הרבה זמן

ברק אש

New member
הרבה זמן

נעדרתי מהפורום והמשתתפים הנפלאים, ובנוסף הייתי מאוד עסוק, ועוד בנוסף היתה לי תקלה במחשב, אז קודם כל שבוע טוב ומוצלח לכולם, אני לא שכחתי אותכם, וגם קיבלתי את ההודעות שלכם, ועקב התקלה לא היה באפשרותי לענות. אך כמובן הכל הסתדר על הצד הטוב ביותר והנה וחזרתי. והאמת התגעגתי

ברק אש

New member
עידכון

מה שאני עובר ימים ולילות ללא שינה, אבל אני מתחיל להתרגל. מתחיל להתרגל לרעיון שרבים מכן דיברועליו, תשלום המזונות (כסססססססססףףףףףףף) קשה לי להתרגל ולחיות עם זה, שבעצם משהי עבדה עלי, אשכרה גנבה ועשתה מעשה נבזיומחפיר, וכל זאת בכדי למלא את החסכים שלה בחיים, ליצור לה עניין בחיים שלה מבלי להתחשב בחיי שלי וברצונות שלי. היום, בדיעבד מסתבר שהיא ידעה בדיוק לאן פניה ומה היא רוצה. היא - רצתה ילד / ילדה. ולא מסתם מישהוא - היא ידעה בדיוק על מי ליפול. היא - בחרה אבא - שלא יחסר לו כסף (כהיא חסרת כל) היא - שקרנית - כי היא אמרה שהיא נשואה - וניסתה להפעיל מניפולציה שהיא עוזבת את בעלה למעני - אבל אין לה בכלל בעל. היא - חושבת בעצם רק על עצמה ולא על הילד כי היא חושבת שאם היא תביא את הילד/ילדה, הילד יביא אותי אליה ויחבר ביננו. איך אפשר שהיא תהיה - " אמא " ואיך אני יכול לסמוך עליה בכלל כל התרגיל שלה היה בסך הכל להביא ילד, היא לא מוכנה להפיל כי - לדעתה - קרה לה נס רפואי - בלי בושה! אני מכבד החלטה של כל אישה - להביא ילד לעולם ללא נישואין, אך יש דרכים רבות, קצת יותר מוסריות ומכובדות ללא דריכה על אנשים אחרים. וזה רק מראה כי הדבר נעשה ביודעין כדי לשרת את מטרתה הבלעדית בלבד. היא כנראה בשבוע ה- 10 להריון וכבר שלחה חשבון לצורך בדיקות, טיפולים, רופא פרטי ורשימה כאורך הגלות של אלפי שקלים. זה לא סחיטה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! היא לא מבינה שעם כל זאת היא רק מרחיקה אותי יותררררררררררררררררר איך אפשר בכלל לחשוב על אופציה של ילד לשם "סחיטה" אין לי כל בעיה מול אישתי - אם צריך לשלם את המחיר בחיי הנישואין אז אני ישלם , כי אני נושא באחריות. אין לי כל בעיה עם ילדיי, אנחנו נמצאים במערכת יחסים נהדרת עם 100% פתיחות ובודאי שאם יבוא הולד לעולם ויתכן כי יהיה להם אח או אחות ברור שהם יקבלו את האמת ממני. אבל משהו מדהים קורא לנו במשפחה מאז סיפור ההריון - בני משפחתי ומשפחת אישתי מוטרדים. בקיצור יש לי סרט מאד נחמד בחיים שלא עולה כסף אבל עולה וסוחט הרבה רגשות ואנרגיות. אני מתחיל להתרגל ומתכונן למלחמה - ואולי הסיפור יהיה תקדים משפטי. ביי - ברק

