הרגתם אותי עם הדיון על הממולאים

vegetalien

New member


 

ladybug6

New member
ספיקינג אוף ממולאים ובישול האורז

בממולאים שסגורים לגמרי, כמו אצלך, נהוג לבשל את האורז לפני? איך הוא מתבשל בכלל, מהאדים והנוזלים של העלים?
לא מזמן טעמתי עלי גפן ממולאים שמישהי הכינה והאורז היה נא כמעט לגמרי בפנים..
 

Gidi Shemer

New member
אמנם לא אורז, אבל מבושל חלקית

במקרה הזה לא אורז היה המילוי, אבל גם אם זה היה אורז הייתי נוהג אותו הדבר:

כשאני מכין את המילוי אני מזהיב בצלים, שום, ועשבי תיבול קצוצים, מוסיף את האורז (או במקרה הנוכחי- עדשים וקינואה).
אחרי ערבוב של 2 דקות אני מוסיף מים רותחים וממשיך לבשל מספר דקות.

זו לא כמות גדולה של מים (כמו שהייתי משתמש לבישול אורז) ואני לא מבשל עד שממש מוכן, אבל מבשל חלקית. ההשלמה נעשית בבישול לאחר שאני ממלא את העלים ומבשל אותם ברוטב.

אפשר כמובן לשחק עם זמני הבישול הוקדם. אי אוהב את הקטניות/דגנים שלי מתפצפצים בפה ומעט נאים (מעין אל דנטה). אם את אוהבת אותם יותר רכים אפשר פשוט לבשל עוד.
 
למעלה