הרבה פחות חמצן בכדור הארץ לפני 2.7 מיליארדי ש

deathcaster

New member
פינוקי

יצאת כ"כ טיפש בדיון הזה... המזל הגדול שלך הוא שאין לך מושג עד כמה.

עדיף שתפרוש בשיא...

ממילא תחזור עוד כמה ימים כאילו כלום לא קרה... נכון?

אגב- כבר הצלחת למצוא ראייה ישירה לקיומו של מתכנן תבוני? אחרי כ"כ הרבה זמן שאתה תומך בתכנון תבוני אמורה להיות לך ראייה כזו ....לא?

זה כבר למעשה קונצנזוס.

בקרב מי שחוקרים את הנושאים הללו יש כיום הסכמה די מקיפה שהחמצן באטמוספירה הוא תוצר-לוואי של פעילות ביולוגית. כלומר, השלבים הראשונים של החיים בכדור הארץ נוצרו בסביבה אנאירובית. הכחדת המינים הגדולה הראשונה בתולדות החיים היתה כשריכוז החמצן באטמוספירה הגיע לרמות רעילות.

לגבי הרכב האטמוספירה: האטמוספירה כיום מורכבת (בערך) מ-78% חנקן, 21% חמצן, ואחוז אחד כל היתר (אדי מים, פחמן דו-חמצני, זיהומים, ציפורים....)

החיים הראשונים לא היו "מבוססי חמצן" וגם לא "מבוססי חנקן". החיים כיום הם מבוססי פחמן, וככל הנראה היו כך מאז ומתמיד. הם משתמשים בחמצן, חנקן וחומרים אחרים לשימושים מגוונים, אבל השלד של כל מולקולה אורגנית הוא שרשרת אטומי פחמן.
יש תיאוריות מעניינות שטוענות שצורן יכול להחליף את הפחמן בתפקיד הזה, אבל עדיין לא מצאו אורגניזם כלשהו (אמיתי או אפילו תיאורטי) שמבוסס על צורן.

BigBadWolf

Member
אני לא מאמין שצורן יכול, לפחות לא באותו האופן

כפי שכתבתי בעבר, אני מאמין שחיים יכולים להתבסס על יסודות שונים וגם לא בהכרח על שרשראות אלא מבנים יותר סבוכים. אבל אני לא מאמין שחיים יכולים להתקיים במבניהם הנוכחי (שרשראות) עם צורן במקום פחמן. בניגוד לפחמן, צורן לא יוצר שרשראות יציבות של יותר מ-8 אטומים בשרשרת (לפחות עד כמה שידוע).

deathcaster

New member
תגובה

היו כל מיני פרקים בסדרות מד"ב על חיים מבוססי גפרית או צורן..
רעיון נחמד לשחק איתו

חמצון מימן גופריתי

יש חיידקים שמשתמשים במימן גופריתי כגורם מחזר, במקום מים. זה לא בדיוק חיים מבוססי גופרית, אבל שונה משאר צורות החיים על כדוה"א.

deathcaster

New member
ידוע היטב

אבל כפי שכתבת בעצמך... זה לא חיים מבוססי גפרית כשם שחיידקים מקבעי חנקן אינם מוגדרים כחיים מבוססי חנקן.

עדיין.. עשו דברים יפים עם הרעיון הזה... מפרק על נבגים מבוססי גפרית ב"תיקים באפילה" ועד ליצור מבוסס סיליקון ב"מסע בין כוכבים TOS".

goldy

New member
זה ידוע: בהתחלה כמעט ולא היה חמצן

בתקופת הלטאות הגדולות ריכוז החמצן היה גבוה משמעותית מהיום (שמעתי ש22% יותר), עד שהרמה התייצבה על הרמה הנוכחית.

למעלה