פשוט קשה להאמין

"גנבה ועשתה מעשה נבזי ומחפיר" - שאני אבין, אתה לא היית שם, לא קיימת איתה יחסי מין לא מוגנים? לא לקחת בחשבון אופציה של הריון? אתה תמים וגנבו ממך, אני פשוט מנסה להבין איך. "בחרה אבא שלא יחסר לו כסף" - מדמי מזונות במדינת ישראל אי אפשר לחיות וגם אי אפשר לפרנס ילד, הרשה לי לחדש לך. כמה כסף שלא יהיה לך בית משפט יפסוק לה 2,000 או אולי 3,000 ש"ח. כאשה, קשה לי לדמיין אשה שבוחרת אב לילדה ע"פ קריטריון כזה. אשה לא מביאה ילד לעולם כדי למלא חסכים ולצורך סחטנות כלכלית. גידול של ילד לבד הוא משימה קשה מאוד ומצריך הקרבה עצמית רצינית ביותר, קצת עצוב שכאב לילדים אתה מסוגל בכלל לראות את זה כך. יש לה או אין לה בעל, מה זה משנה? ואיך זה קשור לעובדה שקיימת איתה יחסי מין ללא הגנה ולהריון שלה? אם היתה נשואה זה היה הופך אותך לפחות אחראי עבור הילד שלך? "לא מוכנה להפיל כי לדעתה קרה לה נס רפואי - בלי בושה!" - במה יש לה להתבייש? בזה שהטבע עשה את שלו והיא נכנסה להריון? אני בטוחה שכאב לילדים אתה יודע היטב איך מביאים אותם לעולם, אני בטוחה שאתה יודע שהפלה כרוכה בסיכונים רבים וסיבוכים שלא כל אשה מסוגלת או רוצה לקחת. אתה לא מחוייב על פי חוק לממן שום בדיקות או טיפולים או רופאים במהלך ההריון, אני בטוחה שגם את זה אתה יודע. למרבה הצער, חלק מהבדיקות הרציניות והחשובות אינן מכוסות ע"י קופת חולים בארץ אבל לא מדובר בסכומי עתק, למיטב זכרוני סקירת מערכות עולה בין 1,500 ל-2,000 ש"ח ועושים אותה פעמיים, ומי שפיר פחות או יותר אותו דבר אם אין אישור של המדינה. הבדיקות הגנטיות יכולות להגיע ל-900 ש"ח עם ביטוח משלים במידה ושניכם אשכנזים. אם לא, זה הרבה פחות. כל יתר הבדיקות מכוסות ע"י קופת חולים והמדינה. אם המטרה שלה היא "ללכוד" אותך כפי שאתה מספר היא צריכה באמת להיות די טיפשה, אכן זו לא הדרך להשיג אף אחד, נשוי או פנוי. אינך מחוייב לדבר מלבד האחריות הכלכלית לילדך וגם זה אך ורק אם היא תגיש תביעת מזונות. ולגבי להתכונן למלחמה, אני באמת לא רואה במה יש לך להלחם. עשית מעשה, אתה צריך לקחת אחריות על התוצאה. החוק בכל המדינות הנאורות נותן לאשה את זכות הבחירה באם ללדת ילד או לא, כיוון שההריון והעובר מתפתחים בגופה. כגבר, כאשר אתה נכנס עם מישהי למיטה אתה לוקח על עצמך את הסיכון הזה ואת האחריות הזאת ואין מנוס. בכל מקרה שיהיה בהצלחה, אני מקווה שהסיפור בסופו של דבר יקרב אותך חזרה למשפחתך ושהילדים ישמחו על האח או האחות החדש/ה. בסך הכל השד באמת אינו נורא כל כך. יכולה להיות לך מערכת יחסים נפלאה עם הילד גם מבלי להיות בקשר מי יודע מה עם האשה, ומי יודע, ייתכן והיא בכלל לא תהיה מעוניינת, חלק מאיתנו החליטו לוותר על הזכות למזונות על מנת שלא לתת לאב הביולוגי כל זכויות הורות על הילד/ה, וייתכן שהיא תחליט אותו הדבר ואז הבעיה תיפתר מאליה. בכל אופן שיהיה בהצלחה.

