הרב אמנון יצחק שליט"א - הצעה להורים של גלעד

arbel13

New member
הרב אמנון יצחק שליט"א - הצעה להורים של גלעד

אני מכיר הרבה אנשים שנושעו בזכות הצדיק הזה , נשים עקרות נושעו , נכים מלידה קמו על רגליהם , ועוד כל מיני ניסים. וכל זה הודות לקידוש השם שעשו שקבלו עליהם משהו לעיני כולם. ופה במקרא המרגש והכואב הזה , אני בטוח ללא כל ספק שהרבה מהקבל יקבל עליו דברים להצלחת גילעד שליט היקר שיחזור הביתה. שווה לנסות וחבל לחכות . כי אין לנו להשען אלא על אבינו שבשמים.

נגיעוT

New member
שווה לנסות???

גלעד נמצא בשבי כבר 1008 ימים אז מה אתה אומר בעצם-שאביבה ונועם אמורים לפנות אליו לבקשת עזרה? אם הוא יכול לתת עזרה הוא לא היה אמור להציע אותה כבר?

arbel13

New member
יש פתגם עממי הרוצה את הרב יבוא אליו, אבל לא ז

זה העניין לא ראינו עדיין שהרב אמנון יצחק מזמין אנשים לעזור להם , הרי כולם יודעים את הניסים שקוראים שם אז הם באים מאליהם. ונראה לי שמתחיל קצת ליצנות על הרב אמנון יצחק שליט"א מאוד חבל ואם כן אז היה ראוי למחוק את אותם הודעות עם ליצנות.

skeptic

New member
אכן ליצנות, מה לעשות שליצן מעורר ליצנות

לוגיקה בפשטותה.

arbel13

New member
לא יפה למנהלת פורום לדבר כך על איזה ליצנות את

מדברת, ? אני נתתי עיצה אמיתית ומועילה גם אם היא לא בדרך שלך זה לא סיבה להגדיר אותה ליצנות, זה לא פלא שאחרים מתלוצצים אם מנהלת הפורום נותת להם גיבוי. אם היה לך הוכחה שהדברים ריקנים אפשר להבין. אבל המציאות מראה שכן יש כוחות כאלו ועובדה בשטח שאנשים נושעים , אז למה למנוע את זה מהם , בגלל שאדם דתי הציע שהוא אסור לא לדבר , חוק השתיקה לדתיים.

יונה1

New member
כיון שגם אני שמעתי

על נכים מלידה שקמו על רגליהם ונשים עקרות שנושעו בזכות הרב אמנון יצחק שליט"א, אני לא מבינה למה הוא מחכה. תסביר לשליט"א שלא הורי גלעד זקוקים לישועה אלא גלעד עצמו, אבל כיון שלגלעד קשה להגיע אליו בכוחות עצמו, שידלג על הפרוצידורה הרגילה ויעשה נס למרות המכשול הקטן הזה.

arbel13

New member
כן אני מאמין שברכו אותו שם אבל זה לא מה ש..

שהתכוונתי פשוט כאשר משהו מהמשפחה יעורר את זה שם , ובצרוף כמובן שאנשים יקבלו עליהם הנהגות ברבים ליד כולם , אז בצרוף זה הרב נותן ברכה וכולם עונים אמן, ואז הברכה עם הקבלה של האנשים עושה פעולה עצומה. זה תופס כוח שמשהו מהקהל מעורר נושא בפרט אם הוא מהמשפחה ולא שהרב מציע על מי ועל מה לקבל דברים לישועה.

יונה1

New member
אהה... עכשיו הבנתי

ואם מישהו מהמשפחה יעורר את זה שם והרב יתן ברכה וממשלת ישראל תחליט לשחרר 450 מחבלים תמורת שליט, אז זה יהיה בסדר מבחינתכם? כלומר האנשים יקבלו עליהם הנהגות ברבים ליד כולם ויענו אמן?

arbel13

New member
השם ישמור אותך למה אתה חושב שברכת הרב תגרום ל

לשחרור מחבלים, כשיש ברכה אז כבר בורא עולם יסבב את זה בצורה הכי טובה שאפשר, וכמובן בהתאם לכח הברכה והקבלה של האנשים . ואדרבא סביר שזה יהיה להיפך שהתנאים של החמאס יהיו קלים יותר. הרבה פעמים שמתפללים מקבלים גם דברים שלא חלמנו מנסיון, כי התפילות והקבלות ממתקות דינים, ומורידות חסד לעולם. ברכה והצלחה, ושניזכה לשחרורו בקרוב אמן. והצער של ההורים ושל גלעד היקר והסובבים יהפכו לשמחה גדולה .

