הרדיוהד של היום זה לא מה שהיה פעם..

hadassi

New member
נכון מאוד!

כמה טוב שמיוז בשטח!!! להקה מ-ע-ו-ל-ה לדעתי. למרות שאין מקום להשוואה לרדיוהד, שלדעתי באמת כבר לא מה שהיו פעם וחבל! כמה טוב שמוסיקה טובה יכולה להישאר לנצח...

A Pig in a Cage

New member
תגובה

"מרדיוהד לצערי כבר לא יצא הרבה...." אלמלא המשפט הזה לא הייתי טורח להגיב, אבל הוא פשוט קומם אותי לגמרי. אין לי מושג איך הגעת לקביעה המוזרה הזו. מה כל כך רע במוזיקה שהם עושים היום? נכון, היא אלקטרונית יותר, אבל זה עדיין אותו הסגנון, אותה הלהקה, אותם האנשים. כשאני רוצה לשמוע גיטרות, אני שם דיסק של סאטריאני או מלמסטין, אבל כשאני רוצה מוזיקה מתוחכמת, מורכבת ומדהימה שמרגשת אותי כל פעם מחדש, אני שומע רדיוהד, ולא משנה לי אם זה Anyone can play guitar ו- Just או Spinning Plates ו- National Anthem אחד הדברים החשובים ביותר במוזיקה, ובאומנות בכלל, הוא התפתחות הסגנון. רדיוהד התפרסמו לראשונה עם Creep, אז למה לא להמשיך להוציא להיטי גיטרה גלגל"ציים פשוטים (4 אקורדים סה"כ) וקלילים? זה מה שהקהל אוהב, לא? אם הם לא היו מפתחים את הסגנון שלהם כפי שהם אוהבים ורוצים היינו נשארים עם עוד Pablo Honey אחד, מקסימום שניים, ואז לכולם היה נמאס מהלהקה. מה גם שזו היתה צביעות גדולה מאוד, להישאר באותו מקום כי זה מה שהמאזינים אוהבים. אם הם לא היו מתפתחים לא היה לנו את The Bends ו- OK Computer. ב OKC הם הגיעו למצב סופר-אידאלי. למרות שהאלבום מורכב ומתוחכמם מאוד, הוא גם נשמע פשוט וקליט ברובו, ולכן נתפס יפה מאוד. אני מניח שאם הם היו רוצים, הם היו יכולים להוציא עוד אלבום בסגנון ההוא. אבל מה היינו מקבלים? עוד OKC? זה כבר משעמם מדי. אין סיכוי שהם היו חוזרים על ההצלחה המוזיקלית של האלבום המקורי. ואם כן, מה אח"כ? עוד פעם אותו הדבר? המוזיקה החדשה שלהם היא מה שהם אוהבים לשמוע ולעשות. בראיון שנערך לכבוד צאת Amnesiac הם סיפרו שמלכתחילה הם רצון לעשות אלבומים כמו החדשים, אבל רק אחרי ההצלחה וההתבססות של OKC הם קיבלו יד חופשית מחברת ההפקות לעשות מה שבא להם עם המוזיקה שלהם. והם עשו את זה. הם לקחו את רדיוהד המקורית והטובה למקומות חדשים ומקוריים, בלי לאבד מהקסם הראשוני שהיה להם. וזה מה שיפה בזה. אפשר לא לאהוב את הסגנון החדש, כמו שאני לא ממש אוהב את PH, אבל להגיד שלא ייצא מהם יותר כלום? לדעתי זו קביעה שגויה. רדיוהד ממשיכים לפתח את הגוון המוזיקלי שלהם, וכל אלבום טוב יותר מקודמו ומזה שיבוא אחריו וחוץ מזה, מיוז הם לא להקת אינדי קטנה. ממש לא. הם בדיוק כמו טראוויס, קולדפליי, ועוד להקות רבות אחרות בז´אנר הרחב של המוזיקה האלטרנטיבית שמנסות לחקות את הצליל של שלושת האלבומים הראשונים של רדיוהד (כשהתחלתי לכתוב הבטחתי לעצמי שזה לא יהיה ארוך מדי. אני אף פעם לא עומד בהבטחות שלי)

למעלה