הרהורים בשבוע 7 להיריון

אורנה1611

New member
הרהורים בשבוע 7 להיריון

היי,

אני ממש בתחילתו של הריון ראשון מתרומת זרע, שבוע 7 בסך הכל, אחרי שנה של ניסיונות להרות. אמורה לעבור בדיקת דופק לעובר מחרתיים.


הנושא הכלכלי אומנם טחון פה עד דק בפורום הזה, אבל תמיד זה עוזר לשמוע דעות נוספות חדשות, ולכן רציתי להתייעץ איתכן:
דבר ראשון, איך אסתדר מבחינה כלכלית?
בעיקרון, אין לי מושג איך אני הולכת לעשות את זה. ההורים שלי רחוקים מלהיות "עשירים", אלא ממוצעים מאוד, וגם ככה לא יותר מדי פזרניים אליי. אולי קצת מביך לומר, אבל אני בחורה בת 39 כמעט שבינתיים גרה עם המשפחה שלי (כלומר עם חלק ממנה)... אבל זה במטרה לחסוך כמה שיותר עד שאעבור לבית משלי, עוד כמה חודשים. השאיפה היא לקנות בית, עם קצת עזרה מההורים. אני עובדת ביום-יום בחריצות, והאמת היא שיש לי חיסכון די יפה מכל השנים שעבדתי, אבל אלוהים יודע אם זה יספיק... ובנוסף לכל, אין לי בכלל רכב ולא רישיון נהיגה בגלל חרדת נהיגה, שאני לא מצליחה להשתחרר ממנה.
ולא רואה את עצמי בכלל נוהגת מתישהו.
וחוץ מהעניין הכלכלי, והיעדר רישיון נהיגה, יש עוד כל מיני בעיות:
יש לי משפחה במצב מאוד מורכב. ממש לא באשמתי. אני משערת שלרובכן יש משפחה יותר נורמלית משלי... המון סכסוכים וריבים, תככים, לאף אחד אצלנו לא הולך עם זוגיות, ועם המשפחה המורחבת (בני דודים וכו') אין לי שום קשר. ליל סדר למשל, לא חוגגים אצלנו כבר 10 שנים. משפחה לא בוחרים, מה לעשות

אפילו חברות, כבר אין לי ממש. כי כולן כבר נשואות והקשר ניתק מעצמו. אני מטבעי לא בן-אדם שזקוק למיליון חברים, אבל בכל זאת, אוהבת להכיר ולדבר עם אנשים, ואנשים דווקא נוטים לחבב אותי מאוד, ובכל זאת אני מוצאת את עצמי בודדה בעולם


השאלה: אפשר לגדל ילד נורמלי בתנאים כאלו? עם אמא בודדה חסרת רישיון נהיגה, לא מאוד מבוססת כלכלית, עם משפחה חצי-מפורקת? (באמת שלא תכננתי להגיע למצב הזה, ככה יצא...)

אספר שחיפשתי בן-זוג שנים על גבי שנים, ועשיתי מאות (!) דייטים. רציתי מאוד להתחתן, אבל בשורה התחתונה זה לא הלך לי (בכל פעם שהיה לי דייט מוצלח, משהו התפקשש...). אני מודעת לעובדה שאם הייתי עושה כמה פשרות בזוגיות הייתי ללא ספק יכולה להציע לילדים שלי יותר רווחה כלכלית ויותר איכות חיים. כנראה זה המחיר שאני צריכה לשלם על הבחירה שלי להיות יחידנית, מחיר תרתי משמע... (אציין שפספסתי גם כמה בחורים בעבר, טעות שאני מצרה עליה עד היום...).
מאוד רוצה למצוא בעתיד בזוגיות. רק לא יודעת איך...

ורוצה להדגיש שלמרות הכל, אני מאושרת מההריון הזה ולא מתחרטת לרגע. אני כמעט בת 39 ומאז שאני זוכרת את עצמי חלמתי להיות אמא. זה פשוט חלום שהתגשם...
 