ברק אש

New member
כן, כן - מעשה נבזי - סופת רעמים

לידעתך, כן מעשה כזה כמו שקרה לי בודאי ולדעתי מעשה - נבזי , מחפיר , שפל, סוחט ושקרי - ואם בחרת להגיב כמו שהגבת בלשפוט אותי ולבקר אותי - אז כנראה שהגנבת ואת סופת רעמים באות מאותו מקום. אם אותה אישה הציגה עצמה כאישה נשואה והפעילה עליי מניפולציה שהיא עוזבת את בעלה בשבילי ובשביל ההריון והכל היה סביב בעלה. אז באיזה אור זה מראה אותה בדיוק ? - רק באור של ניבזות ושקרים. למה כל כך קשה לך לדמיין בחירת קרטריונים גם את עושה כבר את החישובים כמה עולה כל דבר. ואיך קבעת, כבר פסיקה של בימ"ש - 3000 ש"ח הסכום לא יעבור את ה- 1000 ש"ח. צר לי לאכזב אותך - אם את בונה על איזה שהיא קופה קטנה. ועל תנסי לשכנע את עצמך ולבנות על סכום כזה. בודאי שהיא חשבה על סיפוק צרכיה - להביא ילד לעולם, זה נהדר ילד זה עולם ומלואו. למה היא לא הלכה לעשות את זה עם איזה הומלס באותו מעמד ואקט היא לא חשבה על בדיקות גנטיות.אולי אני נשא. רק שלא תוציא לי צו בי"מש לבדיקות גנטיות חחחחחחחחחחחחחחחחח כן המטרה שלה היתה לכידה בלבד - והיא טיפשה. היום אני יודע וזה מוכח שהיא שקרנית ויתכן שזה יראה לך עוד יותר טיפשי נראה לי שהיא בכלל לא בהריון. וגם אני טיפש . "סוף מעשה במחשבה תחילה" תודה על ההקשבה.

למה לפתוח הודעה חדשה בכל פעם

אז ככה, לא שפטתי או ביקרתי אני פשוט חושבת שההתנהגות שלך קצת ילדותית, לקרוא לאשה ששכבת איתה גנבת, אין הרבה מה להגיד. הפעילה עליך מניפולציה, סביב בעלה או לא, איך זה רלוונטי אם אתה האבא של הילד?? מה זה משנה בכלל, הרי אתה לא רוצה איתה שום מערכת יחסים אז האמון ביניכם אין לו משמעות, וגם אין לו משמעות מבחינת הילד שלך. ודאי שאני עושה את החישובים של כמה עולה כל דבר - אני עושה את הבדיקות האלה כל הזמן אני יודעת היטב כמה הן עולות, איך בדיוק זה קשור לגניבת זרע או סיפוק צרכים רק אלוהים יודע. כמו שאמרתי כבר קודם אף אחת פה לא בונה על שום "קופה קטנה" - לעשות ילד בשביל דמי מזונות זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי בחיים שלי. כיוון שאמרת שאתה מבוסס חשבתי על סכום שבין 2000 ל-3000 ש"ח כיוון שאלו הסכומים שאני יודעת שחברים שלי משלמים עבור הילדים שלהם. אפילו אבא שלי משלם לאמא שלי סכום דומה עבור אחי הקטן. והאמת, לא מאלף שקל ולא משלושת אלפים אפשר לגדל ילד כמו שצריך. לא קבעתי שום פסיקה של בית משפט פשוט ציינתי עובדות שאני מכירה. "הלכה לעשות את זה עם איזה הומלס" - תגיד אתה אמיתי?? לא היית במיטה יחד איתה? למה אתה לא הלכת לעשות את זה עם איזו הומלסית? ואם נראה לך שהיא לא בהריון אז מה בכלל הבעיה שלך ומה אתה בכלל עושה פה וכל כך מודאג מה"גנבת" - הרי היא בכלל לא "גנבה" שום דבר אם היא לא בהריון אפילו. בקיצור, אתה מתחיל לשעשע אותי. שיהיה לך שבוע טוב.

ברק אש

New member
מה קרה ! פגשת את המראה שלך ?

