הקפצת שרשור - על דמיון ודמיון

קציצון

New member
טוב אני אעשה היום שתי תרגילים מתוך

שלושת התרגילים ואני מקווה מחר לעשות גם את השלישי תודה רבה רבה

קציצון

New member
דיווח על תרגיל מס´ 1

עשיתי ערמה של כל מיני דברים שמצאתי בחדר שלי כמו בגדים שקית של בלוקבאסטר כרטיס סרט משקולת שמיכה כרית ושמתי בערימה חשבתי ישר שסמל אז כמו סמל של עצור וציירתי מסגרת של משושה באחד שמתי ספר-שזה כאילו אני לומד על עצמי והתת מודע(אבל זה לא מספיק ברור ויותר מדיי כללי) באחד ציירתי מוח וצבעתי חלק קטן מהמוח(שזה כאילו התת מודע) עוד אחד עשיתי אם המילה "אני" בתוכו(אבל זה לא סמל) ציירתי בתוך המשושה את הסליל D.N.A ומהצדדים שלו כל מיני מולקולות ( שזה מראה שהערימה מרכיבה אותי כל מיני חלקים ממני) ואת זה בחרתי ועוד אחד עשיתי שציירתי ערימה וממנה עולים אדים מסריחים כמו בסרטים(כי ככה זה ממש הזכיר לי)

דמיון מודרך ודימויים

היי קציצון, השרשור שהתנהל כאן בינך ובין יחפנית מרתק ממש. תודה גדולה לשניכם! רציתי לשאול אותך משהו: 1) שמתי לב שיש בך התנגדות כלשהי לעשות את התרגילים שיחפנית הציעה לך. מה אתה חושב שגורם להתנגדות הזו? 2) כאשר כבר נעתרת והסכמת לעשות את אחד התרגילים, בכלל לא התמקדת בתחושות (סיפרת רק מה בחרת), ובאיך אתה מרגיש עם הדימויים שהעלית. האם אתה שלם איתם? הדימויים שלך יפים מאוד, בעיקר זה הנוגע לסליל ה-DNA, אבל הם חסרי משמעות כאשר הם מנותקים מרגשות ותחושות. מה שתיארת כאן זה כמו סליל של פילם שרק כרגע שלפת מהמצלמה. עכשיו צריך למסור את הסליל לפיתוח... קח את התרגיל הראשון, זה עם הנוצה, תעשה אותו ותתמקד במה ובאיך שאתה מרגיש. זה מה שחשוב. אחר כך קח את התרגיל השני, זה עם השלטים וה-DNA, ושאל את עצמך האם הסמלים האלה מבטאים את מה שאתה מרגיש עם עצמך? האם יש להם משמעות בעיניך? נסה לצלול לתוך עצמך ולבדוק מה אתה מרגיש? מה המשמעות של מה שתיארת עבורך? קח מולקולה אחת מאילו שתיארת, פרק אותה ותציץ לראות מה היא מכילה עבורך (לא מה היא מכילה באמת - אטומים שמכילים אלקטרון, פרוטון, ניוטרון וגרעין). זה לא משנה מה המשמעות הריאלית של הדימויים האלה, אלא מה המשמעות שהתת מודע שלך נותן להם. אל תחשוש לדבר עם עצמך, אין לך מה להתבייש! מחכה לשמוע דיווח נוסף יותר מעמיק. הגר

קציצון

New member
הייתי יומיים בנהריה ורק עכשיו ראיתי

אז קודם כל בקשר להתנגדות לא ממש שמתי לב שהתנגדתי, יכול היות בגלל שאני לרוב מחפש את הדרך הקלה והמהירה אבל ברגע שיחפנית אמרה שככה אני אוכל לתקשר ביעילות עם התת מודע אז החלטתי שאני אעשה. תרגיל עם נוצה?, לא ראיתי תרגיל כזה. בקשר לתחושות קצת קשה לי להבין איזה תחושה אני צריך לקבל מערימה, אני יכול לחשוב רציונלית איזה תחושה היא יכולה להביא לאנשים מסויימים(בלאגן לכלוך) אבל קשה לי להאמין שאני אקבל תחושה כזו, אני אנסה עוד פעם מחר ואני אכתוב תגובה. ובקשר לדבר עם עצמי,היה תרגיל של יחפנית לדבר עם התת מודע שייתן לי מדריך אז היא רשמה לבקש ממנו"תת מודע יודע כל" ובסוף הדיבור לחבק את עצמי עכשיו יש לי בעיה עם זה, זה דיי נשמע לי מגוחך כנראה בגלל שאני לא אוהב את עצמי ,כי שאני עושה אוטוסג´סטה אני פשוט אומר את מה שאני רוצה זמן הווה "אני מרגיש טוב" "אני טוב במתמטיקה" ,השאלה זה למה כל החיבוק וכל ה"התחנפות" הזו? זה לא תלוי בבן אדם איך שהוא מדבר אל התת מודע שלו?

למה צריך "להתחנף" לתת מודע?

