הרדיוהד של היום זה לא מה שהיה פעם..

Noldor

New member
הרדיוהד של היום זה לא מה שהיה פעם..

או :"כמה טוב שמיוז בשטח!" שלום שלום. ונפתח במילים:anyone can play guitar. השיר הישן ישן הזה של רדיוהד חביבנו,משקף בנאמנות את המצב היום למרות שנכתב לפני עשר שנים בערך.. והנה המצב: כל זאטוט אמריקאי חוטף גיטרה ומחרבש עליה שלושה אקורדים, ומיד נותנים לו חוזה. ככה נוצרו להקות ה"מופת" בלינק 182, לינקין פארק, אמריקן היי פיי, וכל שאר איגודי נגני ליגה ז´... בכל מקרה, למרות כל הזבלייה שמסביבנו, מדי פעם עוד צצות להקות טובות.. וזה מביא אותנו למיוז. אומרים עליהם שהם מחקים את רדיוהד. אומרים שהם נשמעים כמו רדיוהד. אומרים הרבה דברים, אבל רדיוהד עצמם כבר מזמן לא נשמעים כמו רדיוהד... כפי שכולם פה שמו לב, את הגיטרות זנחו לטובת הביטים האלקטרונים, ואני אישית מעולם לא ראיתי את קולין גרינווד כל כך משועמם.. אז אני קוראת לכולם! אנא, תמכו במיוז, תמכו בלהקות האינדי הקטנות שרוצות לעלות ולפרוח, כי מרדיוהד לצערי כבר לא יצא הרבה....

rachelmerav

New member
למה זה לא נכון

רדיוהד הם הלהקה היחידה המפורסמת בשוק שמושפעים מהמוסיקה הקלאסית של ה מאה ה-20. מיוז לעומת זאת מושפעים מהמצב בשטח ואין להם שום הכשרה פורמלית במוסיקה (ראה ערך- רדיוהד למדו מוסיקולוגיה באוניברסיטה לפני שהיו מפורסמים) מיוז הם להקה טובה בשביל האזנה קלה ובכך הם לא הרבה יותר שונים מדברים אחרים שבשטח. רדיוהד לעומתם מנסים לאתגר את המחשבה ולחזור על דברים שמלחינים כמו וברן וברג וכן מלחינים צרפתים משנות ה-70 עשו. (זה סיכום של משהו כמו 3 שעורים מהקורס תולדות המוסיקה של המאה ה-20 באקדמיה למוסיקה ע"ש רובין) סליחה על הפילסוף אבל כדי לבדוק לפני שמדברים. ודרך אגב: אני לא אומרת שמיוז הם לא טובים, אני פשוט אומרת שהם חסרי השכלה

rachelmerav

New member
זה ממש יצא פלצני, סליחה

התכונתי שלמיוז יש פוטנציאל שהם היו מסוגלים לממש יותר אם הם היו לומדים קצת בנושא במקום לנסות לחקות משהו קיים

thomas78

New member
סחתיין ...

צודקת, אין מה לעשות !!! רדיוהד מגוונים ופותחים את הראש והמחשבה לכיוונים חדשים. מיוז עושים recycling בקצב מעורר הערצה אבל לא מעורר האזנה...

Charlotte

New member
עזבו...

כל ההשוואות האלו עושות לי בחילה. אני לא אכחיש שיש דמיון בין מה שמיוז עושים כיום למה שרדיוהד עשו בעבר, אבל המילים "וואו, מיוז נשמעים בדיוק כמו רדיוהד", יצאו לי כבר מכל החורים. דיי! אני חושבת שמיוז מאוד מוכשרים, אך המוסיקה שלהם יותר פשוטה מזאת של רדיוהד. טוב, לא משנה, אני לא טובה בזה, בסוף תקלטו את הרעיון הלא נכון ממה שאני מנסה לומר כאן. יום טוב.

rachelmerav

New member
זה מה שקורא כשרק לומדים מוסיקה

ורק מוסיקה. אני לומדת עם אחלה אנשים. וחוץ מזה אני מתעמקת בנושא האהוב עלי וגם יוצא לי לחרוש על הפסנתר שלי

rachelmerav

New member
הקטע הוא שאני חושבת ש:

