הרגשתן את רעידת האדמה איזה מפחיד זה היה

משיייי

New member
הרגשתן את רעידת האדמה איזה מפחיד זה היה

אני חולה שוכבת במיטה פתאום הכל רועד איזה פחדדדדדדדד

די מדהים...

התקשרה אלי אמי, נחרדת (היא גרה באיזור המחתרות). כאן, אצלי בבית - לא הרגשתי כלום.

ניטרוי

New member
היתי בנסיעה ולא הרגשתי כלום

אבל היתה שיחה משולשת עם הבן שהתקשר מתל אביב והבת מרעננה שנמלטה עם התינוקות החוצה

ארזS

New member
הרגשתי בצורה די חזקה

יותר חזקה מהפעמים הקודמות שהורשה כאן.

doron9000

New member
תמ"א 38

חיבים ללחוץ על מנת שהחוק יעבור במלואו כולל ביטול היטל השבחה http://www.doron.dpages.co.il/

הייתי תחת הרושם שאושר בןעדת הכספים, לא?

כלומר, שזה בדרך לסיום מהיר של תהליך החקיקה. תוכל לעדכן בקצת יותר מידע?

ארזS

New member
זה בדיוק העניין שכתבתי עליו לפני כמה שבועות

כשהיה דיון בנושא הזה ואת התווכחת איתי... אין בינתיים אישור מלא. אבל אולי אחרי רעידות האדמה האחרונות משהו יזוז.

AVIGEVA1

New member
חיזוק מבנים למקרה רעידת אדמה

נכון ,יתכן שאין עדיין פטור מלא מהיטלים אבל חלק נכבד יש והביצוע אקטואלי ומתאים לכל כיס,חבל לא לדאוג היום לבטחון הגוף והרכוש לחזק מבנים שנבנו לפני 1980 ומועדים לקריסה/ נזק כבד בינוני קל ברעידת אדמה של 6.5 ריכטר ומעלה ,ולהמתין לעוד הקלות כספיות ,לאור העובדה שישנם כל האיתותים לרעידת אדמה משמעותית באזור.

מנהל אגף הביטחון בעירייה - דבריך מפחידים../images/Emo70.gif

אם את התובנה הזו שלך, אתה מגלה לנו - "קבל עם ועיר..." ומדבריך, הרי שהביצוע אקטואלי... מה אם, חלילה וחס, אכן תהיה רעידת אדמה של 6.5 ריכטר ומעלה
ומה אם, חלילה וחס, אכן כל האיתותים לרעידת אדמה משמעותית באיזור תתממש
ומה אז תאמר לנו, מנהל אגף הביטחון
- "אמרתי לכם
הזהרתי אתכם קודם
לא
"...- לא חבל היה, להמתין לעוד הקלות כספיות...
מר גבע היקר, לשמוע דברים אלה מפיו של מי שאחראי לביטחון העיר...
ועוד מעל גבי אתר, שרק מספר קטן מאוד של תושבים גולשים בו...
מחחחרררייידדד.......!!!!!!! אני תקווה - שתחזיותיך הן בבחינת "נבואת שקר"
ואם לא כן, ואם התחזיות אכן ריאליות - אני תקווה, שהעירייה תדאג לתחזוקת כל המבנים שנבנו לפני 1980. ולא תחכה להסכמת התושבים להוציא מכיסם... - שתתחזק את המבנים ותחייב את התושבים רטרואקטיבית בתלוש חיוב הארנונה... היי... אתם שם למעלה... מדובר בחיי אדם

ניטרוי

New member
אולי ראוי שרעננה תוביל מהלך בבחינת כזה ראה

ועשה. אינני מצויה בחוקים אבל אם העירייה יכולה לחוקק חוק עירוני אד הוק שהיא מבצעת ומחייבת את התושבים, מי יתנגד? לדעתי טוב היה לוא העירייה היתה מכינה תכנית פעולה כולל יעדי זמן קדימויות היקף ועלות.

