הרהור על משמעות החיים

morning star

New member
הרהור על משמעות החיים

לא, איני מנסה לנסות למצוא את משמעות החיים בהרהור הזה, ואחריו אני בכלל שוקל אם כדאי לדעת מה משמעות החיים. למה לא כדאי למצוא מהי משמעות החיים, אם בכלל ישנה (ואם היא לא 42?)? כי ברגע שנגלה את משמעות החיים, הם יגמרו. פשוט כך. תנסו לחיות בעולם כשכבר אין לכם מה למצוא בעצם, כי כבר גיליתם. לדעתי, המועד היחיד בו נוכל לגלות את משמעות החיים היא שניית המוות (ואם נאמין בגלגול נשמות, נוכל להבין מדוע מי שנזכר ברגע מותו נתקף תחושות נוראיות, כפי שעולה מהיפנוזות של רגרסיה לחיים קודמים, הוא לא אמור לזכור את זה). למה? כי שוב, מה הטעם לחיות אחרי שכבר גילית את משמעות החיים? ובנוסף - הטבע (או אלוהים או איך שתבחרו לקרוא לזה) לא ייתן לנו לקלקל למישהו אחר את סוף הסרט, הרי בני אדם לא יודעים לשמור על סודות, אז באותו הרגע בדיוק הוא הורג אותנו. שלכם, מפחד למצוא את משמעות החיים (-; הנווד

Tulula

New member
אולי

אני חושבת שמשעות החיים היא פשוט להמשיך לחפש ולשנות וללמוד ולגדול ולצמוח, ואף פעם לא להפסיק כי אז באמת נמות... ;-p

Tangled_Heart

New member
משמעות החיים...היא קיימת בכלל?

זה מה שכל כך קשה להבין...כשאנחנו מהרהרים בנושא ואנחנו חושבים, מהי למעשה משמעות החיים אנחנו כאילו לא יודעים אם היא קיימת בכלל ואני כל כך מוצפת במחשבות על זה כרגע שהחלטתי להגיב אבל אתם מכירים את הרגע הזה שיש מן הארה שכזו (הערה עצמית, כלומר) והכל רץ לכם בראש...אז אני במצב הזה עכשיו, מנסה להעביר לכם מה אני חושבת... בתכלס אני מאמינה שיש משמעות כל שהיא לחיים, אבל ההודעה שלך רק הבהירה לי יותר את הדברים, כלומר..משמעות החיים...הגיוני שאנחנו מבינים אותה רק באותו רגע של מוות, של המעבר הזה. בגלל זה קשה להאמין שיש איזושהי משמעות מסויימת אולי מוגדרת לחיים....כי אנחנו לא מגלים אותה עד לאותו רגע ואין איך לספר... וואי, ענק ממש, אהבתי את הרעיון שלך...ההודעה שלי הייתה די סתמית....פשוט החלטתי להעלות את הרהורי על הודעה....אז בבקשה, תסבלו בשקט ;-) רוני.

morning star

New member
לנוגעת וללבבית

תודה על הפרגון... ולבבית חמודה, בשבילך לא רק שלא שאשתדל לסבול בשקט, אלא אהנה מהרהורייך במופגן... שלך הנווד

דז

New member
משמעות

אהבתי את הרעיון. שאתם אומרים משמעות החיים ,על מה הראש שלכם מכון ,על הסיבה שאתם פה ,הסיבה שאתם בכלל ,או הסיבה לפה ,או7 הדבר הכי חשוב שתעשו,? אם יש משמעות, ונגלה אותה אפילו בתור רעיון ,מה יגרום לנו לדעת שזה אמת,איך נוכיח ,את מי נשאל? הטבע האנושי סקרן,אוהב את עצמו ,ורוצה לגלות למה הוא פה ,נווד משבחת אותך,אחלה אופי ,סקרן אבל חושב מראש. נויה

w1il

New member
למה צריך להוכיח

אם בו אדם מאמין שזו משמעות החיים שלו הוא יחיה על פי זה ולכן אז תהיה לזה משמעות

^^flower^^

New member
יש משמעות?

