הקשר בין פינק למשינה..?

sabiz

New member
הקשר בין פינק למשינה..?

אם מישהו פה מכיר כמה מהשירים של משינה, אני משער שיצא לו לשמוע "עכשיו את בוכה", עכשיו יש שם קטע בשיר "אמא..לב..אטום" , האם יש איזהשהו קשר בין הקטע הזה לפינק פלויד איכשהו או שסתם יובל התלהב כי זה מתחרז יפה.?

weird dust

New member
לא ידוע לי על קשר אבל

אני יודע שיש הרבה קשר בין מדנאס לבין משינה

pink floydror

New member
משינה ..

כל כך מוכשרים שהם הצליחו ליצור קשר עם כמעט כל להקה קיימת ... מאדנס, הקשר הכי מובהק , הקשר לפינק פלויד - גם אמא לב אטום, הרקטע הזה..גם הליוי והפריטה בשיר דני .. נלקח בהשראה מויש יו וור היר ... ויש עוד דוגמאות. וגם לU2 , לא חסר חברים :) חחחח אבל עדיין, להקת ילדות.

Shakty

New member
מוכשרים במרכאות - הם העתיקו כמעט

את כול החומרים שלהם מלהקות אחרות - פשוט בושה של להקה. ממדנס בראשון והשני עד פיקסיז במפלצות התהילה. למשינה אני מתיחס כמו ללהקת קאברים לא ללהקה אמיתית. מאידך יש את החברים של נטשה שממש הושפעו מהפלויד ואף הודו בכך - אבל עדין יצרו מוסיקה משלהם. רדיו בלה למשל זה ממש שילוב של החומה ורדיו קאוס.

oribarak

New member
שטויות במיץ!

משינה היא הלהקה מספר 1 בארץ אי פעם! אני לא מוצא הרבה דמיון בינה ובין פינק פלויד, אין להם מוזיקה כבדה, וכמעט באף שיר אין סולואים גם המבנה של השיר נורמאלי...אבל יש להם מילים מדהימות למשינה לפחות לחלק מהשירים

Shakty

New member
איפה כתבתי בדברי שהם העתיקו את PF

אין להם אפילו מספיק כישרון לעשות את זה... מספר אחת בארץ אי פעם ? תגיד במה הם תרמו להתפחותה של המוסיקה הישראלית ? יש הרבה להקות פחות מצליחות שלדעתי עוקפים את משינה בהליכה - למשל נושאי המגבעת, הקליק שהקדימו את זמנן ב10 שנים ואם היו מבקשים ממני להגיד מי הלהקה שהשפיעה הכי הרבה על המוסיקה בארץ בקלות אני שולף את תמוז - אבות הרוק הישראלי.

oribarak

New member
עדין אין על משינה

למשינה אין מוזיקה מסובכת או מוזיקה שמקדימה את זמנה למשינה יש מוזיקה פשוטה, שמרוב פשטות היא פשוט גאונית אף אחד לא אמר שתמוז לא טובה, כוורת עוד יותר אפילו והם באמת הקדימו את זמנם, הם ממש פתחו דלת בישראל לרוק...כוורת והצ'רצ'ילים שהם אחת הלהקות הגדולות והלא מצליחות שהיו בארץ. ולהקה טובה לא חייבת לתרום תמיד, להקה טובה מייצרת מוזיקה טובה לא בהכרך תרומה

לדעתי

אין דבר כזה "הלהקה הכי טובה בארץ" או בעולם, או בכלל. לסופרלטיבים כאלו אין מקום, בדיון רציני על מוסיקה. קשה גם להשוות בין להקות שפעלו בתקופות שונות, כי ההקשר בו הן פעלו הוא שונה. באשר למשינה, לא הייתי אומרת שהם "להקת מחווה", אבל הם נשענו יותר מדי על תבניות מוכרות, שכתבו אחרים, בכדי שנוכל לומר שהם חשובים כלהקה מקורית. אך אני מסכימה שהם עשו מוסיקה טובה, מבדרת ואיכותית.