fialka3

New member
אולי כדאי לך לפנות לפסיכולוג

כדי לעשות קצת סדר בראש ולהבין מה את באמת רוצה?
אני גם באתי ממשפחה מאד מורכבת עם קשי רב בזוגיות אצל כולם. סבלתי מאד ממערכת יחסים של ההורים שלי וזו אחד מהסיבות שלא בניתי מערכת יחסים משלי, כי פחדתי. בסוף עזבתי אותם ועליתי לארץ. במדינה שנולדתי לא הייתה לי אפשרות כזאת מבחינה כלכלית.
כשעליתי לארץ גם סבלתי מכל מני בעיות ביצירת מערכות יחסים, גם זוגיות, גם עם חברים. דרך הגב, עשיתי רישיון נהיגה וקניתי אוטו לפני קצת יותר משנה כהכנה לאימהות יחידנית. תמיד ידעתי שאני רוצה להיות אמא, ללא קשר לזוגיות, אבל לקח לי די הרבה זמן להתחיל לעבוד על זה. במקביל הלכתי לפסיכולוג. האמת שהייתי צריכה ללכת הרבה קודם, כי זה ממש עזר לי להבין מה אני באמת רוצה, שיפר לי מערכות יחסים עם הרבה אנשים, גם בעבודה, גם עם חברים. הורים שלי רחוק, אז מבחינתם אני לא יודעת, אמא עוד מעט תבוא, נראה. מאד יכול להיות שגם בבנית זוגיות זה היה עוזר לי, כי עכשיו אני הרבה פחות לחוצה, אבל כרגע זה לא רלונטי בגלל הריון ויכול להיות שכבר לא יהיה רלונטי אף פעם בגלל שאני הולכת להיות אמא לתאומים. אבל האמת שלי זה לא מפריע, כי אי אפשר לאבד משהו שאף פעם לא היה לך. בקיצור, ממליצה בחום ללכת לפסיכולוג, זה עוזר.דרך הגב, לפי מהשכתבת לא נשמע שיש לך באמת בעיה כלכלית. את בטח תסתדרי.
&nbsp
 

אד י

New member
כשאת אמא ואת מחליטה לעשות שינויי בשביל הילד שלך

זה אפשרי !
&nbsp
מה שכתבת מתאר כמעט במדויק את החיים שלי עם לידתה של ביתי. חוץ מהקטע הכלכלי, אני כבר הייתי בעלת דירה פצפונת והייתה לי הכנסה טובה.
&nbsp
כשהבת שלי הייתה בת כמה חודשים, קצת אחרי שחגגנו לבד את החנוכה הראשון שלה, החלטתי ליזום שינוי.
התחלתי באמא שלי, שהיא הייתה הכי קרובה אליי בזמנו, אמרתי לה שבכל יום שישי ובכל חג שהיא תהייה בו בבית, נבוא לארוחת ערב קלה (שאני אכין).
כך זה התחיל,
אני והתינוקת מגיעות לסלט וחביתה פעמיים בחודש,
ואז הזמנתי את אחותי להגיע אם מתאפשר,
אז גם אחותי ומשפחתה הגיעו פעם בחודש,
ואז פעמיים בחודש,
ואז אמא שלי התחילה לדאוג לקינוח,
והפסיקה לברוח בסופשים וחגים,
תוך שנה כבר נפגשנו כל יום שישי ובכל חג,
ואז אמא שלי הציעה להזמין גם את אבא שלי (גרושים),
ואת סבתא שלי,
ואולי לחגים גם את המשפחה המורחבת,
וכך לאט לאט
מיוזמה קטנה שלי
נולדה אצלנו "ארוחת שישי" שאף אחד לא מפסיד אף פעם.
&nbsp
בנוסף השקעתי בהעמקת קשרים עם חברות מהעבר ועם חברות חדשות, כדי לתת לילדה תחושה של קהילה. כשהיא הייתה צעירה זה עבד מעולה. בגיל בית ספר התחיל להיות קשה לתמרן בין כל העיסוקים שלה, והחברות שלה והרצונות שלה....
ועדיין כשיצא שהיינו לבד בשבועות, מייד הרמתי פה ארוחה חלבית והזמנתי את כל מי שעלה בדעתי, ואכן כמה הגיעו והיה נחמד.
&nbsp
מה שאני אומרת זה שתקחי את העניינים לידיים ותגלי שהשינוי אפשרי !
&nbsp
 

אמאנחל

Member
מנהל
את עומדת לבנות את המשפחה שלך

וזאת הזדמנות לתיקון. עם המון אהבה ומחשבה (ועם קריאה של ספרי חינוך וצפייה בתכניות חינוך בטלוויזיה), תוכלי לגדל לך את המשפחה שלך בדרך שלך.
&nbsp
תעשי מאמץ גדול להיות כבר בבית החדש לפני הלידה. לעבור דירה עם תינוק קטן זה מאוד מאוד לא מומלץ, טיפול בתינוק זו משרה מלאה.
&nbsp
ברכות להריון!! שימשיך בריא ומרגש.
 

fialka3

New member
אני לא בטוחה שהתעסקות עם קנית בית לבד

הכי מומלצת בהריון. אני עברתי דירה - שכירות - בתחילת הריון כי לא הייתה לי ברירה - גרתי בקומה שלישית בלי מעלית וממד ולא הייתי מסתדרת שם לא בסוף ההריון - ממש קשה כבר ללכת - ובטח לא אחרי לידה עם תאומים. אבל זה קשה, וזה שכירות, קניה זה הרבה יותר השקעה ועצבים.
 