היי קציצון! כאשר אנחנו עובדים בדמיון מודרך ומתקשרים עם התת-מודע שלנו, אנחנו בעצם פונים אליו שיעזור לנו להתגבר על מחסומים שיש בנו. התת מודע יכול לבחור להיענות לנו או לא. אם אנחנו רוצים שהתת מודע יעזור לנו להשיג את מה שאנחנו מבקשים להשיג, נוכל להגיע לתוצאות יותר טובות אם נודה לו על מה שהוא עושה למעננו. זה לא אומר שצריך "להתחנף", זו לא המטרה. התחנפות היא משהו ריק מתוכן. תודה פשוטה וכנה יכולה להיות הרבה יותר יעילה. אתה לא בהכרח אמור להגיד תודה בקול רם או לצעוק אותה, אלא לדבר עם התת מודע שלך בתוך עצמך והלהגיד לו תודה, זה הכל. אותו הדבר לגבי חיבוק. אתה לא חייב פיזית לחבק את עצמך, אבל אם תרצה ותרגיש נוח עם זה, תוכל לחבק את עצמך בדמיון. אז בסופו של דבר, אתה צודק בשאלה שלך. לא צריך להתחנף, זה תלוי רק בך ובאיך שתבחר לדבר עם התת מודע שלך. הגר
נ.ב. מחכה לשמוע את התגובה שלך על התרגילים...

קציצון

New member
אבל זה תלוי בבן אדם

התת מודע הוא חלק מן האדם ואם האדם לא מרגיש נוח בלהתחנף אז בטח שלתת מודע לא יהיה נוח והוא ירגיש שקרן ורע עם עצמו וזה בטוח לא יעזור להשגת המטרה

יחפנית

New member
תיתחנף עד שתילמד לאהוב

ואם אתה יודע מה טוב לך לא רק שתיתחנף אלא גם תגיד תודה מראש . כי יש לך פה עסק עם תת המודע . או במילים אחרות הילד הפנימי שבך שהיחסים בינכם לווא דווקא נעימים ובדרך כלל דומים ליחסים של הבוגרים בחייך המציאותיים . אם לא בא לך להתחנף בשל השקר שזה מאותת לך , אז נסה לקפוץ למים ולאהוב ..... ובכל מקרה אם התת מודע שלך לא יאהב משהו הוא כבר יודיע לך ........חחחח הוא טוב בזה .... עשית את תרגיל הנוצה ?

קציצון

New member
מה זה תרגיל הנוצה?????????

אני עוד מעט הולך לעשות את התרגיל של הערימה אבל מה זה הנוצה?

קציצון

New member
עשיתי את תרגיל הנוצה!!!!!!!!!!!

היו שלוש ניסיונות אבל כל אחד היה יותר מוצלח מהשני תמונת הבוהן המנטאלית הראשונית - תמונת הבוהן הראשונית הייתה הקטע שמחבר בין הבליטה של הבוהן(איפה שהציפורן)לבין הרגל עצמה דמיינתי את זה בצורה של נעל עקב גבוה למעלה ויורד עם בליטה קטנה ובוהן ענקית שאי אפשר להזיז לאט לאט המשכתי לחשוב על זה ואז הצורה של החיבור נהפכה להיות נורמלית יותר והבוהן לא השתנתה אבל הרגשתי שהיא נהייתה "רגילה" יותר כבר לא כבדה אלא בגודל הנכון,את הציפורן דמיינתי כמו שהיא בבוהן שלי אבל פתאו םהיא נהפכה להיות חדה ממש והיא נראתה מבריקה כמו חרב,אהבתי את איך שהיא נראת והשארתי אותה ככה. תמונת הנוצה שמתקרבת-בהתחלה דמיינית נוצה ממש לבנה על רקע שחור,והחלטתי שאני אכניס לזה מימד של מציאות כי בפעמים הראשונות זה היה כזה תלוי באויר אז דמיינתי שמישהו מוציא יד מאחורי השולחן שלידו אני יושב והוא עם נוצה לבנה מתחיל לגעת בבוהן שלי עם הנוצה בכל מיני תנועות. ואז את מה שראית שקורה לגופך ומה חשת-הרגשתי באותו שלב כאילו הנוצה נוגעת בנקודה אחת בבוהן ופשוט מסתובבת על הנקודה הזו אמרתי לעצמי שזו הנוצה הכי מדגדגת בעולם ועוד פעם היא נגעה בבוהן ולא דיגדג אותי אז העלתי זיכרונות של דיגדוגים,וישר דמיינתי(לא בדיוק דמיינית כמו שראיתי את הרגל שלי פשוט עפה אחורה הבעיה בתמונה היא שהרגל לא בדיוק הייתה עם הגוף אבל זה לא משנה) איך הרגל שלי ברפלקס זזה במהירות אחורה ו...... איך הגוף הגיב-המשכתי עם הזכרונות האלה ופתאום שני הירכים שלי(אם אני לא טועה קצת מתחת למפשעה) התכווצו כלפי פנימה. וזהו זה התרגיל שלי אני מאמין ש אני אנסה אותו עוד כמה פעמים עד שאני אצליח להרגיש דיגדוג אבל זה ממש העביר לי מודעות לבוהן הייתי כותב את הנסיונות הראשונים אבל לא עשיתי אותם טוב וזה בכלל יהיה ארוך

