הקפצה

ממה שאני ראיתי

יוסף, בדבריי אלו שציטטת התייחסתי בעיקר לתגובות שנשמעות בפורום. גם אתה התבססת על מידע שהיה רלבנטי ללפני כמעט שנתיים בהתיחסותך למספר חברי הפורום. מה שאתה טוען שהראית- אני הראתי לך בדיוק את אותו הדבר מנקודת מבט אחרת, אבל אנחנו נישאר בחוסר הסכמה, שזה- כידוע לך מהדיונים הרבים- בסדר גמור.
כידוע לך מהדברים שכתבתי ביחס לאגודה לאורך השנים, אז כן- אני בהחלט עומדת מאחורי התמיכה שלי, אבל אני גם עומדת מאחורי דבריי הביקורת שלי. כידוע, שני אלו מופיעים בסינית זה לצד זה. אין ספק שהאגודה עשתה טעויות לאורך השנים. אין ספק, שוועדים שונים הנציחו טעויות קשות, ונעשו הרבה דברים שאינם תואמים את ציפיות הקהילה. אין ספק גם שהקהילה שלנו בעייתית, ושגם היא עושה ועשתה טעויות. אבל באותה מידה, גם אין ספק שלא מדובר על חבורה דורסנית ואלימה- ופה אני מתייחסת לוועדים הקודמים (ואני בטוחה שגם הוועד הנוכחי אינו כזה). וועדים קודמים היו אולי אטומים, אולי לא מתקשרים, אולי מרוחקים, אולי מנותקים- אבל לא דורסניים. פשוט עם סדר עדיפויות שונה משל הרבה מאוד אנשים בקהילה- אתה ואני ביניהם. חשוב לי להביא את שני הצדדים- ביקורת ותמיכה, כיוון והדברים- בכל מה שקשור לאגודה- הם לעולם לא רק רעים עם האגודה. ויש שיקולים שאנחנו לא יודעים, ודברים שאנחנו לא יודעים- לטוב ולרע. אני באופן אישי בקרוב אעלה מכתב פתוח לאגודה באתר סינית, ואשמח אם אתה וכולם יעלו על הכתב בצורה מכובדת גם הם את הדברים שחשובים לדעתם עבור הוועד החדש. אני מקווה שהדברים יגיעו למי שהם צריכים להגיע ואולי נראה ניצני שינוי בקרוב.

ינוקא1

New member
יעל, גם את לא הבאת

מידע רלוונטי אלא הבאת הערכה. אין באתר האגודה רשימה של כל חברי האגודה , אולי זה אפילו מהסיבה הזו - בגלל שמישהו רוצה שיחשבו שהאגודה מייצגת את רוב המטפלים בארץ , ולכן לא חושף את הפרטים הללו. אם מספר חברי האגודה עלה בהרבה בשנה האחרונה בזכות מסע הפחדות , אני לא זוקף את זה לזכותם. להגיד למטפל מתחיל : "אם לא תהיה חבר אגודה לא תתקבל לבתי חולים , ותיאלץ לעשות שוב סטאז' כדי שנכיר בך , וגם נחייב אותך רטרואקטיבית בבחינה" זה איום משמעותי ושיטה מלוכלכת. לצערי אני מניח שהיא עובדת. זה נקרא "להיות חזק על חלשים". אני גם בספק אם מספר חברי האגודה עלה. הם לא חושפים מספרים או רשימות. מספיק לראות באתר האגודה את ההגדרה שלהם למטפל מוסמך : "מטפל מוסמך הנו מטפל אשר סיים את לימודי ההכשרה ברפואה הסינית, באחד מבתי הספר המוכרים על ידי האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי. החל משנת 2008 מטפל מוסמך הנו מטפל שעבר בהצלחה את מבחן ההסמכה הארצי לדיקור ו/או צמחי מרפא." רואים כאן אפליה ללא שום הצדקה , שהאגודה מנסה לכפות בכח , וכל השיטות כשרות בשביל זה. מבחינת המכללה שלי , חברת הביטוח , קופות החולים , המטופלים שלי , ואפילו החוק - אין שום בעיה עם ההסמכה שלי. רק שמי שאמור להגן עלי , ולהיות האיגוד המקצועי שלי - הוא זה שמנסה בכוח להגיד לי "אתה לא מוסמך" ומנסה לכפות דברים. הוועד הקודם פעל בצורה דורסנית ואלימה. גם אם זה היה כרוך בכוונות טובות רבות. יש ברפואה הסינית בארץ הרבה דברים טובים - באינטרנט יש אתרים נהדרים , כמו "סינית" או כמו "במבוק" , יש פורומים מקצועיים , יש את הקונגרס , יש מכללות טובות , יש בנו הכרה מצד קופות החולים והממסד , וכמובן יש לנו מטופלים שנותנים בנו אמון. כל אלו קיימים למרות האגודה ולא בגלל האגודה. הלוואי ומשהו שם ישתנה.