רדיוהד יכלו להוציא את שני הדיסקים האחרונים שלהם ברמה יותר גבוהה. הייתי בהופעה בקיסריה וזה היה ממש מעולה אבל הדיסקים הם פחות טובים מההופעה. אבל זאת רק דעתי. חוץ מזה מהדיסקים אני מקבלת הרגשה שיש להם יותר לתת והם פשוט לא במצב הרוח לתת את זה

בטח ש

בטח שהרדיוהד של היום זה לא הרדיוהד של פעם, הם השתנו, הם התפתחו, אני לא רוצה להתחיל עם ההגדרות יותר טובים או פחות טובים, זה נראה לי טיפשי לקבוע כאלה קביעות. בסופו של דבר זה עניין של טעם, לא השכלה מוזיקלית ולא הערות כמו זו שהתחילה את השרשור הזה, ישנו את הטעם שלי. יש מספיק דוגמאות ללהקות עם השכלה מוזיקלית גבוהה שאני לא אוהב, ומספיק דוגמאות ללהקות של "שלושה אקורדים" שאני כן אוהב. אם אתה אוהב את מיוז, אז תקשיב להם ותהנה הרבה, אל תלכלך על רדיוהד כי אתה מאוכזב מהם. אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר שלי, אני... אני חוזר לאמסטרדם...

rachelmerav

New member
האמת היא שלא שמעתי רדיוהד כבר המון

זמן. יש לי משהו כמו 60 יצירות שאני צריכה להקשיב בשביל מבחנים בסוף הסמסטר. אז סליחה על הפלצנות אבל יש להקות של 3 אקורדים שהם כן מאוד מושפעים מהעולם הקלאסי. בעיקרון אני לא אמורה לדבר על זה אבל אני מעריצה רק בן אדם אחד וקוראים לו לודוויג ואן בטהובן. חוץ מהעובדה שהוא היה מורד וגאון היה לו רף מוסרי כל כך גבוהה שזה מדהים. וגם היה לו שיער מגניב.

lull^

New member
זה לא קשור לכלום.. אבל..

ראית "התפוז המכני" ?

naps

New member
אני דווקא

לא כל כך התלהבתי ממנו. הוא נחמד ומנסה להעביר מסר, אבל לא מצאתי אותו מוצלח מדי. אורי

lull^

New member
מהה..

מה לא מוצלח בסרט ? למה לא אהבת ? הבנת בכלל את המסר ?

naps

New member
תשובות...

קודם כל, לא אמרתי שהוא לא מוצלח. אמרתי שלא כל כך התלהבתי ממנו. הבנתי את המסר, ואני בטוח שכשהוא יצא הוא היה סרט "חזק". לא יודע להסביר למה לא התלהבתי ממנו. הוא היה נחמד, אבל לא יותר מזה. זה כל כך נורא אם אני אחשוב אחרת ממך? :) אורי

lull^

New member
לא אמרתי את זה

רק רציתי להבין למה לא אהבת... חוץ מזה שהסרט הרבה הרבה יותר "חזק" היום מאשר 30 שנה קודם.

Noldor

New member
השם הוא על פי....

השם על פי השיר Noldor (dead winter rigens) של בליינד גארדיין.... להקת פאוור מטאל שאני מאד מאד אוהבת... שהם אגב, לוקחים את כל הקטע הקלאסי צעד אחד קדימה ומשלבים אותו עם מטאל של היום...בתוספת שירה אלוהית כמובן... **מיתמוססת לרצפה תוך כדי אנחות עמוקות** והם אגב, מושפעים מטולקין במילים שלהם... אז לך תדע, אולי זה באמת שבט של אלפים....

man-o-war

New member
מעניין!

מאוד מעניין, צריך לשמוע, לפי התיאורים שלך "מתמוססת לרצפה תוך כדי אנחות עמוקות" זה צריך להיות משהו משהו. אגב, זה עלפים אם כבר

unsure

New member
תגובה:

"...תמכו בלהקות האינדי הקטנות..." עם זה אני מסכים, בהחלט. אבל בקשר לרדיוהד, אני מצטער שזה לא לתעמך, אבל ככה זה. אנשים מתבגרים ומתפתחים, וגם המוזיקה שלהם. קחי לדוגמה את ג´ון-מיכאל ג´רה: בילדותו הוא עסק ברוק ופופ, והיום (למרות ששנים לא הוציא חומר חדש) הוא נחשב בין האבים (ואמהות) של המוזיקה האלקטרונית.

למעלה