הקשת המזרחית!!

הקשת המזרחית!!../images/Emo18.gif

זה ש"ס עם דמגוגיה חילונית!!!תמיד ההסתה העלובה שלהם!!תמיד הבכי,הקינאה,רגשי הנחיתות שלא מסתיימים לעולם!!,בקיבוצים חיים היום אנשים בעוני מחפיר!!דווקא על קבוצי הנדל"ן נטפלו!אם הם היו הומניים כפי שהם מתחזים הם היו דואגים לעניי הארץ,אבל כל חפצם בהשנאת האשכנזים שבגללם הגיעו לאן שהגיעו!!ואני אומרת להם:עלובי נפש,עובש של עלייה מפוארת ,תתחילו להתייחס למדינה הזו כמדינה שלכם ולא כאילו איזה גביר מחלק מתנות ומפלה אחרים!!במצב של היום ישנה אפלייה הפוכה שמכוונת כלפי אשכנזים שהקיבוצים נבחרו כאחד המייצגים שלה!!צאו מחיינו קשת מזרחית לפני שתחטפו חנית אשכנזית!!

מונו

New member
מזל שאת לא דודה שלי

עם כזה פה, לא הייתי נותן לך לנשק אותי. תגידי, ונניח ובקיבוצים חיים אנשים עניים, זאת אומרת שהמדינה עכשיו צריכה לחלק להם מתנות. במה הם שונים מהעניים של עיירות הפיתוח, או של השכונות. ואם המטרה היא עזרה לעניים, אז למה לחלק קרקעות לכולם (בינהם עשירים מאד). ואם כבר לעזור, אז אולי בצורה של הלואה ולא מענק. ואולי תגידי לנו איפה האינטרס שלך פה.

אינטרס ,מחוץ לתחום שלי!

אני חיה בעיר,ואין לי אינטרס אם יקבלו או לא יקבלו הקיבוצים אדמות אם לאו!אולי במקרה חשבת על מישהוא שיבוא באחרית ימיך לבקש חלוקה בפנסיה שלך על סמך חשבונות מימים עברו?בעלי האדמות עבדו והחזיקו את האדמה טרם קום המדינה ובטח טרם עליית שנות ה50 אותה מתיימרת הקשת לייצג!!האדמות הם אדמות לאום אך ניתנו לקיבוצים,מושבים,מושבות וערים לפי הצרכים של המדינה דאז,אם לצרכי הגנת הארץ ואם לפתוח חקלאות!נכון שהאדמות לא אמורות להפוך לנדל"ן פרטי,אבל דחילק!הקשת המזרחית,הגוף הקיקיוני הזה יכול לטעון משהוא בהגיון?לא,הוא רוצה לגזול את עמל השנים ולחלק לעדות המזרח!!בקצב הזה עוד יוקם משרד לחלוקה מחדש של רכוש כמו בזימבאואה שם מגורשים ונרצחים לבנים וחוותיהם נלקחות בכח ע"י אספסוף!!,

מונו

New member
ומי שעיבד את אותן אדמות

היו פועלים שבאו מהמעברה או מעיירת הפיתוח הסמוכה, ואף אחד לא חושב לתת להם כלום. החקלאים ניצלו יפה את הקרקע לרווחתם, ואין צורך לרחם על אף אחד, לא אז וגם לא היום. אבל, אם יש כוונה לחלק את אדמות המדינה לאזרחיה (מה שאני מתנגד לו ) אז לכולם ולפי קריטריונים שווים.

וגם לפועלים מעזה.............

וגם לתיאלנדים שהזיעו ועמלו והביאונו עד הלום!!,נו באמת?! כשאתה עובד במפעל כל חייך אתה דורש את אדמות המפעל אם הוא חדל להתקיים?,אם באחת מעיירות הפתוח ירוחם,נתיבות,שדרות או כל מקום נחשל אחר ימצאו זהב תחת האדמה,ירוצו הקיבוצניקים ויבקשו חלוקה שוויונית?,הקונספציה של חלוקת הון הקבוצים חייבת להעלם מהנוף הציבורי!גם לאשכנזים בוני הארץ פוקעת הסבלנות!!

מונו

New member
אבל זה בדיוק מה שאני אומר

אין לאף אחד זכות על אדמות המדינה. את ממשילה את הקיבוצניקים לבעלי המפעל בעוד שלכל היותר הם היו המנהלים שלו. את אומרת תרומתם היתה בבניין הארץ, ואני אומר לא רק הם. לכן אין להם זכות יתרה. ובכלל, למה את חושבת שזו מלחמה אשכנזית-מזרחית. כל אחד צריך להיות מוטרד מגזל הקרקעות. יום אחד תגלי שלא נשארה פיסת חוף בתולית אחת לרפואה, או יער או חורשה, ואז נבכה כולנו.