לא הבאתי הערכה

יוסף, לא הבאתי הערכה, הבאתי מספר שמקורו ממזכירת האגודה הנוכחית אור וולפין, כפי שנמסר בפגישה שנערכה בסביבות חודש ינואר. ולכן אני מניחה שהמספר הוא נכון,לפחות ללפני חודשיים. בהחלט יכול להיות שהדברים השתנו. אני לא מנסה לשכנע אותך, אני מנסה להראות לך צד אחר של הדברים. האמת היא, שהדרך שבה אתה רואה את הדברים חדשה לי, מעולם לא ראיתי את זה כך ולא העלתי על דעתי שיש את אלו שרואים כך את הדברים. אתה כותב פה דברים שאני קוראת פעם ראשונה ושומעת פעם ראשונה. מעולם לא שמעתי מישהו מתבטא במילים שאתה בוחר לפני הודעותייך. אני באופן אישי לא מבינה את הסיבה להתנות חברות במבחני הסמכה שאינם נותנים דבר פרט לתעודה מטעם האגודה. אני לא חושבת כמוך ולא רואה את הוועד כאלים או כדורסני או כלא הוגן לגבי אלו שאינם חברים. אומרים שהאגודה אינה נותנת הטבות לחבריה- מבחינתה היא נותנת הטבה אחת חדשה לחבריה- שהחברים בה מועדפים על אלו שאינם חברי אגודה- אבל כבר דיברנו על זה, ואין טעם לחזור על הדברים שוב ושוב. מי אומר שצריך לעשות שוב סטאז'? לא הבנתי את העניין הזה בכלל, אשמח אם תוכל להסביר. אגב, אני לא יודעת מה הסיבה שבגינה הורידו את רשימת החברים. אבל אני כן יודעת, שכאשר כן פורסמה רשימת החברים באתר (וכן, הייתה תקופה ארוכה שכזו, והיא גם פורסמה בעיתון האגודה), כל מיני מנהלי אתרים גדולים עם אינדקס מטפלים העתיקו את השמות הללו והשתמשו בשמות חברי האגודה ללא אישור. אז זה לא רק רע שאין רשימה של מטפלים באתר. יוסף, להגדיר את דרך העבודה של האגודה כ"חזק על חלשים" זו טעות, כי הנחת העבודה פה היא שהאגודה חזקה. לטעמי, האגודה היום צריכה את הקהילה הרבה יותר מההפך. האגודה אינה חזקה נכון להיום, וזה מאוד עצוב, אבל תכלס, מה צריך לעשות? יש עכשיו וועד חדש, אני מתארת לעצמי שהוא פתוח להצעות, אני יודעת שלפחות חבר וועד חדש אחד נכנס וכבר קרא פה את הדברים, אולי כדאי שתכתוב כאן בהודעה חדשה הצעות מסודרות שלדעתך נכון לפעול על פיהן? כל מה שציינת על הדברים הטובים שקורים בארץ בתחום- זה לא קיים למרות האגודה ולא קיים בגלל האגודה. זה בכלל לא קשור לאגודה, אני לא מבינה למה לקשור בין הדברים. אגב, עד לפני שנה או קצת יותר, היו כנסים שנתיים של האגודה שהיו לא רעים בכלל. ההכרה של קופות החולים היא בעיקר כלכלית ולא מקצועית.

ינוקא1

New member
הי יעל , שבוע טוב ופורים שמח.

אני כמוך לא רוצה לחזור על דברים שכבר נאמרו. אז רק לגבי הסטאז' - זה בחוק אותו האגודה מנסה לקדם , והבאתי את זה גם בתגובה שלי למעלה בשרשור הזה ואביא זאת שוב : בעל השכלה לעניין הוראת המעבר אשר עסק באקופונקטורה ערב פרסומו של חוק זה, להנחת דעתו של המנהל בהיקף של ממש במשך תקופה של למעלה מ-5 שנים, יהיה פטור מסטאז, אך יהיה זכאי לקבל רישיון לעסוק באקופונקטורה אם עמד בהצלחה בבחינת הרישוי הממשלתית באקופונקטורה. (3) בעל השכלה לעניין הוראת המעבר אשר עסק באקופונקטורה בישראל ערב פרסומו של חוק זה, להנחת דעתו של המנהל, בהיקף של ממש, במשך תקופה של למעלה מ-3 שנים, יהיה זכאי לקבל רישיון לעסוק באקופונקטורה אם השלים סטאז מוכר, ואם עמד בהצלחה בבחינת הרישוי הממשלתית באקופונקטורה. (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א) רשאי המנהל להכיר בתקופת המעבר בהשלמת לימודים בתנאים הנזכרים בתוספת, אם מוסד הלימודים הוכר על ידו בתקופת המעבר." אז זה כתוב שחור על גבי לבן. לא רק זה , אלא שהבנתי שאמרו לסטודנטים כי "סטאז' מוכר" הוא רק אם נעשה אצל מטפלים שהם בעצמם חברי האגודה. אני שמח מאוד שהיום האגודה חלשה יותר , כי כך לפחות היא לא תעשה עוד נזקים בנוסף על מה שנעשה כבר. אם האגודה תתחיל להיות לטובת המטפלים ולא לטובת כל מיני אג'נדות שהם מנסים לקדם , אני מבטיח לך שהיא תהיה חזקה. והדברים הטובים שקיימים בתחום הם אכן קיימים בלי קשר לאגודה. זה מה שהתכוונתי להגיד. (ההכרה של קופות החולים גם אם היא רק כלכלית , היא בעיני אחד הצעדים הכי משמעותיים שנעשו בארץ לטובת ההכרה בנו. גם אם הכל נעשה מפאת אינטרסים כלכליים , אני לא מזלזל בזה. ואני לא מטפל כרגע בשום קופת חולים). פורים שמח.

