הריון והנקה

1טלינה

New member
מבקשת הסברים+עצות ממנוסות

1. מדוע כדאי / לא כדאי לגמול את היונקת הנוכחית לפני הריוןשל יונק/ת פוטנציאליים? 2. האם יש השפעה כלשהי על הקולסטרום שהיונק/ת החדש/ה אמור/ה לקבל אם בתי תמשיך לינוק עד הלידה? 3. כיצד בפועל - ביומיום- ניתן להתמודד עם הנקה כפולה של בת שנתיים ותינוק/ת - אם בכלל? 4. אשמח אם תספרו על ניסיונכן בעניין - תודה!! נ.ב. השאלות הן אינן תאורתיות אני בהריון כמובן:) ושאלתי אותן בשרשור קודם שלא קפץ ולכן אני חוזרת עליהן בשרשור נפרד

בלינקה

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

בלי נסיון: 1. צריך לגמול אם יש גם איסור על קיום יחסי מין - שניהם עלולים לגרום לצירים. אם אמרו לך מותר לך הכל - מותר גם להניק. כדאי/לא כדאי זו רק הרגשה אישית שלך. אני חושבת שאני ארצה ציצי לעצמי בין הנקה להנקה, אבל לא עמדתי במצבך. 2. החלב מתאים את עצמו ליונק החדש והצעיר. אם יש איזושהי השפע העל החלב בהנקת טנדם - יש יותר חלב
לגבי 3+4 כאמור אין לי נסיון או תובנות. והערה לגבי שרשור - אם הקודם כבר לא קופץ, פתחי שרשור חדש, ואליו שרשרי את הודעתך החדשה.

בלינקה

New member
../images/Emo163.gif לא שמתי לב שפתחת שרשור לפי

כל הכללים. אולי גמניבהריון?

ליאת 0212

New member
הו, זה מעניין גם אותי!!!

יובל בת 9 חודשים אוטוטו, יונקת עדיין. אני בשבוע 12. מה שמציק לי בעניין הוא משהו אחר- יובל יונקת בלילה, מה שגורם לכך, שאני לא יכולה לשאוב בבוקר כי אין כ"כ מה. כרגע זה לא משנה לי כי אני לא שואבת לה יותר, אין צורך. נכנס בי פחד, שהיא תמשיך לנשנש בלילות ציצי, וכך לא אוכל להכין סטוק לתינוק החדש כפי שהכנתי לה, כי לא יהיה לי מה לשאוב בבוקר. אני סתם מכניסה לעצמי פחדים לראש כנראה, נכון??

מאמינקה

New member
את מדברת על עוד כל-כך

הרבה זמן, וכל העולם יכול להסתובב עד אז בכל-כך הרבה מעלות, וכל-כך הרבה דברים יכולים להשתנות, שבאמת באמת כדאי למצוא נושא אחר למחשבות

דש1דש

New member
רגע, רגע - את רק בשבוע 12....

את כבר מדברת על הסטוק של הבא בתור? את בכלל מדברת להגיע לטנדם? ואולי היא תגמול את עצמה כשהטעם ישתנה (הוא משתנה עם ההורמונים השונים של ההריון) ואולי עד שתגיע הלידה - גם אם את תרצי - היא לא - ואם היא תרצה - ממילא התזונה שלה כבר לא תיהיה כל כך חלבאם... לפני שאת צריכה לדאוג לסטוקים - תהני מההריון!!!!

ליאת 0212

New member
ברור לי שאת צודקת

אני סתם מלחיצה את עצמי לפעמים (טוב, לא לפעמים, בד"כ
). ולהנות מההריון אני אתחיל ברגע שאני אקלוט שאני בהריון בכלל... אולי זה יקרה לי בשקיפות.

Gali112

New member
../images/Emo24.gif איזה יופי

אני מבינה שהתגעגת לפורום הריון ולידה שיהיה קל

ליאת 0212

New member
תודה../images/Emo13.gif זו אכן הפתעה נעימה

לא קלה, אבל חיובית, אין ספק. יהיה שמח אצלנו...

shlomitit

New member
איזה יופי גם ממני../images/Emo70.gif

ויי, כמה מהר. איזה כיף לכם!

florentin

New member
רגע, רגע, למה אף פעם לא מספרים לי

שום דבר?! התחיל סיבוב שני של המחזור שלנו מפורום הריון ולידה?! ילידי ספטמבר אוקטובר 05 כבר מגדלים אחים קטנים?! וואללה?! ליאת - שיהיה בשעה טובה!!!! ושלם ועגול תקין וכיפי!
אנחנו עוד בהתלבטויות מתי להתחיל... ובטח המציאות לא תחכה לתכניות שלנו.

ליאת 0212

New member
תודה לכולן../images/Emo140.gif זהו, אני כבר לא

חושבת על זה. יהיה בסדר. קישטא, היסטריה!!!!!!

peperony

New member
מניסיוני:

ה"גדולה" שלי היתה בת שנתיים וחודש כשנולדה ה"זערורית" - עכשיו בת כמעט חמישה חודשים. הנקתי בהריון וחשבת להמשיך - אבל הגברת החליטה שדי לה - בהנקה אחרונה בסביבות שבוע 20 - הנקה מרגשת - מפני שהיא התנהגה בצורה מוזרה כל היום- ובסוף בכתה מאוד - הבטחתי לה שלא משנה כמה תינוקות יהיו לנו תמיד היא תישאר התינוקת שלי - היא ינקה יניקה ארוכה - רגועה ומאז לא ביקשה יותר לינוק. כשילדתי היא גילתה עניין שוב - כשהצעתי לה, היא לא ידעה מה לעשות - כל כך מוזר לראות יונקת מקצועית כמוה שפשוט שכחה איך יונקים. ובקצרה - לא תמיד אנחנו יכולים להחליט מה אנחנו רוצים - ליונקים שלנו יש דעה עצמאית לגבי השאלה השלישית - ממש לא יודעת - למען האמת אני קצת מודה לבכורה שלי שגמלה את עצמה - כי זה נראה לי קשה - בכל אופן בקונסטלציה שלי. וכמובן מז"ט

1טלינה

New member
../images/Emo13.gif "הגדולה" שלך ריגשה אותי

או יותר נכון התיאור שלך באשר להנקה האחרונה על משקל "הסעודה האחרונה" כמעט. ובלי קשר, תודה רבה על השיתוף

../images/Emo207.gif - האם נגמר לי החלב? ../images/Emo10.gif

אני בשבוע 18 ולאחרונה ירדן נגמ"ל יונק 2-3 פעמים ביום - להרדם, כשקם ולפעמים כשחוזר מהגן בימים האחרונים יש לי הרגשה שהחלב ממש התמעט - למרות שהוא תופס מעולה ומקדיש זמן סביר לכל ציצי - אני לא שומעת אותו בולע ... לעומת זאת אני רואה טיפות חלב זה אומר שיש משהו לא? גם בצהריים הוא היה תמיד מבקש ועכשיו הוא לפעמים שוכח מזה לגמרי ולא מבקש עד הלילה... האם הוא נגמל לבד? האם נגמר לי החלב???

למעלה