על זה בדיוק רציתי לדבר איתך!

באמת שכסף ונדל"ן לא מטרידים אותי,מטרידה אותי הפיכתה של ארץ ישראל הירוקה באביב והצהובה עם בוא הקיץ לשכבת בטון מצחינה מכוסה מרכזי קניות דוחים ועמוסים באנשים כאילו זה יומם האחרון עלי אדמות,חולותיה היפים נרמסו ע"י כרישי הנדלן,ופינות חמד הולכות ומתמעטות בצורה מהירה.לא יתכן שעצים וחורשות ויערות יהפכו לדף צהוב באלבום!!,מצער מאד שישראל היפה והבתולית נשארה בעיקר בנוף הכפרים הערבים!!

דדיק

New member
הקשת המזרחית

היא חבורה של גזענים בכיינים שונאי אשכנזים. כל מיני חבר´ה עם תסביך נחיתות שהתחנכו על שנאת האשכנזי שבעצם בנה עבורם את הארץ. למרבה הצער יש יותר מידי יפי נפש שמרגישים צורך להתנצל על כך שאבותיהם עיצבו פה מדינה מערבית ומתקדמת פחות או יותר בזמן שחלק לא מבוטל מעולי אפריקה ואסיה "העשוקים" העדיפו לשחק שש-בש, להעביר עוד כמה חרוזים בזמן התפילה, להתענג על הבית היפה במרוקו או בתוניס ולקלל את האשכנזים שדפקו אותם. כאילו שהאשכנזים שהגיעו לארץ באוניות המעפילים קבלו כאן ישר וילה ומענק כספי צמוד לדולר. הגיע הזמן להפסיק להצטדק ולהתנצל בפני חדלי האישים האלה, שיחד עם אחיהם הש"סניקים פשוט מנסים לשכתב את ההיסטוריה של המדינה ומצליחים בכך לא רע. כוחה של המסכנות...

yariv~2

New member
מכליל?

היו הרבה עוולות בקום המדינה כלפי העליות השונות, והגיע הזמן לתקן! זה שדפקו אותם\נו בירוחם ללא כל אפשרויות להתקדם בחיים. לא אומר משהו?

המדינה לא מצליחה ............

להתאושש מעליית שנות החמישים,בעיקר יוצאי מרוקו שקליטתם נכשלה לחלוטין,ואיני יודעת מה הסיבות!?

all

New member
ישנם הרבה עוולות בכל זמן ומקום

בעולם!!!! ובכל זאת אחד מסתדר טוב יותר, אחד רע יותר ואחד כמו כולם. מגיע לי!!!! זה זוג מילים שאיני יכול לשמוע אותן. הגעת לכאן, יש לך מים, חמצן, אוכל - תילחם על שלך! ומה שתצליח לקחת זה מה שמגיע לך בזכות כשרונותיך, שכלך ומזלך. ודרך אגב ידוע לך שעשירי המדינה האמיתיים אלו הס"ט??? ואילו האשכנזים הם בעיקר מעמד הביניים? מי שהגיע ראשון, בחר לעצמו, מי שבא אחרון, קיבל את מה שנשאר. וזה לא טוב ולא רע, אלו הם חוקי החיים בכל העולם ובכל הזמנים

yariv~2

New member
ובכן ידידי המלומד...

תאר לעצמך ילד תוניסאי משדרות שאין להורים שלו כסף לימודים שמעבר לתיכון, ומראש הוא נזרק לבית ספר הדפוק בעיר. אוקי בנתיים? יש לילד כשרונות ושכל, הוא מגיע לצבא ללא בגרות, וללא אף אחד שיעזור לו להשלים אותה גם כן, הוא מתוסכל, הוא עצבני, ואין לו מושג מה לעשות עוד שנה כשיעזוב את הצבא. זאת אומרת יש לו שני אפשרויות... או להיות טבח צבאי, או ללכת ל"בגיר" או "אגיס". וגם שם לא בטוח שיקבלו אותו... וגם אם יקבלו השיא של המשכורת הוא ארבע אלף ש"ח.... עכשיו תחשוב שזה אתה! מה היית עושה? מתאבד? איך הילד ילחם על שלו אם לא באמצעות דרישה מהמדינה ללימודים בחינם? איך??? ומגיע לו!! אכן מגיע לו!! ומותר לו לצעוק את זה בקול, אם מפריע לך, לך תתחלף איתו... הוא ישמח.