nikirom

New member
תגובה

1 ) אם מכללות עוות מה שהם רוצים אז .... המכללות מנהלות את האגודה אם לא היות כך הדברים מכללות לא היו עושות מה שהם רוצות כמו כל אחד עושה קורסים קצת אחרים ( מבנה שונה , מס' שעות שונה ועוד) 2 ) מצטערת האגודה לא מתפקדת בכלל לא יודעת מה איתך אני לא רואה שינויים , הכל רשום מאוד יפה בפועל לא כך הדברים , אם היו כך הכל היה נראה אחרת 4) זו לא בחירה עצמאית אם יש דרישות לחברי אגודה בלבד , מרצים שמושכים סטודנטים חביבים למקומות ( בתי חולים / קופות חולים ) זה לא צריך להיות והמצב הזה לא מאפשר בחירה עצמאית יש מי שבוחר להם ( אני התקדמתי בלי זה ואפילו יפה קופות חולים ,מלמדת , קליניקה פרטית ) אבל יש כאלה שלא וזה לא צריך להיות כך בכלל , צריכים לסדר לכולם אפשרות כזאת בדיוק בדומה לרופאים סטז' וכו' רשמתי אין לי מה לחזור על הדברים. 5 ) זו הסיבה שאני אומרת שהמכללות עושות מה שהם רוצות ולא מעניין אותם יותר מידי מהאגודה , מה זה אם יהיו מספיק אנשים באגודה היא תוכל לעשות יותר ולבוא בדרישה למכללות , או שהאגודה מאגדת ומכללות מכבדות אותה או שלא ושמים פס ( אין שום קשר אם יש מס' כזה או אחר באגודה , אם יש לה כוח להשפיע היא תשפיע גם אם רשום מטפל אחד באגודה ) למי שיש כוח יש ,למי שאין גם לא יהיה למה אסיסטנטים לא עומדים על שלהם , אני לא צריכה לרשום לך עם כל כך הרבה בלגן בתחום .. כאשר מכללות דורשות מסטודנטים ומחייבים אותם לעשות עשרות שעות של אסיסטנציה בזמנם החופשי כדי לקבל תעודה בסיום 4 שנות לימוד עם תנאים למשל אצל מי שרשום באגודה , מטפל ותיק מס' שנים ומעלה , אם האגודה דורשת את זה או מכללות דורשות את זה על דעת עצמן כך או כך האגודה נכשלה בעבודתה, יש עוד דברים שלא אוכל לרשום 7 ) כמה פעמים רושמים את אותה הבחינה ?? וכמה עולה 900 ש"ח לבחינה ??????? אבל זה לא כזה חשוב יש דברים אחרים חשובים שהאגודה לא עושה ורק לוקחת 8) רשמתי את זה בגדול
אבל מי יודע אולי יהיה אין לדעת איתם הכל מהכל יכול להיות. ניסית פעם לדבר עם מישהו מהאגודה ולשאול שאלה אני כן השארתי מס' הודעות ,שבועות חלפו מישהו חזר אלי אאאממממממממממממ לא צריך לפרק את האגודה ולהרכיב אותה מחדש נ.ב אני חושבת שהאתר שלך הוא אחד האתרים הטובים בתחום ,מבלי להעליב מי שלא רואה במשך 11 שנים מה קורה בתחום כנראה ולא יראה גם בעתיד , אם את חושבת שהאגודה כל כך משהו , אני מציעה לך להציץ באתר שלהם אני מקווה שתראי את מה שאני רואה ( לא אוכל לפרט לך יותר מזה , אני מקווה שאני טועה )

למעלה