הקפצת הסקר ופרוייקטים חדשים

הקפצת הסקר ופרוייקטים חדשים

הסקר משבוע שעבר ישאר שבוע נוסף, על מנת לאפשר לאנשים נוספים להצביע, וכן להביע דעתם על נושא הסקר, בפורום. שאלת הסקר היא: איזה אלמנט בפלויד הכי מושך בעיניך? כרגע, מובילה התשובה "המוסיקה", כאשר קולות נוספים ניתנו למילים, לאפקטים המיוחדים, לקונצפטים ולצליל הפסיכדלי שלהם בתחילת דרכם. האם לדעתכם באמת אלמנטים אלו הם האהובים ביותר על המאזינים הישראליים? האם זהו "סוד" הפופולריות של הלהקה בקרב הקהל הישראלי? שני פרוייקטים חדשים אשר חשבתי עליהם: אחד: פעם בשבוע תועלה תמונה של הלהקה או של משהו שקשור אליה - תמונה שאתם תבחרו - וננסה לתת לה כותרת קולעת ו/או משעשעת. (כרגע יש בעיה טכנית בהעלאת תמונות, ולכן אני לא נותנת תמונה כדוגמא..). שני: הכנת FAQ לפורום. למעשה, זה יהיה אוסף של סקירות, שייכתבו על ידי חברי הפורום, ושייתנו תשובות לשאלות הבסיסיות על הלהקה. לדוגמא: מיהם חברי הלהקה; אילו אלבומים וסינגלים הוציאה ומתי (ואילו שירים יש בהם); מה זה בוטלגים; סקירה של סיבובי ההופעות שלהם; ביוגרפיות של חברי הלהקה; ההיסטוריה של הלהקה, מחולקת לשנים/תקופות; אילו ספרים נכתבו עליהם ואילו סרטים/קליפים הם הוציאו וכו'. כל אחד מנושאים אלו הוא רחב וניתן לחלקו לתתי-נושאים. נושאים אלו הם רק דוגמאות - יש שאלות רבות אחרות, שאתם יכולים להעלות על דעתכם ולכתוב עליהן. התשובות לשאלות יועלו לקטגוריית ה"שאלות נפוצות", שתווסף בראש העמוד. רעיון לפרוייקט נוסף, שהועלה ע"י אוזי: לערוך תחרות בחירת לוגו לפורום, שיתנוסס על הדף הראשי של הלהקה, כפי שנעשה בפורומים אחרים. מה דעתכם?

Miss CB

New member
מגניב פלוס פלוס ../images/Emo13.gif

רעיון התמונות יכול להיות נחמד, יש כמה תמונות משעשעות שלהם
שווה לנסות... על הFAQ -
רעיון מעולה. בקשר ללוגו אני לא בטוחה עדיין...

../images/Emo45.gif

מה דעתכם על תמונה מתוך הקליפ של See Emily Play?
הלוגו -
יש פה כמה אנשים שמשתמשים בתוכנות גרפיות... הFAQ - נראה לי קצת מיותר האמת...

OzzzzzY

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

הFAQ הוא הפרוייקט החשוב והנחוץ ביותר מתוך השלושה שהוזכרו...הוא חיוני מאוד לקידומו של הפורום , ולהעשרת הידע של גולשי הפורום... ח-ו-ב-ה לערוך את הFAQ!!!

נחמד מאוד

ומה נכתוב בFAQ? מהם חברי הלהקה? כמה אלבומים הם הוציאו? כמו שציףציף כבר הזכירה, כל הנושאים האחרים שהיו כתובים בהודעתה הם רחבים למדי, ולדעתי מצריכים מאמרים שלמים.

הרעיון של FAQ הוא כזה:

בואו נניח, שלפורום הזה גולשים אנשים רבים, שחלקם - אולי רובם - יודעים בקושי מי זה פינק פלויד. אולי הם שמעו את שם הלהקה, אולי ראו את הסקר ב-YNET וכו'. הם סקרנים, הם מתעניינים. הדברים הראשונים שהם ירצו לדעת, זה את המידע הכי בסיסי. מידע זה יאפשר להם, בין היתר, גם ללכת ולקנות את האלבומים בחנות, כשהם יודעים את שמות האלבומים, איך נראות עטיפותיהם, ומה יש בהם. גולשים שכבר מכירים חלק משירי הלהקה, ובכל זאת הגיעו לכאן, עשויים להיות מעוניינים ללמוד דברים נוספים. בשביל זה יהיו ב-FAQ נושאים רחבים יותר, ובשביל זה יש את פרוייקט השירים - וממילא בשביל זה יש את הפורום, הפתוח לדיונים!. את הנושאים לדוגמא ל-FAQ שנתתי, לקחתי ברובם מה-FAQ של קבוצת הדיון Echoes. קבוצת הדיון בנתה (וממשיכה לבנות) את ה-FAQ שלהם מזה למעלה מעשור. הוא כולל סקירות על דברים שהם להערכתי מעבר לטווח הפורום הזה, אך הוא גם כולל תשובות לשאלות הבסיסיות ביותר, וזאת כי אלו באמת השאלות הנפוצות ביותר - Frequently Asked Questions. אני מניחה שלקהל הישראלי יהיו גם שאלות יחודיות לו. ממילא, השאלות הנפוצות נקבעות ע"י הגולשים, ולפי שאלותיהם יש להכין תשובות. FAQ אינו כולל בד"כ מאמרים או ביקורות, אלא מידע נטו. הניתוח של המידע הזה, הוא שיתרחש (כך אני מקווה) בפורום עצמו. בסה"כ, בקהילה הזו יש מקום לכל מיני סוגים של מידע, לפי העדפות הגולשים, וכ"א יכול לבחור במה שמעניין אותו או אותה.

