הריון ולידה נוסח שבדיה

הריון ולידה נוסח שבדיה

נתחיל באיחולים לתאומתי ענת, כנראה שגם בלידה אנחנו תואמות
אני רוצה לספר כל כך הרבה ולא יודעת מאיפה להתחיל, אז קודם תודה לכל המאחלים למטה, אכן הכל נגמר בלידה מוצלחת, פרטים בהמשך. ביום ראשון, 3 בפברואר נולד איתן, עד רגע הלידה לא ידענו אם זה בן או בת, ולמעשה הייתי היחידה שטענה שיש לנו בן. רגע בחירת השם היה רגע די קשה, בבת אחת אתה קובע למישהו את העתיד, אבל השם מסמן בענינו המון, החל מהזרע האיתן שהצליח לבצע הפריית מבחנה, המשך בעובר המוקפא ששרד את ההפשרה, המשך בעובר שנשתרש למרות הרעלת קיבה, המשך בהריון קל להפליא וכלה בלידה ללא משכחי כאבים, בכריעה. (וגם בגלל תאומתי עת איתן
איתן נולד גדול וחסון (כמו אביו) עם מוטת כתפיים רחבה שגרמה לאמא שלו לא מעט קרעים ודימומים. הגענו הביתה אתמול, מלאי חוויות גם המלידה וגם מהתמיכה שקיבלנו אחרי. הגישה כאן היא של לידה טבעית. כזכור לכם סיפרתי כאן ביום שישי שנורא רציתי ללדת בתאריך המקורי שלי 02-02-02 ולכן ניקיתי את הבית כל היום ומאחר ולא ראיתי שום התקדמות הלכנו לדיסקוטק לחגוג את היום האחרון ללא ילד... ואז בדרך, באמצע הרחוב, בום טראח ירידת מים, מה זה ירידה שיטפון !!! התגובה שלי הייתה התקפת צחוק, בגלל הסיטואציה ובקושי הצלחתי להתאפק כשדיברתי עם ביה"ח. הגענו בדקו, ראו שאין צירים וביקשו שנבוא למחרת שוב לביקורת. למחת היינו בביקורת ועדיין לא כלום... בינתיים החלו להגיע טלפונים מכל עבר וכולם פה אחד טענו שבארץ מאשפזים ושזה מסוכן ובלה בלה בלה... רק בשביל להרגיע את כולם עלינו שוב לביה"ח כדי לשמוע שהכל בסדר ושוב עדיין לא כלום... צירים לא סדירים. העדפנו לנסוע הביתה במקום לשכב ולהיות מסכנים בביה"ח. ואז בשלוש לפנות בוקר כבר היו צירים כאבים יותר וסדירים, כל 4-5 דק´. אז נסענו לאט, בשעה חמש התחילה הלידה. בחרתי לעבור אותה בלי אפידורל, להרגיש את עצמת החוייה ולדבוק בטבע, השתמשתי באלקטרודות לגב שפשוט נטרלו לי את הכאב ומדי פעם במסיכת גז צחוק. המסיכה לא מנטרלת את הכאב, רק מרחיקה את המחשבה. בשלב הסופי ירדתי מהמיטה וישבתי על דרגש עץ מיוחד, כאשר בן זוגי תומך בי מאחור וילדתי במה שמכונה כריעה. וזו חוייה עצומה !!! פשוט הרגשתי שאנחנו יולדים ביחד ! והחשוב מכל אני פעילה בלידה ושולטת על הדחיפות. הכאבים היו כאבי תופת, אבל בסיכומו של דבר אני חושבת שזה היה שווה. לא בטוחה שבלידה הבאה אבקש בלי אפידורל ולא בטוחה שגם אמליץ לאחרים, אבל עדיין לא מצטערת לרגע. כעבור חמש שעות