יונה1

New member
עכשיו הבנתי

ולא נותר לי אלא להתלבט מה יעזור יותר לשחרור גלעד שליט. השליט"א, או הקליפ המרגש שעלה כאן לפורום השבוע. אולי צרוף של השניים. מה דעתך?

arbel13

New member
ללכת על שניהם

הקליפ טוב לתודעה של האנשים, ולהגביר את הרגש, ואולי גם לחדש רגש לרדומים כבר. ואני גם מוכן לקחת חלק בדבר ולשלוח אותו לאנשים במייל. והרב זה מכוון אחר ששווה מאוד לנסות, אין מה להפסיד יש רק רווח מכך. כי כל דבר שרוצים ישועה צריך שני דברים גם השתדלות וגם תפילה.

יונה1

New member
ואולי ללכת אפילו על שלושתם ולא רק על שניהם?

מי יודע קליפ וגם תפילה.(מתכוונת גם השתדלות, גם תפילה) ובעיקר בעיקר הפגנות מחאה. מה דעתך? אבל אז חלילה, בעקבות המחאה אולי ישחררו 450 מחבלים בלי שלזה הקלפנו וגם התפללנו? ממשך מסובך. מעניין מאד מה אומר על כך השליט"א.

הבוקר ב-NRG: האמנםם גווע הענין הצבורי בגלעד ?

סרקתי את אתרי החדשות העיקריים באינטרנט הבוקר, ורק כאן - ב-NRG - מצאתי התייחסות עדכנית לעניינו משל גלעד שליט (אם לא אתייחס לחומרים ישנים מימים קודמים). במקביל קיבלתי הבוקר הודעת 'דרושים' מ'מטה החברים למען גלעד שליט' המחפש אנשים למנגנון שלם, לטווח ארוך, (כאילו 1009 ימים של שבי שעברו על גלעד ועל בני-משפחתו עד היום אינם טווח ארוך), שימשיך 'לתחזק' את נושא גלעד שליט בתקשורת ועל סדר-היום הצבורי. האם - מצד אחד גווע הענין הצבורי ושל העתונאים והעתונות המקוונת, המודפסת והמשודרת בעניינו של גלעד, ומצד שני - צריך להתארגן לשנים ארוכות נוספות... (רון ארד כבר 23 בחזקת נעדר) ? לאלי לוי ולמיה בנגל תודה, ולכולנו - אילו זה היה הבן שלנו בשבי, מה היינו רוצים שיעשו למענו ולמעננו ? זה מה שעלינו לעשות !

יונה1

New member
היום בעמוד הראשון של הארץ

מופיע השם גלעד שליט. בנוסף, אוהל המחאה בירושלים ממשיך לפעול והבוקר היתה הפגנה מול בית כלא. ביום ששי יש משמרת "ערנות" (מה זה?) מול בית רה"מ. לא נראה לי שדברים אלה מעידים על שכחה או גוויעת עניין ציבורי.

אדרבא: בזכות המסייעים הבלתי נלאים ולא מוותרים

ישנה חבורה של לא הרבה עשרות מסייעות ומסייעים, הטורחים ללא הפסקה 'לפמפם' את נושא גלעד שליט לתקשורת ובאמצעותה לסדר-היום הצבורי. זה לא קל (מנסיוני אני יודע, שמתוך 10 מסרים והודעות אולי 1 או 2 מחלחלים לעתונות-הנייר, לעתונות המשודרת או המקוונת). ישנם המצליחים יותר וישנםהמצליחים פחות (יואל מרשק מאגף המשימות הלאומיות של התנועה הקיבוצית הוא מהיותר מצליחים), וככל שיש יותר 'קונפליקט' (למשל: בין המחייבים לשוללים שחרור אסירים פלשתינים) או יותר 'מציצנות' (באותו ענין: משפחות שכול מכאן ומשם) הסיכוי 'להכנס כאייטם' למהדורת-חדשות או לעמוד קדמי בעתון יומי גדול יותר (מ-1:10 ל-2:10). ולמה שכתבתי קודם, ואליו התייחסה יונה1 (שיודעת דבר או שנים בנושא): כתבתי בין היתר - "...התייחסות עדכנית לעניינו משל גלעד שליט (אם לא אתייחס לחומרים ישנים מימים קודמים)." אני מדגיש: כוונתי לא היתה לחומרים ישנים מימים קודמים, אם כי לשם החזקת הנושא על סדר-היום גם ה'מיחזור' הוא כלי חשוב). התכוונתי למשל ל"דווחי-התנועה"החוזרים ונישנים (לדוגמה: יותר מ-10 פעמים בכל תכניות המלל בבוקר ברשת ב' של קול-ישראל) שסיפרו על 'עומס' בכביש 4 בין צמתי 'תל-מונד' ל'הדרים', ואף מילה על הסיבה: הפגנה שניה מול כלא 'השרון' לעיכוב אוטובוס המשפחות הפלתשיניות שבאו לבקר את בני-משפחתן בכלא. כתבתי גם: "במקביל קיבלתי הבוקר הודעת 'דרושים' מ'מטה החברים למען גלעד שליט' המחפש אנשים למנגנון שלם, לטווח ארוך, (כאילו 1009 ימים של שבי שעברו על גלעד ועל בני-משפחתו עד היום אינם טווח ארוך), שימשיך 'לתחזק' את נושא גלעד שליט בתקשורת ועל סדר-היום הצבורי". וההתארגנות הזאת מדאיגה אותי מאד (לא שהיא לא דרושה כנראה): האם יש בכך משום הודאה ביאוש מסויים מהחזרתו של גלעד הביתה בקרוב ? דב"ת נ.ב. יונה, האם לא חבל להקדיש משאבי-זמן וחשיבה לביקורת על 'כל מה שזז' ב'פורום' הזה ? אני משתדל לאסוף, לרכז ולהציג כאן דברים הנראים לי חשובים לענייננו המשותף. אם הדברים שגויים (ואם הערתך המזכירה את העמוד הראשון של 'הארץ' הבוקר, אותו קראתי בעצמי, מתייחסת לשגיאה במידע שמסרתי, אז זה בסדר), מזיקים, או מיותרים, אודה על הערות בתחום זה. כל יתר ההערות נראות לי שוליות, ואני מצטער אם מדי פעם גם אני נגרר להגיב עליהן.

