הקשר הנסתר בין ברביות והומואים

siv30

New member
הקשר הנסתר בין ברביות והומואים

אבות מודאגים מונעים מהילדים שלהם משחק בצעצועים שנחשבים נשיים כגון בובות ברבי מחשש שבעתיד יפתחו נטיות הומואיות. ואני לתומי סברתי שהנטיה המינית טבועה בגנים האנושיים
http://images.maariv.co.il/channels/4/ART/596/751.html

לא הוכח עדיין

אם הומוסקסואליות היא דבר מולד ונרכש. חלק טוענים כך וחלק אחרת. מה שכן, לא שמעתי שום דבר מדעי שקשור בברביות.

siv30

New member
מה שמוכיח את הנבערות של ההורים

עד כמה סטראוטיפים משפיעים על ההורים. במקום לחשוב שילד שישחק עם ברביות ייוכל לבטא את עצמו ואת הצד הריגשי שלו, הם חושבים על הזהות המינית שלו. מדהים.

נראה לי שברבי היא צעצוע לא מומלץ

לשני המינים. למה לגדל ילד או ילדה שתפיסת הגוף הנשי שלהם מעוותת? לא חסרים מחקרים על נזקי הברבי וכפילותיה. והאמת שבעיני זה תמיד היה צעצוע משעמם .לאחיין שלי יש שתיים ששרדו את אחותי הקטנה- אחת מהן בהריון ענקי מעל רגליה הדקיקות.גם הוא וגם אחותי העדיפו צעצועים אחרים.

צעצוע משעמם ומזיק. לשני המינים.

למה צריך לעוות את תפיסת הגוף הנשי של הילד או הילדה? חסרים מחקרים על ברבי והשפעתה המזיקה? ובכלל- זה צעצוע שבעיני הוא פשוט משעמם. אצלנו שרדו שתיים וגופיפיהן המעוותים לא עוררו הרבה עניין, לא אצל הילדה שהייתה הבעלים המקורית שלהן ולא אצל הילדון שירש אותן.

Rivendell

New member
היום דווקא מייצרים גם ברביות

שמנמנות, ואפילו עם חצ'קונים. אני חושבת שצעצוע יכול להזיק רק במידה וזה המודל היחיד שהילד רואה. במקרה הזה, מדובר בסה"כ בבובה, כשהילד מוקף אנשים אמיתיים, עם גוף אמיתי (קראתי פעם שאם ברבי היתה אישה אמיתית, תוך 4 שניות בערך היתה נשברת לה המפרקת). בעיני לא הבובה היא שגורמת להפרעות, אלא ההשפעות החברתיות האחרות (פרסומות, דוגמניות אנורקסיות ויחס החברה בכללי).

יונית א

New member
הבת שלי ירשה אוסף מכוניות אדיר

מאחיה. לכן היא הייתה מכסה אותן בשמיכות עשויות מפיסות של נייר טואלט, משכיבה אותן לישון, בודקת מי מהמכוניות יש לה פה שאפשר להאכיל אותו במזון. האנשה מוחלטת למכוניות. גידלתי אותה כמו את הבנים, ובכל זאת היא בחרה להאכיל מכוניות בפיפטה של גורי חתולים. לעומת זה אחיה הצעיר שירש ממנה אי אלו בובות (כולל הברבי ) השתמש בכולן כמכונות יריה ומעמדים יציבים לבניית ארמונות. מאז אני חושבת שיש משהו מולד-מוטבע- גנטי- בצורך של ילדות בבובות. (אל תסקלו אותי). או שסתם נכשלתי בחנוך.

לא נסקול אותך

ולא נכשלת. אבל הילדים באים במגע לא רק אתך. יש להם את החברים בגן, והם רואים איך החברים משחקים. מיומנות המשחק נרכשת גם, אם לא בעיקר, בצוותא. יש להם גם טלוויזיה, יש את התמונות בספרים. את לא יכולה לקחת על עצמך את האחריות הבלעדית על תהליך החיברות.

אכן לא הוכח בשום מחקר.

ובאשר לברביות - הן תגרומנה לתפיסת גוף מעוותת רק אצל ילדות של הורים שלא מרוצים מהגוף שלהם עצמם ומעריצים - אפילו בלי דעת - את הגוף הרזה הזה וכו'. בנות של הורים שאוהבים את הגוף של עצמם כמות שהוא - על משמניו ונפתוליו המתווספים עם הגיל - יחקו את מודל ההתייחסות הזה. לא קשור לברביות.

אכן

גם אני חושבת שלא מספיק ברבי בבית, כדי שהילדים יגדלו מתוסבכים. עיקר הכובד מוטל עלינו ההורים, אנחנו צריכים לשאוף לגדל ילדים עם ביטחון עצמי ואהבה עצמית. כי גם אם לא תהיה להם ברבי בבית, הם יראו פרסומות, יראו סרטים, יראו ירחוני אופנה...

דוסטו

New member
העובדה ששעור ההומוסקסואלים

באוכלוסיה נשמר (פחות או יותר 10% ) מרמזת שזו תכונה מולדת. ואל תבקשו ממני הסבר מדעי. למרות שיש.