בעיני - בעניים שלי , במה שאני עובר וחש היא "גנבת" מה את מתווכחת בכלל. מה את מבקרת אותי - ממילא את לא מאלה שמתחשבים ותומכים באיזו שהו צד - רק בעצמך ולעצמך. אני נמצא איפה שאני נימצא - מאד כואב ואפילו כועס על מר גורלי. באתי לקבל תמיכה ועזרה ואולי עצה ואוזן קשבת - ואת מצאת לנכון לזרוק עלי את הזבל שלך ובנוסף משתעשעת וצוחקת. אני חוזר ואומר - בגלל תגובותייך הנילוזות אשר גורמות לך להשתעשע כל כך, מצחיקות אותך - גם זה גורם לך סיפוק ? שוב,נראה לי שאת ו"הגנבת" באות מאותו מקום. פגשת מישהי מוכרת לך? ומה את משווה את אמא ואבא שלך והחברים שלך, הם כנראה היו נשואים והוא חייב לה כאישתו לשעבר אם היא לא בגדה בו , מדור ורמת מחייה בלי שום קשר לאח שלך. אני את הגנבת בקושי מכיר. החישובים שלך קרים, על פניו וכל מקרה הוא לגופו של עניין, אני לא יודע ולא מכיר את מכרייך, לקחת דוגמא מהם. לשאלתך - האם אני אמיתי ?? כן, מאד מאד אמיתי- את אמיתית ??? או שאת חייה על האולימפוס, תסתכלי טוב טוב על פנייך במראה ותגיבי לעצמך אם את אמיתית ולמה הסיפור שלי כל כך גורם לך להגיב עם אמוציות כאלה ובגיחוח ולמה זה נוגע לליבך. מה שאני עושה בפורום זה לא מעינייך, באתי לקבל תמיכה ועזרה ואולי עצות ולפעמים שיתוף אמיתי מהחיים ומהלב ובפתיחות מובילים רק למקום טוב. לא להיות אמיתי ושקרן בסוף גורם לכל מיני חולי - כמו הפרעות נפשיות ואפילו הולקוס. (פצע בקיבה) ולפעמים יסורי מצפון. אני מניח שתגובתיך הנילוזות שגורומות לך להשתעשע , באות ממקום של התחבטות והתלבטות ויסורים, אבל כל אחד עושה מה שהוא רוצה בלבד. ולכל אחד יש את הזכות וההחלטה על עיניניו וגופו שלו. בן אם נכונות או לא. היא זאת שבאה והודיע על הריונה ואמרה אני מתגרשת מבעלי בשבילך !!! היא זאת שדואגת היום להעביר מסרים לי ולחברי ולבני משפחת אשתי על הריונה ושואלת אותי עם כבר ספרתי ל - ילדי שיהיה להם אח ממקום אחר. ומבקשת ממני כסף ועזרה. ואמרתי בגלל התרשמותי והתרשמות היועץ המשפטי שיתכן שהיא בכלל לא בהריון ואולי זה אמצעי - לסחיטה שלה ושל החבר שלה. אני יודע שהיא גרה עם משהו. בטח גם עליו היא נפלה. ברק

מאוד לא בא לי

להשתמש בכובע הגננת כאן. ברק , עד כאן ! זה התחיל עוד בהודעה הקודמת שלך כשהיססתי אם להשתמש במחק. (ולו רק בגלל משפט אחד צורם שכתוב בה ואתה חוזר עליו כאן. אתה יכול להגיד את דעתך , אבל , אסור לך לרדת לפסים אישיים ולחוות דעה פסיכולוגית או אחרת על האנשים כאן כשהתחלת בזה , התשובות שניתנו לך בהתאם , ממש התבקשו. אנא הפסק. לא יהיה כאן מקום יותר לדברים מהסוג הזה. הדעה שלך , הרגשות שלך הם פרטיים לך וזכותך להחזיק בהם . אל תשליך מזה על אנשים אחרים כאן ואל תסווג ותקטלג אותם. נאמר לך כאן כבר מספר פעמים , שהדברים לא מגיעים ממקום של שיפוט כשטוענים טענות נגד למה שאתה אומר. אלו דעות והן לגיטימיות. מבוססות יותר או פחות. להאשים מישהי מכאן בדברים שאין לך מושג עליהם או עליה , לזה לא יהיה פה מקום. מתאים לך ? תישאר. לא מתאים? - הסק את המסקנות בבקשה.

ברק אש

New member
למה ????????????

למה כשסופת רעמים פוגעת היא ברגשותי ומזלזלת ולועגת , את לא מגיבה ?

אולי

אתה הוא שבחרת להיפגע מתגובה ענינית וממוקדת אחד לאחד לנושאים שהעלית , כי לא תאמה לדעותיך/רגשותיך? אכן תגובתה הייתה קשה ולהקורא לא ינעם , אבל כאמור , כל אחד מחזיק בדעותיו ומבטא אותן כך או אחרת . ואני לא מצנזרת דעות. גם לא את דעותיך , אבל מה שברור זה שבתגובה , בחרת לפגוע בחזרה באופן אישי , גם אם זה היה בשורה אחת מכל ההודעה. ככה זה נראה מכאן. מצטערת.