יחפנית

New member
קציצון יקר ... מזל טוב

אם תיקרא צחדש את כל השירשור אתה תגלה שתרגיל הנוצה הגיע כמענה לשאלתך ולחוסר הבנתך איך זה שהדימיון אכן מתקשר אילנו פיזית ועל כן המצאתי לך על המקום את תרגיל הנוצה תגיד .... אתה משתתף בפורומים כמו דרך הלוחמים וכאלה ? כי אתה מה זה משתולל עם הדימיון ..... כל הכוונה היתה לעצום עיניים ולחפש דרך מהירה בך לראות ולחוש את התמונה המנטאלית של הבוהן שלך .... אם זה עוזר לך לתת דרור כזה לדימיון .... מגניב , כי בין כך ובין כך הרגל והשרירים בירכיים הפיסיים שלך הגיבו ברפלקס . אולי יעזור לך לנסות את התרגיל אחר שאתה עושה תרגיל הרפייה .. ואז התמונה המנטאלית תעלה לך ללא שימוש בדימיון של השכל , אלא בדימיון התחושות ... עכשו לאחר שהתנסת שהגוף שלך הגיב לאותו דימיון של נוצה . אז זה הצעד הראשון שלך להבין איך כשהילד דימיין שהוא משמיד סרטן .... אז הגוף שלו הגיב .... כי אנו מגיבים לתמונות המנטאליות שלנו בתודעה , ולווא דווקא למה שקורה חיצונית לנו ..... ועל כך יקרא ..... NLP ניורו - המערכת העיצבית שלנו .... אנו יצורים עיצביים , ראה את הרפלקס של הרגל שלך לינגוויסטיק - שפה .... שפת תמונות מנטאליות , שפת צורות ועוד פרוגרמינג ...- תיכנות מחדש . כדי להיות מתכנת .... עליך ראשית ללמוד כיצד זה פועל ..... והצעד הראשון שלך היה תרגיל הנוצה , בה תמונה מנטאלית שאתה יצרת גרמה לגופך להגיב . אז זה הכל ..... על בוהן אחת ........חחחחחח שבת שלום

קציצון

New member
תודה רבה

ועכשיו שקראתי באמת הבנתי איך הוא הצליח להתגבר על הסרטן זה פשוט מדהים האמונה שהייתה לי בתת מודע ובדמיון מודרך עד עכשיו היא כלום לאחר ההודעה שלך. פשוט מדהים. אני לא משתתף בפורום הזה,קצת גדול עליי(דרך הלוחמים). אבל אני דווקא בטוח שהדמיון שלי הוא לא משהו,בגלל זה אני רוצה דמיון מודרך בין היתר לפתח את הדמיון, למשל בנסיון השני החלטתי שיש לי שתי בוהנות אחת מין בוהן רוח רפאים שאותה תדגדג הנוצה וכל פעם שיקרה לה משהו אז לבוהן הפיזית יקרה משהו אבל הפסקתי דיי מהר ככה שלא יצא לי לבדוק. לאחר ההרפיה איך היא אמורה לעלות,סתם תקפוץ או שאני אתרכז בבוהן?

קציצון

New member
טוב עכשיו אני צריך לעשות את התרגיל

עם הסמלים ולבדוק תתחושות אבל לפני זה יחפנית כתבת בהודעה שלך על ההתחנפות לתת מודע "ואם אתה יודע מה טוב לך לא רק שתיתחנף אלא גם תגיד תודה מראש." למה אם אני לא אתחנף ולא אגיד לא תודה מראש אלא פשוט אתכנת את זה לפי משפט בהווה אני טוב במתמטיקה אני טוב במתמטיקה לעומת, תת מודע יודע הכל אם תוכל לעזור לי ולשפר את יכולתי במתמטיקה אודה לך מאוד בלי קשר אני מודה לך ואוהב אותך אני מרגיש כמו איזה מישהו שתקוע לו משהו בתחת(מצטער על הדימוי) אני יודע איזה אריסטוקרט מהמאה ה19 בלונדון

נתנו לך שלושה ימים, קציצון

אז מה אתה אומר, ניסית את התרגיל עם הסמלים והתחושות? מה היה? מה ראית? מה הרגשת? מחכים לשמוע... בקשר להודייה לתת מודע: אני חושבת שאם אתה מודה לתת מודע ביחס למשהו ספציפי אז הוא יעזור לך רק באותו דבר ספציפי שכיוונת אליו ואז דברים אחרים שמטרידים אותך יישארו פתוחים. אם זה ככה, אז תמצא את עצמך מודה לתת מודע בנפרד על כל דבר ודבר ובסוף אתה תתייאש מזה ותוותר. אז מה אתה חושב? לא כדאי להודות לתת מודע באופן כללי על כל מה שהוא עושה עבורך? הגר

למעלה