אהבתי את ההודעה!! אני שונאת כשמגלים לי את סוף הסרט!! בגלגול נשמות מאמינים שהנפש חוזרת כדי להשלים את היעוד שלנו בעולם, יש הרבה מאוד גילגולים אך כאשר הנפש משלימה את היעוד - מה קורה אז? היעוד=משמעות החיים, אך האם בעצם יש משמעות בחיים? מה היעוד שלנו? אולי כל המחשבות והשאלות של כל האנשים - למה אנחנו כאן? וכד`ו... אולי בעצם אין לחיים משמעות? אין לנו יעוד? אולי אנחנו עוד ``שבריר שניה`` בהיסטוריה של היקום, אולי אנחנו בכלל איזה מישחק שמישהו משחק או איזה ניסוי שמישהו אורח, אולי אין משמעות ולכן אין סוף מיוחד בסרט שלנו ואף לא יזכור את הסרט שלנו אחרי שהוא יגמר??? כבר לא יודעת מה לחשוב ואם בכלל כדי להתחיל לחשוב...

Hell is beige

New member
נפש שתבין את משמעות החיים

תפסיק לחיות פה - תגיע למקום טוב יותר. ככה לפחות מספר אספקטים אומרים? (הגיתא, האמרתה - ועוד כמה)

sofush

New member
בתגובה להרהוריך

נווד יקר אני חייבת להסכים איתך. לדעתי כשאדם מגלה את כל (דגש על כל) משעות חייו הוא כנראה ממצה את יעודו על פני כדוה``א. אבל הנסיון לגלות הופך לתמצית החיים וככה אולי לא במודע אנו(חלקנו לפחות) מעבירים אותם בנסיון לגלות משמעות. אם חושבים על זה אולי זה הדברר אשר מבדיל אותנו משאר החיות אשר פשוט מתקיימות. מה גם בסופו של דבר כולם מתים אז עדיף למות בידע על משמעות מסויימת ``ממוות סתם``. כלומר לדעתי כן כדאי לחפש משמעות. אני מאמינה שיש לנו מטרה בעולם והחיים הם תהליך, וגם גילוי המשמעותת שלהם אולי על מנת לממש מטרה מסויימת. חוץ מזה אם אתה לא היית מחפש, למה לך לנדוד? ;-)

morning star

New member
מחפש, אבל אולי לא רוצה למצוא

ולכן אני נווד... באחד מימי שירותי הצבאי, ליוויתי מתוקף תפקידי כחובש, טיול של חיילי אחת היחידות בבסיסינו למעוז הג`ובניקיות - הקריה. הטיול היה למשהו שקשור לרבנות הצבאית, מעין יום עיון במקורות. שם, בהרצאה מוקלטת, סיפר רב אחד סיפור כזה: שיש שיר אחד ובו אדם זקן, בבית אבות יושב ורוצה לכתוב ספר על חייו. אבל הוא יושב ואין לו מה לכתוב... לשום דבר בחייו לא הייתה משמעות. והוא לא רוצה להשאיר לילדיו דף ריק... ואין לו מה לכתוב. עד לכאן פחות או יותר על האדם הזקן... הרב המשיך אח``כ לדבר על הדברים בעלי המשמעות לדעתו. עם רובם אני מסכים (לא היה שם שום דבר דתי...). הוא אמר כי ללכת למחלקה אונקולוגית לילדים בבי``ח (הוא ציין את בי``ח שניידר) - להקריא סיפור לילד, לתת לאמא ללכת לשתות כוס קפה - אני מסכים, דבר כזה הוא ראוי לכתוב עליו. אני גם חושב ש... להריח סתפ פרח כשמטיילים בחוץ - זה דבר עם משמעות לעלות על צוק ולהרגיש את הרוח לראות תינוק מחייך כשהוא מקבל צעצוע חדש, מאנשים זרים שסתם עברו ברחוב... (בלי כוונות רעות, גם אם התינוק היתה שם). לחבק את אהובתך כשהיא בוכה (ועוד על גבר אחר) וככה להרוס את החולצה הכתומה החדשה עם האיפור שלה שנמרח... לקבל הודעה ב-SMS שהיא אוהבת אותי לשמוע ממישהו את המילה הקטנה הזו, שהיא כל כך גדולה ``תודה``... שלכם אומר תודה הנווד