קורין1

New member
ברק, יש הרבה דברים שאתה לא......

מבין, כי אתה לא נמצא בצד השני. אנחנו לא מכירים את הצד שלה, אתה אומר את מה שאתה אומר, מי יודע כמה ממה שאתה אומר נכון, וכמה אתה אומר מתוך כעס על מה שאתה עובר עכשיו. כשאישה נכנסת להריון, הדברים על פני השטח משתנים, אני תמיד אמרתי שאם אני אכנס להריון, אני לא ישאיר, וכשנכנסתי להריון היה לי קשה לבצע, בכיתי המון לפני, קיוויתי שהדברים ישתנו, כבר לא רציתי להפיל, רציתי שיקרה נס, שהוא יגיד שנגדל אותו יחד, אבל ידעתי שהוא לא רוצה, הוא במצב דומה לשלך, הוא נשוי, יש לו שלושה ילדים, הילדים שלו כבר אחרי צבא, הוא חי עם אשתו כמו שותפים לדירה, לא מעבר לזה, אני כל יום פוגשת אותו, הוא נותן לי מעל ומעבר (לא חומרית) מאוד תומך ואוהב, יש לו את הסיבות שלו מדוע הוא לא מתגרש, למרות שאני לא מבינה אותם. החלטתי שאני לא אביא את הילד לעולם, לא רוצה ילד שיגדל בלי אבא (האבא של הבן שלי הפסיק לבוא לראות אותו, ואני רואה מה עובר על הילד שלי וכואבת) לא רוצה שגם הילד הזה יעבור את מה שהבן הגדול שלי עובר, למרות שאוליי פניי הדברים היו משתנים אם הייתי משאירה, אבל לא רציתי לקחת סיכון, לא רציתי לאבד אותו, ולא רציתי שזה יקרה כך, הלוואי שהוא היה רוצה אותו. בסוף לא השארתי, ואתה לא יודע מה אני עוברת עכשיו, הכאב הרגשי קשה מנשוא, אני מרגישה כמו רוצחת, אני מרגישה כאילו משהו בתוכי מת, איזה זכות הייתה לי להחליט בשבילו אם להשאיר אותו בחיים או להרוג אותו? שם, איפה שעשיתי את זה, הרגשתי שאני במשחטה, התחלתי לבכות, התפללתי בתוכי שהרופא יאמר שהוא לא יכול לעשות את זה מסיבות רפואיות, והוא, כנראה שהרגיש שאני לא רוצה, ושאל שוב אם אני בטוחה במה שאני עושה. ואחרי זה, לא יכולתי להפסיק לבכות, זה כלכך כאב, זה עדיין כואב, לא יודעת אם אי פעם זה יפסיק לכאוב, וכל פעם אני נזכרת בך סופה, ואומרת לעצמי, איזו כוח יש לך להחליט את מה שהחלטת, ואני כבר לא יודעת מה מצריך יותר אומץ, להשאיר ולהתמודד עם כולם, או להפיל ולהתמודד עם הכאב שלך לבד. הרגש/קשר אל הילד שלנו מתחיל ברגע שאנחנו הנשים כבר יודעות או מרגישות שאנחנו בהריון, אצל הגברים הרגש/קשר הזה עם הילד מתחיל אחרי שהוא נולד. הרבה פעמים קשה לגברים לראות ולהרגיש, או להבין מה אנחנו מרגישות אל מה שיש לנו בגוף, וזה יצור חי שגודל שם בפנים. אני לא מסכימה אתך ברק על המונח גניבת זרע, היא לא הכריחה אותך לשכב איתה, היא לא אנסה אותך, ואני בטוחה שהיא לא לקחה את הזרע מהקנדום שזרקת לפח אחרי המעשה, ותגיד תודה שזה הריון ולא איידס, אחרת החיים שלך באמץת היו נהרסים. היום שאני אחרי, אני מתחרטת שעשיתי את זה, אני מקווה שעם הזמן אני אוכל לומר שלא טעיתי. זהו, שפכתי את מה שיש לי לומר, את מה שאני מרגישה, וזאת הדיעה שלי. והיום אני לא רושמת באהבה, כיום יש בי המון כעס כלפי עצמי.

