הקפצת נושא...

Dia Leoghann

New member
הקפצת נושא...

אני מזכיר את הרעיון של אלון - מי שמכיר מקדש או אתר מקודש סמוך לביתו ומעוניין שאני אכתוב על האתר הזה קצת מידע שישלח אלי הודעה (אפשר בפרטי). מי שלא מכיר אתר, יכול פשוט להגיד לי איפה הוא גר, ואני אברר אם יש משהו קרוב. אני מעדיף אתרים כנעניים או עתיקים יותר, כי גרקו-רומיים זה ממש לא התחום שלי (אבל אם ממש מעניין אותכם דווקא מקדש יופיטר בקדש נפתלי, אז סבבה). ו... עוד חודש אני כבר יוצא לחפירות אז אין לי הרבה זמן..

Animus1539

New member
ככר היל - בקצה הצפוני של...

...רח' יהושוע בן-נון ת"א. אני לא יודע אם היה שם מקדש... אבל הבנתי שהאתר מאד עתיק... אתה יודע משהו עליו?

Dia Leoghann

New member
אני אחפש..

עד כמה שאני יודע, יש שם אתר ישראלי, ואולי גם קדום יותר, אבל חוץ מכמה קברים לא נחפר שם כלום. בכל מקרה, אני אחפש ואודיע לך.

Dia Leoghann

New member
בגוש דן

כבר כתבתי אני חושב פעם מאמר על המקדש הפלישתי שבתל-אביב (במוזיאון) שזה די קרוב גם לרמת גן. (אנימוס, אתה יכול לשלוח לי את המאמר ואני אעדכן אותו אם יש צורך כדי שתוכל לפרסם מחדש) אני גם אחפש משהו שיותר רחוק מעין הציבור.

gwizard

New member
ועוד אחד

בסביבות כפר אהרון (ליד חבצלת השרון) ישנה מערה רומית עתיקה. אני כבר 3 שנים מתכנן להגיע לשם וכל פעם לא יוצא. אפשר יותר מידע מלומד על האתר ?

Dia Leoghann

New member
לא מכיר

אני אברר בספריה. בכל מקרה רומי שכבר קצת מאוחר לתחום שלי, אז לא בטוח שאני אבין בדיוק על מה אני מדבר...

Dia Leoghann

New member
חוף הכרמל

באיזור נשר היה ישוב שנקרא תל אבו-הואם. נמצא שם מקדש כנעני-מצרי. יכול להיות שכיסו אותו, או שבנו עליו בניה מודרנית. נדמה לי שאילן חיפש אותו פעם. אילן? יש כמובן את המקדשים הרומיים של דאר, קצת צפונה מקיבוץ נחשולים, שם גם יש מוזיאון יפה מהאתר. אני אחפש עוד דברים.

Jerald_Admonds

New member
סיפרו לי פעם

על איזה מסלול הליכה מכובד שיוצא ממיקום מסויים בים המלח, ואם יוצאים ממנו בשלב מסויים אפשר להגיע למקדש מים מאוד עתיק. זה גם הוזכר בדף אינטרנט שתיאר את המסלול. לצערי לא מצאתי את המסלול הזה שוב, אבל נתקלתי במשהו אחר.

gwizard

New member
דווקא נראה

כאילו זה מקדש יהודי...מעניין. האם היה מותר להקים מקדשים לפולחן מסויים ביהדות ?

Jerald_Admonds

New member
אם הטענה

שהמקום בן יותר מ5000 שנה נכונה, אז אני בספק שהיהדות ואיך שאנחנו תופשים אותה היום הייתה תקפה אז.

gwizard

New member
good point

אגב, מישהו קרא את הספר הזה: מינות, כישוף ומכשפות בימה'ב ובעת החדשה ? עכשיו הזמנתי אותו (יקר להחריד, עלה לי 120 ש"ח) ומעניין מה יש בו כי אין תיאור...אבל נראה מעניין.

Dia Leoghann

New member
אין דבר כזה מקדש יהודי...

יש או את מקדש שלמה - שהוא מקדש סורי-כנעני לכל דבר (אולם היכל ודביר), או בתי כנסת. המקדש בעין גדי הוא למעשה גרסה מאוד מאוד קדומה של מקדשים כנעניים שהופיעו מאוחר יותר בתקופת הברונזה.

Dia Leoghann

New member
מקדש עין גדי

גם עליו פרסמתי כאן פעם מאמר. (אנימוס, אם תשלח לי אותו, אני אעדכן ותוכל לפרסם מחדש). אל המקדש אפשר להגיע דרך שמורת נחל דויד. האמת שהייתי שם בפסח, והשביל היה חסום בגלל התדרדרות בולדרים, אולי כבר פתחו אותו - לא יודע. בכל אופן, זה מקדש בן יותר מ-5000 שנה, משהו כמו 5500, אולי טיפה פחות.

TheBlueOne

New member
בוודאי../images/Emo70.gif

על ראש גבעה בנצרת ישנה כנסייה קטנה ועתיקה. רובה שרופה אך על התקרה ניתן עוד להבחין בציורים של מלאכים ובכתובות יווניות. באזור,לפני כחמש שש שנים, בזמן סלילת כביש מצאו עתיקות אבל מהר מאוד סגרו את השטח. חיפשתי בהמון מקומות ולא מצאתי אזכור לכנסייה. הדבר היחידי שמצאתי היה ציור של הכנסייה על הגבעה של איזה צייר אלמוני שתרם את הציור לספרייה העירונית. יש'ך מושג?

למעלה