כן, אני יודע

הפסקה הראשונה שלך מתארת מה יהיה בשאלות הנפוצות. עם זה אני מסכים. הבעייה היא שהחלק הזה הוא די קטן (שמות האלבומים, חברי הלהקה וכו'). אילו נושאים יותר רחבים את מתכננת לכלול ב FAQ?

FloyDviR

New member
אני מתנדב לעצב את הלוגו!!

תנו רעיונות מה לרשום בו...

וכמעט שכחתי את הנימוקים ללוגו ../images/Emo13.gif

הלוגו בעיקרון עוצב תוך כדי מחשבה על פשטות - כמו הסמל של הדארק סייד. הוא מכיל בתוכו מאפיינים של שני האלבומים ההנערצים ביותר של הפלויד - הפריזמה של הדארק סייד והפונט המפורסם של החומה (אותו, אגב, מצאתי על ידי חיפוש פשוט בגוגל של המילים "pink floyd font"
). הלוגו של תפוז בא כדי להדגיש שזה פורום של תפוז, והוא הוגדל מהגודל הבסיסי שלו. בגלל שאני די בטוח שהלוגו עצמו יופיע בגודל קטן יותר ממה שעיצבתי, לא חששתי ל"פקסול" התמונה. כמו שציינתי מקודם, אפשר להוריד את הסמל של תפוז בלי שום בעייה אם תהיה הסכמה על הלוגו הזה.

ועוד רעיון:

בפורום אגדות רוק יש גלריה של קבצי מידי (midi) של פינק פלויד. אולי אפשר לדבר עם המנהלים שם ו"להשאיל" את הגלריה לפה?

גלריית קבצי מידי

כפי שכתבת, הגלריה שייכת לפורום אחר. אני לא רואה מקום לקחת מהם גלריה שלמה או אף קבצים בודדים. זהו פרוייקט בו מן הסתם השקיעו הרבה, וזכותם להנות מפרותיו, ולהתגאות בו. את המאמצים שלנו אנחנו צריכים להשקיע, לדעתי, בפיתוח הפורום הזה, תוך פיתוח פרוייקטים מקוריים משלנו. וסליחה על האיחור במתן התשובה - ההודעה משום מה נעלמה מעיני.

אני פשוט חושב שאם

יש פורום בשם פינק פלויד, הוא צריך לכלול את כל החומר הקשור לפינק פלויד. אגב, ראיתי באיזשהו אתר רשימה הרבה יותר גדולה של מידי.

אחה"צ טובים

לכל חברי הפורום, ולגולשים המזדמנים. כמה מילות הבהרה לגבי הפרוייקטים, לאור השאלות שהועלו: לגבי הלוגו: מאחר והבחירה צריכה להיות של חברי הפורום, הייתי מציעה שיועלו מספר הצעות, במהלך השבוע, ואז תערכנה בחירות מסודרות. כרגע אני מחפשת רכז/ת לפרוייקט. יש מתנדבים? כ"כ, לטעמי, עדיף לוגו מקורי אשר יעיד גם על כשרונו של המעצב, ולא יהיה מבוסס על עיצובים קיימים, של סטורם תורגרסון או של ג'ראלד סקארף. זה שהם מוכשרים, אנחנו כבר יודעים. אבל, כאמור, העם יחליט.
לגבי ה-FAQ: תומר, נתתי רשימת נושאים-לדוגמא בהודעה הקודמת שלי. כמובן, שעליהם ניתן להוסיף עוד, מאחר וה-FAQ אמור לתת מענה לצרכי הגולשים. וגם את הנושאים שהצעתי, ניתן לחלק לתתי-נושאים, בין כותבים שונים. המעוניינים לכתוב סקירה על אחד מהנושאים (או תתי-הנושאים) הנ"ל, או על נושא אחר - אנא פנו אלי. כמו כן, המעוניינים לכתוב מאמר על נושא כלשהו - פנו אלי כנ"ל. לגבי התמונות - המעוניינים לבחור תמונה אשר תועלה לפורום ותזכה ל"כותרות" מאת חברי הפורום - אנא פנו אלי, כדי שאסדר "לוח תורנות" בהתאם. וכנ"ל כל מי שיש לו או לה רעיון לסקר או חידון - זה הזמן להפגין יצירתיות!! ולבסוף, תזכורת: ביום א' יועלו לדיון השירים Arnold Layne ו-Candy and a Currant Bun לשיפוטכם. יש לכם את כל סוף השבוע להתוודע להם, במידה ואינכם מכירים אותם.

גם אני ../images/Emo66.gif

יש לי רעיון, אולי מישהו אחר יוכל לבצע, שיודע פוטושופ או משהו אחר (אח שלי יודע, אני אבקש ממנו יותר מאוחר): לקח את המנסרה מהעטיפה של דארק, את הפרק, הפטיש, את הפסלים האלו מהאלבום מ-94, שכחתי איך קוראים לו, את אחת המיטות ממומנטרי לאפס, ולשים על רקע, ואת זה לעשות ביחד.

OzzzzzY

New member
לדעתי....

לפי דעתי בלוגו חייבת ליהיות תמונה של חברי הלהקה...ואפשר לשלב כל מיני סמלים מוכרים של הלהקה...

למעלה