בחיים לא אבקש הסבר מדעי

לטענה שאין לה ביסוס מחקרי. עם הידע הקיים כיום, לא ניתן לקבוע ששיעור ההומוסקסואלים באוכלוסייה נשמר, ואפילו שהוא עומד על 10%. יש שני מחקרים ידועים שניסו לעמוד את השיעור. המחקר המפורסם של קינזי, זה שהציע סולם הדרגתי של העדפה מינית - מהטרוסקסואלית מוחלטת, דרך העדפה מעורבת, ועד להומוסקסואליות מוחלטת, מצא כי כ - 10% מהגברים מגדירים את עצמם כהומוסקסואלים חלק מחייהם. המחקר הקנדי, שנעשה ב - 1989, אישר שממצאיו עקיבים עם קינזי. הפעילים ההומוסקסואלים והלסביות קפצו על הממצאים, פירשו אותם בדרך מסוימת (מגדירים את עצמם חלק מהחיים = בחלק אחר מהחיים הם בארון), אמנם הגיונית אך לא האפשרית היחידה, התעלמו מזה שקינזי לא התיימר להשליך על נשים או לטעון כי מסקנותיו תקפות לגבי תרבויות אחרות, והפיצו את הבשורה. אבל בתכל'ס, אין לנו את הכלים כדי לטעון ששיעור ההומוסקסואלים נשאר אותו דבר במעבר מתקופה לתקופה ומתרבות לתרבות. כאן, בישראל, אנחנו אפילו לא יודעים מהו.

דוסטו

New member
צפויה (במלעיל) - read my lips

תוך זמן לא ארוך ימצא הגן להומוסקסואליות. זו לא תכונה נרכשת. אפשר לתת לילדים-זכרים לשחק בבובות. לא זה מה שיקבע אם בבגרותם יעדיפו בובות או בובים. Homosexuality, birth order, and evolution: toward an equilibrium reproductive economics of homosexuality. Miller EM. University of New Orleans, Louisiana 70148, USA. The survival of a human predisposition for homosexuality can be explained by sexual orientation being a polygenetic trait that is influenced by a number of genes. During development these shift male brain development in the female direction. Inheritance of several such alleles produces homosexuality. Single alleles make for greater sensitivity, empathy, tendermindedness, and kindness. These traits make heterosexual carriers of the genes better fathers and more attractive mates. There is a balanced polymorphism in which the feminizing effect of these alleles in heterosexuals offsets the adverse effects (on reproductive success) of these alleles' contribution to homosexuality. A similar effect probably occurs for genes that can produce lesbianism in females. The whole system survives because it serves to provide a high degree of variability among the personalities of offspring, providing the genotype with diversification and reducing competition among offspring for the same niches. An allele with a large effect can survive in these circumstances in males, but it is less likely to survive in females. The birth order effect on homosexuality is probably a by-product of a biological mechanism that shifts personalities more in the feminine direction in the later born sons, reducing the probability of these sons engaging in unproductive competition with each other.

דוסטו

New member
הנה לך עוד אחד

Behav Genet. 1999 Mar;29(2):79-86. A family history study of male sexual orientation using three independent samples. Bailey JM, Pillard RC, Dawood K, Miller MB, Farrer LA, Trivedi S, Murphy RL. Department of Psychology, Northwestern University, Evanston, Illinois 60208-2710, USA. Available evidence suggests that male homosexuality is both familial and heritable and that some cases may be caused by an X-linked gene. However, most studies have recruited subjects in a relatively unsystematic manner, typically via advertisements, and hence suffer from the potential methodological flaw of ascertainment bias due to volunteer self-selection. In the present study we assessed the familiality of male homosexuality using two carefully ascertained samples and attempted to replicate findings consistent with X-linkage in three samples. The percentage of siblings of the probands rated as either homosexual or bisexual, with a high degree of certainty, ranged from 7 to 10% for brothers and 3 to 4% for sisters. These estimates are higher than recent comparable population-based estimates of homosexuality, supporting the importance of familial factors for male homosexuality. Estimates of lambda s for male homosexuality ranged from 3.0 to 4.0. None of the samples showed a significantly greater proportion of maternal than paternal homosexual uncles or homosexual male maternal first cousins. Although our results differed significantly with those of some prior studies, they do not exclude the possibility of moderate X-linkage for male sexual orientation.

siv30

New member
מסכימה עם דוסטו, אני קראתי מחקר

בו בפרוש הראו שזו נטיה גנטית, חבל שאני לא זוכרת היכן ראיתי את זה.

shandy

New member
מולדת וגנטית

מולדת אינה חיבת להיות גנטית, גנטית היא תמיד מולדת.

סיוון היקרה,

אם רק היית עוסקת במחקרים באיזשהו אופן, היית יודעת שבכל נושא אפשר למצוא מליון ורבים מהם סותרים. אפילו החוקרים לא נוהגים להשתמש בביטויים כמו "הוכחנו" או "קבענו". הם אומרים "הממצאים שלנו עקיבים עם..." או "לא מצאנו סתירה בין ... לבין...". רק הסקרים בוואלה מתיימרים להוכיח ולקבוע. רק שיהיה ברור, אני לא טוענת שהומוסקסואליות היא נטייה נרכשת, רק אומרת שמוקדם עדיין להשליך לפח את עבודת החוקרים שסבורים כי זו אחת האפשרויות.

דוסטו יקר, אל תבין אותי לא נכון

אני לא מתנגדת לבובות עבור בנים ולא מזלזלת באף מחקר. ואני יודעת שדעות החוקרים חלוקים באשר למקור ההומוסקסואליות. אם אתפנה אוכל לחפש מקורות שמדברים על אפשרות, כי מדובר בנטייה נרכשת, אבל אתה בטח מודע לקיומם. מובן שאין לי דעה מוצקה משלי, ואני אפילו לא פוסלת אפשרות שהומוסקסואליות יכולה להתפתח בכל מיני דרכים. בכל מקרה, ההצהרות לגבי הבובות לא מבוססות על כלום ולא מרשימות אותי.

למעלה