יונה1

New member
אדרבא ואדרבא

כל מה שזז פה בפורום זה פסק הזמן הבידורי שאני לוקחת לעצמי. דווקא תגובות ארוכות ומושכלות הן מה שאיני עושה כאן בדרך כלל. ועכשיו לענייננו (למרות שבאמת כבר אין לי סבלנות לנסות ולשווק את מרכולתי זו השנה השלישית). א. יש לי ויכוח קשה איתך על התועלת שבאיזכור גלעד בתקשורת. כמובן שיש לי בעיקר השגות מאד גדולות על קרבות הגלדיאטורים שמעודדת התקשורת בין הורים שכולים (אמרתי זאת גם אישית לנועם - שהם סתם משחקים לידי הצהוב והנמוך). גלעד איננו מוצר שיווקי, ואילו היה מופעל לחץ נכון ואפקטיבי, זה היה יכול להיות גם ללא כל כסוי תקשורתי. ב. אם זה לא היה עצוב וטרגי, יואל מרשק יכול היה להיות ליצן החצר והדמות הקומית של הפעילים. אדם נלעג ממנו טרם פגשתי. דרך אגב, פעילויותיו ההזויות וההודעות שהוא מוציא כל שעה לתקשורת, לעיתים גורמים נזק של ממש למשפחה והמטה שלה נאלץ להוציא הכחשות והבהרות. שלא לדבר על כך שהוא הפיץ בכל כלי התקשורת את השקר הגס שהוא הקים את אוהל המחאה, ושלא לדבר על כך שהוא היה האדיוט שהביא לשם ציוד הגברה לשירי מולדת. ג. שמעתי בחדשות רשת ב' שיואל מרשק ניסה לחסום ביקורי משפחות היום. נו, איך זה בדיוק מועיל לגלעד? אגב, האם לקחת בחשבון ש"הרעת תנאי האסירים" יכולה לשרת מצויין דווקא את ממשלת נתניהו ולהוות עבורה עלה תאנה לאי שחרור גלעד? הם ירעו את התנאים, ובזאת ימלאו את תאוות הנקם של גופי הימין שמה שמעניין אותם זה לא לצאת פראיירים מול החמאס ולעזאזל שליט. ד. אתה מדבר איתי על בזבוז זמן ומשאבים? האם לדעתך מה שמעניין כרגע את שליט זה שפעם בחודש יבוא אליו לביקור נציג הצלב האדום, או שיכניסו לתאו מכשיר טלויזיה? אתם הזויים יותר ממה שניתן להעלות על הדעת. אחרי 3 שנים בבידוד, אני חרדה יותר מכל לשפיותו של גלעד, ולא לזה שהוא יקבל חבילת ממתקים וגופיות מהבית!!! לדעת פסיכולוגים שחקרו את הנושא, 3 שנים זה בערך פרק הזמן שאדם מסוגל לשמור על שפיות דעתו בבידוד, אז במקום למחות מול בית רה"מ אתם משחקים לי כעת ב"הרעת-השוואת תנאים"?

arbel13

New member
כבר היה אפשר ללכת לרב ולחזור

שום דבר לא מסובך , ברגע שיש גם תפילה אז לא מפריע שיש הפגנה ולא קליפים, אלא יהיה ברכה גדולה יותר בכל מה שנעשה, בורא עולם הוא ייתן ברכה על הצד הטוב ביותר אחרי שנעשה מה שצריך מלמטה ונפנה אליו.

למעלה