הרגע נמסר לי שישראל נמחקה מהרשימה השחורה של ר

panipani

New member
אני חושבת

שהם בעצמם לא יודעים, בכל עמותה נאמר לי משהו אחר.נאמר גם שדרישות עבור ההורים המעוניינים לאמץ יגדלו, ויקבלו רק אלו שבוודאות יוכלו למאץ מחו"ל. עמותות לא מעוניינות להסתכן.

אבי351

New member
אני מכיר באופן אישי זוג שנוסע בימים אלה לראות

ילד זה נקרא שהאימוצים הופסקו....

panipani

New member
אבל

אנחנו מדברים על יחידניות, ויכול להיות שהזוג הזה נרשם לפני שנה.

אך אבי, לא על זה מדובר כלל.

אבי, על האמירה שלא רק משפחה אחת שמעה פה מפי אנשי שתי העמותות על פיה:
הם חוששים וחושבים שבסופו של דבר, במוקדם או במאוחר, שערי רוסיה יסגרו בפני ישראל ואולי בפני רוב העולם לאימוצים בין לאומיים -
אתה הגבת: "לא נכון בכלללללל"!
ואני רק שואלת על סמך מה הגבת כך?
מישהו אמר לך שזה מידע מופרך?
המידע אגב מתבסס גם על אמירות של פוטין עצמו ואנשים בכירים בצמרת הפוליטית הרוסית וגם, לדברי אנשי העמותות, על מידע פנימי שהם מקבלים מאנשיהם העוסקים במלאכה ברוסיה ומקושרים שם ליודעי דבר.

אין כל קשר לכך שכרגע פה ושם עוד ממשיכים טיפטופים של אימוצים מרוסיה.
יתרה מזאת, לפי אנשי העמותה, גם אם זרם האימוצים יגבר (הלואי!) עדיין זה לא מרגיע את החרדה והצפי שהאימוצים מרוסיה יגמרו בסוף.

אמא193

New member
לא מדובר על טפטופים

מדובר על אימוצים שנמשכים כל הזמן ובעצם לא הופסקו. לחד הוריות עדיין יש אימוצים אך לא רושמים חדשות כי יש קושי רב. ולגבי הנבואה שיגיע יום והאימוצים מרוסיה יגמרו בסוף אני שומעת את זה כבר שנים ונכון לעכשיו הם נמשכים ואם ישראל יצאה מהרשימה השחורה כרגע המצב נראה לי בכיוון שיפור. בעתיד אלהים גדול אבל זה ספוקלציות שיכול להיות שיקרו ויכול להיות שלא אבל אף אחד לא יודע מתי ותמיד החשש קיים אבל בתכלס האימוצים ממשיכים. וכבר אמרו חכמים שהנבואה ניתנה ל....
שיהיה חג שמח ושהפקק שנוצר לאחרונה יפתח והיציאה של ישראל מהרשימה השחורה תעזור לזוגות הממתינים "במצריים" "לצאת לחופשי" ולהפוך להורים.

אבי351

New member
סוף סוף מישהי מדברת נכון וממידע מבוסס ולא

משמועות לא נכונות שרק גורמות נזק לנושא האימוץ

tarabara

New member
אז

למה לא מקבלים עדיין יחידניות, אם ישראל הוסרה מרשימה שחורה?

הי,אני כמובן לא עמותה...ולא 'בראש' של פוטין.

אבל אנסה לענות לך מתוך השנים שאני מכירה את הנושא.
כל סיפור היחידניות הוא אמביבלנטי מאד למדינות היעד.ועוד לפני כן האימוץ הבין ארצי כולו אמביבלנטי למדינות היעד.
צריך להבין שמבחינתם המדינה מוותרת על ילדיה.
רק נסי לדמיין לרבע שנייה איזו מהומה היתה מתחוללת בישראל לו היה עולה רעיון שילדי המדינה שלנו יאומצו במדינה אחר ומישהו היה גם מעז לומר שכלכלית זה ישתלם....פחד אלוהים. נכון?
אז גם למדינות המוסרות- רעיון המסירה לא בא בשמחה. כל השנים האיגוד האירופי מתנגד נחרצות ולמשל ברומניה הצליח לו לסגור את השערים[ולא שלילדים המתגוללים שם ברחובות יש כעת פתרונות נפלאים]
ולכן תכופות יש הערמת קשיים. כי באמת לא קל להם עם הסיפור.
אני אימצתי לפני יותר מעשר שנים,העמותות הגדולות הביאו אז מאות ילדים מדי שנה לישראל. ואפילו אז ,בהיותי חד הורית,העמותה מצאה את הנישה בתוך המסמכים להדגיש את העובדה שאני פסיכולוגית לילדים,כדי שידעו שם להתרשם מכך ויאפשרו את האימוץ שלי ביתר נכונות.
ואם להגיד בפשטות- משפחה חד הורית בעיניהם היא מאד second best ,חד הוריות יש להם די והותר שם,נמצאות במלחמת הישרדות וקיום. מצד שני ,משפחות חד הוריות משלמות עבור ההליך בדיוק כמו משפחות דו הוריות...וסדר הגודל של התשלומים שלנו מול מדינות שבהן אנשים פשוטים מרויחים כמה עשרות דולארים[בשווי הרובלים] לחודש- הוא לא משהו שרוצים לוותר עליו...
בקיצור- יש הרבה אמביבלנטיות כלפי מסירת הילדים,שנוטים לתרץ בתירוצים שונים.[ולא הזכרנו פה עדיין אנטישמיות] הקושי הגדול,הענקי שלנו כהורים,הוא שהדברים משחקים מול הכמיהה העצומה שלנו ,ומול רגשות של חוסר אונים. מוחלט נוכח הכוחות הפוליטיים הגדולים שמושכים בחוטים ומטלטלים אותנו בתטך תקופות המתנה בלתי נסבלות...

