הקפצת שרשור - על דמיון ודמיון

קציצון

New member
על דמיון ודמיון?

יחפנית אם את זוכרת את התגובה שכתבת לי בקשר לילד שהתגבר על הסרטן אמרת שכל התהליך של הדמיון שלו היו סמלים שנתנו לו כדי שהוא יתחבר לזה יותר עמוק ביקשו ממנו שיצייר את הסרטן כדי שיוכל להילחם בו ושהדמיון הוא האמת הפנימית, זה פחות או יותר מה שהבנתי. אבל ההגדרה של הדמיון קצת מפריעה לי כי עד היום תמיד חשבתי שדמיון זה שאני מדמיין שאני עף וזה לא הגיוני וזה חלום איך אני יכול עכשיו להגיד שזה סמל של התת מודע שלי ואיך אני יכול לדעת מהו הסמל למשל אתמול הלכתי לישון וסתם התחלתי לחשוב ופתאום עלתה לי תמונה שאני עומד במקום מוכר אני כולי לבוש בשחור ויש ענן שחור מסביבי שעולה ויורד עכשיו הייתי מעוצבן על מישהו מאוד קרוב אתמול-אז אני אנחש ואגיד שזה סמל לבדידות?. אז איך אני יכול לפרש או לבחור סמלים שאני אוכל להשתמש בהם לדמיון מודרך?

LucidGuess

New member
אפשר להסביר לך?

גם ככה המנהלים לא עונים בשישי שבת אז קבל בינתיים תשובה שלי כי אין לך ברירה אחרת.
אתה לא צריך סמלים ספציפיים כדי להשתמש בדמיון מודרך, זה הכל עניין של אמונה, כל סמל שתיבחר ותאמין בו יהיה טוב למטרה שלך! זה לא עניין של פירוש סמלים, אתה פשוט בוחר לדמיין משהו מסויים, סמל מסויים, שישרת את המטרה שלך, הסמל שאתה בוחר יכול להיות כל דבר כל זמן שתאמין בו. בו ניקח לדוגמה מצב שיש לך בעייה בקיבה ( קיב קיבה לדוגמה ) ואתה רוצה לרפא אותו, לצורך זה אתה יכול להשתמש בכל סמל שבא לך! לדוגמה בכל פעם שתישתה מיץ תפוחים אתה יכול לדמיין שזה נוזל קסם שמגיע לקיבה ומרפא אותך, ואם באמת תאמין בזה אז הגוף יתחיל במאמצים לרפא את האיזור ויש לו את הכוח לזה, או אתה יכול בכל לילה לפני השינה לדמיין אוסף של כדורים מרפאים ציבעוניים זוהרים שמרחפים כמו גחלליות בבטן שלך ומרפאים אותך.... אתה יכול לבחור איזה סמל שבא לך כל זמן שתאמין בו! עצם האמונה שלך היא זו שגורמת לשינוי ולא הסמל, הסמל רק עוזר לך לראות בצורה "מוחשית" את הפעולה ולכן זה קל יותר לביצוע! כל זמן שאתה מאמין בסמל שבחרת אז הדמיון המודרך יפעל, אני בטוח שאם הילד שנרפא מסרטן היה מדמיין שהוא ניכנס לגוף ומרפא את הגידול הסרטני באמצעות גלי כחול קסום אז זה היה עובד באותה יעילות בדיוק כמו עם המטוסים, כל זמן שהוא מאמין בזה זה יפעל. Lucid