יצא איתן, מייד לאחר צאתו נתנו לי להחזיק אותו עם חבל השילייה, ניגשתי איתו למיטה והנקתי, המיילדות (לא היה רופא בלידה !!!) ניקו אותו כשהוא עליי, נתנו לו חיסון וניקו אותו. ואז נגמרו לי הצירים וקיבלתי זרוז כדי שאוכל להוציא את השילייה. בשלב זה ביקשתי מבן זוגי להחזיק באיתן, המיילדות הציעו לו לחתוך את חבל הטבור יחד עמן, אבל זה היה יותר מדי בשבילו. אז הוא החזיק את איתן ואני הוצאתי את השיליה. למען האמת כאבי הלידה היו נסבלים והתגמדו לעומת הכאב של הבדיקה הגניקולגית. מאחר ודיממתי מאד ואיבדתי המון דם, קראו לרופאה, כנראה בגלל לחץ זמן והאיבוד הרב של דם לא היה לה זמן להרדים והיא הכניסה יד לבדוק את הרחם, בשלב זה הכאבים היו כל כך חזקים עד שבמודע לקחי את מסיכת הגז עד לאובדן חושים מוחלט, ממש כמו החלטה להתאבד, ידעתי שאני מעולפת ובכל זאת המשכתי... רצו לי בראש סיפורים על ניסויי מנגלה בנשים וכמעט צרחתי עליה "נאצית". בשלב התירה כבר הרדמו את האיזור. מייד בתום התפירה קמתי על הרגליים, כשאיתן בזרועותיי וניגשנו לחדר המשפחה. בביה"ח בו ילדתי אין חדר ילדים, הם ישנים עם שני ההורים. החדר מאובזר במיטה חשמלית זוגית וזה פשוט תענוג, רציתי לקחת את המיטה עימי הביתה. אתן מרגע הלידה ועד שיצאנו מביה"ח היה צמוד אליי. כעבור כמה שעות הגיעה הרופאה אלינו לחדר עם עגלה וערכה את כל הבדיקות. צוות המילדות שם מדהים, הם באו כל כמה שעות אלינו ועזרו לי עם ההנקה, אלמלא העזרה והתמיכה ייתכן והייתי מרימה ידיים, כי לא הסתדרנו והוא בכה בהיסטריה... הם עזרו לנו בהחלפת החיתול, שטיפה וכל שאלה שהייתה לנו. הגישה שלהן היא ללכת עם הטבע, אין צורך במשחות לטוסיק ולפטמות, לזה נועד חלב האם. אין צורך במגבונים, לשם כך יש מים. לא ממליצים על מוצץ בחודש הראשון, כי המוצץ מרגיל אותו לא להתאמץ ביניקה ואז עלולה ההנקה להיהרס. בקיצור חוייה נפלאה, איתן ישן איתנו במיטה ונוצר קשר מדהים. אני לא יודעת אם אפשר ללדת כך גם בארץ, אבל אם יש מקומות שמאפשרים אני ממליצה בחום. אם הייתם מדברים איתי בתחילת ההריון הייתם שומעים דעות אחרות – נגד הנקה, נגד שינה משותפת, משמעת אוכל כל כמה שעות ולא לפי דרישה.. השינוי חל בי בעקבות קריאת הספר "עיקרון הרצף" של ג´ין לידלוף. ספר שקיבלתי מאחותי וסגרתי בשאט נפש לאחר קריאת העמודים הראשונים. אבל מאוחר יותר חזרתי אליו ואין לי ספק שהוא שינה אצלי לחלוטין את ההתיחסות. החל מההריון עצמו, המשך בלידה וכלה בגידול הילדים. תודה על הקריאה, אשמח לתגובות, אחרי הכל: גם אני בעסק

