הריון ופיטורין

מצב
הנושא נעול.
הריון ופיטורין../images/Emo4.gif

הריון ופיטורין

שלום, אני מועסקת בחברה גדולה על בסיס חוזה זמני שעומד להסתיים בסוף השנה. אני בהריון צעיר מאד ולא ממש מעוניינת ליידע את המנהל שלי אודות ההריון. האם אני חייבת להודיע על ההריון לפני ההודעה הרשמית על הפיטורין או שמא אני יכולה לחכות עם זה?? לידיעה, לא אמורה להחליף אותי אף אחת.. תודה ושנה טובה

שיר ורד

New member
זה כנראה לא ישנה

הריון ופיטורין

שלום, אני מועסקת בחברה גדולה על בסיס חוזה זמני שעומד להסתיים בסוף השנה. אני בהריון צעיר מאד ולא ממש מעוניינת ליידע את המנהל שלי אודות ההריון. האם אני חייבת להודיע על ההריון לפני ההודעה הרשמית על הפיטורין או שמא אני יכולה לחכות עם זה?? לידיעה, לא אמורה להחליף אותי אף אחת.. תודה ושנה טובה
זה כנראה לא ישנה
מאחר והחוזה זמני, והוא עיומד להסתיים אוטומטית עד סוף השנה, המעביד כלל אינו צריך לתת לך הודעת פיטורים. אי חידוש החוזה כמוהו כפיטורים. אבל, פורמאלית מאחר וסיום החוזה נחשב כמו פיטורים, ואת בהריון, הוא צריך לקבל אישור מהתמ"ת לפטר אותך. במקרה הרלבנטי לא צריכנה להיות בעיה לקבל את האישור, אלא אם כן תערימי עליו ותפעלי כדלהלן: מיד עם תום שישה חודשים מתחילת העסקתך תודיעי לו שאת בהריון (אחרת הוא יכול לפטר אותך ללא אישור). כאשר יגיע הדיון בבקשתו לפטרך, תטעני שהיתה הסכמה ביניכם להאריך את החוזה לשנה נוספת והמעסיק חזר בו בגלל שאת בהריון. אם תצליחי לשכנע שזהו אכן המצב, המפקחת תתקשה לאשר את הפיטורים.

יש בעיה קטנה אחת עם ההמלצה -

הריון ופיטורין

יש בעיה קטנה אחת עם ההמלצה -
מעבר לזה שלדעתי זה לא לעניין לרמות את המעביד. כעיקרון, על הריון את אמורה להודיע למעביד על הריונך עד חודש חמישי. אם את עובדת שם פחות מחודש, לא תסתיים חצי השנה שבה הוא יכול לפטרך ללא אישור, לפני המועד שבו את חייבת להודיע לו על הריונך. מה שאני הייתי עושה, זה אולי לנסות לבדוק אפשרות שאכן תנתן לך התחייבות לחידוש החוזה כבר עכשיו, כשההריון בהתחלה ולא חלה עליך חובת הודעה למעביד. זה נראה לי פתרון פחות בוטה מלשקר אח"כ.

מצב
הנושא נעול.
למעלה