הרב הראשי של צפת קורא לנקמה ממלכתית בערבים

jwin

New member
אי שפיות ברוטאלית!!

כל זמן שהוא מביע את דעתו על יכולת ההרתעה של ישראל או תגובותיה לפעילות טרור זו או אחרת - כאדם מן המנין, מותר לו. להציע לתלות את הילדים של המחבל - בבחינת אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהנה (!) - זה חמור מאוד בגלל מעמדו כרב של עיר - משמע עובד מדינה (ואולי גם עובד בכיר). להביע דעה מבקרת(במדינה דמוקראטית) אני מקבל. ללבות ולזרוע עידוד לפגיעה בילדים - את זה אני לא יכול לקבל ונדמה לי שגם המדינה היתה צריכה להגיב מיד ובהתאם ( הפצת מכתב בקשת סליחה על הדברים שנאמרו!!) --------------------------------- אני רופא. אני לא יכול להתעלם מכך. אני מצהיר שאני כואב את מות הבחורים שלנו מהישיבה. אני אומר שאני מבין את הכאב הנוראי של המשפחות. אני אומר שאני לא מקבל בשום פנים ואופן את הרצח הזה. אני אומר שטוב שעונשו המיידי היה עונש מוות וחבל שלא חמש דקות לפני כן. אני מקווה שאני ברור. אבל איני יכול שלא לראות את ילדיו הקטנים שרב בישראל אמר עליהם "לתלות אותם". הם נשארו ללא אבא - והוא עבורם "אבא" כמו שעבור כל אחד מאיתנו אבא היה אבא. גם הרוצח הגדול ביותר נשאר תמיד אבא ועוד בעיני ילדים שיוכלו אולי לשפוט את מעשיו בעוד יותר מעשור שנים. הם נשארו עם כלכלה בלתי בטוחה מהיום למחר (אתם יודעים איך זה עם תרומות...) הם אולי ישארו בלי בית שהוא זכרונות ילדותם!! אני לא יודע איך אימם מתפקדת בתקופה הזאת. אני לא יודע כמה הם. אני לא יודע אם מישהוא מתושבי הכפר (שלא הסכים עם הרצח)לא יתנכל להם ברבות הזמנים - - - - מורכב וכואב על לא עוול בכפם. ואני מתבייש. מתבייש. מתבייש שרב, שאיש דת, של הדת שלי, אמר דברים כאלה. רשעות רוח. ואילו היה מזדמן מזלי, אילו ה"כארמה" של חיי היה מוליך אותם אלי - על אפו וחמתו של הרב הבלתי מכובד - הייתי מחבק אותם ואומר להם - אם תרצו, הנה אבא חדש, חיים חדשים שיוליכו את כולנו לשלום. זה המסר שהייתי מנסה להעביר להם ולא תלייה על חבל. אני המום. אני בעצם כבר לא. קראתי וראיתי במדינה הזאת את כל אי השפיות שרק אפשר. מכל הצדדים. מכולם. יהודה.

מרגש ונכון../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

אין כאב גדול יותר מלראות ילדים גדלים ומוחתמים לתוך שנאה עיוורת

respecta1

New member
תומך ברוב

חוץ ממה שנאמר על ילדיו ואישתו של המחבל הנבלה, סלח לי אבל לא יכול לעניין אותי פחות מה יהיה מצבם.

לבדוק מי מוסמך לשלול לו את ההסמכה

(מי המוסד/ות שמעניק/ים הסמכת רב?) וללחוץ עליהם לשלול לאותו רב את ההסמכה, ולפרסם זאת גם באותן מודעות רחוב שהחבר'ה האלה מדביקים ברחבי השמורות שלהם.

jwin

New member
לרבנות מותר הכל בישראל!

אני לא בטוח שצריך לשלול ממנו וכו' וכו'...גם לו יש בוודאי ילדים וגם הם לא צריכים לשלם על טראומה של פיטורים, איבוד פוזציה חברתית וכל הקשור בזה. אדם יכול גם לשגות - או לחלופין להיות סתם מטומטם ורבנים כאלה (מטומטמים, אני אומר ללא חשש!) ראיתי לא מעט. אנשים קטנים עם כח זרוע של התערבות בחיי הפרט. מספיק שהוא מיד יודה שהוא טעה בהצהרותיו, ושהוא מודע שהוא עובד מדינה ובתור שכזה (...וגם אם לא) קריאות נקם ועוד נגד ילדים אסורות בהחלט כי הוא מייצג גם את המדינה כעובד שלה. זה יספיק. אבל לרבנים בישראל מותר הכל. יהודה

הסמכת רב אינה עניין של מה בכך..

רב מוסמך הוא תפקיד מכובד מאד בקהילה הדתית, כך שלומר שהוא מטומטם/בלתי אחראי זה פשטני מדי לטעמי. אם הוא אמר זאת, כנראה שזה מה שהוא חושב. יספק אותך שהוא יסכים לומר את ההיפך, רק כדי שיניחו לו?

jwin

New member
כן.

מספיק לי. לא כהוכחה לזה שהוא באמת מצטער או שהבין את "גודל" האמירה. מספיק לי כי אולי הוא למד שאסור לו בתוקף תפקידו לומר את מה שהוא חושב. הוא יכול לחשוב ככה, שצריך לתלות אותם. הוא חושב ככה. שום דבר לא ישנה את זה. הוא אדיוט. אבל למד שאסור לו לומר ככה.ליותר מזה אני לא מצפה. רבנים מוסמכים (בני 90 ויותר! עם פניהם אל המוות - אל הקבר אני אומר!) - הם במשך יותר מיובל שנים לא הרשו השתלות איברים ותרומות איברים לאנשים בני 18, עם פניהם אל חייהם, שלא יכולים היו לקבל השתלות במדינה הטאלבנית הזאת! אז מה?! מה זה "רב מוסמך"? המטורללים שעומדים בראש הרבנות הם אנשים קשי רוח שרודים ברבים מאיתנו ואיש אינו פוצה פה ( בנים שלא משרתים, ילדים שאינם דואגים להם, מיסים שאינם משלמים, סגירת רחובות בשבת, יידוי אבנים, שרפת אוטובוסים, חיסול מעשים פליליים בתוך המגזר ולא לפני בית משפט של המדינה, גנבות, שערוריות שוחד, נבחרי-עם בבתי סוהר, הוצאת פשקוולים על אנשים, איסור על נישואים אזרחיים, ירידה לחיי הומוסקסואלים ושויונם לפני החוק, התנהלות בירושלים כאילו שהיא רק שלהם, יחס משפיל לחברה הערבית בכללותה, אי שיויון לנשים - זוכר את המורות מ"בני יעקוב" שפתאום לא הרשו להם להשלים תואר בבר אילן?) - הרשימה הספיקה? אז "רב מוסך" - רב מופרח - לופט גשייפטין! פרזיטים ומושחתים. שיגיד שהוא מצטער זה יספיק לי. יותר מזה אני לא מבקש כי הוא לא יבין למה. יהודה (ערב נהדר לך!)

למעלה