מזל טוב ענק נוסח ישראל

איך אני מאושר בשבילכם הסיפור מקסים נורא מקווה שאצלנו הדברים יתרחשו ככה ברמת העיקרון לא ברמת החתכים וכולי כמובן נראה לי שענת מסמיקה כרגע ומשהקת ללא הפסק אני מניח שאתקשר מתישהו מקווה רק שלא ליפול בשעה לא נוחה ולגבי שינה משותפת, אנחנו בעד ומתכננים לעשות זאת גם כן נשיקה ענקית ליאור

yaelhul

New member
איפה אפשר בארץ לעשות את זה???

שינה משותפת הכוונה... יעל

אם את משלמת הרבה כסף

את יכולה לקחת חדר במלונית של תל השומר וכל המשפחה ישנה לה ביחד באושר (ועם קצת פחות עושר) אני חושבת שליאור התכוון לכך שאנחנו מתכננים לינה משותפת בבית. לגבי בי"ח - אני מאוד מקווה שאוכל לעלות למלונית מיד ולא יהיו סיבוכים. מתחילים להיות לי סיוטים על כל מיני דברים שתוקעים אותי במחלקה וכל הכיף של המלונית נעלם לו... ולגבי הלידה - אני מקווה, כל כך מקווה, שהעובדה שלקחתי מיילדת פרטית תתן לי קצת יותר חופש בלהחליט איך הלידה תראה. עדיין לא אוכל להתחמק מהמנהג המשונה של תל השומר לקחת את הילד להשגחה ל 6 שעות אחרי הלידה (וגם פה אני מקווה שאם היא לא תוכל להיות איתי - לפחות אני אהיה איתה) חנה

רותם ש

New member
חנה - לגבי השש שעות

גם אני הייתי בהיסטריה מהעניין. אבל קחי בחשבון שאחרי השעה שהיא תבלה איתך בחדר לידה היא תיכנס די מהר למצב של שינה עמוקה לדי הרבה שעות. ותשתדלי ללדת בשעות הערב המאוחרות בלידה רגילה ואז זה מינימום זמן בלעדיה.

yaelhul

New member
זו באמת האופציה המועדפת שלנו

אבל הבנתי שמעבירים לשם רק אם הלידה היתה רגילה ואין חום ואין סיבוכים וכולי וכולי, ובלידת תאומים קצת קשה לי לראות איך זה קורה...
ספרי לי קצת על עניין המיילדת הפרטית כי אין לי שום מושג בכלל. מה זה אומר? מה כולל הליווי שלה ולאורך כמה זמן (ממתי עד מתי?), איך יוצרים קשר עם מיילדת פרטית? בקיצור - כל פרט רלוונטי. מה מצב ההקאות אצלך? יעל

ליעל וגם חנה - אפרופו בייבי אפרופו

ומיילדת פרטית. אז לגבי בייבי אפרופו, גם מי שהיו לה סיבוכים בלידה או לידת תאומים - קרי ניתוח קיסרי יכולה לעבור לבייבי אפרופו, אבל במקום אחרי 12 שעות אחרי 48 שעות, ותאמינו לי זה שווה, כי במקום לשהות 4 ימים מלאים במחלקה (שאחריהם את זקוקה לאישפוז במחלקה פסיכאטרית...) את שוהה רק יומיים ומייד עולה למלונית, והמלונית, אכן עולם אחר, בעיקר השהות עם הבעל שהיא כל כך חיונית אחרי לידה וגם המקלחת הפרטית, אין צורך להכביר במילים עד כמה זה חשוב!!!!!!! ולגבי המיילדת - הליווי שלה הוא מקבלתך לחדר לידה ועד שיש תינוק, אם הלידה מתארכת אז לכל מיילדת יש מיילדות שמגבות ומחליפות אותה! זה מומלץ ביותר ואז גם מקבלים חדר לידה פרטי שהוא יותר גדול ונח ובכלל יש אווירה אחרת לא של לידה בבית חולים. גם את האפידורל מקבלים בדיוק מתי שרוצים וגם משתדלים מצד אחד לא למהר לעבור ללידה מכשירנית או ניתוח אבל מצד שני את יודעת שאת כל הזמן תחת השגחה ולא יהיה מצב של הזנחה רפואית. אם את מתכננת ללדת בתה"ש כדאי לך כבר עכשיו לשריין מיילדת פרטית, המומלצות (מנסיון שלי ושל רותם) הן: דבי, ציפי ואיריס!!! בהצלחה, ואל תהססי לשאול עוד פרטים!!!!!