קציצון

New member
ברור לי שזה באמונה

אבל שאלתי לפני כמה זמן על תוכנית בטלויזיה שמישהו נרפא מסרטן דרך דמיון מודרך הוא אהב מלחמת הכוכבים ככה שהוא רצה לדמיין שהוא מפקד טייסת בחלל שנלחמת בגידול שלו הוא דמיין כל לילה איך הוא מנצח את הגידול ואחרי חצי שנה הוא התחיל לדמיין ושהוא "טס" בחללית הוא לא הצליח למצוא את הגידול,הוא חיפש וחיפש ושלח עוד חלליות לחפש והוא לא מצא, יום אחר כך הוא הלך לבית חולים וגילו שהגידול נעלם. עכשיו ניקח את הדוגמא שלך,יש בעיה במערכת העיכול אני מדמיין שכל פעם שאני שותה אני מבריא יותר ויותר אבל השאלה שלי זה איך אני פתאום אראה איך הנוזל יורד בקיבה והקיבה התרפאה? איך אני מגיע לזה שבעזרת הדמיון שלי אני אדע מתי הגוף שלי התרפא? הבנת? אז נתנו לי תשובה שלא ממש הבנתי, אתה יכול לחפש בעמוד הקודם אם אתה רוצה ורציתי לשאול שאלה שקצת קשורה לתשובה אבל תודה בכל זאת על התשובה נ.ב על תזלזל בפורום דרך הלוחמים אני מסכים איתך שזה פורום מוזר ודיי לא מובן אבל אל תזלזל יש שם אנשים חכמים וגם אם הם לא מסתכלים על הדברים באותה צורה שלך זה לא אומר שהם טועים.

LucidGuess

New member
הבנתי אותך.....

דבר ראשון לדעתי אתה פשוט תרגיש, כי אם יש לך בעיה מסויימת, אז היא מציקה לך באיזו דרך, אולי אתה מרגיש כאבים, אולי אתה מרגיש לחץ לא נעים באיזור, אולי יש איזה גרוי והרגשה לא נוחה במקום, אבל בכל מקרה אתה מרגיש לא נוח בצורה כלשהי בגלל מה שיש לך, לדעתי ברגע שתצליח באמצעות דמיון מודרך להתגבר על הבעיה ולחסל אותה אתה פשוט תרגיש שמה שקודם הציק לך פשוט מפסיק להציק לך! פתאום תרגיש שהאיזור חופשי, ללא כאבים, ללא לחץ, ללא תחושות מוזרות, פשוט שהכל רגיל, וכמובן שכמו הילד שדיברת אליו תוכל להיבדק באופן מיקצועי אצל רופא שיאשר שאכן יאשר שמה שהיה לך נעלם! לדעתי הגוף גם ישדר לך מה מצב הגידול או הדבר שאתה רוצה לרפא, לגוף יש אפשרות לחוש מה קורה בתוכו, אם באמצעות מערכת עצבים מאד רגישה ואם באמצעות תאי דם לבנים ועוד, כלומר אם תחליט שהגידול שם הוא גוש שחור שאתה מנסה לרפא באמצעות נוזל כחול קסום ומרפא אז כל זמן שהאיזור עדיין לא בריא אתה תראה בדמיון שלך את הגוש השחור, לעומת זאת אם תצליח לרפא את האיזור והגוף שלך יחוש שהאיזור בריא אז הוא יעביר לך את זה דרך הדמיון ופתאום תראה שהגוש נעלם והאיזור בריא. לדוגמה בדוגמה שנתתי שהיו לי אז כאבי בטן חזקים שריפאתי באמצעות חלום צלול, אז כשהעברתי את היד מעל האיזור בחלום הרגשתי כמו חשמל סטטי שממש מרפא את האיזור, ממש הרגשתי את הריפוי! וכשהתעוררתי הרגשתי כמו חדש! והכאב לגמרי נעלם! זה מה שנראה לי, אולי יום ראשון תקבל תשובות יותר מקצועיות. לגבי דרך הלוחמים, קראתי שם את כל המאמרים ואת כל הקישקושים המקושקשים שלהם על "הטורף" וכל שאר השטויות, אני לא יודע איך אנשים נורמאליים יכולים להאמין בכאלה שטויות חסרות שחר אבל שיהיה להם לבריאות ושימשיכו לחיות באשליות כמו ילדים קטנים שמאמינים בגמדים ופיות. Lucid

קציצון

New member
יש לי בעיה עם זה

"לעומת זאת אם תצליח לרפא את האיזור והגוף שלך יחוש שהאיזור בריא אז הוא יעביר לך את זה דרך הדמיון ופתאום תראה שהגוש נעלם והאיזור בריא" כמה פעמים קרה לך שהגוף העביר לך דרך הדמיון משהו שהשתנה בגוף שלך?