ברק אש

New member
קורין , חמודה !!!

אני כל כל מבין לליבך, לעבור את מה שאת עוברת ועברת , זה בכלל לא קל אני מבין ששניכם יחד הגעתם ולקחתם אחריות והחלטה - יחד ובמשותף. את התחשב במצבו והוא התחשב במבצבך והבנתי שהוא תמך בך בכל רגע. זה מה שנקר לבוא - מאהבה ! וחיה ותל לחיות !!! נראה שאהבה בינכם היא ללא תנאי וזה היופי, תסתכלי על זה. כרגע על חצי הכוס המלאה. לפעמיים לוקחים החלטות בחיים, לא פשוטות ואף קשות. וצריך לעמוד מולם - בחוזק ובאומץ. תהיא חזקה ושמחה על כל מה שאת ומול כל החלטה שאת לוקחת בחיים. נראה לי ששקלת היטב והנחת כל דבר על כף המואזניים והבנת בצלילות דעת לאן כל דבר יכול להוביל ובשבילך לקחת את ההחלטה הנכונה. ההחלטה האם להפיל או להשאיר - היא רק שלך ובענייך הכי טובה באותה עת אז לכי עם זה עד הסוף ובאומץ. ותדעי שאין הרבה כמוך בעלות חוסן נפשי כזה חזק כמו שיש לך. אני מאחל לך מכל ליבי שתימצאו יחד את הדרך להיות יחד ב- 100 % ובחיים משופים עם אהבה , אור ו - "ילדים" והשכל הכל בא מאהבה וללא מלחמות. אני לא יודע אם את מכירה את הסיפור שלי, ההריון שלה אם בכלל, לא הגיע ממערכת יחסים ארוכה, אני בקושי מכיר אותה ומיום ליום מתברר לי ומתבהר לי כמה האשה הזאת נבזית ולא שפויה וחיה בעולם עם דמיון פורה. הכניסה שלי לפורום היא לא בכדי לפגוע כאן במישהו, אלה לתמיכה ואוזן קשבת בהצלחה.

חייבת להגיד משהו

עברתי את זה ולא המשכתי. אני גרושה ואם לילד אחד. כשהיתי גרושה טריה נכנסתי להריון מגבר נשוי אחרי שנתיים של חברות. ועשיתי הפלה מרצוני החופשי, ברגע הראשון שהיה אפשר. התהליך היה מאוד כואב נפשית. חשבתי שלעולם לא אשכח, וזה עבר. והיום זה רק זיכרון קטן. ואני חושבת שמותר לי להגיד כאן מה דעתי. בלי שאף אחד יתקוף אותי כי אני לא בצד השני. הריון שהוא לא מרצון חופשי של שני הצדדים, למרות שהוא כתוצאה של יחסי מין מרצון , הוא הריון לא רצוי. כששני אנשים בוגרים מקיימים יחסי מין מרצון, זה לא אומר שכוונתם להביא ילדים לעולם, אלא, להנות ולעשות אהבה. בימינו קיימת אפשרות להפסיק הריון לא רצוי ע"י הפלה. אם אישה בוחרת להמשיך בהריון היא צריכה לעשות זאת על אחריותה בלבד ולא לצפות למימון ע"י שותפה לדבר המעשה. ההשתתפות היחידה, שמוסרית צריכה להיות, היא למימון ההפלה. כן גם אני בכיתי, אצל הגניקולוג, בהמתנה בבית חולים ואחרי. גם לי כאב לעשות את זה מאוד. יש לי ילד אחד ומאוד הייתי רוצה עוד, אבל ילד שיוולד למשפחה שבה אמא ואבא שרוצים אותו. לא יודעת אך להגיד את זה יפה... להביא ילד לעולם זה לא רק להכנס להריון וללדת. זה התחלה שאין לה סוף. לאהוב, לחנך, לפרנס, להיות אמא. אני חושבת שיש נשים שרוצות מאוד ילד ומוכנות לגדל אותו לבד, זה בסדר. אבל למה בדרך להרוס חיים של גבר שלא רוצה את הילד. אני חושבת שיש גם נשים שחושבות שדרך ההריון הזה הן תצלחנה לתפוס את ה"אבא". אנשים יקרים כל עוד הפלה היא חוקית, ועדיף שתהיה כך. גם אחרי שנכנסים להריון אפשר להפסיק אותו, "זה לא גניבת זרע לשמה כי הזרע לא נגנב אלא ניתן" אבל מי שמחליט להמשיך עם זה צריך להיות אחראי מההתחלה עד הסוף לבדו ובעצמו.

