הרופאים לא אוהבים כאשר אומרים להם

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
סליחה אבל
נימול בכף הרגל
ברוב המקרים זה לא בעיה אורטופדית
בחלק קטן מהמקרים זאת בעית כלי דם
ברוב המקרים זאת בעיה נוירולוגית
השאלה היא
1. את סוכרתית ?
2. אלכוהול ?
3. זה רק ברגל אחת, אותה אחת, ורק שם
או שיש לך גם סימפטומים דומים ב2 הרגלים, ידיים, חלקים אחרים של הגוף ?
4. יש עוד סימפטומים דומים, דקירות ? כאבים ? עקצוצים ?
5. כמה זמן זה נמשך ? זה התקף של כמה ימים שבועות ? היה לך כזה בעבר ?
בקרתי נורולוג, עברתי סיטי עם קרינה זעירה, לא סוכרתית, לא אלכוהול, תקופה ארוכה, בתכלס אין אבחנה חד משמעית.

lemner40

Well-known member
בקרתי נורולוג, עברתי סיטי עם קרינה זעירה, לא סוכרתית, לא אלכוהול, תקופה ארוכה, בתכלס אין אבחנה חד משמעית.
אם הרופאים המכובדים לא יצליחו לעזור אני אוכל להציע לך מספר תוספי מזון שאולי יעזרו.
בכל מני מקרים כשהרופאים נתקעים, הידע והניסיון האנושי יכול לעזור.

משתפרת1

Well-known member
ועכשיו משהו שאני נוהג כך, ולדעתי כך צריך לעשות. אם זה משהו יותר מהצטננות, אז כדאי לקבל חוות דעת שניה. יש אפילו רופאים שמעודדים את זה, גם אם לא מעודדים, לא מתנגדים. צריך להודיע לרופא שאתה הולך למומחה לקבל חוות דעת שניה. הרופא יכין לך תיק מסודר וכך הביקור יהיה יותר יעיל.
המזל הכי גדול שלנו היה כשלא היה זמן לדעה שניה. האיש שלי נבדק למשהו. כשהגיעו התוצאות הן היו חמורות כל כך שהרופא לקח אותו פיזית היישר אל ראש מחלקה טיפולית שתיכף ומיד פינה את חדר הטיפולים וביצע הליך לתיקון הבעיה. אם היה לנו זמן היינו פונים לדעה שניה והולכים למומחה פרטי לבצע את ההליך. רק שבבתי החולים הפרטיים מקצים את חדר הטיפולים ל- X זמן ואם ההליך לא מצליח בזמן הזה הם מעבירים את המטופל להליך אחר פולשני הרבה יותר. כך קרה לחבר שלנו. אצל האיש שלי במחלקה בבית החולים ה"רגיל" ההליך הפחות פולשני נמשך פי 4 מאשר בדרך כלל (מצב מסובך) עד שהצליחו, וחסכו ממנו תהליך פולשני וזמן החלמה ממושך פי כמה. יצא לטובה.

בד"כ דעה שניה מומלצת.

boriska1

Well-known member
המזל הכי גדול שלנו היה כשלא היה זמן לדעה שניה. האיש שלי נבדק למשהו. כשהגיעו התוצאות הן היו חמורות כל כך שהרופא לקח אותו פיזית היישר אל ראש מחלקה טיפולית שתיכף ומיד פינה את חדר הטיפולים וביצע הליך לתיקון הבעיה. אם היה לנו זמן היינו פונים לדעה שניה והולכים למומחה פרטי לבצע את ההליך. רק שבבתי החולים הפרטיים מקצים את חדר הטיפולים ל- X זמן ואם ההליך לא מצליח בזמן הזה הם מעבירים את המטופל להליך אחר פולשני הרבה יותר. כך קרה לחבר שלנו. אצל האיש שלי במחלקה בבית החולים ה"רגיל" ההליך הפחות פולשני נמשך פי 4 מאשר בדרך כלל (מצב מסובך) עד שהצליחו, וחסכו ממנו תהליך פולשני וזמן החלמה ממושך פי כמה. יצא לטובה.

בד"כ דעה שניה מומלצת.
אכן, בחרום עושים כמו שעשיתם. לדעתי הצנועה, טוב בית חולים ציבורי גדול, מבית חולים פרטי. ולו מהסיבה שבתי חולים גדולים הם רב תחומיים, לרשות הרופא במחלקה יש את כל התחומים אם צריך. בנוסף, רוב בתי החולים הגדולים הם אוניברסיטאים, תמיד יש במחלקה איש שמעודכן בכל החידושים והתפתחויות. אבל זה לוקסוס בעיקר לירושלמים, תל אביב והסביבה. בתי חולים בפריפריה... שלא נדע מצרות. עדיף להיות בריא.