AVIGEVA1

New member
חיזוק מבנים

תמי שלום כל מה שכתבתי כאן אינו מתייחס לרעננה דווקא אלא לישראל כוונתי "באזור" הינה באזור המזרח התיכון ולא באזור השרון ,ואם הובנתי לא נכון אני מתנצל.אגב אם תשימי לב השבתי כאדם פרטי ל"דורון9000" ולא כ"ראש אגף הבטחון" או כדובר העירייה . אגב :את עמדה רישמית דומה בנושא מוסרים המוסמכים מטעם ממשלת ישראל כמעט כל יום בתקשורת , ממליץ לקרא חומר בנושא הנדון דרך גוגל במושג "תמ"א 38 " או לפנות לאגף הנדסה יש שם רכז מעולה לנושא בשם יצחק אטינגר שישמח לתת הסברים וכוונים. ובנימה אישית :תמי את מכירה אותי בעבודה הרבה שנים מאז מלחמת המפרץ בשנת 1990:האם נתתי פעם תחושה למשהו של התחמקות מאחריות או מסירת מידע לא מאוזן ולא בזמן ? תודה ולילה טוב

אבי, אולם אם עדיין ישנם כאלה שאינם חותמים -

כיוון שהם מחכים שהעירייה תיתן להם הנחה נוספת, ואתה מציין זאת אף בדבריך: "נכון ,יתכן שאין עדיין פטור מלא מהיטלים... חבל לא לדאוג היום לבטחון הגוף והרכוש לחזק מבנים שנבנו לפני 1980 ומועדים לקריסה/ נזק כבד בינוני קל ברעידת אדמה של 6.5 ריכטר ומעלה ,ולהמתין לעוד הקלות כספיות..." מה שמחריד אותי הוא, שאנו יודעים על תושבים בעיר , שאינם מעוניינים לתחזק את הביניין שלהם, ובכך הם מסכנים את שאר הדיירים. זו בעיניי התאבדות ראווה ידועה מראש, ושניתן למנוע אותה... לכן כדאי להם, לקברניטי העיר, שכבודו, נמנה עימם, לאמץ את התיקון לחוק ואף להחמיר לגביו, אולי בחקיקת חוק עזר עירוני דחוף...שאומר- שאתמול, מתחילים לתחזק את הביניינים בעיר!!! ותוך כדי לחייב את הדיירים, גם את אלה שלא חתמו דרך חיוב הארנונה. נכון אבי, אתמול התקשורת הייתה עמוסה במידע אודות האסון העתיד לבוא...הרבה נביאי זעם... ונכון אבי, אתה כקב"ט העירייה או כמנהל אגף הביטחון בעירייה, , אף פעם לא איכזבת אותי כתושבת ויש לי רק מילים טובות לומר עליך ועל האגף אותו אתה מנהל. אולם, התפקיד אותו אתה מחזיק מלווה אותך גם בהבעת דעתך כאזרח...גם אני מגיבה כאזרחית והתארים המשייכים אותי הולכים איתי לכל מקום... ואמן, שנהיה ערוכים מוכנים וערוכים לכל תרחיש... יומקסים לכולם- תמי

הנה + פרטים נוספים

http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1789&msgid=108604723 מעבר לכך, לא צריך שום השתתפות של שכנים גם היום. אני במעקב צמוד אחר התהליך בבניין באליעזר יפה שהעבודות בו מתחילות בקרוב, וגם יש באלי כהן ועוד כמה בניינים. כולם עשו את זה פרטי, קבלו עוד חדר ומפרפס ומעלית, והכל טוב. הכל תלוי בכך שיהיה שכן או שכנה שמוכנים לארגן. וזהו. העירייה יכולה לעודד או לא, זה לא רלוונטי - מדובר בשטחים פרטיים שבאחריותינו.

ארזS

New member
Slowly slowly

לכתוב תגובה רגילה ולא מהירה ולבדוק לפני משלוח [להשתדל, גם אני טועה בזה לפעמים...]

עירית רעננה יורה לעצמה ברגל

אני לא מבינה את כל ההתנהלות עם קצין הבטחון של העירייה מול התושבים בפורום.... אם יש לעיריית רעננה לספר לנו משהו בנושא רעידת אדמה אנא מהם תעשו את זה רשמית ומנומק מה זה שוק !? האם הוא קצין בטחון או מהנדס העיר. הכל פה מתבלבל. כל אחד זורק משהו אחר לאוויר כולל חנה בית הלחמי. זה נראה לא רציני לא מטעם חנה חלילה אלא מטעם העירייה שדובר מטעמה מתברבר בפורום מול תושבים מפוחדים. ומשהו נוסף, אני חשה שכל הזמן שמפחידים אותי. קסאמים, אירן, רעידת אדמה, האם לא תפקידה של העירייה להרגיע אותנו ולתת לנו מסרים מציאותים שיש עלי מי לסמוך. עד כה זה לא נראה ככה. ואם צריך לחייב בתים לעשות משהו בנידון אז בבקשה עשו זאת רשמית ומכובד ולא בברבורים ברשת.

למעלה