אדרבא: בזכות המסייעים הבלתי נלאים ולא מוותרים
ישנה חבורה של לא הרבה עשרות מסייעות ומסייעים, הטורחים ללא הפסקה 'לפמפם' את נושא גלעד שליט לתקשורת ובאמצעותה לסדר-היום הצבורי. זה לא קל (מנסיוני אני יודע, שמתוך 10 מסרים והודעות אולי 1 או 2 מחלחלים לעתונות-הנייר, לעתונות המשודרת או המקוונת). ישנם המצליחים יותר וישנםהמצליחים פחות (יואל מרשק מאגף המשימות הלאומיות של התנועה הקיבוצית הוא מהיותר מצליחים), וככל שיש יותר 'קונפליקט' (למשל: בין המחייבים לשוללים שחרור אסירים פלשתינים) או יותר 'מציצנות' (באותו ענין: משפחות שכול מכאן ומשם) הסיכוי 'להכנס כאייטם' למהדורת-חדשות או לעמוד קדמי בעתון יומי גדול יותר (מ-1:10 ל-2:10). ולמה שכתבתי קודם, ואליו התייחסה יונה1 (שיודעת דבר או שנים בנושא): כתבתי בין היתר - "...התייחסות עדכנית לעניינו משל גלעד שליט (אם לא אתייחס לחומרים ישנים מימים קודמים)." אני מדגיש: כוונתי לא היתה לחומרים ישנים מימים קודמים, אם כי לשם החזקת הנושא על סדר-היום גם ה'מיחזור' הוא כלי חשוב). התכוונתי למשל ל"דווחי-התנועה"החוזרים ונישנים (לדוגמה: יותר מ-10 פעמים בכל תכניות המלל בבוקר ברשת ב' של קול-ישראל) שסיפרו על 'עומס' בכביש 4 בין צמתי 'תל-מונד' ל'הדרים', ואף מילה על הסיבה: הפגנה שניה מול כלא 'השרון' לעיכוב אוטובוס המשפחות הפלתשיניות שבאו לבקר את בני-משפחתן בכלא. כתבתי גם: "במקביל קיבלתי הבוקר הודעת 'דרושים' מ'מטה החברים למען גלעד שליט' המחפש אנשים למנגנון שלם, לטווח ארוך, (כאילו 1009 ימים של שבי שעברו על גלעד ועל בני-משפחתו עד היום אינם טווח ארוך), שימשיך 'לתחזק' את נושא גלעד שליט בתקשורת ועל סדר-היום הצבורי". וההתארגנות הזאת מדאיגה אותי מאד (לא שהיא לא דרושה כנראה): האם יש בכך משום הודאה ביאוש מסויים מהחזרתו של גלעד הביתה בקרוב ? דב"ת נ.ב. יונה, האם לא חבל להקדיש משאבי-זמן וחשיבה לביקורת על 'כל מה שזז' ב'פורום' הזה ? אני משתדל לאסוף, לרכז ולהציג כאן דברים הנראים לי חשובים לענייננו המשותף. אם הדברים שגויים (ואם הערתך המזכירה את העמוד הראשון של 'הארץ' הבוקר, אותו קראתי בעצמי, מתייחסת לשגיאה במידע שמסרתי, אז זה בסדר), מזיקים, או מיותרים, אודה על הערות בתחום זה. כל יתר ההערות נראות לי שוליות, ואני מצטער אם מדי פעם גם אני נגרר להגיב עליהן.