^^flower^^

New member
לנווד

הלוואי ולכל האנשים בעולם הייתה גישה כמו שלך- לחיים, לאנשים, לאהבה, לטבע.................... סוף ההודעה ריגש אותי!!

sofush

New member
נווד יקר

הממממממ....מה שאתה אומר זה בעיקרון: איכשהו הדברים הקטנים הם הכי בעלי משמעות. הדברים שבאים מהלב אלה של: ``העיקר הכוונה`` אולי אתה כבר לא זקוק להמשיך לנדוד אם הבנת את זה... בכל מקרה אם אני אכן עושה דברים אלה (נגיד נו;-) ) ומחר אומרים לי: יש לך חודש לחיות, לא נראה לי שאני ארגיש שחייתי חיים משמעותיים. או שזה כבר דין לפורום אחר? בכל מקרה תודה על ההארה

morning star

New member
לא העיקר הכוונה

{ הוא הביט למטה על המדרגות הרחבות עליהן הם טיפסו. היה בהם מין החידוש; כל אחת הייתה בנויה מאותיות אבן גדולות. על זו שהוא בדיוק דרך, לדוגמא, נכתב : התכוונתי שזה יהיה לטובה. על הבאה נכתב : חשבתי שזה ימצא חן בעיניך. אריק עמד על : למען רווחת הילדים. `מוזר, לא?` הוא אמר. `למה לעשות זאת כך?` `אני חושב שאלה אמורות להיות כוונות טובות` אמר רינסוינד. זו היתה הדרך לגיהנום, ושדים הם, אחרי הכל, מסורתיים } מתוך Eric של Terry Pratchett. לא הכוונה, אלא המעשה עצמו. אני יודע שלוח חיי לא יהיה ריק, ועל כך אני שמח... מספיק לשנות חייו של אדם אחד, אחד בלבד, ולו בדבר הכי קטן שיהיה, כדי לדעת שהייתה משמעות... תשאלי את חברייך וחברותייך, להם את משמעות... שלך, הנווד

משהו שקבלתי במייל מחברה...

A little boy is telling his Grandma how ``everything`` is going wrong. School, family problems, severe health problems, etc.. Meanwhile, Grandma is baking a cake. She asks her grandson if he would like a snack, which of course he does. ``Here, have some cooking oil.`` ``Yuck`` says the boy. ``How about a couple raw eggs? `` ``Gross, Grandma!`` ``Would you like some flour then? Or maybe baking soda?`` ``Grandma, those are all yucky!`` To which Grandma replies: ``Yes, all those things seem bad all by themselves. But when they are put together in the right way, they make a wonderfully delicious cake! God works the same way. Many times we wonder why He would let us go through such bad and difficult times. But when you put everything together they always work for good and make something wonderful!``

Tangled_Heart

New member
כמה שזה נשמע מקסים ולבבי....

זה כל כך לא נכון לצערי... זה סתם נשמע נחמד, כאילו..הבנתי את הקטע אחרי איזה שתי שורות וחשבתי אוקיי, חביב...אבל זה לא נכון, למרות שהרעיון יכול להיות נפלא... רוני.

morning star

New member
מקסים לבבי

מסתבכת חמודה, אולי אם תשני קצת מ``אלוהים`` ל``אני עצמי``, זה יראה עבורך מעט טוב יותר... ולהלן תאוריית ה10/90 10% מחייך הם דברים שאינך יכולה לשלוט בהם 90% מחייך היא איך את מתייחסת לדברים אלה. שלך עוזר לעצמי (ואם ``אלוהים`` רוצה להצטרף אז בבקשה) הנווד

Tulula

New member
גם 10% זו אשליה

שליטה זו אשליה, כי אולי מה שאנחנו עושים הוא תוצר של החינוך שקיבלנו? של משהו ששמענו? ובכלל החיים כ``כ מורכבים ממליון ויותר עולמות של יחידים מסביבנו, אז משהו שאני עושה משפיע על רבים ועושה גלים (כמו אפקט הפרפר) ואפילו אם הכוח שלי מאד מאד מאד מוגבל, עדיין כשאני בוחרת, האם זו רק אני?

למעלה