LucidGuess

New member
ראה את המקרה של הילד עם הסרטן

הגוף העביר לו דרך הדמיון את מצב הגידול. כך גם כשהיו לי כאבי הבטן, בזמן החלום הצלול שבו ניסיתי לרפא את עצמי ממש הרגשתי איך האיזור מתרפא במהירות, ממש הרגשתי את תהליך הריפוי, הרגשתי שהאיזור שמעליו העברתי את היד פשוט מתרפא, ועובדה שזה עבד! אני מאמין שברגע שאתה מנסה שיטה של דמיון מודרך כדי לטפל בבעיה כזאת אז המוח מיד מבין את הרמז ומשתף איתך פעולה, ומעביר לך דרך הדמיון את מצב האיזור אותו אתה רוצה לרפא, כך אני מאמין. Lucid

בנל"פ קיימת טכניקה שלמה

אשר מבוססת על תקשורת עם איברים שונים בגוף וקבלת מסרים מהם. לדוגמה מביא ריצ´רד בנדלר באחד מספריו סיפור על חבר שהוא הלך לבקרו והוא נכנס אליו למשרד ורואה אותו מדבר אל הרגל שלו. מסתבר שלאותו הבחור כאבה הרגל במשך יומיים אז הוא החליט לנסות טכניקה מסויימת של נל"פ שמטפל עושה עם מטופל, אבל ישירות עם הרגל שלו. וכאשר הוא שאל אותה שאלות הוא קיבל תשובות. הקטע פה הוא שכאשר אתה שואל, אתה צריך להיות א. מוכן לקבל תשובה ב. להיות ממש בשקט כי התשובה יכולה לבוא כקול, כתמונה, כתחושה כהרגשה או ככל דבר אחר. ואח"כ אחרי שאתה מקבל תגובה כל שהיא, אתה יכול להתחיל לתשאל בשאלות של כן ולא. אתה מוודא מה הסימן של הרגל ל"כן" ומה הסימן ל"לא" ואז אתה יכול להתחיל לשאול שאלות.. בהצלחה.. מיק.

יחפנית

New member
אנסה לענות שוב בפשטות .....

ואיני טובה לפשט דברים .... אז אם לא אצליח הפעם ..אכלת אותה .......חחחחחחחחחח בוא נעשה תרגיל . היכן שכרגע אתה יושב ..... שב בנינוחות , עצום עיניים ותיתרכז בבוהן ....( תשב יחף , כיחפנית אני ממליצה בכל פה ...חחח ) בגלל שעיניך עצומות . בתוך מוחך אתה תקבל תמונה מנטאלית של הבוהן שלך . תנסה לחוש אותה ותיתרכז בתמונה המנטאלית , כך שאחר כך תוכל לתאר לי מה ראית . עכשו כשהבוהן בפוקוס בתמונה המנטאלית שלך .... תדמיין נוצה לבנה מאד מאד מדגדגת ... ומגיעה לאט לאט ונוחתת לך בקצה ומדגדגת לך את הבוהן ..... ואז תיתרכז בתמונה המנטאלית , עד שאתה פיזית חש את הדיגדוג ...... ואז אחרי שדיגדגת עצמך ... חזור לכאן וספר לנו בול מה הרגשת על פי הסעיפים הבאים תמונת הבוהן המנטאלית הראשונית . תמונת הנוצה שמתקרבת ואז את מה שראית שקורה לגופך ומה חשת ו...... איך הגוף הגיב . נ.ב . נסה לא להביט על הבוהן שלך הקיימת בקצה רגלך בטרם תעצום את העין , כי כבר תיבנה תדמית , וככה תן לדימיון שלך להשתולל . חחחחחחח בהצלחה .

יחפנית

New member
לקציצון ...... תרגיל הנוצה ..