רותם111

New member
ניסיתי להתאפק מלהגיב

אבל אני לא מסוגלת. עלמה, הרבה אנשים עם דעות כמו שלך מתיחסים להפלה כאל אמצעי מניעה. הפלה היא לא אמצעי מניעה!!! הפלה היא התערבות כירורגית שכרוחה בסיכון רפואי וסיכון נפשי. יתרה מזאת, הפלה אצל אנשים מסוימים נוגדת את ערכי המוסר הבסיסיים ביותר. כשאת יוצאת בהכרזות חד משמעיות ש"מי שמחליט להמשיך עם זה צריך להיות אחראי מהתחלה ועד הסוף לבו" את מפילה את האחריות המוחלטת על הנשים מתוך הנחה יסוד שתמיד מדובר בבחירה חופשית. לטעמי, כשהפלה נוגדת את האמונה הבסיסית ביותר של בחורה ו/או כאשר קיים סיכון רפואי מוגבר (בשל גיל ו/או הפלות קודמות), לא מדובר בבחירה מתוך שיקולים קרים אלא במצב נתון. אין שום סיבה שגופה של האשה ישמש מגרש משחקים לגברים ללא שום אחריות לתוצאות!!! לא יתכן שגבר יפטור עצמו באופן גורף בכל המקרים בתשלום של 2,000 ש"ח להפלה (אם בכלל) וישאיר את האשה מצולקת נפשית לכל החיים עם סיכון ממשי (כאשר רלוונטי) שלעולם לא יהיו לה ילדים. לא סתם החוק מחייב את הגברים לשאת באחריות יחד עם הנשים. מעשה האהבים כאשר נעשה מרצון הצדדים נושא בחובו אחריות ולא רק הנאה. ככל שהמודעות לאחריות המשותפת תגבר כך יצטמצם מספר ההריונות שאת מכנה "לא רצויים". אני מזמינה אותך לחשוב על מה שכתבתי לעומק ולא לתמוך בגישה הרווחת שזו "הבעיה שלה".

רותם

את מודעת לזה שההריונות הלא רצויים הללו שנדונים כאן הם תוצאה של קיום יחסי מין בין גבר ואישה שאינם נשואים. ולעיתים מקורם בבגידה. זה בסדר מוסרית והפלה לא בסדר מוסרית? האם ידוע לך ממקורות מהימנים מה אחוז הסיכון הרפואי בהפלות היום? כשאני הלכתי לעשות הפלה הרופא בכלל לא דיבר איתי על סיכוניים רפואים.

