לקהילה שלה.

ינוקא1

New member
רק בקשר לסוף :

"התגובות סביב האגודה היו מאז ומתמיד רוויים בזעם, תסכול ותחושת מרמור ורמאות. מרבית התגובות שאני שמעתי עד היום, במשך 11 שנותיי בתחום, מבוססות על מידע שגוי, התבססות על שמועות שהתפזרו בגלל כל מיני גורמים עוינים וחוסר תקשורת מבהיל בין האגודה לקהילה שלה." לי אין נסיון עם האגודה של 11 שנים. אני סיימתי לימודים בסך הכל ב2008 , והייתי שמח לו היתה אגודה נורמלית. אני יכול להגיד בבירור שהמרמור הוא מכיוון שההתנהלות של האגודה דורסנית ואפילו אלימה. הראיתי את זה קודם - ואין לי מה לחזור על זה. כל מה שכתבתי קודם מבוסס - ואין שם שום רמאות. האגודה פועלת נגד כל מי שאינו חבר אגודה בכך שמנסה להגביל את קבלתם למקומות עבודה , בכך שמנסה לקדם חוקים שיפגעו בהם , ובכך שמפלה מטפלים שסיימו לימודיהם לפני 2007 לאחרי 2007 ללא שום הצדקה. תפקידה של אגודה כפי שאני מבין אותו , הוא קודם כל לעזור למטפלים. האגודה לצערי מתנהלת כמו גילדה ולא כמו אגודה. לאגודה מהסוג הזה אין שום הצדקה. כל הכבוד על זה שהאנשים הללו לדעתך תורמים לרפואה הסינית בארץ , בינתיים אני חושב שהם בעיקר הזיקו.

למעלה