הרהור על משמעות החיים

morning star

New member
טולולה חביבה

האם קראת את ``החיפוש אחר המופלא`` של אוספנסקי? אם לא, אני ממליץ לך לקרוא אותו, לאור הודעתך. יש שם כמה רעיונות שאני חושב שיעניינו אותך. חלקם לפחות, נכונים, לפחות לגבי מה שבדקתי על עצמי. שלך שגילה שלפעמים הוא ממשיך את החלום אחרי שהוא מתעורר (תקראי בספר, שם התשובה) הנווד

Hell is beige

New member
איזה כיף בפורום הזה

גם פניני חכמה וגם המלצות על ספרים אז עכשיו תורי להמליץ על ספר "כשניטשה בכה", של ארווין ד. ילום ו"הפילוסופיה הבלתי גמורה של העכברים" - שם המחבר, לדאבוני, פרח לו ממוחי

Hell is beige

New member
לדעתי זה יהיה נפלא

אם סופסוף נדע את כל הבולשיט הזה אז נפסיק עם המרוץ לתודעה ופשוט נחיה כו בני אדם. עובדה שלפי כל אמונות המזרח ה(מילה לועזית שאני לא זוכר איך קוראים לה אבל פרושה הוא - דת שמתפחת הגשמה עצמית) האנשים הכי שמחים הם ה``גורואים`` - האנשים שזכו במבט חטוף אל האמת.

עוד אחת

New member
אני יודעת בדיוק את משמעות החיים...

להשאיר אחריך יצורים שנושאים את הזרע שלך או את הביצית שלך. ומתקיים גם חוק שימור אנרגיה. התודעה שלנו מורכבת מאנרגיה שלא יכולה להפסיק להתקיים לעולם.

^^flower^^

New member
המשכיות היא המשמעות???

מהדברים שאמרת ניתן להסיק שבעצם משמעות החיים היא ההמשכיות, לך, לי... אין בעצם משמעות - רק להשאיר זכר אחרינו, להמשיך את הקיום? אז מה המשמעות של כל ההמשכיות הזאת? אם זאת הטענה שלך אז לאחר שתעני לשאלה (הנ``ל), תספרי לי מהי המשמעות...

morning star

New member
לעוד אחת

כן, זו חלק מהמשמעות... אך האם זו כולה? האם אנחנו כאלה ריקניים שמשמעותנו היא אך ורק שימור? האם לאדם לא יכולה להיות משמעות שקשורה אך ורק לעצמו? שהוא בוחר בא ולא הטבע בוחר בשבילו? האם האנשים שלא מביאים צאצאים לעולם, מפני שבחרו בכך או שאינם יכולים, חייהם חסרי משמעות? שלך שמסרב למצוא משמעות, אך מחפש את קיום המשמעות הנווד

Tulula

New member
אין, אין, אין כמו...

ואם אין משמעות לחיים? נפסיק לחיות? בעצם, לחיים אין משמעות, הם פשוט חיים. את המשמעות כל אחד מוסיף, כל אחד צובע את חייו איך שהוא רוצה (ולעמים גם איך שהוא לא רוצה) אבל בסה``כ המשמעות היא פנימית שלנו. כמו, נייר, לנייר אין משמעות מלבד זו שאנו נותנים לו (חוזה, כתובה, דו``ח רופא וכו`) ולכן חבל``ז לחפש משמעות, באמת היא משתנה ולפעמים קצת מסתתרת, אבל אל דאגה...היא תמיד חוזרת!

w1il

New member
כמה הערות

מה קורה כאשר לא נשאר דור המשך לאן הולך חוק השימור ?? האם התודעה עוברת בגנטיקה ?? מה קורה כאשר מפרידים בין ההורים לתינוק בלידה

עוד אחת

New member
לא, תודעה לא עוברת בגנטיקה.

כשאדם מת האנרגיה שמרכיבה את התודעה שלו עוברת (והסקתי את זה מחשיבה רציונלית), או לגוף אחר, או הופכת לחומר (אנרגיות נהפכות לאטומים) וכשהוא מתפורר חוזרת להתגורר באיזה גוף. כל הדברים מעולמנו מורכבים מאנרגיה, אנרגיה שנהפכה לחומר. רק הוואקום לא מורכב מדבר. זו עובדה מדעית. וחומר יכול להפך לאנרגיה. אבל אנרגיה מעולם לא נוצרת או נכחדת. אני מאמינה בגלגול נשמות.

morning star

New member
על אנרגיה

אנרגיה לא הופכת סתם כך לאטומים, התהליך הוא מורכב ועדיין לא ידוע למדע. החומר משחרר אנרגיה, אך לא הופך לאנרגיה, עד שמגיעים לרמה סאב אטומית, שם כנראה יש הרבה מן המשותף בין המאסה לאנרגיה. הוואקום, כפי שמתברר בשנים האחרונות הוא לא ריק, אלא מורכב ממה שמכנים המדענים ``חומר אפל`` (חלק ממנו לפחות) ו``אנרגיה אפלה``, שמהווה 70% מהאנרגיה ביקומנו... שלך למען הדיוק המדעי הנווד

