הרהורים וחששות שמחפשים תובנות

odeia

New member
הרהורים וחששות שמחפשים תובנות

אני יודעת שאין האדם מעיד על עצמו, אבל לצורך הסיפור והבנת המכה שנחתה עלי, אני אהיה חייבת קצת לספר טוב על עצמי. אני אדם שהיה לו זכרון וויזואלי מוחלט וזיכרון רגיל גם כן משובח. כל מה שהייתי רואה ורושמת הייתי זוכרת (עברתי ככה הרבה מבחנים) וגם הייתייכולה לזכור יום שלם של הוראות ולא לשכוחאפילו אחת. מאז ההריון של אור, ואני כבר 10 חודשים אחרי הלידה, כלום, כאילו לא היה לי אף פעם זכרון. זה במצב כל כך גרוע שאני יכולה להתחיל לדבר עם מישהו ובאמצע משפט לשכוח מה רציתי להגיד. כאחת בעלת שפה עשירה, שוכחת מלא מילים. כל משימה שאני צירכה לעשות אני שוכחת, לפעמים שוכחת אפילו לראות שכתבתי אותה. העבודה שלי נפגעת מזה נורא. בנוסף, אני התחלתי לעשות מליון טעויות בעבודה ואני עובדת בהנה"ח. מי שמכיר את זה, יודע שכל טעות עולה הרבה כסף. יש לי מעל 50 תיקים, פעם , כל הגשת מע"מ היתה חלקה וללא טעות אחת. הפעם כמעט לכל הלקוחות שלי, גיליתי שעשיתי טעות במע"מ הקודם. זה דבר שלא מקובל, זה עלול לעלות להם בהרבה כסף. אני שוכחת לעשות דברים במשרד. בנוסף להיותי מנה"ח אני גם המזכירה במשרד, ופשוט אני מרגישה שהתפקוד שהמעולה שהיה לי פעם, ירד מתחת לכל קו אדום שמותר לחצות. אניתמיד הייתי מזכירה מעולה, זוכרת הכל,מצליחה לכסות המון, מצליחה לעשות כמה דברים יחד, בעת ובעונה אחת. כיום כלום, אני לא מצליחה לתפקד. אפילו הוספתי שעת עבודה, ושום כלום לא עוזר. מה עושים, לפני שאגרום נזק רציני לאחרים ולי?

משוש30

New member
אין לי מה לענות על זה חוץ מלקוות

שזה יעבור. עוד משהו-עד שהזיכרון יחזור תיעזרי בעזרים שאנחנו, בני התמותה הרגילים
(אני פשוט אכולת קנאה אני מתה לזיכרון מעולה...), משתמשים בהם כגון יומן או פאלם, מחשבון וכד'. תתיחסי לזה כאילו אין לך את הזיכרון הפנומנאלי שלך ולא תשימי לב איך הוא יחזור. (אני יודעת שבעיות זיכרון זה אופייני בהריון ואחרי לידה אז אני מאמינה שזה יחזור
) לא תאמיני כמה זה עוזר לרשום. תרשמי הכל הכל הכל. את כל המטלת שיש לך, מתי את צריכה לעשות אותן, תזכורות וכד'. בינתיים שולחת לך חיבוק גדול. אל תתיאשי פשוט תתאימי את עצמך למצב.

odeia

New member
רושמת, לא זוכרת להסתכל על הפתקים

מחברות וכו', בעבודה יש לי מחברת עבודה/טלפונים/משימות, כמו שאני כותבת אותה בבוקר ככה היא נשארת עד שהבוסית שלי צועקת עלי מה עם הטלפונים? אני גם לא מבצעת, כי אני גם לא מצליחה פתאום לעשות יותר מדבר אחד בו זמנית, פעם יכולתי לעשות 3-4 דברים בו זמנית.

משוש30

New member
מכירה את האאוטלוק של מיקרוסופט?

תרשמי שם הכל עם שעות ושיהיה פתוח כל הזמן וההודעות לעשות דברים יקפצו לך בשעות הרקלוונטיות על המסך!

odeia

New member
אין לי את זה בעבודה יש לי מחברת

שפתוחה כל הזמן מול העיניים.

lulyK

New member
עשית בדיקות?

