הקשר בין אוכל
, גיל ועונות השנה.

אספר לכם מה סתם לי את הפה.

קודם כל אני מאוד פעילה, צועדת רוכבת על אופניים, עושה התעמלות. אישה ספורטיבית, וגם עובדת מחוץ לבית ובבית. ועד לפני זמן לא רב עם תיאבון מאוד בריא. אוהבת עוגות קרם וקצפת... ובדיקות דם הראו שהכולסטרול קצת עלה, ואני מתוקה לא סכרתית אבל מתוקה, בקיצור צריך לשמור על הפה. וזה קשה!!! יש לי אח שכבר שנים סובל מסכרת, ולאחרונה בעקבות נמק בכף רגל, סיבוך מוכר של הסכרת, נכרתה רגלו. עכשיו אני שומרת על הפה שלי !!!

זה בגלל הקור../images/Emo186.gif

ברצינות, ככל שעולה הגיל, הגוף צריך לעבוד יותר קשה כדי לספק אנרגיה לחימום, ומטבע הדברים אנחנו אוכלים יותר כדי לספק את האנרגיה הזאת. כשצעירים אפשר לאכול פחות ועדיין לחמם את הגוף. ואני הגעתי למסקנה שאישה מלאה - יותר יפה מאישה רזה. היום ראיתי בתחנת האוטובוס אישה צעירה עם שיער ארוך חלק עם גוונים, מכסי טייץ שחורות, חולצה הדוקה, יפה וחשופה, לבושה טיפ טופ ומטופחת כדבעי, הסתכלתי עליה, ופתאום היא נראתה לי רזה מדיי. וחשבתי לי לעצמי שאם הייתי גבר, הייתי מעדיפה לצידי במיטה בלילות החורף הקרים, אישה קצת יותר מרופדת וקצת יותר חמימה כדי להניח את ראשי בחיקה. אז יכול להיות שאני סתם מנחמת את עצמי, אבל באמת אני חושבת שרזה זה פחות יפה

יחפה הוצאת לי את המילים מהמקלדת../images/Emo6.gif

ויש לי עוד משפט שהבעל שלי תמיד אומר על נשים רזות מידי: " מה אין לה מה לאכול בבית"

סבסבתא, אם את חושבת מה תאכלי היום -

למה לא תחליטי מראש באמת מה תאכלי - ותקפידי שהכל יהיה אוכל בריא וגם טעים? אני חושבת כל ערב מה אוכל מחר - ויודעת בדיוק כמה ירקות, כמה לחם (מלא שאני אופה בעצמי), כמה שוקולד וכן הלאה אוכל. ואם אני יודעת שאני יוצאת אני לוקחת את זה בחשבון. ובחוץ תמיד מקפידה לצרף סלט לאוכל, וכשאני שותה קולה מערבבת אותה במים ומכפילה את כמות השתיה. ככה אני מתמלאת ממים.

תודה לכולם על התמיכה

החלטתי לאסוף את עצמי ולהתחיל לשמור. לקחתי טיפים מעצותיכם. בטוחה הפעם בהצלחתי

למעלה