ממש לא מסכימה. ../images/Emo58.gifמנגה\פילרים.
קודם כל, הדיעה שלי לגבי הפילרים באה מתוך הבנה מלאה בנושא כי אני עוקבת אחריהם באדיקות. לעומת זאת, אני לא עושה את זה בהנאה גדולה, להפך- אני מריצה את רוב הפילרים ומחפשת קטעים שחשובים לי בקשר לדמויות שאני אוהבת וכו', ולא לגבי העלילה של הפילרים עצמם, שלא רק שהיא פוגעת באופן ברור בעלילת המנגה, גם גורמת לכך שלאחר שתיגמר הארק של הבאונטס יצטרכו לעשות שינויים מהותיים בהמשך הסדרה כדי להתאים את עצמם לעלילת המנגה. בראש ובראשונה יש פה סטייה עצומה מקו העלילה של המנגה. אתה אומר שנדמה לך שיש "קפיצה בזמן", אבל רק תחשוב רגע בהיגיון- האם זה נראה לך הגיוני שאייזן ייקח "הפסקה" (בזמן הארק של הבאונטים) ויאמר לעצמו "אהה, עכשיו השיניגמים נלחמים בבאונטים, אז אני אחכה עד שהם יסיימו ואז אעשה את המהלך שלי"? הרי מישהו כמו אייזן ייקח כל הזדמנות טובה להתחיל במתקפה שלו, בייחוד כשכבר יש מישהו שמחליש את השיניגמים בשבילו (הבאונטים). מה שאני אומרת הוא, שדווקא ההשהייה בין הסוף של סוול סוסייטי ועד התחלת הארק של הארנקרים באנימה היא קריטית ואח"ב העלילה הרגילה (לא של הפילרים) תצטרך לשלם עליה. מה הכוונה? למשל, הרעיון שישר לאחר החזרה מסוול סוסייטי, אישידה מנהל את השיחה לגבי החזרת הכוחות שלו עם אביו, מה שאמור לגרום לניתוק הקשר שלו עם השיניגמים- ומה שגם קורה במנגה- רק שכרגע מה שהאנימה עשתה הוא לשים השהייה גם על זה ולעשות את כל העניין לא הגיוני- איך זה יכול להיות שאישידה, שהוא דמות כל כך חזקה, הפך פתאום לילד אימו מסכן ועלוב שמפתח רגשות כלפיי דמות שבכלל לא נמצאת בעלילה המקורית? Mary-Su, מישהו? :\ ארק הפילרים גם כוללת דברים לא קשורים בכלל, שנעשו רק על מנת לרצות את המעריצים- מה לעזאזל הקטע ש"אונוהנה שולחת את האנטרו לקאראקורה כדי ללמוד על הדרך האנושית"? כאילו, עם כל האהבה שלי להאנה-צ'אן, אין שום סיבה הגיונית לשלוח אותו אלא אם כן במקרה חירום, אז מה הקטע הזה של לדחוף בכוח דמויות לפילרים רק כדי לרצות את המעריצים שלא יברחו? כל כך מיותר. הקטע שפתאום מישהו נפגע ואז איצ'יגו _נזכר_ ש"וואלה, האנטרו פה, איזה קטע, בואו נקרא לו!" הוא כל כך מטופש ו-plot device ולמה, קיבינימט, למה זה כל כך גרוע. "הקטע שישר שאיצ'יגו חוזר פתאום מופיע ארנקאר ואיצ'יגו קופץ ישר לבאנקאי ומתחיל להילחם איתו לא היה הגיוני כל כך לדעתי" אתה מתכוון, לאחר שאיצ'יגו עבר אימונים ארוכים ומפרכים עד מאוד ו*אז* הלך להילחם בארנקר, כן? כי זה מה שקרה. איצ'יגו לא "פתאום" השתמש בבאנקאי שלו על אף אחד, הייתה תקופה שלמה של אימונים לכך שבאה לפני זה ביחד עם הוויזורדים שלימדה אותו איך