אכן לא כדאי להסתמך על גוגל בענייני רפואה.שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
ואותי הוא דוקא משרת נאמן,
מעריצה רופא שאומר לי שהוא לא יודע
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
בהחלט לא לקחת כגורם מס 1 כלאמר סוף פסוק,אבל הוא עוזר מאד, לעיתים יותר מרופא,,אדם חכם ידע לנבט בין המרכיביםאכן לא כדאי להסתמך על גוגל בענייני רפואה.
ואיך אדם חכם ללא שום ידע ברפואה ידע לנווט שם?בהחלט לא לקחת כגורם מס 1 כלאמר סוף פסוק,אבל הוא עוזר מאד, לעיתים יותר מרופא,,אדם חכם ידע לנבט בין המרכיבים
יש רופאים שמרגישים מורמים מעם.שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
כמו כל דבר בחיים, שם המשחק הוא מידתיות. מי שיסמוך רק על גוגל וינסה באמצעותו לאבחן דברים ולהסתמך על אבחנתו זו כדי לקבוע דרכי טיפול, הסיכוי שלו לטעות ולהיכשל גדול. לא לחינם רופאים למדו עשרות שנים גם בלימודים ישירים וגם מנסיונם העשיר. עם זאת, אין סיבה להתעלם לגמרי ממה שניתן ללמוד דרך המרשתת. שם המשחק כאמור, מידתיות. לגיטימי לגמרי להציג לרופא שאלה שמתבססת על מידע שאיתרנו במרשתת. רופא שיש לו בעיה עם זה, שיקפוץ. מנגד אם וכאשר הרופא משיב לנו עניינית ודעתו שונה ממה שמצאנו בעצמנו, מן הראוי שנקשיב לאיש על כשרונו ונסיונו. אם קשה לנו עם זה, הבעיה לא בהכרח ברופא, אבל חוסר הכימיה בינינו יתכן שתחייב לטובת העניין את החלפתו, בין אם הוא צודק ובין אם לאו.שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
ככל שהחולים יודעים יותרשקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
הרגע הזה בו מתחילים לחשוב ככה, זה בדיוק הרגע בו זה נהיה מסוכן.אפשר לדעת הרבה ולפעמים יותר מהרופא.
ככל שהחולים יודעים יותר
הם מבינים כמה הרופא לא יודע
ובעיקר לא מעודכן
וסתם חוזר על כל מני תאוריות ישנות שלמד בבית ספר.
ולגבי דוקטור גוגל.
אם משתמשים בו בחוכמה שזה ,
להגיע למחקרים , ללמוד מחוכמת ההמונים דרך פורומים בן לאומים , להקשיב לסרטונים של מומחים בן לאומיים.
אפשר לדעת הרבה ולפעמים יותר מהרופא.
שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
נתחיל מהסוף. יש רופאים שלא יודעים, מפנים אותך לרופא מומחה. לקופות חולים, יש מערך ייעוץ לרופאים, כך לפחות במאוחדת. אם הוא לא יודע, שולח אותך לבדיקות מעבדה ומתייעץ עם ברי סמכה בנושא. איך אנ יודע? זה קרה לי פעם אחת. אבל לא המתנתי , הלכתי לשר"פ בהדסה.שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
הרגשתי זאת היטב, בקשתי תור לאורטופד בגלל הרגשת נימול בכף הרגל, עדיין מחכה להגיע לרופא מתאיםנתחיל מהסוף. יש רופאים שלא יודעים, מפנים אותך לרופא מומחה. לקופות חולים, יש מערך ייעוץ לרופאים, כך לפחות במאוחדת. אם הוא לא יודע, שולח אותך לבדיקות מעבדה ומתייעץ עם ברי סמכה בנושא. איך אנ יודע? זה קרה לי פעם אחת. אבל לא המתנתי , הלכתי לשר"פ בהדסה.
לגבי גוגל. זה קורה לכל בעלי מקצוע. בדרך כלל זה בולשיט. אוכל להביא דוגמה מפורום מכובד זה. יש כאן אדם עם סופרמוח, תבונה עליונה. אז לא ידעתי את זה, אמר משהו בתחום המקצוע שלי. הגבתי. "השכיב אותי על הקרשים", "השפיל" אותי עד עפר . וככה זה תמיד, לקרוא משהו בגוגל, גם אם זה נכון, ואין לך רקע גם רחב וגם עמוק, וכמובן ניסיון, לא תבין מה כתוב שם. אלא אם הדודה שלך הייתה רופאה של מלך מרוקו/רומניה.
ועכשיו משהו שאני נוהג כך, ולדעתי כך צריך לעשות. אם זה משהו יותר מהצטננות, אז כדאי לקבל חוות דעת שניה. יש אפילו רופאים שמעודדים את זה, גם אם לא מעודדים, לא מתנגדים. צריך להודיע לרופא שאתה הולך למומחה לקבל חוות דעת שניה. הרופא יכין לך תיק מסודר וכך הביקור יהיה יותר יעיל.