יכול להיות שחסר משהו ואז זה יכול להפתר בקלות יחסית (או לפחות להיות פחות גרוע. גם אני החשבתי אצת הזיכרון המעולה שלי כחלק מהאישיות ואני מתגעגעת.....)

odeia

New member
עשיתי בדיקות הכל תקין

שום דבר שהרפואה הקונבנציונאלית מתייחסת אליו.

עמית@

New member
כמה קשה.

אני כל כך מביהנ אותך, ועוד אצלך כל הסח הדעת לשנייה עולה כסף. אין לי תובנות למען האמת, אבל קשה לצפות מאדם שלא ישן כראוי- לתפסק ב100 אחוז, אני אישית לדעתי מתפקדת ב-70 אחוז גג מיכלתי
אז הפתרון של "תשני יותר תנוחי יותר " וכו', לא רלוונטי כרגע .. איך מתייחסים לזה בעבודה שלך? שמים לב לתפוקה שירדה? מעירים?

odeia

New member
הבוסית שלי התחילה לשים לב

אני התחלתי להוציא דוחות מתקנים בקצב רצחני, אני שפעם לא ידעתי בכלל איך ממלאים אותם. אני פשוט מרגישה נכה ולדעתי זה לא קשור לחוסר שינה, כי בזה אני מתורגלת מאוד. זה כאילו מאז ההריון, הלידה וכל ההנקה, יש איזשהו ירידה באיכות המוח שלי וזה מפריע וגם קצת מבהיל, האם נדונתי להיות עם מוח זקן כבר עכשיו? אני עוד מעט רק בת 40.

odeia

New member
זו תהיה אפשרות בעוד כמה זמן

אם זה לא יעבור. מחכה להיות שנה אחרי הלידה ואז לראות מה קורה איתי. רק אני בטוחה שאם אגש לרופאת המשפחה ואספר לה היא תרצה שאפסיק להניק, אם עוד אניק עד אז. מפחיד מצב כזה, שלעבור ממוח פעיל מאוד ויעיל מאוד - ל... כלום.

odeia

New member
מה שנאמר לי שבהנקה לפעמים תאים

אפורים מתמוססים להם, השאלה אם הם חוזרים?

niritcat

New member
לא, לא נראה לי.

זה הניסוח הדיפלומטי ביותר שיכלתי לחשוב עליו. עוד לא שמעתי שום דבר כזה, וזה גם בהחלט לא הגיוני בעליל. פשוט לא יתכן. לא יתכן שהנקה שורפת תאים במוח.

עמית@

New member
מוכר ../images/Emo4.gif ואני רק בת 25...

בהחלט יש ירידה ביכולות, כנראה על חשבון היכולות האימהיות שהתרחבו. קראתי פעם מחקר מרתק על עכברים, שהראה שתאי המוח *אכן* מתים בהריון, אבל מתחדשים לכיוון אחר (אצל עכברים: הכיוון שאחרי על הריח ודרכו יכלו אמהות לזהות את צאצאיהם ולכן הטיפול בהם הפך לעליון במעלה, זהו המצב היחיד בגוף החי שבו *גדלים* תאי מוח חדשים- מרתק, לא?) מה שגורם לי לחשוב (קצת פילוסופי סמי מדעי פסאודו אינטלקטואלי
) האם בשביל להיות אמהות עלינו להפוך (באופן ביולוגי) לטפשות יותר?

odeia

New member
ומה רע בלהיות גם חכמה וגם אמא?

לא מבקשת להיות יפה ורזה - מזה כבר התייאשתי. גם בהריון של אודיה וגם אחריו לא נצפו בעיות מוחיות אולי ההפך, וכאן - משהו קורה, ואני לא יודעת איך להתייחס לזה, אם לחכות שיעבור, ללכת לקונבנציונאלי או לאלטרנטיבי או להשלים עם זה.

עמית@

New member
חס וחלילה רע, סתם סיפרתי אנקדוטה

ואני גם חושבת ששווה ללכת להיבדק, אולי חסר לך B2 ?

למעלה