דורון-55

Active member
שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
ואותי הוא דוקא משרת נאמן,

מעריצה רופא שאומר לי שהוא לא יודע
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
גוגל לבדיקה והבנה זה בסדר
לדעת יותר מהרופא עקב
קריאה בגוגל זה כבר מסוכן .
לקחת דעה שניה זה מומלץ ולעיתים מחייב.
רק בריאות לכולנו שלא נצטרך לא את גוגל ולא רופא

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גוגל לבדיקה והבנה זה בסדר
לדעת יותר מהרופא עקב
קריאה בגוגל זה כבר מסוכן .
לקחת דעה שניה זה מומלץ ולעיתים מחייב.
רק בריאות לכולנו שלא נצטרך לא את גוגל ולא רופא
גוגל לרוב מגזים ומפחיד, הרופאים לצערי כמו במשטרה כשאנם יודעים לפתור בעיה שולחים לתחנה אחרת.

דורון-55

Active member
גוגל לרוב מגזים ומפחיד, הרופאים לצערי כמו במשטרה כשאנם יודעים לפתור בעיה שולחים לתחנה אחרת.
לא תמיד שולחים לרופא לפעמים האגו שלהם בשמיים
ומכניסים לך תרופות שלא קשורים
ואחרי שבוע אתה מגיע לדעה שניה ומקבל טיפול שצריך

mיטלמן

Well-known member
שקראנו ולקחנו מהגוגל במחשב,,
ואותי הוא דוקא משרת נאמן,

מעריצה רופא שאומר לי שהוא לא יודע
מאשר אחד שרק מחנטרש לי
ההתנשאות כאן על הרופאים פשוט נוראה.
אין לי מושג ולא מעניין אם יש רופא במטוס או כאן,
הידע שצריך רופא הוא גדול ורב, לא רק אנטומיה פרופר, גם מחקרים חדשים בעניני השפעה הדדית של מחלות ושל תרופות, (ותרופות הן עוד נושא נפרד ושייך לגמרי) חידושים, נסיון אישי ועוד לא מעט.
מחלות נדירות או תופעות יוצאות דופן, מאיפה זרופא תלאביבי יכיר? (;
די, הרגזתם והפרזתם גם הגזמתן.

דורון-55

Active member
ההתנשאות כאן על הרופאים פשוט נוראה.
אין לי מושג ולא מעניין אם יש רופא במטוס או כאן,
הידע שצריך רופא הוא גדול ורב, לא רק אנטומיה פרופר, גם מחקרים חדשים בעניני השפעה הדדית של מחלות ושל תרופות, (ותרופות הן עוד נושא נפרד ושייך לגמרי) חידושים, נסיון אישי ועוד לא מעט.
מחלות נדירות או תופעות יוצאות דופן, מאיפה זרופא תלאביבי יכיר? (;
די, הרגזתם והפרזתם גם הגזמתן.
|בירה| תרגעי ;)

דורון-55

Active member
גם בבתי חולים גדולים יש לא מעט פאדיחות
ולא תמיד אנחנו יודעים שהייתה פאדיחה .
בקיצור רק בריאות כל השאר הבל .
ושלא נזדקק לא לדעה ראשונה ולא לדעה שניה ....

Harrington

Well-known member
מנהל
גם בבתי חולים גדולים יש לא מעט פאדיחות
ולא תמיד אנחנו יודעים שהייתה פאדיחה .
בקיצור רק בריאות כל השאר הבל .
ושלא נזדקק לא לדעה ראשונה ולא לדעה שניה ....
ההבדל בין בית חולים פרטי (יחסית קטן/מצומצם/ייעודי) לבית חולים ציבורי גדול הוא לא בקיומן או אי-קיומן של פדיחות. אלו אכן מתקיימות בכל מקום. ההבדל נעוץ בהתמודדות עם הפדיחה כאשר זו מתרחשת. ההבדל הזה יכול להיות מאוד משמעותי, עד כדי חיים או מוות, כאשר לא תמיד יש די זמן להעביר את החולה מבית חולים אחד לאחר (פרקטיקה קבועה במקרים כאלו).

דורון-55

Active member
אני מקווה שחלילה אם שמישהו יצטרך טיפול דחוף
שלא יגיע בלילה יש לי אין ספור סיפורים
על ביקורים במיון בלילה עם ההורים .

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי קשור גם לזרימת הדם
זאת אחת מתוך 3 אפשרויות עיקריות (אורטופדי, נוירולוגי, חסימת כלי דם קטנים). השאלה איזה בדיקות כבר בוצעו (למשל הCT שחורזת תיארה יכול להיות מכוון לבדוק בדיוק את מה שהזכרת, אם כי לא בהכרח) ומה הרופאים יודעים כבר לומר שזה לא, גם אם הם עדיין לא יודעים לומר מה זה כן.

למעלה