Shakty

New member
להגיד עליהם שהם להקת מחווה

ובאותה פסקה להגיד שהם עשו מוסיקה טובה מבדרת ואיכותית - לדעתי יש פה סתירה פנימית : טובה : ענין סובייקטיבי לחלוטין אין לי מה לומר פה מבדרת : שוב כול אחד והקיקים שלו. איכותית ? איך אפשר להיות איכותי למרות שגם איכות היא קרטיריון אובייקטיבי עדיין למקוריות צריך להיות איזה שהוא פקטור. כיוון שקראת להם להקת מחווה (או כמו שאני קראתי להם להקת קאברים) זו הגדרה מדויקת למשינה שלדעתי היא הלהקה הכי אובר-רייטד (OVERATED) בארץ מאז ומתמיד. כיצד להקת מחווה יכולה להיות איכותית ? כפי ששמת לב אני אינני נכנס לשום סופרלטבים כגון הכי טובים אך דיברתי על תרומה למוסיקה הישראלית ככלל ולרוק כפרט - ולמשינה לדעתי לא היה אפילו תו אחד מקורי שיכלו לתרום לאבולוציה של המוסיקה בארץ.

אמרתי שהם *לא* להקת מחווה

(קרא שוב את מה שכתבתי בהודעה הקודמת). וזה גם מוגזם, לטעמי, להגיד ש"לא היה אפילו תו אחד מקורי שיכלו לתרום לאבולוציה של המוסיקה בארץ" או שהם "הלהקה הכי overrated בארץ מאז ומתמיד". זהו סופרלטיב, בדיוק כמו להגיד שהם "הלהקה מס' 1 בארץ" וכד'. ושוב: משינה היו להקה טובה, אבל הם נשענו יותר מדי על תבניות מוכרות - על גבול הפלגיאט - מה שפוגם, לדעתי, בחשיבותם כלהקה ישראלית מקורית. במילים אחרות: זה מוריד להם את הניקוד.

Shakty

New member
אולי באמת הגזמתי לגבי התו ההוא אבל

אובר ריטינג שלהם הוא רק של הקהל - לא מכיר אף מבקר מוסיקלי שלא חושב כך אפילו מומה - שהביקורת שלו לרוב מאוד מפרגנת מזכיר כמה פעמים את עניין ה"השפעה" ואף לא בוחל להשתמש במילים כמו גנבו וחיקו. לינק במקרה שלא יעבוד : http://www.mooma.com/artist.asp?ArtistID=1558 לינק בתקווה שיעבוד

NIR Y

New member
../images/Emo6.gif חחחחח הרגת אותי

ממש לא התכוונתי לכתוב בשרשור הזה אבל אתה פשוט הצחקת אותי. ושאלה אם למשהו יש כוח לענות, מה זה אובר רייטד ?? ואם כבר, מה הקשר לדארק סייד ? ובגלל שכולם מחכים שאני יגיד את דעתי למשינה, אז.. אני לא אוהב אותם גם כי המוזיקה שלהם לא כזאת טובה, סתם נחמדה (אפילו שאת בן המלך מאוהב אני ממש אוהב) וגם כי אני חושב שהם באמת "נשענו יותר מדי על תבניות מוכרות, שכתבו אחרים, בכדי שנוכל לומר שהם חשובים כלהקה מקורית" ציטוט של אישה גדולה שאני לא יגיד את שמה ורק ישיר לה לה לה.

../images/Emo13.gif

over-rated - משהו המוערך יתר על המידה. וההפך - under-rated - משהו המוערך פחות מדי. לא מקבל את ההערכה המגיעה לו.

holo

New member
אי אפשר לצחוק פה../images/Emo46.gif

לעזאזל נו באמת הוא מבין שאני צוחק איתו

holo

New member
ציף אני מציע

שתוסיפי אמוטיקון של ליצן לחתימה שלך ואז תיראי יותר..שמחה וצוחקת!

ואני מציעה

שתוסיף אמוטיקון של ליצן להודעות בהן אתה מתלוצץ, כדי שאנשים יבינו שזו רק בדיחה.

למעלה