רותם ש

New member
יעל - מסכימה עם מיכל ומוסיפה

יעל - זה הזמן לשריין לעצמך מילדת פרטית (אני עשיתי זאת עוד לפני המי שפיר ונראה שזה לא היה מוקדם מדי). התשלום עבור המיילדת יוחזר במלואו אם עדיין לא הכנת איתה תוכנית לידה (מה שעושים בסביבות שבוע 36). אם את חושבת שיש סיכוי גדול שתגיעי לקיסרי (ואני יודעת שזה יהיה ברור רק מאוחר יותר), הייתי שוקלת אופציות אחרות - יש לדוגמא את לניאדו לשם אפשר להביא רופא פרטי ואחר כך לשכור חדר פרטי, והבהנתי שגם הבעל יכול להצטרף לשם. נראה לי סיוט לבלות יומיים במחלקה בתל השומר כשהתאומים בתינוקיה (הם די קשוחים עם שעות בהם אפשר להוציא אותם ולהניק). אז לדעתי תשרייני מילדת מהמומלצות עכשיו, ותחליטי מאוחר יותר איפה בדיוק ללדת. אם תתקשרי למועדון יולדות תל השומר (035305300) תוכלי להזמין את השרות ולברר מי פנויה בתאריך שלך.

שינה משותפת חופשת לידה ומה שבינהם

תודה ליאור, הגישה שלנו היא שכל ההריון והלידה הם משותפים ומכאן גם ההמשך.בשבדיה זה מאד מקובלבמיוחדד לאור העובדה שהאב מקבל 10 ימי חופש מהעבודה. לזוג מגיעים 12 חודשים חופשת לידה אותה הם יכולים לחלוק ביניהם. כך שהרעיון של שינה משותפת יכול בהחלט להצליח. לצערי אנחנו עובדים לפי חוקי ישראל ולכן חופשת הלידה שלי רק בת שלושה חודשים, ובן זוגי לקח חופש על חשבון ימי החופש שלו על מנת לחלוק איתי את הימים הראשונים. אני צופה בעיות בהמשך, אלא אם איתן יתייצב ויהיה פחות פעיל בלילה וזאת לאור העובדה שאביו צריך לקום למחרת לעבודה. כך שבהחלט ייתכן שתיעשה בשלב מסויים הפרדת כוחות ואני אעבור לישון עם איתן לתקופה מסוימת. אני מכנה את התקופה הקרובה תקופת הג´ט לג, איתן היה פעיל בזמן ההריון בשעות הלילה ולכן קשה לו להסתגל ללוח הזמנים שלנו... מקווה שאכן זה יסתדר ונוכל ליישם את השינה המשותפת גם כשנחזור לעבודה

טילי2

New member
גמני, קודם כל מזל טוב להולדת איתן../images/Emo95.gif

כל הכבוד לך על הלידה האמיצה. התנאים שתארת רק מעוררים כנאה. כנראה שבשודיה מודעים לתנאי הלידה כפועל יוצא מסקס חופשי שהם נחשבים לנושאי הדגל.

דווקא מסתבר שהם יחסית שמרנים..

בעניין הסקס התכוונתי, לא שבדקתי באופן אישי, בכל אופן המון תודה על האיחולים.

חן123

New member
ואוו, איזה סיפור מדהים

וכל כך שונה ממה שמקובל בארץ. העיקר שאתם מרוצים מאופן הלידה. מאחלת לכם המון אושר ובריאות עם איתן.

../images/Emo140.gif מזל-טוב לכולכם ../images/Emo23.gif

איזו לידה מדהימה. הלוואי והיה ניתן ללדת כך גם בארץ אבל לצערי בארץ דוחפים תרופות והתערבויות יותר מידי מהר ו|קורעים| ממך את התינוק קצת אחרי הלידה (אני זכיתי לשעה וחצי איתו שזה נחשב הרבה) ולוקחים אותו לתינוקיה (דבר מעוות לחלוטין
). בקיצור, בפעם הבאה אני באה ללדת בשבדיה
יש לי עוד המון מה לכתוב בנושאים האלה אבל תומר דורש את התשומי המגיע לו. אז אני מאחלת לאיתן, לך, לבעלך ולכל המשפחה שעות, ימים, שבועות, חודשים ושנים של אושר והנאה. מקקוה שנזכה לפגוש אתכם כשתבואו לביקור בארץ.
מאושרת ואוהבת עד מאוד
שירלי.

עמית@

New member
המון המון מזל טוב גמנונה ../images/Emo13.gif

ד"ש חם לאב הנרגש ולאח הבכור הנבחו והמון המון אושר איתן אחד השמות האהובים עלי
עמית

לא הגיע הזמן לעשות משהו בנדון ?

