הרגתם אותי עם הדיון על הממולאים

Gidi Shemer

New member
הרגתם אותי עם הדיון על הממולאים

אז קודם כל, רק עכשיו הגעתי לקרוא את שרשור בישולי השבת ואני מוריד את הכובע בפני כ-ו-ל-ם, החל מתאורי המלפפונים הפציחים של מיקי וכלה בארוחה המרוקאית של התותית בשוקולד ודרך כל השאר.

היות ואני בפער של 7 שעות אני מצטרף מעט מאוחר.

בקיצור, עבדתי קצת על המחשב במרפסת והחלטתי לעשות הפסקה ולשוטט בפורום, ואז נתקלתי בשרשור הממולאים. המחשב התחיל להירטב מהריר אז מהר מהר סיימתי את חובות העבודה, ומילאתי סיר עם ממולאים מהבילים.

אתמול מצאנו שלל רימונים במחיר אנושי. רק כדי שתוכלו לרחם על המוחות הבורחים, רימון בדרך כלל עולה פה בין 5 ל- 12 ש"ח (לרימון, לא לקילו
).

עקב כך ובהתאם לזאת, המילוי הורכב מגרגרי רימון, קינואה, עדשים ירוקות ושלל ירקות, כולל מרווה ונענע- הכל בתיבול חם ומלטף של קינמון, כמון, פפריקה ובהרט. המילוי נעטף באהבה בעלי collard greens וגם שני קישואים הצטרפו לחגיגה.
 

missingbamba

New member
אפשר לקרב עוד ???


את ה collard greens עדיין לא ניסיתי... האם הם התרככו ממש?
 

Gidi Shemer

New member
תודה. לגבי העלים, אני מטפל בהם כמו בעלי גפן

או חוביזה.

אני מרתיח מים בסיר, מוסיף מעט חומץ ואז מכניס עלה או עלה (או שניים) לחצי דקה ואז שולף החוצה, שם במצלחת ומשם ממשיך עם המילוי.
 

RSPA

New member
נראה חבל"ז.

השומים בצדדים נאפו/בושלו גם כן ?
 

Gidi Shemer

New member
" כן, השומים נאפו בתנור ביחד

עם בטטות ובצלים עם קצת שמן זית, בלסמי וענפי רוזמרין.

גברת מספר 2 הצעירה התחילה לאחרונה להיות משוגעת על האפויים הללו. התנור שלנו רואה הרבה מאד את המגש הזה ביחד עם מגש של עלי קייל.
 

RSPA

New member
גברת מס' 2 - זו שהתחילה השנה אוניברסיטה?

ולענין המזוני - את הבטטות אתה קולף וחותך, נכון? איך משתלבים עלי הקייל? מה אתה בדיוק עושה איתם? סתם מניח על המגש עם שאר הירקות ?
 

Gidi Shemer

New member
לא, לא , ולא


לא, גברת מס' 1 באוניברסיטה. מס' 2 בכיתה י' (ויש גם מספר 3 בכיתה ו').

לא, אני לא קולף. כן חותך לסהרונים בינוניים.

לא, הקייל לא משתלב. הוא במגש נפרד. מעוסה עם שמן זית ומעט מיץ לימון (צ'יפס קייל). זוגתי, שהיא ארנב בתחפושת הומני אוכלת המון קייל, גם חי, גם מבושל וגם אפוי.
 

RSPA

New member
ברור לך בודאי מה מקור הטעות שלי

התייחסתי לזוגתך כאל "The First Lady" כך שכל הליידיז הבאות במשפחה הן אחריה במספר.

אבל לא נעשה מזה עניין.
כל השאר אחלה ותודה על ההבהרות.
 

ladybug6

New member
יאמ

נראה ונשמע מעולה.
חוץ מהרוזמרין הפויה שאותו אפשר היה בכיף להמיר בכמה ענפי טימין
 
וואו גידי!!!!!!!!!!!

מה אתה צריך שכנים מה? אולי כדי שיעזרו ל"חסל" את הכלים והשאריות של הבישול...
 

Gidi Shemer

New member
וכדי לא להרגיש מובטל תוך כדי הבישול

בינתיים התפנקתי עם ירקות וטופו (וגם אגס קטן) מוקפצים בקארי אדום וחלב קוקוס
 

Gidi Shemer

New member
ולסיום- לגמרי off

אמנם לא קשור לבישול, אבל אתמול כששבתי מהעבודה היו צבעים מדהימים בחוץ. עכשיו סוף העונה הזהובה של השלכת אצלנו, והשמיים אתמול הצטרפו לזהב.

הנה תמונה מייצגת
 
למעלה