רותם111

New member
עלמה

מי כמוני מודעת לכך שמדובר בזוגות שאינם נשואים אולם מה הקשר בין זה לבין מוסר. גם את מסוגלת להשוות מבחינה מוסרית קיום יחסים מחוץ לנישואים להפלה, אני לא. מעולם לא טענתי באופן גורף שהפלה זה לא מוסרי וקטונתי מלשפוט. אכן, יש מקרים שגם בעיני מדובר ב"הולדה בעוולה", (לדוגמא, שיש עובר פגוע במיוחד והאם או הוריו מחליטים שטוב מותו מחייו). כל אדם וערכי המוסר שלו. היות ואני לא מתיימרת לאחוז במונופול על הנכון המוסרי והמותר, אני לא שופטת ולא כופה את דעתי ומצפה לאותה התיחסות מאחרים. לגבי הסיכון בהפלות, כל התערבות כירורגית עם הרדמה נושאת בחובה סיכון מסויים. כל סיפור לגופו וכל אשה וגופה. היות ואני עוסקת ברשלנות רפואית מגיעים לידיעתי הסיפורים הפחות מוצלחים ויתכן שהדבר משפיע על צורת ההתיחסות שלי לדברים שברפואה. העובדה שהרופא לא דיבר איתך על סיכונים אפשריים אינה מעידה על כך שהם לא קיימים. לצערי, הרבה מהתביעות ברשלנות רפואית מתחילות בחוסר ההסבר לגבי הסיכונים האפשריים. כאשר לסיכון הקטן הקיים תמיד בהתערבות כירורגית מוסיפים את אלמנט גילה של האשה ואת עברה (הפלות קודמות) ישנם מקרים בהם הסיכון הופך לממשי. כמו בכל מקרה של רשלנות רפואית ללא קשר לאחוז הסיכון, כאשר אדם נפגע, ממש לא חשובה לו הסטטיסטיקה. אני חוזרת ומבקשת ממך להפתח לאפשרות שלא כל המקרים דומים וגם לגברים (חוץ מהאחריות המשפטית) ישנה אחריות מוסרית כלפי הילד (גם אם הוא לא היה מתוכנן). אני מבקשת להדגיש שאני לא מעודדת כניסה מכוונת להריון בניגוד להסכמת הגבר.

אני מניחה שחתמת על טופס הסכמה

לניתוח. אף רופא לא ייגע בך לפני שתחתמי לו שאת לוקחת אחריות מלאה על כל מה שיקרה בהתערבות הכירורגית, כולל הרחבת הניתוח, נכות, מוות, או מספריים שנשכחו בטעות
אם חתמת, כל רשימת הסיכונים כתובה שם. <נאוה ממליצה בחום, לקרוא כל מסמך לפני שחותמים עליו (גם מה שכתוב בקטן)>

נדמה לי שגם על חבילת אקמול יש

אזהרות. קצת ציני...אה? ברור לי שאני בפורום שחברות בו הרבה נשים שהן אמהות חד הוריות מהריון מחוץ לנשואים. אם זה מבחירה ורצון לגדל ילד לבד זה לגיטימי וטוב ואושר ושמחה. וכשהאבא לא רוצה קשה לצפות ממנו לאושר ושמחה.

אקומול הורס את הכבד

במינון יתר של אקומול, אדם מסתכן במוות משחמת הכבד - מחלה נוראית. הגבתי רק לאמירה שלא סיפרו לך על הסיכונים. התייחסת כאילו אין סיכון בהפלה.

לגיטימי בהחלט

אלו המחשבות שלך ואין סיבה לחשוש מ"תקיפה" , זה לא ממנהגינו כאן בד"כ
. ההרגשה וההחלטה שלך איך את בוחרת לגדל את ילדיך (העתידיים) היא כמו שאמרת , שלך בלבד ואני מקבלת ומכבדת כל החלטה. גם אם היא כואבת אבל הכרחית (בעינייך). רק דעה אחת שלי (לא מנוגדת , אלא כתוספת אולי למה שאמרת) בקשר למשפט אחד שלך : ".....הריון לא רצוי" גם אם הוא לא רצוי , הוא קרה. ואין לחפש אשמים , אלא אחראים , והאחראים כמו שאמרת בעצמך , במקרה הזה הם אמנם שני בני הזוג. אלא מאי , במדינה שלנו , על פי החוק המחליטה היחידה לגופה ולעוברה היא האשה , לכן גם בנזוגה לַמעשה יצטרך לשאת באחריות הזו וזו אפילו לא החלטה שלה. כי היא לא יכולה להחליט בשביל הילד אם אביו יישא באחריות או לא. כלומר , אפילו אם אינה נוקטת צעדים כעת , תמיד עומדת לה הזכות לעשות זאת בשם הילד , או אפילו הוא בעצמו , או המדינה בשבילו , אם יש צורך בכך. לכן , אין ויכוח על כך שאם אשה החליטה להשאיר הריון , באופן מעשי , האב אוטומטית יהיה אחראי פוטנציאלי לכך גם הוא . בלי להיכנס לעניני מוסר (והשכל). ברוכה המצטרפת אלינו עלמה

תודה אביגיל...ואת בהחלט צודקת

חוקית כך פני הדברים. ומוסרית זה כבר סיפור אחר. ולכך הכאב של האב בעל כורחו מובן לי.

למעלה