הרוב הנחוץ בבניין דירות, לבצוע תמ"א-פנוי בנוי.

דורית1118

New member
הרוב הנחוץ בבניין דירות, לבצוע תמ"א-פנוי בנוי.

אני גרה בבניין בן 21 דירות, שאחת מהן היא פנטהאוז, ששטחו גדול בהרבה, משטח שאר הדירות.
א. מהו הרוב הדרוש לבצוע פרויקט תמ"א, מסוג "פנוי-בנוי"?
האם נדרשת הסכמת כל הדיירים לבצוע הפרויקט, או שמספיקה הסכמה של שני שליש מהדיירים?
ב. האם לדיירים בפנטהאוז יש יכולת השפעה גדולה יותר מאשר לדיירי שאר הדירות, בגלל שטח דירתם?

רוב דרוש לפרויקט פינוי בינוי

שלום,
הרוב הנדרש של הדיירים לקידום פרויקט של פינוי בינוי, באופן המאפשר לאותו רוב של דיירים לפתוח בהליכים כנגד המיעוט הסרבן הינו 80% מבעלי הזכויות ו-75% מהרכוש המשותף.
לגבי דירת הפנטהאוז, קולו של הבעלים של דירה זו נספר בדיוק באותו אופן כמו קולו של כל דייר אחר בבניין (קשור לדרישה של ה-80%). יחד עם זאת, מכיוון שהפנטהאוז היא דירה גדולה, אזי חלקה ברכוש המשותף הוא גם כן גדול, כך שהצטרפותו של דייר זה לפרויקט תקדם אתכם בהגעה לרוב הנדרש של ה-75%.

דורית1118

New member
רוב דרוש לפרויקט פנוי-בנוי

האם זה הגיוני, שניתן לכפות על דייר, שמסרב לפרויקט הנ"ל, להרוס את דירתו הפרטית?
הרי לא מדובר בסירוב לתוספת חיצונית לבניין, אלא בסירוב להרוס את דירתו הפרטית, שאינה רכוש משותף. למי יש זכות להגיד לסרבן, מה לעשות ברכושו הפרטי? זה ניראה לי ממש הזוי.
אני הייתי בטוחה, שיש צורך בהסכמה של 100% מדיירי הבניין, ואם לא כך הדבר, ניראה לי, שיש לקונה בחוק.
האם גם את חושבת כך?

התמודדות עם דייר סרבן

היי דורית, את שואלת שאלות חשובות.
ראשית אחדד, כי החוק הרלוונטי לפרויקטים של פינוי בינוי קובע שהתביעה שרוב הדיירים יכולים להגיש כנגד "הדייר הסרבן" היא לא תביעה לאכיפה (כלומר לא להכריח אותו להשתתף בפרויקט) אלא תביעה נזיקית במסגרתה הוא יצטרך לפצות אותם על אובדן הרווחים העתידיים שלהם מהפרויקט בגין הסירוב שלו (את ודאי מבינה שמדובר בסכומים גבוהים מאוד).
מבלי לגרוע מהאמור, ישנה חשיבות לאילו נימוקים מעלה הדייר הסרבן לסירובו להשתתף בפרויקט, כאשר ישנם מספר נימוקים אשר התקבלו בעבר על ידי בתי המשפט כלגיטימיים. ברם, ככל שדייר סרבן מסרב "סתם" מבלי להעמיד נימוק בעל תוכלת, גישת המחוקק היא שאין בכך כדי לעכב ולפגוע ביתר הדיירים המעוניינים לשפר את מצבם באמצעות הפרויקט, קל וחומר כאשר הפרויקט ייטיב גם את מצבו של הדייר הסרבן.

למעלה