הרגשתן את רעידת האדמה איזה מפחיד זה היה

רוסנה, כמה שאת חיובית ונחמדה

אני לא עומדת בזה. תושב רוסנה הישנה לאלתר! (ורצוי בדברי בינה וטעם - שכן בפעם האחרונה שהייתי בלשכת ראש העיר סופר לי שהסייסמוגראף בלשכה התקלקל ושליח העירייה לשבר הסורי אפריקני הלך לאיבוד).

a r t h e m i s

New member
לא לא לאאאא

גם הישנה היתה אותו דבר כמו המקורית. אני חושבת ששתיהן מתבלבלות באבחנה בין רשות כמו עירייה לבין גורם כמו משרד הבטחון (מענה לקסאמים, למשל) ופיקוד העורף לדוגמא או משרד השיכון (מענה לרעידות אדמה). בדיוק כמו ה"בלבול" שגרם לתושבת לכעוס שהעירייה לא נתנה מענה כשהיתה הפסקת חשמל..! למה שהעירייה תתן מענה לנושא הזה? רק משום שקבלן X או Y בנה שם בניין ואני בחרתי לגור בו- זה עניין העירייה? ממש לא. בדיוק כפי שזה לא עניין העירייה אם אני אוסיף מעלית בבנין שלי או לא. כן- הם יכולים להוביל מהלך של מתן ייעוץ, כן- הם יכולים לתמוך במתן מידע ועזרה למתלבטים. אבל זו בחירה שלהם אם להכנס לזה ובטח ובטח לא MUST כחלק מחובותיהם לתושבי העיר.

אבי אתה צודק

ואכן ניגשתי לקדם אצלינו את העניין היום. תמי - זו לא תחזית של אבי, זו מציאות ארצית שעלינו להתמודד איתה, בית בית. אני מניחה שכולנו מודאגים בה במידה.

a r t h e m i s

New member
ברור שמשהו יזוז אחרי הרעידות האחרונות...

האדמה למשל?
וגם הסלון שלי התקרב לחדרי שינה..נשבעת. הייתי שם, שניה לפני שלקחתי את התאומים וברחתי לרחוב, 3 קומות ברגל, יחפה ועם תינוקת ערומה.. היה ממששששש............לא משעשע.

ניטרוי

New member
../images/Emo6.gif כדי להרגיע וגם לבלבל יותר

בדיון בכנסת היום מסר מנהל המרכז הססמולוגי הארצי פרטים והכותרת בתחתית המסך היתה :צפויה רגיעה ברעידות אדמה. וכדי להרגיע יותר - יש כבר מכרז ליצור חיישנים ביתיים שמתריעים...8 שניות לפני הרעידה. אז אפשר להספיק לדבריו לסגור את הגז ולרוץ החוצה. הוא כנראה מאמין שכולם גרים בבית/דירת קרקע/צעירים/בריאים/ורצים אולימפים. ארטמיס - כמה זמן לקח לך להגיע למטה בלי לסגור את הגז? לאור הדיון והמידע הנוסף הייתי הולכת במיידי על יוזמה פרטית בניינית.

a r t h e m i s

New member
אין לי גז ../images/Emo3.gif

לקח לי בערך דקה לרשת 3 קומות בריצה. מדהים כמה קלילות נכנסת לרגליים שלנו כשאנחנו מתים מפחד. איילה במנוסה היתה נראית כמו צב לידי

חגיתלה

New member
הנושא הרבה יותר מורכב מזה לצערי

בתור מי שהנושא מאוד קרוב לליבה... השינוי שהיה שחקיקה לא שינה משמעותית את החוק ואת נושא התמ"א. הבעייתיות היא לא רק במיסוי ובתשלומים אלא גם בהסכמת דיירים, חתימה ומעקב. בסופ"ש האחרון התפרסמה באחד העיתונים ידיעה על הנושא. אני אבדוק ואנסה לצרף קישור מתאים. בתור נצגית בניין שהנושא "תקוע" בו עקב התנגדות דייר אחד, מקווה מאוד שלחץ ושינוי בחקיקה ייעשה בהקדם. רעידת האדמה האחרונה ביום שישי בהחלט הפחידה אותנו. התמונות עדיין עקומות על הקירות...

AVIGEVA1

New member
חיזוק מבנים

מכל הכתוב כאן נתן להבין שיש צורך בהסברה מסודרת לתושבים , אמליץ לעשות זאת בצורה מסודרת באמצעי התקשורת,תודה על גילוי הלב של כולם .

ארזS

New member
אמנם אני רק אבא מפרגן... אבל אשמח לעזור בנושא

כדי לפתוח קבצי PDF יש צורך בתוכנת Acrobat reader שניתן להוריד [בצורה חוקית כמובן] בחינם מהמון אתרים. הנה למשל כאן.

למעלה