לדעתי אין למדינות שום אמביבלנטיות בכל הקשור

לאימוץ הבין ארצי. יתרה מכך, וצר לי אם זה נשמע בוטה, מכל הידוע לי עד כה (נסיוני ונסיון אחרים המוכר לי), גורלם של הילדים היה הדבר האחרון שהיה בראש מעייניהן. סביר יותר בעיני שחשו הקלה בעקבות הצורך לדאוג לפחות ילדים עזובים.
יש הבדל בין מראית עיניים לבין... יש גם הבדל בין תחושות המדינות לבין מדיניות האיחוד האירופי. לרומניה לא היתה בעיה למסור אלפי ילדים לאימוץ בין ארצי במשך שנים ושום אמביבלנטיות. הדבר היחיד שעצר את האימוצים משם היה רצונה להצטרף לאיחוד האירופי והתנגדותו של האחרון לאי מציאת פתרון פנימי.
את המערכת כולה במדינות מהן הגיעו ילדינו עניין כקליפת השום הסטטוס המשפחתי של המאמץ. נכון, היה צורך בהגשת מסמכים מסויימים, כמו אלה המיועדים לבדיקת מסוגלות הורית, אבל לכולם היה ברור במשך כל השנים, שהסטטוס המשפחתי לא יהיה זה שיהווה מכשול לאימוץ.
הבנתי שחלו שינויים עם השנים, כמו מחוזות מסויימים שלא הסכימו לאימוץ ע"י יחידניות, אך זה בהחלט לא מאפיין את אותן שנים בהן הגיעו רוב הילדים ארצה. כנראה שהמגבלות השונות קשורות בדברים, שאין ביניהם לבין אימוץ דבר וחצי דבר.

אמא193

New member
ההתנגדות של פוטין לחד הוריות

קשורה להתנגדות שלו לזוגות חד מיניים. הוא עושה מלחמה נגד ההומןאים והלסביות וכל חד הורי או חד הורית נחשדת אצלו כלסבית או הומו וההתנגדות באה על רקע זה ומאז שהחל את המלחמה נגד החד מיניים החל להקשות עד ללא לאפשר לחד הוריות לאמץ.
מסכימה איתך שלא מעניין את קובעי המדיניות הילדים ועתידם אבל כמו שאמרת מעניין אותם להיות באיחוד האירופי ולעשות רושם כמי שאיכפת לו מהילדים.
אגב בעוד ארצות היו בעיות לחד הוריות לאמץ כך באוקאראינה בשלב הראשון הפסיקו לחד הוריות עוד לפני שקבעו שהאימוץ אפשרי רק לילדים גדולים. ואם איני טועה גם בקזחסטאן אסרו על אימוץ של חד הוריות.

KallaGLP

New member
העניין לא קשור לאכפתיות.

גם אני לא מאמינה שהילדים המסכנים מעניינים את פוטין (או פוליטיקאים אחרים, ברוסיה או מחוצה לה). את פוטין מעניינת פוליטיקה, מדיניות חוץ, מראית עין. אף מדינה מערבית מתקדמת אינה מוסרת את ילדיה לאימוץ מחוץ לגבולותיה, זו סימן לחולשה לחוסר יכולת של מדינה מלדאוג לאזרחיה בכוחות עצמה. ופוטין אינו רוצה להיראות כמי שחלש ואינו מסוגל לעשות משהו. לכן כבר זמן רב הוא משתעשע ברעיון להפסיק את האימוץ הבינארצי. האם יבצע את איומיו בפועל? קשה לומר. לא אני ולא אף אחד אחר פה אינו יכול לדעת, גם לא העמותות ולכן אין טעם להתנבא.

year of the cat

New member
אני חושבת הפוך ממך

אימצתי גם מרוסיה וגם מאוקראינה
התרשמתי שלאנשי המקצוע שם אכפת מאוד מהילדים
מנהלי בתי הילדים\העובדים הסוציאלים\השופטים
אף אחד מהם לא היה חותמת גומי
וניכר שהיה שאכפת להם
היו גם אחרים, אבל רוב האנשים שפגשנו היו מאוד אכפתיים
גם לפי מדד הלחץ של אנשי העמותה, ניכר היה שאכפת להם (גם לרוסים וגם לאוקראינים)

דווקא לאנשי העמותה לא היה אכפת במיוחד, אבל זה נושא אחר..

סביון1

New member
לא דיברו על אנשי המקצוע אלא על מקבלי ההחלטות

בכל הקשור למדיניות המדינה כלפי אימוץ בין ארצי. מדובר על הדרג הפוליטי. גם לדעתי לא אכפת להם מהילדים כלל. כמו שכתבה בהתחדשות - ראי מקרה רומניה, השערות סומרות כשחושבים על כמויות הילדים שזרוקים שם בתנאים תת אנושיים ויכלו למצוא בית חם אלמלא הופסקו האימוצים הבינלאומיים ממדינה זו. אגב, לא רק למדינאי רומניה לא היה אכפת מהילדים, גם לראשי האיחוד האירופי כנראה לא היה אכפת. אני לא מאמינה שהם היו כל כך תמימים שחשבו שרומניה תמצא פתרון לכל הילדים חסרי הבית ברגע שיופסקו האימוצים הבינלאומיים, או שפתאום יפסיקו למסור שם ילדים לאמוץ.

למעלה