אמאנחל

Member
מנהל
כן, אבל...

להתעסק עם קניית דירה ומעבר דירה עם תינוק זה עוד יותר בלתי אפשרי. אם לא לפני הלידה אז לדחות לזמן שהילד יהיה בן שנה ומשהו....
&nbsp
אם רק אפשר לא צריך להיות לבד לבד בזה, אפשר וכדאי לשתף בני משפחה או חברים שמבינים בזה.
&nbsp
אורנה בכל מקרה תארה שהיא מתכוונת לעבור בקרוב, אני מניחה שהכוונה היא שהיא כבר התחילה בתהליך.
 

fialka3

New member
בואי נראה...

אני מתכוונת לעשות דבר כזה אחרי לידה עם תאומים... לא ממש אחרי, כמה חודשים אחרי. הורים שלי מתכוונים לעלות לארץ ואני לא רואה את עצמי גרה איתם והם לא יוכלו לשכור דירה בעצמם מבחינה כלכלית ואני גם לא רוצה לשכור שתי דירות כי זה ממש לזרוק כסף. אז אני רוצה להשקיע כסף שיש לי לדירה קטנה ולא יקרה שהם יגורו שם בנתיים. רציתי לעשות את זה באמצע הריון לפני שהם יבואו, אבל הגרשתי שזה כבר ממש כבד וגדול עליי, אז דחיתי את זה לאחרי לידה. בנתיים רק אמא תבוא ותגור איתי ואחרי שאקנה דירה אבא יצטרף אליה
 

fialka3

New member
הורים שלי כרגע גרים בחול

הם יעלו לארץ כדי לעזור לי עם הילדים. הם יהיו עולים חדשים ולא יוכלו להרשות לעצמם לשכור דירה מבחינה כלכלית. לשאר הדברים יש סל קליטה וקצבת זיקנה. ולי יש כסף בבנק שכדאי להשקיע אותו שלא סתם יהיה בבנק ויחכה שאני אוכל לקחת משקנטה ולקנות לי משהו שמתיאם לי ולילדים. מצד שני אני לא אצטרך לשלם למטפלת הרבה כסף כשאצא מחופשת לידה, כי אני עובדת לפעמים בערבים ובלילות והורים יוכלו לעזור לי לטפל בילידים כשאני לא בבית הילדים לא בגן
 

אמאנחל

Member
מנהל
לא קל

לעלות לארץ חדשה בגיל מבוגר ובלי יכולת השתכרות.
שיהיה לכולכם בהצלחה.
 

fialka3

New member
תודה רבה

מצד אחר הם יוכלו להינות מהנכדים, כי אני בת יחידה. והאמת שאין להם מה לעשות במדינה שהם כרגע גרים שם. פה לדעתי יהיה להם יותר טוב. כמו שלי הרבה יותר טוב פה. ורוב המשפחה שלנו גם פה כבר.
 
זה דווקא פיתרון לא רע

אם צריך לעבוד גם סופי שבוע וגם לילות מטפלת לילה תיקח על זה המון כסף. שלא לדבר על ימי מחלה או חופשה
אם יש מישהו שיכול לשמור על הילדים בחינם זה חיסכון של 4000-4500 ש"ח בחודש להערכתי, שזה לכשעתמו כמו עוד שכר דירה כול חשבונות (אם מדובר בדירה קטנה בדרום) שלא לדבר על זה שזה בכל זאת סבא וסבתא ולא איזה אדם זר שלא יודעים עליו כלום
והכי חשוב בלילות אם יש עזרה זה יתרון מאד גדול. אני עם הבן שלי שלא ישן רצוף עד גיל 1.5 (חוץ משבועות בודדים פה ושם) רציתי למות. קשה לי לדמיין איך זה היה יכול להיות אם היו לי שניים כאלה ביחד
רק יש לי הצעה אחת בכל זאת ל-flaka: יש אפשרות למצוא בית עם יחידת דיור ואז תוכלו לגור באותו הבית אוומנם אבל לכל אחד תהיה את הפרטיות שלו ואולי זה יהיה גם יותר זול
 

