הרגע נודע לי שיהודי ממוצא קווקזי. התאסלם

shamrockh

New member
הרגע נודע לי שיהודי ממוצא קווקזי. התאסלם

הערב במסגד ״אלנוזהה״/ النزهة ביפו לאחר דיון כ״כ ארוך ומול עשרות נמצאים מיפו ולוד
תמונות יגיעו בהמשך.
الله أكبر

(انك لا تهدي من أحببت ولكن الله يهدي من يشاء)

(يا أيها الذين امنوا من يرتد منكم عن دينة ياتي الله بقوم يحبهم ويحبونه)

قرأت انو صلى ركعتين كمان معهم.

أخينا الشيخ محاميد :) ؛ اكيد رح يطلع صور عحسابو.

الله اكبر.

ברגע שהוא אומר את השהאדה- הוא מוסלמי.

היהדות לא מכירה בנביא האסלאם. ברגע שהוא מכיר בו ומאמין בו.

סבתא של פראוד היתה יהודיה והתאסלמה.

היא מוסלמית ומשפחתה מוסלמים.

אתה חושב שפראוד היא יהודיה היום?

ברגע שהוא מאמין בו-הכל בטל. גם אם אימו יהודיה

הסיבה לכך שבאיסלאם: ״לא פריק בין ערבי ולא עג׳מי אילא ביל תקווה״.

זה לא קיים ביהדות.

פואד1946

New member
זה חוק עולם..הוא ישאר יהודי ואפילו יקבר בבית

קברות מוסלמי....ומתי שירצה הוא חוזר לחיק היהדות ללא בעיה....

אני מכיר כומר בברלין שהתנצר בימי המלחמה כדי להינצל...והיום הוא הולך עם צלב ועם מגן דוד...והוא מתפלל בבית כנסת בימי שבת...
.

שילך ...שיחזור ...זה לא מטריד אותי

כל אחד וההחלטה שלו.

תחת האדמה כולם הופכים להיות עצמות.

איך הצלב מסתדר עם מגן הדוד? זה מעניין דווקא. איך מקבלים אותו בבית כנסת? הרי כשהיה נוצרי הוא הכיר ומכיר במשה והיהדות; אבל היהדותוהפועל התפילה שלו בבית הכנסת איך שאתה מספר,לפי התורה אין כל היכרות בישוע. קצת מבלבל...

אגב, אתה לא שומר שבת?:)

פואד1946

New member
בונבונה זה לא סיפור זאת אמת אני מכיר את הכומר

אישית....הוא התחבא בימי השואה במנזר וחשב שלא יהיו עוד יהודים בעולם למד עם כל הנערים והתפלל כמוהם מפחד שיהי בוקות פתע של הנאצים שחפשו יהודים בכל מקום...
עם תום המלחמה ..נודע לו שכל בני משפחתו נספת בשואה והוא יחידי שניצל אז הוא הוכיר תודה למנזר שהציל את חיו והמשיך לשאת את הצלב...המקרה שלו מוכר בברלין והקהילה היהודית שם אימצה את צעדו..שהציל ילד מצפרני הנאצים...ובאותו מעמד הוא לבש מגן דוד בגודל הצלב לאמר לעולם אני גם יהודי...וזו הנקמה בנאצים...ספור כואב וכמובן כשהוא בא לבית הכנסת מכבדים אותו כולם....בונונה התורה לא מכירה במשיח כי היא נכתבה כאלף שנה לפני בוא המשיח..ואין כאן כל בלבול..
אשר לי אכתוב לך במייל באם תרצי.....
ואמת מה שכתבת כל אחד וההחלטה שלו וצריך לכבד אותה...כל זמן שהוא לא עושה מזה חרב להכות בה אחרים....
ואמת יש לנו רק עולם אחד וחיים קצרים וחבל שהם עוברים על שנאת חינם....מן תחת אל ארד לאא בנשוף.לאא בבנבוס,לאא בנסמע ולאא .....

פואד1946

New member
פרווד היא יהודיה וגם ילדיה יחשבו ליהודים.....

ביום שהיא תרצה לחיות שוב כיהודיה..או שילדיה ירצו לחזור לחיות כיהודים....כך עד דור אחרון בקשר לבנות אם ילדו ילדים יהיו יהודים....

ולפי חוק זה עלו לארץ מאות אלפים מרוסיה ואפילו יהדותם היתה בספק כדי לא להפריד משפחות...

פואד1946

New member
אז עכשיו אני יודע איך גם הגיעה לישראל.....

אבל זה לא משנה אני מקווה שיש לה זכרונות מסבתא זו....ואני מאחל לה חיים שקטים ומאושרים היכן ועם מי שהיא חייה....

פואד1946

New member
בונבונה זלה פרטים אשיים וצריך לכבד אותם......

אני מאחל לה שפע בריאות והנאה בחיים ובזוגיות.

אל תדאג; אלו פרטים שהיא כתבה בעצמה כאן בעבר.

לא אוסיף שום דבר אישי אחר שאני יודעת.

פואד1946

New member
כל הכבוד..כך חשבתי...

אני מאמין שהיא התאסלמה מתוך אהבת בן הזוג ולא בגלל הרגשת כפיה דתית כי קבלו אותה בארץ ואפילו היתה נוצריה....

את זה אני לא יודעת;

לעלות לרגל למכה אי אפשר לעשות ללא כוונה או רצון. ולפי מיטב ידיעתי היא היתה שם. מסע מפרך של לא פחות מ 3 שבועות אי אפשר לעשות רק מסיבת ״אהבת בן זוג״,

אינני שוללת את העובדה שמה שאמרת יכול להיות אמת כשם תחילה. בכל זאת משפחה חדשה; הרגלים חדשים; תרבות אחרת; מנהגים; מחשבות; אמונות- זה משהו שקשה להחליף ביום אחד. אבל מי אנחנו
שנקבע?

פואד1946

New member
אל חכ מעכי....

אל חאכ מעכי בונבונה מאן יערף שו בקלבא בס ראב אל עלמין.....ואל מת'ל אל ערבי יקול...אל דם מאא ינקאלב מיי......כמו שאמרת אי אפשר שלנות סדרי עולם ביום אחד...

ואפילו המשפחה טובה אליה.הבעל אוהב ומפרגן.. הסביבה אוהדת..אני לא היתי מוכן להיות במקומה..ברגעים הקשים ויש כאלה לפעמים...אללה יסעדה...

למעלה