"הרגשה" של היריון?

טל66

New member
איפה בדיוק בדקת את זה???

מדי חודש מבשילים בשחלה מספר זקיקים המכילים נוזל עשיר בהורמונים וביצית בודדת בכל אחד מהם. מבין כל הזקיקים אחד יגיע לבשלות מלאה, וממנו תשתחרר הביצית המתאימה להפריה באותו החודש. התהליך, שבו מופשרת הביצית הבשלה מהשחלה קרוי ביוץ. לאחר שהביצית משתחררת מהזקיק היא נאספת ע"י החצוצרה וממתינה להגעתם של תאי הזרע. משך חיי הביצית ‎24-48 שעות. אם לא תופרה, תתנוון הביצית ותתפורר. אם תיפגש הביצית עם הזרע, ינסו זרעונים רבים לחדור לתוכה. אולם משחדר זרעון אחד נוצרת מיד תגובה בקרום הביצית המונעת חדירה של זרעון נוסף. לאחר ההפריה, הביצית המופרית (זיגוטה) מתחילה להתחלק והעובר שנוצר ממשיך את המסע לכיוון הרחם. העובר יגיע לרחם לאחר ‎4-6 ימים וימנה למעלה ממאה תאים, תאים אלו ערוכים בצורת תות עם חלל מרכזי (בלסטוציסט), שחלקם עתיד להתפתח לעובר והיתר יתפתחו לשיליה העתידית וקרומי שק ההריון. כך שאת מבינה... לא יכול להיות הריון ללא ביוץ! ואת הכתבה המלאה את יכולה לקרוא *כאן* טל

liati007

New member
טל -

אז מה שזה בעצם אומר זה שהסיכויים להיכנס להיריון הם יומיים בחודש, נכון? וואו, נשמע קשה...

liati007

New member
../images/Emo3.gif

הסיכויים פוחתים מרגע לרגע. ובכלל - הבוקר קמתי בלי בחילה. פתאום חשבתי על משהו - נכון כשנורא רוצים משהו כבר מדמיינים שהוא באמת קורה. אז אומנם אני בטח לא מדמיינת שקדחתי מחום למשך יום ואני לא מדמיינת עייפות ובחילות - אבל אולי זה בגלל שזה מה שאני רוצה וזה מה שקורה. אני מאד מאמינה שדברים נפשיים משפיעים על פיזיולוגיים. נו, עוד שבוע (בערך) נדע. ושאלה - מתי אפשר לעשות את הבדיקה? יום/יומיים לפני או אחרי האיחור? (רק דיברתי והנה הופיעה לה הבחילה..) תודה!!!

אביטל +

New member
אפשר כאילו שלא בזמן ביוץ

דבר ראשון, זמן הביוץ שונה מאישה לאישה. דבר שני, ברגע שמקיימים יחסי מין ונכנסו זרעים, יש תקופת זמן שבה הם נשארים ועדיין "טובים לשימוש" (נדמה לי שזה מספר ימים), ואם בתקופה זו יש ביוץ ישנה אפשרות של כניסה להריון למרות שיחסי המין קויימו לפני הביוץ. אז כל הריון חייב להיות תוצאה של ביוץ, אבל לוח הזמנים הוא ממש לא מדוייק.

dganit1

New member
יש כל מיני מקרים למשל

יש לי חברה שברגע שהפסיקה עם הגלולות נכנסה להריון ממש בחודש העוקב כלומר לא הספיקה לקבל אפילו מחזור רגיל אחד ואזהרופא אמר לה שזה יכול להשפיע על גיל ההריון וקביעת מתי היה הביוץ ככה שיש כל מיני מיקרים ואם ליאת עוד מספרת שהיא סובלת מחום ובחילות סביר להניח שהיא יודעת על מה היא מדברת אני מחזיקה אצבעות שהכל תקין

liati007

New member
שלחתי ל -

[email protected] בכל מקרה - מה שביקשתי זה שתמחקי את ההודעה שבשרשור זה על השם SHARON1 (השתמשתי במחשב של חברה וזה ה USER NAME שלה). עוד יחשבו שהיא בהיריון
) תודה!!

טל66

New member
נמחקה ההודעה

מוזר שלא קיבלתי את המייל. דוקא קיבלתי מיילים אחרים
טל

*שמ*

New member
הרגשות של הריון

לי היו כאבי מחזור באופן תמידי ודיי מציק, וגם אקמול לא הרגיע אותם. ואז התחילו הביקורים התכופים בשרותים... נו וכבר לא היה מנוס מלהשתמש בערכה שמיד הראתה פס נוסף ברור ויפה... ב ה צ ל ח ה

למעלה