הנה .... תרגיל הנוצה אגב כשאתה עושה את התרגיל נסה להתרכז כדי לענות לי איפה הנוצה היתה כשהיה הכי מדגדג

קציצון

New member
טוב תודה

אבל עדין מעניין אותי לדעת על הסימנים והשוני בין הפרוש של הדמיון שכולם מכירים לבין הכוונה של דמיון בדמיון מודרך

סוגים של דמיון מודרך

יש המון סוגים של דמיון מודרך יש דמיון מודרך פתוח. האדם נכנס להרפיה ופשוט זורם עם הדמיון. יש דמיון מונחה שבו בהרפיה המנחה מכוון את המנוחה מה לדמיין. והרוב הם אי שם באמצע, המנחה מתאר משהו אבל גם משאיר הרבה לדמיון. בדמיון מודרך המנחה משפיע על דמיונו של המונחה, ומכוון אותו כדי להשיג מטרה מסויימת. כשאנו מדמיינים לבד יש לנו נטיה ללכת לאיבוד ולהתפזר עם המחשבות.

יחפנית

New member
הןי דימיון דימיון.....

הדימיון הוא סמל . מה זה סמל ...... סמל = סימבול = משהו שבא לסמל או לסמן לנו למען הקיצור . למשל ... נניח אני רוצה לארגן איתך את חדר המחשבות שלך כי הוא בבלגן . אז ראשית ניכח את כל הבגדים .... ההגדרה שמכניסה את כל פירטי הלבוש שעשויים מבדים הזרוקים בחדר , עכשו נשים אותם בפינה , וניקרא לזה פינת הבגדים . למען להקל עלינו , כי אנו אהבלים קצת . אז נשים על הערימה .... שלט . מה נירשום על השלט ? אפשר לרשום בגדים , או ערימה , או לניקוי , או בכלל אפשר לצייר ציור , אפשר לדמיין מה הערימה מזכירה לנו ..... אז השלט , או הסמל יכיל את מה שיזכיר לנו את הערימה למה היא שם , ואז נלך לטפל בערימות אחרות כי החדר בלגניסטי . עכשו עשה תרגיל . קח ערימה של משהו . שים אותה למולך ..... ותצייר משהו שיזכיר לך ללא מילים את הסיבה לערימה , או את מה הערימה מזכירה לך , תן לדימיון לשאת אותך . לבטח תיתקל ביותר מצורה אחת . צייר את כולם . ואז בחר לך את הכי טוב שיסמל לך את הערימה . כל פעם שאתה תיראה את הציור שציירת מייד יעלה בזיכרונך הערימה עצמה .... למה ? כי עשית הקשר סימבולי .... הקשר בין המודע ותת המודע הינו קשר סימבולי .... לזה היתה הכוונה . כשאמרתי שנתנו לו סמלים .... דהיינו עשו בדיקה בתת המודע שלו , לבדוק איזה סמל מקשר אותו למצב בו הוא מתחיל לחוש העלאת אנרגייה פנימית . ומה שהוא היה מולהב מ..... מלחמת כוכבים .... זה הגיוני לילד בן 10 כמדומני שאז הוא היה ... לשמוח ולעלוז כשנותנים לו שליטה על משחק אטארי .... אז בנו את המרכיבים דהיינו ..... תאים סרטניים ..... ומה שהוא העלה מתת המודע באופן סימבולי .... יצרו עימו בשימוש בסמלים שלו את התמונה המנטאלית שקשורה למסר שרצו להעביר לתת המודע שפועל על תמונות ולא על שפה ליניארית . מקווה שהצלחתי לפתור לך פלונטרים , ולא לסבכך יותר ..... שבת מופלאה אני

קציצון

New member
האמת שכן עזרת מאוד

אבל למשל באוטוסג´סטה בונים משפטים אשר יתאימו למה שרוצים לשנות ובמצב של הרפיה חוזרים על המשפט ולאט לאט הרעיון המשפט ייכנס לתת מודע והתת מודע ישנה אותו. אני מתעסק יותר באוטוסג´סטה והכרתי אדם שאמר לי שכדי להגביר את העוצמה של האוטוסג´סטה כדיי לדמיין את המשפט ואיך השינוי קורה דרך דמיון מודרך, בגלל זה אני מתעניין בדמיון מודרך. אז לפני שאני מתחיל לדמיין עדיף לי למצוא סמלים ואז רק לנסות לדמיין?