ינקל

New member
למה דוקא "ילד תוניסאי משדרות"?

תחליף את שלושת המילים האלה בכל צרוף שתבחר, וגם אז שאר העובדות יכולות להיות נכונות. אין לזה שום קשר לעובדת חיים אחרת, שיש כאלה שתובעים מהחברה ומהמדינה ש"מגיע" להם, בעוד אחרים מתמודדים ומגיעים להישגים, וגם יש להם זמן ורצון להתנדב ולתרום לאחרים. הנושא הזה מכיל הרבה עובדות נכונות. מה שלא נכון כאן אלה ההכללות. לא כל המרוקאים מסתובבים עם סכין... כי כמה רומנים גנבו להם אותם

yariv~2

New member
ילד גרוזיני מקרית אתא

כל עוד שאתה מסכים איתי שמגיע לאותם אנשים חינוך חינם וטיפול שורשי בבעיה, אנחנו באותו צד של המתרס. מה גם שלצערנו חלק הארי בקרב אותם אנשים אלו המזרחיים.

all

New member
מה מגיע לו ולפי מה זה מגיע לו???

על שכונת ד´ בבאר-שבע שמעת??? ובכן, שם גדלתי!!! על שוטרים שמכסחים נער בן-14 במכות בגלל שגנב אסימונים מתוך טלפון ציבורי שמעת? ובכן, זו הייתה ילדותי ושל עוד אלפי נערים אשכנזים שלהורים שלהם לא הלך קלף בחיים. ודרך אגב "ז´וז´ו חלסטרה" (רומני במוצאו) גדל שם באותו עוני כמו כולם וכל הבדיחות שלו בטלויזיה היו החיים שלי באמת. אבל להגיד דפקו אותי, מגיע לי. ועל לשטוף כלים במועדון בלילה, להיות שומר בקניון בצהרים וללמוד באוניברסיטה ביום שמעת??? ויחד עם זה לא לי ולא לספרדים במצבי לא מגיע טיפה בשל מסכנותם!!!!! ואם אתה עדיין רוצה שאני אתחלף עם התוניסאי שלך אני מתחלף איתו במקום, רק לפני כן תשאל אותו אם גם הוא מוכן להתחלף איתי במקומות. ולגבי המשכורת, ממש לא רע להתחלה, אני עם 14 שנות וותק לא מרוויח הרבה יותר. ואם יש לך הצעת עבודה בשבילי, עבור 5500 ש"ח כולי שלך!

yariv~2

New member
אוקי... ../images/Emo122.gif

כמעט זרקת עלי ת´מקלדת.... כבר כתבתי שמבחינתי אין הבדל בין ספרדי לאשכנזי שגדל באותו מצב... אם אתה חושב שאתה יכול להצליח לבד, אז למה לא, בכיף... אבל למה אתה חושב שכולם כמוך? יש כאלה שכן עומדים על שלהם... זבש"ך שאתה לא... (סוג של גאווה? לא מוכן לקבל מאחרים?) לא היית מתחלף עם אותו תונצ´י
תאמין לי... בקשר לעבודה.. אני די נדהם ממה שאמרת.. נהגי אגד היום מקבלים מעל לשש... אבל איך אומרים? "איזהו עשיר השמח בחלקו.." וזה הכי חשוב.

all

New member
טוב, בוא נסגור על שיויון לכולם???

ודרך אגב לגבי ספרדים אשכנזים. כשהייתי בכיתה ד´ ולא כל כך הצלחתי בלימודים, אימי הלכה לביה"ס ושאלה את המורה (מורוראית גזענית ושונאת אשכנזים בשם .....ללוש) אם אין שיעורי עזר לילדים המתקשים בלימודים. וכך נענתה - "אם כולם יהיו געונים, מי יטטא את הרחובות?" אילו מורה אשכנזיה הייתה עונה לאם מרוקאית תשובה כזו, הייתה כאן מלחמת עולם, אבל לאמא של אשכנזי, לא נורא.

yariv~2

New member
סגרנו...

כמובן שוויון + עזרה לאלה שכבר נגרם להם עוול... בקשר לאותה מרוקאית... אם אני הייתי שם היא היתה חוטפת כיסא בראש... אוקי?
ואגב, על איזה תקופה אתה מדבר?

למעלה