עוד אחת

New member
איך משהו בלי אטומים (ואקום) יכול

בכלל להכיל משהו? הרי חשבתי שכל דבר גשמי שהמדע מסוגל לחקור מורכב מאטומים?

morning star

New member
המזמן כבר מזמן

לא חוקר רק דברים ברמה האטומית. היום רוב המחקר של הפיסיקה מופנה לצורך הבנת העולם הסאב-אטומי - אנרגיות שונות (חשמל, כבידה, הכח החזק, הכח החלש), חלקיקים בעלי מאסה קטנה (אלקטרונים, פרוטונים, ניוטרונים, ניוטרינו ועוד שכאלה), אנטי-חומר, קווארקים, "שדה היגס", אנרגיות גבוהות ועוד... רבות גם על תאוריית הקוואנטים ותאוריית היחסות (שני תחומים שונים לחלוטין בפיסיקה...). שלך רוצה לדעת מה יש מעבר למהירות האור הנווד

WC

New member
משמעות החיים -למה ביחיד?

מי אמר שלחיים יש משמעות אחת אוניברסלית שהיא נכונה ואמיתית לכל? למה שתהיה אחת שהיא נכונה לכולם- הרי אדם שונה מרעהו אז למה שהאמת שלהם לא יהיו שונות או שמשמעויות החיים שלהם לא יהיו שונות???? וגם אם מאמינים בגלגול נשמות- מי אמר שמה שהייה משמעות החיים שלך בגלגול ראשון היא אותה משמעות של גלגול שני! ואני לא חושב שלחיים יש רק משמעות אחת!- רק להגיד את זה, הופך את כל החיים שלך (מסלול רב ארועים) למן משהו סתמי שמנסים להבין את המסר מאחוריו! משמעות החיים היא לא שאלה בפסיכומטרי שיש לך 4 תשובות ואתה צריך למצוא את הנכונה! אני מאמין שכמו שהחיים הם סדרה של ארועים וסוגיות שבן אדם עובר ומעצב את האישיות שלו דרכן- באיך שהוא מתמודד עם הבעיות שהביאו לפניו החיים! ולכל רגע כזה וכל ארוע וכל סוגיה שכזו יש משמעות משלה! הרי מכל חוויה (טובה ורעה ) אתה יכול לומר למדתי מזה משהו- גם על אחרים אבל בעיקר על עצמי! מה שלמדת מהחוויה הזאת - זה המשמעות של אותה חוויה! והרי בחיים כסדרם יש אלפי חוויות שכאלה גדולות וקטנות גם יחד! אז אני מאמין שלחיים יש משמעות בעיצוב האישיות שלך! אבל כמו שהאישיות שלך שונה משלי או משל אח שלך (אם יש לך אח) כך גם המשמעויות בחיים שלנו! וכמו שהאישיות שלך שונה היום מאשר מה שהייתה לפני 10 שנים והרי גם תהיה שונה מהאישיות שתפתח לקראת גיל 90 (טפו טפו טפו) כך גם המשמעות של החיים שלך בכל אחד מהרגעים הנ``ל! WC מקווה שנתתי לכם חומר למחשבה להשתמע!

בראון

New member
שלום לכם

אני מבקר פה לעיתים. לא יכולתי שלא להוסיף. ``החיים הם מה שהם ולא חיקוי טיוואני זול של משהו הרבה יותר מוצלח``. אתגר קרת. לכל שוחרי המשמעות שבנו. :)

דז

New member
משמעות

איך אתה יודע שיש אחת כזו,סך הכול אנחנו כול כך הרבה אנשים,ולכולם יש משמעות,מה זה בכלל משמעות? מה זה משמעות ?

elikbelik

New member
טוב זה אופטימי..אבל אותי מעט

מטרידה התהייה שמא המוות הוא אכן נורא בלא מעט פעמים.....אולי ככל שנשלים אתו הוא יהיה פחות נורא ושמא אפילו ייהפך למתנה..כשנתחבר לקיום שמעל....כן זה עניין מאוד נדוש.אבל אם כבר הזכרת אז הגבתי....ועת להתחכם....כוונתך היא שלכל גלגול אצל כל אינדיווידואל משמעות שונה לחיים המתגלה לו בדיוק ברגע מיתתו? כי אם לא כן אזי מה הטעם לחיות שוב אחרי שכבר חיינו פעם אחת? או שמא תאמר שהמשמעות היא אחת =הליכה לכיוון מסויים של שלימות.....אם כך אז אין זה נורא להזכר במשמעות של חיים קודמים....כי לאלה כבר משמעות שונה..חוץ מזה אותם שנזכרו בהיפנוזה ברגע המוות של חיים קודמים הלא היו אמורים להזכר במה שחוו בעת המוות ואם כולם היו נזכרים בעובדה שחוו את משמעות החיים היינו כבר שומעים מזה..עוד לא סיימתי את טיעוניי אך הם רבים מספור...נווד אני מחשיב את חכמתך מאוד אבל הפעם חוששני שנסחפת מעט ......

למעלה