fialka3

New member
אם מדובר באנשים מבוגרים

עם כל מני הנחות, נגיד, לארנונה, בדרום אפשר לשכור דירה קטנה בהרבה פחות כסף

לגבי בית משוטף עם יחידת דיור - זה לא מתיאים לי. לקח לי הרבה זמן וטיפול פסיכולוגי כדי לנסות להשתחרר מפגיעה ממערכת יחסים שלהם, אני בטוחה שהיא לא השתנתה ואני לא רוצה את זה שוב לא בשבילי ובטח לא בשביל הילדים שלי. אני לא אתערב במה שהם יעשו בבית שלהם, אבל בבית שלי זה לא יהיה. מאווד חשוב לי שנגור בנפרד אבל אני גם רוצה שילדים שלי יכירו את סבא וסבתא שלהם ולהפך. אני גם מקווה שלא יקרה שם דבר אם הם ישנו אצלם פעם בשבוע ואולי סוף שבוע אחד בחודש- אני מקווה שלא יהיה צורך ביותר מבחנת עבודה שלי, אבל אני אעשה הכל כדי שלא נגור ביחד.
 

a morph

New member
גם המשפחה שלי "מתוסבכת" בלשון המעטה...

לא בקטע של סיכסוכים, אלא נסיבות חיים למיניהם שלא ארחיב עליהם. בנוסף לכל, לפני שבוע בדיוק אבי נפטר במפתיע, כשאני בחודש שביעי.
מניסיון חיי אני יכולה להגיד לך שנדיר למצוא משפחות "מושלמות", וגם משפחות שנראות כאלה כלפי חוץ מתגלות לרוב כרחוקות משלמות, אז מה?
יש המון אנשים ממשפחות נורמטיביות אך "לא מושלמות" שחיים בתחושת מבוכה או אי שביעות רצון עקב מצבם המשפחתי, מתביישים לשתף אנשים אחרים בכל מיני דברים וכו', בלי שום סיבה ממשית, סתם כי הם בטוחים שאצל כל היתר הכל מושלם והם "החריגים", וזה ממש ממש לא נכון.
אז חלק מהנורמליזציה
זה לקבל את המשפחה שלך כמו שהיא, להבין שאת לא כל כך חריגה כמו שאת חושבת ושגם מחוסר שלמות אפשר לבנות דברים טובים, אפילו טובים מאוד.
מבחינה כלכלית דווקא נשמע שאת מסתדרת לא רע בכלל. רכב ורישיון זה דברים שאפשר להתסדר בלעדיהם, תלוי איפה גרים ואיפה עובדים וכו', אם כי אין ספק שרכב הופך את החיים לגמישים ודינמיים הרבה יותר, אבל זה משהו שאפשר להשלים - אף פעם לא מאוחר להוציא רישיון.
 

fialka3

New member
אני ממש מצטערת לשמוע על האובדן

את צריכה איזה עזרה או משהו?
 

a morph

New member
תודה


אני מסתדרת, תודה, ובעיקר תומכת באמא שלי, זה מסיח את הדעת מההתעסקות בעצמי.
כואב לי כל כך שלא סיפרתי לו על ההריון מיוזמתי, כי אף פעם לא הייתה בינינו קירבה ברמה כזאת ולא הרגשתי בנוח, פשוט חיכיתי שהוא יראה בעצמו או שאמא תספר לו, והוא באמת ראה, ושאל את אמא שלי וכל כך שמח לשמוע על ההריון והתחיל לחשב מתי תצא הלידה... מי חשב שהוא לא יחיה עד אז?
 

fialka3

New member
זה ממש מובן מה שאת מרגישה

אם היינו יודעים שמשהו הולך לקרות לקרובים שלנו בטח היינו מתנהגים אחרת. כולנו.
אני גם לא סיפרתי לאבא שלי על ההריון. ביקשתי מאמא שתספר. אז זה משהו די נפוץ.

בעיקר במקרים שלנו כשהריון הוא מתרומת זרע
את כבר מספרת מה יש לך בבטן?
&nbsp
 

a morph

New member
לאאא... אפילו מה התל"מ שלי עדיין קשה לי לספר

את לא תאמיני, קניתי ספר שנקרא "מלידה עד גיל שנה" ואני מפחדת לקרוא בו...
עדיין מפחדת להאמין שזה אמיתי.
 
למעלה