אולי מכאן נוציא את הקריאה, העצומה או מה שלא יהיה לשינוי ? למה לא לאפשר לאנשים את הבחירה ? אני יודעת שיש אנשים שמעדיפים ללדת כמו שמקובל בארץ, ולראיה לכך יש לי כאן שתי בנות ישראליות שבחרו לנסוע ללדת בישראל כי הן לא סומכות על הגישה השבדית. למה שבישראל לא יאפשרו את הבחירה, באיזו שיטה ללדת ויתנו את המשאבים הנדרשים ? בסופו של דבר המשאבים שנדרשים מלידה כמו שלי פחות יקרים. במקום רופא מיילד יש מילדות מנוסות ובמקום רופא מרדם ואפידורל אמצעים אחרים פחות יקרים. ובמקום להשקיע משאבי כוח אדם באחזקת חדר תינוקות עדיף להשקיע בכוח אדם שידריך את ההורים הצעירים ויאפשר להם התמודדות ראשונית בבתי החולים. ההוצאה היחדיה היא חדרי המשפחה (אחחחח המיטה החשמלית אני מתגעגעת אליה...) ולכך ניתן לגייס תרומות. חומר למחשבה

בשביל זה (אמא יקרה שלי ../images/Emo99.gif) קמה

תנועת "נשים קוראות ללדת" שניתן לקרוא עליה שוב בפורום המופלא של אומנות הלידה. תנועה זו מנסה (בין הזאר) להביא להקמת מרכזי לידה טבעיים שיאפשרו לידה בדיוק כמו שתיארת. המלחמה על הזכות שלנו כיולדות לבחור ולעבור לידה מין הטבע החלה ואני מחזקת את ידיהן ומקווה שהן תצלחנה לעמוד ביעדים לשמם הן קמו
וחוץ מזה, מה שלומך? מה שלום איתן?
שירלי.

מרב.

New member
גמני יקרה יקרה

אני רועדת כולי מעוצמת המילים שלך, מעוצמת התיאורים, מהתרגשות ומהחוויה האדירה שעברת. וגוש גדול מצטבר ומתגבר לו בתחתית הגרון. אין לי הרבה מילים כרגע להעביר לך את עוצמת ההתרגשות על החוויה שהיתה לך- החל מטיפולי הפוריות, דרך ההריון והמשך בלידה המדהימה והטבעית כ"כ, ממש הכי קרוב שאפשר לטבע במסגרת בית חולים, והקשר שנוצר עם הקטן האיתן. זוכרת את הודעת ההריון שלך- הארוכה, המרשימה, המסודרת, כאילו זה היה אתמול. מצאתי אישוש בדברייך לכך מיני מחשבות וחששות והתלבטויות שטורדות את מוחי מדי פעם- על איך זה יהיה אחרי, כל מיני החלטות שאני כרגע מחליטה וחושבת לעצמי שוודאי הן תשתננה אחרי הלידה- כי כל העולם שלי ושלנו ישתנה ואין טעם לעשות עכשיו החלטות כאלו או אחרות... אז אמא גמני יקרה, מכל הלב שלי, מכל כולו, מאחלת אושר בלתי נגמר, זורם, נשפך וטבעי ומלא רוך, והרבה אהבה לך, לאיש, לקטן ולכלב, ונשיקה גדולה, מרב

מרב מקסימה שלי,

מאד התרגשתי לקרוא את מה שכתבת, ואני מאד מאמינה בדרך שבחרת לעצמך, אני הלכתי בה לא מזמן והגעתי למטרה ואני מאמינה שממש בקרוב זה יגיע גם אלייך, המשיכי ודבקי בדרך. האיזון בין הגוף לנפש הוא בעיני הגורם העיקרי להצלחה.

מזל טוב עם איתן

נראה שעברת חוויה מדהימה, עוצמתית ומרגשת. אני לא יודעת אם לי היה את האומץ לעשות זאת. מאחלת לך שכל הרגשות שפועמים בך יעצימו עוד עם חווית האימהות וההורות של איתן. זוהרה

למעלה