להשתמש בכוחות שלו. "אני מדבר על מערכות יחסים כמו אוריהימה-רוקיה שלמרות שהיה בניהם קשר מסוים קודם לכן הוא לא היה חזק כל כך." ומה בדיוק עם כל מה שקורה ביניהן באנימה, פרקים 84-85? פתאום אוריהימה ורוקיה מפתחות שם מערכת יחסים שלמה ועמוקה באמצע קרב מסכן, שזה הרבה יותר ביזארי ופתאומי מאשר מה שקורה ביניהן במנגה, שם הדבר לוקח זמן ויש להן הרבה הזדמנויות להתקרב זו לזו? באנימה, לעומת זאת, לא היה ביניהן שום קשר ופתאום- הם החברות הכי טובות. זה עוד יותר תלוש מכל דבר שהיה במנגה עד עכשיו. השינויים בצ'אד, למשל, נראים לי באופן אישי כהגיוניים עד כאב. אחרי מה שהוא ואוריהימה עברו בסוול סוסייטי, הרצון שלו להתחזק נראה לי לגיטימי וin character עד מאוד. צ'אד תמיד היה דמות עם אופי חזק ותמיד היה בו הרצון להגן על איצ'יגו- פלא שהוא מתנהג לפי הצורך הזה? ואישידה, אני לא רואה שום שינוי אישיותי כזה מהותי בו במנגה. הוא תמיד הבהיר שהוא קווינסי ושלא יכול להיות בינו לבין השאר משהו עמוק מדי, כי הם שונים מדי. ועם זאת, עם כמה שהוא "מתנתק" מאיצ'יגו, ברור שאחרי שהכוחות שלו יחזרו, כך גם הבחירה שלו בנושא, שעד עכשיו הייתה תלויה באבא שלו, מה גם שבסופו של דבר במלחמה נגד אייזן- הם באותו הצד. דווקא בפילרים קיבלתי תחושה שהם מושכים את תחושת האפסיות של אישידה הרבה מעבר למה שהיא באמת, כי אחרי הכל הוא הרבה יותר חזק מזה, וקם על הרגליים הרבה יותר בקלות ממה שעשו ממנו. אני חושבת שיש סיבה טובה שקובו לא עסק בזה יותר מדי במנגה, ולדעתי הסיבה הזאת היא בדיוק מה שפירטתי- אישידה לא טיפוס שנכנס ליגון שלו יותר מדי, הוא דווקא מנסה למצוא דרך החוצה- לעומת אישידה של האנימה, שמוצג כייצור חלש וחסר אונים שצריך לסמוך רק על אחרים שיצילו אותו. זה לא האישידה שהוצג לנו במשך 20 ומשהו ווליומים, ומבחינתי הוא כמעט זר, וחבל שכך. הבעיה עם ה"התקדמות העלילתית" של הפילרים היא, שוב, הפגיעה העצומה שהיא גורמת לעלילה המקורית. אין פה התקדמות לטובה או הקדמה לארק הבאה, להפך- יש פה רק דברים שיאלצו להיות מתוקנים לאחר מכך כדי שהארק של הארנקרים לא תיראה תלושה מהמציאות- השינוי המאסיבי בדמותו של אישידה, החלק שלוקחים השיניגמים (ראנגיקו, יומיצ'יקה, קירה ושוהיי) בארק הנוכחית באנימה (אח"כ הם חוזרים שוב לבית-הספר של איצ'יגו במנגה? וטפ?), וכמובן שהם יאלצו למצוא הסבר מספק למה אייזן עדיין לא עשה את הצעד שלו- הרי להכין את הצבא שלו מבחינתו זה עניין מהיר של מה-בכך. אני אישית חושבת שהפילרים, מלבד היותם (לדעתי האישית) משעממים וחסרי-תכלית עד כדי כאב, עלולים להוות פגיעה חמורה בהמשך האנימה וכל כך חבל לי על כך כי לעזאזל, המנגה נהיית כל כך טובה.