הקשר בין פינק למשינה..?

holo

New member
הם מבינים

את זאת שלא הבנת אבל אני הוסיף

the papercut

New member
יש ועוד יש על משינה...

משינה היא להקה לאנשים זקנים אין שום דבר שמלהיב במוזיקה שלהם,הם פשוט עלובים אורי אתה מבייש את השם הגאוני הזה..

שלום papercut

וברוך בואך לפורומנו (שכבר אינו כה קט!)
אני ממליצה שתקרא קצת על הפורום: יש לנו תקנון, הנמצא בטאגליינס, FAQ הנמצא ב"שאלות נפוצות" וב"מאמרים", וגם דיונים ארוכים בעמודים קודמים. בפורום אנו משתדלים לשמור על תרבות דיון גבוהה. לא תמיד מצליחים, אבל משתדלים. זה כולל התייחסות מכובדת כלפי גולשים אחרים, והמנעות משימוש בקללות או בהתבטאויות גסות ו"נמוכות". אנא קח לתשומת לבך.

the papercut

New member
צודק ברוטוס אין על גבסו! גבסו שולת!

תודה ציףציף על קבלת הפנים החמימה!

brotos

New member
רק הערה אחת

מטופש להגיד שה'קליק' הקדימו את זמנם: למעשה, הם התכתבו בדיוק רב עם מה שנעשה בעולם- מוזיקת ניו-וויב. זה שלא עשו את זה בארץ זה כבר סיפור אחר.

Shakty

New member
שגוי אולי בקונטקסט העולמי אבל

בביצה הקטנטונת שאנו חיים חוץ מבליקוויד,פינגווין וקולנוע דן אף אחד לא ידע מיהם הקליק או שרמוטה מעופפת בהרים. גם מינימל קומפקט ידעו שאת המוסיקה שלהם אי אפשר למכור בארץ ולכן עברו לאירופה. בכל מקרה לאוזן הישראלית הקליק אכן הקדימו את זמנם. הם שרו על יציאת הומוסקסואלים מהארון בשנת 82 (הי ילדון מעולם צפוף) או על סמים (שלד אומלל מאמא אני לא רוצה להיגמל) דבר שגם בסטנדרט האירופאי לא היה מקובל במינסטרים - אז אני עומד מאחורי דברי לגבי זה שהם הקדימו את זמנם. לילה טוב לכולם.

הקליק היו להקה חשובה וחדשנית

בביצה הישראלית, ללא ספק. נדמה לי שראיתי אותם בהופעה. או לפחות שהתכוונתי לראות אותם בהופעה.
אם אתה רוצה לטעון שהם הקדימו את זמנם יחסית לסצינת המוסיקה בישראל, אז זה אולי נכון. אך יותר נכון היה לומר שהם היו היחידים שעשו דבר כזה בארץ, באותה תקופה, כי בתקופת הפריחה הגדולה של הרוק בארץ, בתחילת שנות התשעים, כבר עשו דברים אחרים. היינו, לקליק לא היו בדיוק ממשיכי-דרך (ותקן אותי אם אני טועה). ברמה הבינ"ל, הקליק בוודאי לא הקליקו את זמנם... סליחה, הקדימו את זמנם. הם היו בני-זמנם לחלוטין, מבחינה מוסיקלית ורעיונית. מעבר לכך, בוודאי שבאירופה, אנגליה ואפילו ארה"ב שרו על סמים ומין קודם. נו, באמת... השאלה היותר מעניינת היא, האם הקליק יכולים להחשב בכלל כ"מיינסטרים"? הם ללא ספק עשו גלים בסצינה הישראלית, אבל לא היו ממש "מיינסטרים", ולא הושמעו מחוץ לביצה הקטנה של גל"צ. וגם הפרוייקטים שעשו בחו"ל לא יכולים להיות מוגדרים כמיינסטרים, נהפוך הוא. הרושם שלי הוא שהם כלל לא חיפשו את המיינסטרים, אלא העדיפו במכוון את השוליים, אולי מסיבות אידאולוגיות. אבל אני עייפה עכשיו מכדי לחשוב ולכתוב. אולי מחר.

weird dust

New member
הם שרו דאב ויצא להם אוסף לאחרונה

לפחות זה מה אני זוכר מוואלה בלי קשר היה להם גם עוד שיר נחמד בשם "אל תדליקו לי נר"

Shakty

New member
דאב ? לדעתי אתה מתבלבל

הם עשו ניו וויב קר ומנוכר - והטקסטים של דותן היו נהדרים. אגב אל תלידקו לי נר היה שיר מחאה נגד מלחמת לבנון, כמו ביקור בהר של נושאי המגבעת (פישוף כתב את זה לשני חברים שנהרגו בלבנון)

N a V e

New member
הם תרמו רבות !

משינה היא אחת מלהקות הפאר שהיו כאן מסיבה אחת פשוטה:היא החזיקה המון זמן בטופ,וגרמה למיינסטרים ולרדיו להיפתח לסיגנון היחודי שלה. תקראו למשינה גנבים,זה ממש לא משנה את העובדה שמרבית השירים הגדולים שלה(אהובתי,אחכה לך בשדות,נגעה בשמיים,להת' נעורים,ואנחנו שניים,שלח לי מלאך ויש עוד המון) - אינם נלקחו בהשראת אף אחד. ד"א,ליובל בנאי לבד(אומן שאני מעריך מאוד) יש שיר שנקרא "בלילות של דרום תל אביב" ובו יש שורה : "ברדיו אמרו שהלילה תהיה קרה אחר כך ניגנו את ברוך בואך למכונה"

למעלה