הקשב השלישי - פגישת זכירה ומיקוד

הקשב השלישי - פגישת זכירה ומיקוד

קיימת כבר מספר חודשים קבוצה קטנה של אנשים הנפגשת אחת לחודש (ביום שישי בבוקר) לביצוע של פגישת זכירה ומיקוד, שמתנהלת על ידי כך שכל אחד בפגישה מציין את מטרותיו האישיות לחודש הקרוב - והאם הגשים את מטרותיו מהחודש הקודם. למרות שמדובר ברעיון גדול לכל דבר ועניין, לא מדובר בפגישה כללית העוסקת בכל סוג של מטרות אישיות, אלא רק בדברים אשר עשויים להוביל אל הקשב השלישי, או אל שלבי-ביניים אחרים הנמצאים בדרך אליו (כגון הקשב השני, או כל דבר אחר שנראה למציב-המטרה כמשהו שעשוי לקרב אותו לכיוון הכללי של "קשב שלישי"). הקשב השלישי, כמובן, עודנו רחוק מאוד - ואינני יודע אם מישהו מאיתנו בקבוצה החודשית הזאת מאמין בכלל שהוא קיים. כל מי שקרא את ספרי קסטנדה, זוכר מהו "הקשב השלישי" המופיע בהם ומעוניין לנסות להתקרב לשם במידה וזה קיים (הרי יתכן שזה לא קיים כלל...), מוזמן להצטרף לפגישה החודשית הזאת ולהשתמש בתבנית הזאת של "מדווח על עשיותי לחודש הקרוב והאם הגשמתי את עשיות החודש הקודם", לשם התקדמות וזכירה הקשורים לנושא זה. אני מקווה גם שתיווצרנה קבוצות-עבודה נוספות בסיוע הפורום הזה. מי שמתעניין בקבוצת-עבודה זו, שהינה כאמור מאוד צנועה ופשוטה (פגישה חד-חודשית, לצרכי בקרה וזכירה), מוזמן לפנות אלי במסרים.

לא הבנתי איזה מן מטרות ../images/Emo163.gif

מטרות כמו "לעשות מעברים שלוש פעמים בשבוע" סטייל? לזה הכוונה? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

להבנתי, זה אינדוידואלי.

אפשר להבין זאת כך או אחרת - איש איש וענייניו. מדובר פשוט בפגישה חודשית של זכירה ומיקוד, אז כל אחד מציב איזה עשיות שהוא רוצה לעצמו, איך שהוא מבין - ומדווח לאחרים באיזה אופן שהוא מבין. אני, למשל, משתמש כיום במסגרת הזאת (של אותה פגישה חודשית) בצורה כזאת שאני רק מציין את השם של העשיה, או כותרת כלשהי, שלא אומרת הרבה לאחרים, אבל שאני יודע למה אני מתכוון. כך זה הכי עוזר לי כרגע. כמובן שאחרים עשויים לבחור לתאר ביתר פרוטרוט או הרחבה ואפילו לענות על שאלות. יתכן שלהם זה עוזר יותר. קיצורו של דבר, זה אינדוידואלי.

o fri

New member
למשל.

כל דבר שאת חושבת שיקדם אותך. אני משתמשת בזה במיוחד לדברים שאני חושבת שיקדמו אותי ושאני לא מצליחה במיוחד לעשות רק מכח הרצון שלי לבד/בלבד.

אז את משתמשת בכח הפדיחה?

מה בקבוצה הזו נותן לך את הכח כן לעשות? תודה על תשומת לבך אחת בדרך

עבורי אין זוהי "קבוצה" אלא "פגישה".

פגישה חודשית, שעיקר כוחה בזכירה וביציבות. אני אוהב לעבוד גם בעזרת "פגישות עם עצמי". פגישה עם אחרים שונה מפגישה עם עצמי. לאו דווקא עדיפה או פחות עדיפה. זהו כוח נוסף בחיי, עשיה נוספת ופשוטה להפליא: פגישה חודשית לדיווח אחורה וקדימה. זה לוקח מספר דקות... וזה נפלא.

o fri

New member
../images/Emo23.gif

טוב, אז כמו שבן כתב, גם עבורי זו פגישה. אפילו אם יום אחד כולם לא יוכלו להגיע ואני כן- אשתמש בפגישה כדי לעקוב אחר עצמי ולעזור לעצמי להחזיק בחוט שני שכזה ולרקום אותו בו זמנית. זהו. עצם הפגישה והביקורת נותנת לי אנרגייה נוספת לנסות להגשים את המצבים אותם אני מבקשת, ו/או לבקש אותם (בשבילי "רק" זה נותן הרבה). הידיעה שיש מישהו שבודק, שמסתכל, שאכפת לו- עוזרת לי להתאמץ אפילו קצת יותר. והמישהו הזה- הוא אני. (גם)

נ ו ל י ה

New member
נשמע לי יומרני מדי....

ואתה באמת חושב שבכמה פגישות כאלה תוכל לקדם עצמך לקשב השלישי? לקח לקרלוס 30 שנים להתמצא בקשב השני, והיה לו מורה שדחף אותו קדימה ללא רחמים, ואתם מדברים על הקשב השלישי במין יומרנות כזו, כאילו הוא נימצא כאן מעבר לפינה. לקח לדון חואן 80 שנים עד שהוא הגיע לקשב השלישי, ואתם רוצים בפגישה חודשית של כמה דקות, לציין לכם מטרות כיצד להגיע לקשב השלישי? סליחה
,זה נשמע לי יומרני מדי.

nivinivini

New member
ואולי הכל הרבה יותר פשוט ממה שנדמה

.לי בכל אופן זה דווקא לא נשמע יומרני, זה אפילו טריוויאלי לחלוטין. מספיק שאני קורא את ההודעות בפורום "חלומות צלולים" כדי להבין שמשהו בתפיסה הכללית השתנה לגמרי. הרוב שם בני טיפש עשרה ושולטים בחלומות כמו כלום. לא יודע. התחושה שלי היא שהמודעות הכללית היא כמו כדור שלג והוא לא מתכוון לעצור בזמן הקרוב. ואולי גם זה אשלייה.

אבל למה עליי ?

סתם סתם... אני התכווננתי אליו.. למומחה. אבל זה בטח לא משנה לו, הוא מומחה. עכשיו אני כועס על עצמי, אולי הוא נעלב ? או שבטח יש לו כמה שכבות הגנה וזה לא מזיז לו, אולי אני טועה ? זה בכלל משנה ? אם אני ממש מאמין שאני צודק, אז אני צודק לא ? אלא אם כן בא מישהו חזק יותר וחושב אחרת, אז הוא צודק ? יש צודק בכלל ? או שיש מאמין ?

o fri

New member
בסדר

כמובן זה יכול להשמע לך איך שתבחר. אני לא רואה קשר או סתירה או יומרנות בין "לקח לדון חואן 80 שנים עד שהוא הגיע לקשב השלישי" לבין "ואתם רוצים בפגישה חודשית של כמה דקות, לציין לכם מטרות כיצד להגיע לקשב השלישי?". אבל אין לי שום עניין שאתה תראה את זה כמוני. בכל זאת מגישה לך זוית אחרת - לבחירתך.

למעלה