יחפנית

New member
לפני שאתה מתחיל עדיף למצוא את

הסמלים הפנימיים הקשורים לעולם שלך . כי עם מי בא לך לתקשר כשאתה עוסק באוטוסוגציה או בדימיון מודרך ( שהם אגב מאד דומות ) ..... זה כדי לתקשר עם תת המודע שלך . אבל לפני שאנו עורכים שינויים כדאי להבין מעט מה התת מודע שלנו מכיל . אז כדי להתחיל אז מתחילים להבין את הסימבוליקה הפנימית שיש לנו . למשל קח לך תרגיל . תעשה רשימה ארוכה ארוכה של מילים . למשל ..... בית , אמא , אבא , אחים , בית ספר , ועוד ועוד ועוד ואז תיתרכז בתחושות הפנימיות שלך , ובמסך המנטאלי שבתודעה שלך , ותיתבונן בדברים שעולים לך פנימה על כל מילה . ואז רשום אותם . אחר כך קח איזה 5 או 6 מילים שכבר עבדת עליהם . ותן אותם לחברים שלך ותן להם לומר לך מה עולה להם מיידית . ואז תשווה . מה שתגלה זה שכל אחד הוא עולם פנימי שונה מהשני . וכל מילה כזו תעלה דימויים שונים אצל אחרים . ..... ואגב מה זו מילה אם לא סמל מוסכם להגדיר דבר מה . ותרגיל זה יתן לך פתח להתחיל ללמוד את תת המודע שלך עצמך . כשיהיה לך יותר מושג איך באמת תת המודע שלך רואה את הדברים , שהרי בנקל אתה תדע לתכנת אותו מחדש , בין אם באוטוסוגציה , או בהדמייה השאה , מה זה חשוב בוא נקרא לזה "תיש בהריון" . ואז תוכל לבחור את מחשבותיך . ואת התגובה הפיסיולוגית שלך למצבים בברכה אני

קציצון

New member
איפה אני יכול ללמוד את זה?

על התת מודע והכל קראתי את הספר כוחו של התת מודע אבל הוא לא דיבר בכלל על זה יש סיכוי שתוכלי ללמד אותי דרך האינטרנט?

יחפנית

New member
ש סיכוי שתעשה את התרגילים ???

ותגיב עליהם כאן בפורום עם ההבנות שהתרגילים יביאו לך ????? איני מבטיחה דבר , אבל כשהתלמיד רוצה ללמוד , המורה מגיע . מה שזורק שוב את הכדור למגרשך . העברת דעות וצורות התבוננות קיימים כבר בפורום , אז בוא נמשיך לשוחח , תבצע את התרגילים נראה לאן זה מוביל . ואת מי שאתה אמור לחקור אגב , זה לא אותי או את ידיעותיי , אלא את עצמך , והקשר בין המודע שלך לתת המודע שלך ..... יום מופלא .... אני

יחפנית

New member
נ.ב והנה עוד תרגיל מגניב .

אם אתה רוצה לדעת יותר ואינך יודע מאיפה להתחיל . נסה את הדבר הבא . בלילה לפני שאתה הולך לישון , עשה טקס קטן עם עצמך , וודא שאתה נינוח כנס להתרגעות , ואז בדימיון תמסור מסר לתת המודע שלך ..... או אתה יכול גם לדבר אל עצמך . תבקש לדעת עוד על הקשרים של תת המודע , ונסה להתייחס אליו יפה . משהו בסיגנון , היי תת מודע יודע הכל , אני רוצה להבין יותר על איך זה פועל , אנא זמן לי לחיי ספר אדם או מקרה שיסביר לי את הדרישות והצורך הפנימי שלי לדעת זאת . תגיד תודה יפה חייך חבק את עצמך , ועכשו תחכה בסבלנות כמה ימים ונראה מה יקרה .... דווח

למעלה