הריון ופיטורין

מצב
הנושא נעול.

efrat8989

New member
הריון ופיטורין

הריון ופיטורין
שלום רב, עבדתי במקום עבודה כשנה וחודש בחצי שנה האחרונה לעבודתי עברתי טיפולי פוריות (מקום עבודתי ידע על כך במרץ). בתאריך 29/8 התחלתי טיפול פוריות שבמהלכו בתאריך 26/9/04 עברתי הזרעה שבעקבותיה נכנסתי להריון. היום האחרון של הוסת האחרונה היה ב - 5/9/04. בתאריך 8/9/04 פוטרתי ממקום עבודתי. לפי הרפואה הריון נספר מהיום הראשון של הוסת האחרונה דהיינו מה - 5/9/04. הייתי מעוניינת לדעת האם מבחינה משפטית האם הריון גם נחשב מתאריך הוסת האחרונה כך שכביכול פוטרתי בהיותי בהריון. כמו כן, הייתי מעוניינת לדעת אם יש לי עילה לתבוע את מקום העבודה. ידוע לי שיש באפשרותי לתבוע אותם על כך שחייבים לתת לי 150 יום מאז טיפול הפוריות האחרון. אך מה בנוגע לפיטורין בזמן הריון? אודה על תשובתכם המהירה.

שיר ורד

New member
לדעתי אין לך זכות לכך

הריון ופיטורין
שלום רב, עבדתי במקום עבודה כשנה וחודש בחצי שנה האחרונה לעבודתי עברתי טיפולי פוריות (מקום עבודתי ידע על כך במרץ). בתאריך 29/8 התחלתי טיפול פוריות שבמהלכו בתאריך 26/9/04 עברתי הזרעה שבעקבותיה נכנסתי להריון. היום האחרון של הוסת האחרונה היה ב - 5/9/04. בתאריך 8/9/04 פוטרתי ממקום עבודתי. לפי הרפואה הריון נספר מהיום הראשון של הוסת האחרונה דהיינו מה - 5/9/04. הייתי מעוניינת לדעת האם מבחינה משפטית האם הריון גם נחשב מתאריך הוסת האחרונה כך שכביכול פוטרתי בהיותי בהריון. כמו כן, הייתי מעוניינת לדעת אם יש לי עילה לתבוע את מקום העבודה. ידוע לי שיש באפשרותי לתבוע אותם על כך שחייבים לתת לי 150 יום מאז טיפול הפוריות האחרון. אך מה בנוגע לפיטורין בזמן הריון? אודה על תשובתכם המהירה.
לדעתי אין לך זכות לכך
האיסור לפטר עובדת בהריון הוא כאשר סיבת הפיטורים היא בגלל ההריון. מאחר והפיטורים נעשו , בטרם נכנסת להריון , ברור שהמעסיק לא ידע על היותך בהריון. במידה ואת עומדת בכל התנאים של סעיף 9 ה לחוק עבודת נשים ותוכיחי שהפיטורים נבעו בגלל טיפולי ההפריה יבוטלו הפיטורים. במקרה זה מאחר והפיטורים יבוטלו, אם המעביד ירצה לפטרך לאחר אותם 150 יום, תעמוד לך זכותך ככל אשה בהריון. את צריכה לפנות למפקחת על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולהתלונן כי פוטרת שלא כדין במהלך טיפול הפריה ובגלל אותם טיפולים. מאחר והפיטורים נעשו בין הטיפול הראשון לשני, ובמיוחד אם הודעת למעסיק קודם ליום הפיטורים על העדרות מתוכננת לטיפול ההפריה הבא, ובאם אין למעסיק עילות טובות לפטר אותך (סגירת מחלקה וכדומה) , סיכוייך לזכות בביטול הפיטורים טובים מאוד. אם לא פנית עד כה, למפקחת על עבודת נשים, תפני מיידית. ההשתהות בפניה תשחק לרעתך. (אם הנושא יעלה, תטעני שלא ידעת על האיסור לפטרך ומשנודע לך על כך פנית מייד). במידה ותזכי בתביעתך ופיטורייך יבוטלו ובינתיים קבלת דמי אבטלה,רצוי שתפני לביטוח הלאומי מיד לאחר שתקבלי את השכר בגין התקופה בה נעדרת מעבודה עקב פיטורייך ותסדירי את החזרת דמי האבטלה.

מסכימה עם שיר ורד - הפיטורים שלך

הריון ופיטורין
מסכימה עם שיר ורד - הפיטורים שלך
צריכים להתבטל בגלל טיפולי הפוריות שעברת ולא בגלל ההריון. במקרה שלך, בגלל השיהוי ובגלל בעית ההוכחה, ממליצה לך לא לפנות לבדך אלא להערך באמצעות יעוץ מקצועי מתאים. את יכולה לפנות לנעמ"ת בעניין זה, למרות שיתכן שבמקרה שלך יהיה עדיף לשכור שירותי עו"ד. המון בהצלחה ואני מקווה שתצליחי במאבק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה