הריון והנקה

1טלינה

New member
נראה לי שאולי התשובה טמונה

בתגובה שמעלייך של "פפרוני". התיאור די דומה וגם השבוע ויתכן שמדובר בגמילה עצמית. לא נראה לי שנגמר לך החלב, בעיקר לאור תיאורך והעובדה שאת רואה חלב. מדוע נעצבת לליבך היית רוצה להמשיך להניק במקביל?

האמת היא שכן - הייתי מאוד רוצה טנדם

אני מרגישה שההנקה נותנת המון לירדן - כשהוא יונק הוא נכנס למן הרגעות כזו טוטאלית - זה מדהים ...

She Dolphin

New member
../images/Emo24.gif אני מאוד מזדהה איתך...

אנחנו הפעם לא בטנדם, ואני חשה מידה מסויימת של צער על כך... שירה סירבה לחזור לינוק אחרי הפסקת ההנקה שנכפתה עלינו בגלל שמירת ההיריון הארורה (שאולי בכלל היתה מיותרת עקב כך שבסוף ילדתי יומיים אחרי התל"מ
) אני כל הזמן שואלת את עצמי אם שירה היתה עדיין יונקת עכשיו אולי היה לה קצת יותר קל. היא מקבלת את אביב נהדר והיא מקסימה ומדהימה יותר ויותר בכל יום שעובר, אבל יש לה רגעים שבהם היא מרגישה לי רחוקה ממני ואולי אפילו קצת כועסת עלי
אם היא רק היתה מראה סימן של לחזור לינוק, זה היה קורה באותה שניה בדיוק. <זאת הדולפינה שהבוקר נפרדה מגמדה בוכיה שסירבה להיכנס לגן ולא רצתה להישאר בו
>

evemon

New member
שאלות של חדשה../images/Emo173.gif

ילדתי לפני כשבוע ואני מניקה מלא מאז. הבעיה שלי שאני לא בטוחה אם ההנקה שלי טובה ממספר סיבות: 1) היא יונקת כ 10-15 דקות מקסימום מכל שד ונרדמת עליו. 2) קורה שהיא משתנקת לי על השד ומשתעלת - אז אני כבר מורידה אותה ממנו (ולא בכוח היא ממש יורדת מעצמה) וכבר מעבירה לצד שני. 3) לפעמים היא ישנה רק כשעה עד שעה וחצי וכבר רוצה לאכול שוב (ראוי לציין שהיא עדיין קטנה כ2 קילו 900. 4) לפעמים היא מושכת לי את הפטמה ודוחפת את החזה כאילו לא נוח לה ואז היא קצת יוצאת מהמקום (כלומר כבר נשארת כמעט רק עם הפטמה) אז אני חייבת לשחרר ולשים אותה בחזרה. עם כל זאת ניתן לראות שיש יציאות יפות וכמות נחמדה של שתן כך שאני יודעת שבסופו של דבר היא מקבלת את מה שהיא צריכה. אז אולי אני דואגת לחינם
אה ועוד שאלה - יכול להיות שבגיל שבוע כבר יש לה גזים? בלילה היא ממש סובלת ומתוך שינה ונאנחת. אם כן אני כבר מבולבלת - יש קשר בין האוכל שאני אוכלת לזה או לא??? חומוס לדוגמא יכול להיות הסיבה? תודה על העזרה

מאמינקה

New member
../images/Emo49.gif evemon

עד משקל 3 ק"ג יש להניק לפחות כל 3 שעות, גם אם יש צורך להעיר את התינוקת בשביל זה. אם היא רוצה לינוק לעתים יותר קרובות, זכותה. לא תמיד יש קשר בין תזונת האם לגזים, זה מאד אינדבידואלי. את יכולה לנסות להוריד כל יומיים-שלושה מאכל אחר מהתפריט ולבדוק אם זה עוזר. חבל להימנע סתם ממזון ללא צורך. בהתחלה בדר"כ בודקים אורז, בננות, מוצרי חלב, משפחת המצליבים (כרובית וכד'), הדרים, קטניות... גם לא לגמרי בטוח שההאנחויות הן מגזים. האם ה-10-15 דקות הן עד ההשתנקויות? אם ניראה שלא נוח לבתך עם התפיסה, יתכן שכדאי שעין מקצועית תראה אם היא טובה. הטופס המקושר הוא אומנם עד גיל 6 ימים, אך תוכלי לעקוב בעזרתו ולבדוק איך היתה ההנקה עד כה. ברוכה הבאה

למעלה