מה זה מחכה להגיע לרופא מתאים? תשאלי את רופא המשפחה. הוא יפנה אותך, הוא יודע מי הרופא המתאיםהרגשתי זאת היטב, בקשתי תור לאורטופד בגלל הרגשת נימול בכף הרגל, עדיין מחכה להגיע לרופא מתאים
כמו שכתבתי, רופא משפחה שלח לאורטופד כף רגל קרסול, הגעתי לרופא כף רגל, גירש אותי אמר שזה לא התחום שלומה זה מחכה להגיע לרופא מתאים? תשאלי את רופא המשפחה. הוא יפנה אותך, הוא יודע מי הרופא המתאים
תבדקי אם במחוז בקופה שלך יש פודיאטור.הרגשתי זאת היטב, בקשתי תור לאורטופד בגלל הרגשת נימול בכף הרגל, עדיין מחכה להגיע לרופא מתאים
אבדוק,תבדקי אם במחוז בקופה שלך יש פודיאטור.
אם אין (לא בכל הקופות יש ולא בכל המחוזות בכל הקופות יש) תעדכני. בכל מקרה גם אם זה קורה רק לעתים וגם אם זה לא יותר מדי מפריע לך בשוטף, כדאי לא לוותר ולהתעקש על הבדיקות המתאימות והגורם הרפואי הנכון לאבחון ובמידת האפשר טיפול.אבדוק,.
סליחה אבלהרגשתי זאת היטב, בקשתי תור לאורטופד בגלל הרגשת נימול בכף הרגל, עדיין מחכה להגיע לרופא מתאים
ולפעמים מסיבה מאוד פרוזאית: נעליים לא מתאימות. אפילו אם התאימו לפני חצי שנה.סליחה אבל
נימול בכף הרגל
ברוב המקרים זה לא בעיה אורטופדית
בחלק קטן מהמקרים זאת בעית כלי דם
ברוב המקרים זאת בעיה נוירולוגית
השאלה היא
1. את סוכרתית ?
2. אלכוהול ?
3. זה רק ברגל אחת, אותה אחת, ורק שם
או שיש לך גם סימפטומים דומים ב2 הרגלים, ידיים, חלקים אחרים של הגוף ?
4. יש עוד סימפטומים דומים, דקירות ? כאבים ? עקצוצים ?
5. כמה זמן זה נמשך ? זה התקף של כמה ימים שבועות ? היה לך כזה בעבר ?
בקרתי נורולוג, עברתי סיטי עם קרינה זעירה, לא סוכרתית, לא אלכוהול, תקופה ארוכה, בתכלס אין אבחנה חד משמעית.סליחה אבל
נימול בכף הרגל
ברוב המקרים זה לא בעיה אורטופדית
בחלק קטן מהמקרים זאת בעית כלי דם
ברוב המקרים זאת בעיה נוירולוגית
השאלה היא
1. את סוכרתית ?
2. אלכוהול ?
3. זה רק ברגל אחת, אותה אחת, ורק שם
או שיש לך גם סימפטומים דומים ב2 הרגלים, ידיים, חלקים אחרים של הגוף ?
4. יש עוד סימפטומים דומים, דקירות ? כאבים ? עקצוצים ?
5. כמה זמן זה נמשך ? זה התקף של כמה ימים שבועות ? היה לך כזה בעבר ?
המזל הכי גדול שלנו היה כשלא היה זמן לדעה שניה. האיש שלי נבדק למשהו. כשהגיעו התוצאות הן היו חמורות כל כך שהרופא לקח אותו פיזית היישר אל ראש מחלקה טיפולית שתיכף ומיד פינה את חדר הטיפולים וביצע הליך לתיקון הבעיה. אם היה לנו זמן היינו פונים לדעה שניה והולכים למומחה פרטי לבצע את ההליך. רק שבבתי החולים הפרטיים מקצים את חדר הטיפולים ל- X זמן ואם ההליך לא מצליח בזמן הזה הם מעבירים את המטופל להליך אחר פולשני הרבה יותר. כך קרה לחבר שלנו. אצל האיש שלי במחלקה בבית החולים ה"רגיל" ההליך הפחות פולשני נמשך פי 4 מאשר בדרך כלל (מצב מסובך) עד שהצליחו, וחסכו ממנו תהליך פולשני וזמן החלמה ממושך פי כמה. יצא לטובה.ועכשיו משהו שאני נוהג כך, ולדעתי כך צריך לעשות. אם זה משהו יותר מהצטננות, אז כדאי לקבל חוות דעת שניה. יש אפילו רופאים שמעודדים את זה, גם אם לא מעודדים, לא מתנגדים. צריך להודיע לרופא שאתה הולך למומחה לקבל חוות דעת שניה. הרופא יכין לך תיק מסודר וכך הביקור יהיה יותר יעיל.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.